abriela
8. okt 2018
289 

Nelákavé informácie na krabičke, zaujímavá chuť

Som čajová maniačka. Čaj predstavuje okrem letných mesiacov môj celodenný pitný režim. Pijem ich po prebudení, v práci, po obede, večer, proste stále. Čaje nesladím, resp. v rodine ich nesladíme, vychutnávame si ich čistú chuť.

Vďaka tehotenstvu a dieťaťu, som obmedzila pitie čiernych a bylinkových čajov a naučila som sa piť aj ovocné čaje. Predtým som ich považovala, len za „farebnú“ tekutinu 🙂. Pri kúpe baleného ovocného čaju stále čítam informácie o zložení čaju.

Ovocné čaje Mistral má svojím zložením nijako nezaujali. Sú to čaje, kde základ tvorí ibištek, jablko, arómy. Čaje obsahujú aj iné zložky, ako napríklad moje obľúbene sladké drievko, čakanku, atď.  Takéto zloženie čaju je taká klasika aj pri lacnejších čajoch.

Čaj s názvom Slivka - Jazmím obsahuje „až“ 1% granúl slivkovej šťavy, 2% jazmínový kvet a 1% jazmínového oleja. Čaj Čerešňa - Ruža 2% granúl čerešňovej šťavy a ruží. Podobne je na tom aj čaj Marhuľa-Levanduľa. Tu si kladiem otázku, prečo výrobcovia neuvedú a krabičku názov – jablkovo-ibištekový čaj s príchuťou... Aj keď čaje nemenovaného istého Lorda, to majú takto uvedené aspoň v popise 🙂.  

Testované čaje Mistral májú len 18 balíčkov, takže o 2 balíčky menej ako to býva bežne. Opäť, dobrý ťah výrobcov, ako znížiť cenu produktu. Informácie ktoré si každý vie zistiť z krabičky čaju, preto veru nezaujali.

Po otvorení dizajnovo lákavej krabičky, vás čaj očarí svojou vôňou. Jednotlivé vrecúška čaju majú pyramídový tvar, aj keď na môj vkus trošku krátku šnúrku, ktorá je dosť pevne prilepená o čajové vrecúško.

U nás bol prvý testovaný čaj Čerešňa - Ruža. Po otvorení vás očarí výrazná vôňa. Aj zaliaty čaj krásne rozvoňal celú kuchyňu. Chuťou tento čaj príjemne prekvapil. Má sladkastú chuť a krásnu červenú farbu možno aj vďaka šípkam, ktoré v neuvedenom množstve obsahuje. Tento čaj je u nás z troch testovaných víťazným čaj.

Čaj Slivka - Jazmím ma menej výraznú červenkastú farbu, rovnako sladkastú chuť a príjemnú vôňu. Možno práve sladkastej chuti, tieto dva čaje veľmi chutili deťom.  

Čaj Marhuľa – Levanduľa má tiež sladkastú chuť, ale po otvorení balíčka je menej voňavý. Pri pití čaju cítiť chuť levandule. Milovníci levandule si jeho chuť určite zamilujú. Tento čaj bodoval u babky.

Napriek, pre mňa nezaujímavému zloženiu uvedenému na krabičkách testovaných čajov, ovocné čaje Mistral odporúčam. Súhlasím aj s logom, ktoré je uvedené na krabičkách čaju – Dokonalé spojenie chuti a vôni.

Keďže milujem čaje, čajmi veľmi rada obdarovávam aj iných. Krásny malý darček v podobe čaju Mistral zaručuje pekný dizajn, zaujímavá vôňa a chuť. Plus značka Popradské je naša slovenská. Na záver, ďakujem tímu koníka a spoločnosti Popradské za možnosť testovanie týchto čajov. 

#test_mistral a #recenzia

Začni písať komentár...

Odošli