Používame cookies. Viac informácií tu. OK

Dobrý deň,

ako som už veľakrát spomínala, ľudia (aj lekári) si často zamieňajú intoleranciu s alergiou.

Ak navštevujete gastro, je možné, že sa jedná skôr o intolerancie. Rozdiel zistíte na základe nameraných protilátok a ich typov. Pri alergii sa stretávame s Imunoglobulínmi typu E a pri intolerancii s imunoglobulínmi typu M,A,G. Takže ak máte v zdravotnej karte pozítívne výsledky na bielkoviny s IgM, IgA a IgG typmi, bude sa jednať o intoleranciu.

Dnes už prevláda fakt, že intolerancie vzniknuté na základe týchto imunoglobulínov, nie sú primárnou príčinou zhoršeného zdravotného stavu.

Alergia (IgE) sa za primárnu príčinu považuje, preto ak nemáte takéto testy absolvované, odporúčam navštíviť alergológa. Taktiež sa za primárnu príčinu považuje intolerancia cukrov (napr. laktózová intolerancia).

Z toho čo píšete vnímam súvislosť zvýšených ALP enzýmov s možným vznikom iného ochorenia (často sa stretávam v praxi s takýmto výsledkom pri prekonanej mononukleóze u detí, ale neviem aké vyšetrenia ste absolvovali), kedy by bolo dobré hľadať príčinu.

Takýto problém, môže spôsobovať zníženie DAO (vznik HiT) a aj zhoršené trávenie zložitých molekúl bielkovín u detí (intolerancie - mlieko, lepok, vajcia, orechy).

Viac Vám rada vysvetlím prostredníctvom konzultácie.


Prajem Vám pekný deň,
Mgr. Veronika Mičianová, PhD.

+421 944 331 420
mail: info@imwell.sk
web: www.imwell.sk
FB: https://www.facebook.com/imwell.sk/