141993
28. okt 2016
239 

Môj svadobný deň

Keď si na to spomeniem, rada by som si to zopakovala. Toľko príprav, radosti, ale i starosti a to všetko pre jeden jediný deň v mojom živote! A aj ked je to už vyše pol roka, veľmi živo si pamätám, ako to bolo.

Všetky prípravy sa začali v novembri. Nákup papiera na pozvánky, kupovanie čipiek, stúh, lepidiel, vybavovanie kostola a hladanie sály na hostinu. Joj! Tak som sa tešila.

Začala som dávať dohromady zoznam hostí. No to vám bolo roboty. Všetkých obvolať, napísať mail o všetkých informáciách - kde bude hostina,kedy a ubytovanie.

No a potom začali tie nervy. Hovorila som si: ,,Ešte neodpísali! Ešte nedali vedieť!,, To som pekne nervačila. Dátum svadby sa pomaly blížil a ja som sa tešila stále viac a viac.

V utorok, 4 dni pred svadbou, sme prišli do Kežmarku. Ešte nás čakal kopec roboty.

Dovybavovanie sály, kostola, zákuskov, výzdoby, torty, začepčenia, ...

Deň pred našim úžasným dňom nás prišiel kamarát fotiť. Vzišli z toho nádherné fotky. Fotili sme sa asi 2 hodiny. Nesmiem zabudnúť dodať, že vtedy som už bola v 6 mesiaci tehotenstva, no bruško veľké až tak nebolo.

Hurá! Nastal ten veľký deň!

Človek ráno vstane, lebo musi všetko stihnúť, takže budík na 6:45. Pekne sa musim čo najviac natlačit jedlom. Káva nesmie chybať... aspoň za kýbel. Umyť zuby, obliecť niečo, čo nepoškodi účes a makeup a ide sa na to. S náhradnou tvárou na tvári sa ponáhľam ku kaderníčke na ten neprekonateľne krásny účes, čo som si vymyslela. Cítim sa ako  hviezda, lebo okolo mňa lietajú kameraman a fotograf.
Mobil sa mi vybíja a kopec ľudí mi vyvoláva... Nemám čas nabiť telefón a tak kašlem na to. 
Idem sa obliecť. Šaty som hned na začiatok zašpinila od makeupu. No nič, aj tak to nie je vidieť. Opakujeme niektoré časti pre kameru ako opice, ale ked chceme krásne videjko, tomuto sa nevyhneme.
Konečne sa ideme do kaštieľa fotiť. Kašťieľ nás ohúril krásnymi priestomi.Budúci manžel ma mal prehnúť dozadu. V krkolomnej pozícii som myslela, že už porodím. A ešte som sa pri tom musela aj usmievať!

Fotenie skončilo, ideme naspät domov a za chvíľku nás čaká obrad. Ešte využijem príležitosť a natlačím  sa suchou bagetou a kávou, tá musí byť!
Na obrad sme samozrejme meškali.  Piati ľudia naraz od vás niečo chcú a vy sa snažíte koncentrovať. Ale všetko v poho zvládate. 

So slzami v očiach vchádzam do kostola, ako keby to bola moja smrť, ale zároveň  sa teším. Všade zmätok, ale ľudia to napriek tomu vnímaju ako dokonalú harmóniu. Šialenosť.
Vonku úžasné ,, krásne,, počasie. Prší akoby počasie malo za to zaplatené. Tak sa čo najskôr ponáhľame do sály. Tam gratulácie zorganizuje ženćhova matka a ja jej to dovolím, aby sa cítila aspon trošku užitočne 😀... Orechovica sa našťastie vypila. Ľuďom nebolo aspoň zima.

Ideme si pripiť a rozbiť tanier, aby sme ho mohli upratať. Samozrejme prvým rozkopnutím ma prekvapili, ale tie daľšie dve som zastavila tak 2:1 pre mňa.

Je po gratuláciách a všetci hladní ako vlci idu tlačiť predjedlo, následne polievku a hlavné jedlo. Ako inak všetkým chutilo. Mali sme nalepšieho šéfkuchára v Kežmarku. 
Prichádza chvíľka, keď  ideme tancovať svadobný novomanželský tanec. Žalúdok až v krku, ale povieme si - nech už to máme za sebou. Ideme nastúpiť samozrejme chyby nám kamoška opravavovala deň pred svadbou. Všetko dokonalé! Ovácie a potlesk. Svadobná choreografia sa podarila!

Nasleduje rodičovský tanec a voľná  zábava.Všetci sa nejako ostýchajú, ale teta ma schmatne a ideme to rozprúdiť. Ani neviem ako, ale tancujú všetci - jednoducho všetko super.
Nastáva chvíľka pre začepčenie.  Nastáva chvíľka pre začepčenie a tu sa natrafí na kameň úrazu - ja nemám podprsenku! Hodinu sme ju hľadali, no nakoniec všetko dobre dopadlo.  Začepčenie prebehlo so slzami v očiach a krásne ma všetci povykrúcali
Ženích nečakane podľahol emóciám keď ma uvidel v kroji.

Väčšina hostí odišla skôr kvôli tomu, že ich čakala cesta na druhý deň cez celé Slovensko čo ma trošku mrzelo. 

Nakoniec som dospela k záveru, že i tak to bol najkrajší deň v mojom živote a prípravy ma bavili a to neskutočne. Želám všetkým ženám, aby si tento deň vychutnávali ako ja. 

Bolo to úžasné!!!

P. S.
V auguste sa narodil môj krásny synček Matúško 🙂

#mk_blog_academy
#blogujem
#svadba
#pribeh

Začni písať komentár...

Odošli