alisael
2. júl 2018
324 

Plantur 21 - na korunu krásy

Asi by som sa ako blogerka neuživila. Totižto nie som práve ten typ, ktorý nosí všade so sebou mobil alebo nedajbože fotoaparát a nefotím všetko, čo sa deje. Čo je niekedy aj riadne na škodu, hlavne čo sa mojich dievčat týka. Tentokrát som ale mala aj zdokumentovať priebeh testovania šampónu a kofeinového elixíru na vlasy Plantur 21. Tento článok ale bude hlavne o mojich pocitoch a skúsenosti, ako o fotkách, kedže to aj tak za ten krátky čas nie je až také citeľné. Čiže nech sa páči.. 

Ako som testovala Plantur 21.

Ale aby som do toho neskočila hneď, dovoľte, aby som Vám najprv napísala o mojich vlasoch. Už ako malé dievčatko som mala krásne husté kučeravé vlasy, ktoré mi každý závidel a ktoré som samozrejme neznášala. Kedže každý chce mať to, čo nemá, aj ja som chcela rovné vlasy. Čo sa mi nakoniec aj splnilo. Ale o tom neskôr. 
Prvýkrát som kvôli svojim vlasom plakala, keď som mala 21rokov, po 4-och rokoch brania HAK sa mi "pokazil" hormonálny systém natoľko, že mi rapídne klesli hladiny Progesterónu. A s tým sa mi objavila aj hormonálne podmienená Seborea. Veľmi nepríjemné a väčšinou chronické ochorenie postihujúce pokožku hlavy. Spôsobuje svrbenie a vypadávanie vlasov. A kým som našla šampón, ktorý mi pomohol, a nesk§r samozrejme aj dopovanie sa Duphastonom, doľlo to tak ďaleko, že som si po týždňoch našla na hlave lysiny a v noci som sa budila na nočné mory, ako mám plešatú hlavu. Našťastie, našla som niečo, čo mi pomohlo. To ale nie je predmetom tohto článku. 
Druhýkrát mi začali vypadávať vlasy po prvom pôrode. Presne po 3mesiacoch od pôrodu som si začala vyťahovať hrste vlasov. A zasa som plakala, ale vravela si, že sú to hormóny a že sa to vráti do normálu. Nevrátilo, ale po 7mich mesiacoch od pôrodu sa to zlepšilo a začali dorastať aj nové vlasy. 

A teraz, teraz sa ku mne dostal tento "zázrak". Kofeínový šampón a elixír na vlasy Plantur 21. Balíček dorazil aj s odporúčaním obdeň striedať použitie šampónu a elixíru. Asi väčšina z Vás vie, aké o je náročné si na materskej pri niekoľko týždňovom bábätku a 2,5ročnej slečne umývať vlasy každý druhý deň. Ale snažila som sa a prvé 2týždne som používala Plantur 21 naozaj poctivo. A hoci je to relatívne krátky čas, už vtedy som videla zmenu. Pokožka hlavy nebola taká suchá, vlasy boli jemnejšie a ľahšie sa rozčesávali, aj keď som nepoužila kondicionér. 
Musím sa ale priznať, že druhé 2týždne som podvádzala. Keď som nestíhala, aspoň som si vmasírovala do pokožky hlavy elixír. Výsledok to našťastie veľmi neovplyvnilo, čomu sa veľmi teším. A aj na fotkách vidno, že vlasov pri umývaní vypadávalo menej. Takisto pri rozčesávaní ich bolo v umývadle len zopár a aj to väčšinou len zničené polámané vlasy. Bohužiaľ, ale tehotenstvo je naozaj vyčerpávajúce obdobie 🙂. Až tak, že sa mi kučeravé vlasy skoro narovnali.

A ako sa to teda skončilo?

Druhá slečna bude mať 2mesiace o pár dní, čiže ten zlom ešte stále čakám. Ale pevne verím, že mi preventívne používanie šampónu pomôže toto obdobie prekonať. Dokonca mi rastie kopec nových vlasov, ktoré su tak strašne otravné, ale zároveň sa im určite všetky tešíme, keď nám lietajú okolo hlavy. Pretože to znamená, že si nebudeme na hlave hmatať lysiny. Znamená to, že naše vlasy budú aj naďalej našou korunou krásy...

#test_plantur21

#recenzia

23. jún 2018

ahoj ostala si pri plantur ? ustalilo sa vypadavanie? dakujem za reakciu

2. nov 2018
alisael
autor

@katarinka26 ahoj, kedze uz ma mala pol roka, tak aj vypadavanie sa spomalilo. Ale musim povedat, ze to neprebiehalo tka tragicky ako pri prvej. Lebo mi rastli od zaciatku aj nove vlasy, cize som nemala pocit takeho "plesatenia". Ale uz potom som umyvala len 1x xa tyzden, viac som nestihala. Aj to som najprv s klasickym samponom umyla a tak s plantur. A fakt nie su take riedke ako pri prvej 🙂. A nic ine som neuzivala.

2. nov 2018

@alisael dakujem, ja musim umyvat kazdy den, sa mi priserne mastnia vlasy

2. nov 2018
alisael
autor

@katarinka26 ja som zvykla len 1x do tyzdna, ale teraz by sa zislo aj 2x, len nie je kedy :(

3. nov 2018

Začni písať komentár...

Odošli