2veronka7
8. jún 2019
165 

Myslíš EKO? Skús FeelEco. 🙂

Ste rodina s deťmi? Rodina s malými deťmi? Rodina, čo to rada aspoň vrámci možností aj eko? Škvrny od trávy, zmrzliny, paradajok, čokolády... Možností je naozaj veľa. S tým asi často "bojujete". A to pranie! Práčka občas ide hádam takmer aj každý deň, najmä ak je v domácnosti členov viac. A možno máte doma ratolesť - alergika, či s citlivou pokožkou. Cumlík sem, fľaša tam, zašpinené hračky, stolička na jedenie... Unavená mamina. Taký relax vo vani, v sprche, dobre padne... kedykoľvek. 

Ak sa Vás týka čokoľvek z vyššie spomínaného, možno Vás bude zaujímať táto recenzia. Pred vyše dvoma týždňami nám totiž kuriér doručil balík. A v ňom niekoľko produktov od firmy FeelEco. Testovali sme prací gél a aviváž na detskú bielizeň, odstraňovač škvŕn, čistiaci prostriedok na cumlíky a fľaše, sprchovací gél. Všetko užitoční pomocníci. Tak sa na nich poďme pozrieť zblízka.

Prací gél a aviváž 

Špecifiká od výrobcu, prací gél: Prací gél na detskú bielizeň bez konzervantov a parfémov. Určený pre deti do 3 rokov a osoby s citlivou pokožkou. Biologicky ľahko rozložiteľné rastlinného pôvodu (výrobok kategórie VEGAN). Vhodný je na bielu, farbnú aj tmavú bielizeň. Efektívny už pri nízkych teplotách. 

Špecifikáciou a odporúčaním, že ide o prostriedok na prádlo pre deti do 3 rokov, by som sa neviazala. Myslím, že použíteľný aj pre staršie deti a rovnako aj dospelých. Skôr naozaj samotným zložením podtrhnuté, že citlivej bábätkovskej pokožke neublíži. To zloženie je naozaj menej obsiahle, ako pri mnohých iných prostriedkoch. Pre maminy, ktoré myslia eko, zamýšľajú sa nad tým, ako prispieť k starostlivosti o našu planétu, ale možno nemajú momentálne dostatok času, energie, čohokoľvek, aby šli cestou v zmysle doma vyrobený prací slíz a pod., je tento prací gél a vôbec výrobky od firmy FeelEco dobrou možnosťou.

Mňa osobne veľmi milo prekvapil a uspokojil moje požiadavky. Už napríklad spomínanou vegánskou kategóriou. Prádlo je po vypratí naozaj mäkké. Oblečenie, uteráky, obliečky... Skúšala som s ním prať hádam takmer všetko. Dokonca aj tenisky. 🙂 Všetko zakaždým mäkké. Rovnako prádlo ostalo čisté. A škvrny, ktoré prací gél nezvládal, na to som mala poruke ďalšieho pomocníka, ale o ňom neskôr.

Čo sa týka vône, tá je dosť špecifická, resp. nie je. 🙂 Ale veď aj ide o výrobok bez parfémov. Mne osobne to ale veľmi vyhovuje. Taký neutrál a ako ja vravím, prádlo vonia človečinou. A ono asi aj pokiaľ ide o vekovú kategóriu do 3 rokov, najlepšie riešenie. Predsa len aj detský noštek, pokožka, to všetko je veľmi citlivé na výrazné vône, agresívnejšie zložky v drogérii. Mne splnil všetko, čo od pracieho prostriedku vhodného aj na detské prádlo, očakávam. Účinkuje už pri nízkych teplotách, detské šatstvo periem na 30tke, takže to vyhovuje. Mäkké, voňavé-nevoňavé tak aurát a nevtieravo, čisté... 

Špecifiká od výrobcu, aviváž: Tie sú v podstate rovnaké ako pri pracom géle. Výrobca okrem predošlých ale ešte uvádza, že odstraňuje elektrostatický náboj textílií.

Môj mužíček je na to dosť háklivý. Najmä pokiaľ ide o jedny jeho tepláky. To sa po vypratí na ne práve pre tento problém dosť "zlostí". V priebehu posledných necelých troch týždňov som v aviváži prala aj tie. A čuduj sa svete, nespomínam si, že by sa s nimi hádal, keď si ich vypraté obliekol. :D Zdá sa, že asi skutočne zaberá. 

Rovnako ako po použití gélu prádlo je mäkké. S vôňou je to veľmi podobné. Veľmi neutrálna, žiadna špecifická, málo intenzívna. Budem sa opakovať, čo mne osobne veľmi vyhovuje. Pri praní obliečok som jej však skúsila pridať o čosi viac (2 vrchnáčiky namiesto 1) a výsledok bol intenzívnejší. 

Počas testovania som sa stretla aj s názormi, že komusi gél a aviváž smrdia. V tejto oblasti je to asi naozaj veľmi subjektívne. Ale za mňa áno. 

Odstraňovač škvŕn

Špecifiká od výrobcu: Opäť veľmi podobné ako pri vyššie uvedených produktoch. Navyše je upozornenie, že pokiaľ ide o farebné textílie, je dobré urobiť "skúšku správnosti" na nejakom menej viditeľnom mieste.

Odvážne som sa pustila do odstraňovania škvrny z farebného prádla rovnako ako bieleho, bez spomínanej skúšky a na žiadnom oblečení odstraňovač v mojom prípade nespôsobil žiadnu škodu. Naopak, zakaždým veľmi pomohol. Tento odstraňovač je naozaj účinný. A navyše aj bez konzervantov a parfémov a citlivý aj k detskej a problémovej pokožke. 

Poradil si naozaj takmer so všetkým. Iba v jedinom prípade škvrnu neodstránil 100 %. Išlo o fľak kategórie "netuším ako tam dlho je a od čoho je" :D Vyčistil škvrnu od omáčky zo špagiet, granka, zmrzliny, tenisky od blata a trávy, utierky od kadečoho v kuchyni... Poradil si so škvrnami ako staršími, čerstvé zvláda ľavou zadnou.

Použitie je veľmi jednoduché. Nastriekať na škvrnu a okolie, trochu prekefovať alebo pošúchať, chvíľku nechať pôsobiť a hodiť do práčky, prípadne doprať v rukách. Pri malých deťoch večne ufúľaných sa v žiadnej domácnosti isto nestratí a nevyjde nazmar. 

 Prostriedok na cumlíky a fľaše

Výrobok je určený na umývanie detských cumľov, fliaš, plastového detského riadu, príboru, misiek, pohárikov, plastových podbradníkov, plastových hračiek, stoličiek na jedenie. Opäť bez pridaných farbív, alergénov, konzervantov a parfúmov a navyše s glycerínom, ktorý chráni pokožku. A rovnako rastlinného pôvodu, teda ľahko rozložiteľné. 

Prostriedok si s mastnotou dobre poradí. A naozaj pokožka rúk po použití ostáva vláčna, bez alergických reakcií, podráždenia. Na čo je určený, s tým pomôže a poslúži. Ak máte doma naozaj niekoho veľmi citlivého, kojenca alebo batoľa (výrobok je zasa určený pre vekovú kategóriu do 3 rokov), svoje opodstatnenie má. V inom prípade si ale dokážate pomôcť doma asi aj inak. Je to trošku špecifickejší produkt. Je síce pravdou, že máme doma už chodiace mimčo najmladšie a necumlíkujeme, ale aj pokiaľ ide o umývanie detského riadu, priznávam, že som takmer zakaždým zabudla dať detský riad bokom a umyla som ho, ako aj inokedy s prostriedkom na riad iným, ktorý používame bežne. (používame rovnako ekologickejšiu verziu, ktorá nedráždi). Skúsila som asi iba raz a vyskúšala som ho ešte na hračky, detské plastové stoličky. Keďže neboli zvlášť zašpinené, skôr možno trošku dezinfekcie. Riad bol pri skúške zašpinený bežne a pre mňa bolo trošku nepraktické, dať si ho bokom a umývať ho, ako ďalšiu várku, pričom výrobca odporúča, aby sa nepoužil pod tečúcou vodou, ale v nádobe zmiešaný s vodou. (5 ml prípravku na 5 litrov vody). Pre mňa najmenej využitý produkt z testovaných. 

 Sprchovací gél levanduľa a Ylang ylang

Ak je konečne aspoň trochu voľného času, rada si ho spríjemním trebárs aj napustenou vaňou. A aj obyčajná sprcha, či už ako vydýchnutie po celom dni, alebo ranné osvieženie a prebudenie, dobre padne. A keď mi okolo toho príjemne voní... Je to naozaj relax a príjemná chvíľa dopriata unavenej mamine. 

Sprchovací gél od firmy FeelEco je rovnako zo zložiek rastlinného pôvodu, ktoré sú biologicky ľahko rozložiteľné. Obsahuje napríklad Allantoin, ktorý pôsobí upokojujúco a dodáva pokožke hebkosť. Prednedávnom som nezávisle od testu kúpila aj manželovi sprchový gél FeelEco inej vône, a je rovnako ako ja s produktom spokjoný. Vôňa Levanduľa a Ylang ylang je príjemná a nevtieravá. Ak by som vám ju mohla priblížiť, asi by som použila spojenie "decentný elegantný kvetinový dámsky parfém". V tomto prípade ma naozaj mrzí, že nie je možný prenos vône cez internet. Gél dobré pení a stačí ho naozaj málo pri jednom použití. Pokožka je po ňom hebká, príjemná na dotyk a po každom použití sa vôňa uvoľnuje postupne, takže si ešte chvíľku môžete k pokožke privonať a stále ho cítite. 

ZHRNUTIE:

Výrobky od FeelEco sú naozaj dobrou voľbou, ak myslíte eko a aspoň v rámci vaších možností svoju domácnosť v tomto duchu radi prispôsobujete. Ak patríte do kategórie mamičiek, ktoré ale momentálne z rôznych dôvodov sa nevedia odhodlať napríklad k príprave domáceho pracieho slízu a pod., alebo ste možno neprišli na chuť 100 % prírodným mydlám a pod., FeelEco a jeho produkty sú v tomto prípade zlatá stredná cesta.

Výrobky sú vyrábané v zelenej továrni, bez konzervantov, parfémov, pridaných farbív, alergénov a svojim rastlinným pôvodom láskavejšie k našej planéte. Nie sú testované na zvieratach. Sú vhodné pre osoby s alergiou, citlivou pokožkou a samozrejme našich najmenších. Mne je veľmi sympatické aj to, že ide o českého výrobcu, nášho blízkeho suseda. Ako rada podporujem slovenských, s Českom je to veľmi podobné.

Odstraňovač škvŕn, prací gél a aviváž ma rozhodne presvedčili a budem ich kupovať aj naďalej. Prostriedok na cumlíky a fľaše vidím u nás momentálne, ako menej využiteľný, ale účel spĺňa. Sprchový gél si budem užívať, kým bude, a potom možno skúsim aj inú vôňu. I keď táto vyhovuje, ale som zvedavá. 🙂

Myslím, že sa budem obzerať aj po iných produktoch tohto výrobcu a skúšať ich aj naďalej. Mňa FeelEco oslovilo.

#test_feeleco #recenzia

Začni písať komentár...

Odošli