alohim
1. nov 2018
3092 

Tekuté matné rúže - obstáli tie najlacnejšie z drogérie?

Naše preferencie v líčení pier sú rôzne. Kým iné ženy vyhľadávajú lesklé a šťavnaté pery,  niekto skôr ten zamat 🙂 A práve matný finiš sa už drží v trendoch niekoľko sezón. Matné pery totiž pôsobia nenápadne, elegantne, nevtieravo, čisto a upravene.

Najväčším kozmetickým ťahákom sú práve tekuté matné rúže - ich výhodou je, že pri ich aplikácii nepotrebujete kontúrku a nerozpíjajú sa. A ak sú kvalitné, vydržia vám na perách veľmi dlho a odpadáva vám otravné kontrolovanie sa v zrkadielku, či je rúž vcelku a nemáte ho rozpitý ako klaun. Čo je perfektné práve na nejaké udalosti, keď potrebujete dlhšiu výdrž, alebo nechcete na partnerovi či dieťati zanechávať  otravné "stopy" 🙂

Je dobré si ale uvedomiť rozdiel medzi ním a matným "lipcreamom", čo je vlastne tekutý krémový rúž, ktorý nezaschne a bohužiaľ sa aj odtláča. Tekutý matný rúž však zasychá do matna a neodtláča sa (teda aspoň by sa nemal). Nevýhodou je, že môže pery sušiť a zvýrazňovať vrásočky, ale tie lepšie rúže to nerobia vo výraznej miere.
Pred aplikáciou takéhoto rúžu je dôležité mať pery hladké, ošetrené pílingom a hydratované. Hydratované ale neznamená mastné ako po tanieri parených búcht ;)  Na mastný podklad matný rúž dobre nechytí, nezmatnie a tak treba tú hydratáciu vykonať v dostatočnom predstihu pred aplikáciou.

Spočiatku v drogériách veľký výber tekutých matných rúžov nebol, skôr tie "lipcreamy", no postupne sa značky "prebúdzali" a už ich tam zopár nájdete. Stále však nie v takej kvalite ako u iných a nedrogériových značiek. Preto ma u Essence s týmito novými "zasychajúcimi" rúžmi Colour Boost Mad About Matte prekvapili. Stoja len 2,99EUR a poviete si, že to bude za takú cenu len nejaký priemer, ale... veď pozrime sa na to spolu bližšie.
 V ponuke je spolu 7 odtieňov tohto rúžu. Okrem 02jky mám všetky a tak ich vám rada zrecenzujem, či obstáli. Rúže sú v lacnom tubovom matnom obale (treba si ale dávať pozor, lebo existuje podobný produkt v lesklom prevedení Colour Boost Vinylicious). A už sa pár známym stalo, že si tie rúže poplietli a omylom kúpili tie lesklé. Takže pri kúpe radšej poriadne čítajte názov ;)

Rúže majú aplikátor v tvare presýpacích hodín a produkt sa s ním nanáša dobre. Stačí naniesť tenučkú vrstvu rúžu, pretože je dobre pigmentovaný a pery sa dostatočne pokryjú súvislou vrstvou bez potreby opätovne vrstviť. Rúž rýchlo zasychá a na perách ho takmer necítite, je veľmi ľahký, čo ma milo prekvapilo. Vlastním totiž tekutý matný rúž inej drogériovej značky, a ten síce parádne drží ale dosť lepí a na perách ho viac cítiť. Potom mám ešte skvelý a príjemný rúž inej drogériovej a drahšej značky, ale ten sa zasa dosť odtláča a nemá takú dobrú výdrž. 

Čo sa týka pocitu sušenia, rúž mierne suší, ale nie je to nič zásadne nepríjemné. Ak sú pery ošetrené a nedáte hrubú vrstvu, je komfortný.
Výdrž je v pomere k cene viac než slušná. Zvládne nápoje, jedlo, ale po tom mastnejšom sa trochu vytráca zo stredu. Avšak to vytrácanie je postupné a dá sa to dobre doplniť. Mne konzistencia a všetk vlastnosti rúžu veľmi vyhovujú, je taký akurát, nie je nepríjemný, dobre vydrží, a v porovnaní s inými drogérkovými rúžmi je oveľa komfortnejší.

Tu sú ukážky odtieňov, ktoré mám a sú dostupné v drogériách (chýba akurát bledá ružovkastá nude 02 i love you neither). Odtieň 01 dusty romance je tlmená nude hnedá, na mne pôsobí trošku mŕtvolne ale inak veľmi trendový odtieň, ideálny pre tlmenejšie sfarbené typy. 03 wanna play? je nádherný ružkovkastohnedý odtieň podobný mojej farbe pier, taká neutrálna nude farba, ktorá pristane väčšine.
04 mad matters je tlmená bordovohnedá farba, krásny odtieň na jeseň. Kto je neutrálny až teplejší typ a nechce nosiť tmavú a sýtu bordovú, toto je dobrá a jemnejšia alternatíva. Mňa si tento odtieň veľmi získal a stal sa jesenným obľúbencom ;) 
05 dangerously yours je zasa studenší, mauve odtieň s kvapkou fialkovej, pôjde viac studeným typom. Taktiež u mňa fičí a veľmi často ho nosím.
Červený odtieň 07 seeing red je žiarivý teplejší odtieň červenej. Mne až tak nesadol ale vyzerá krásne a je dobre pigmentovaný. 08 magnetic gloom je studenší odtieň bordovej s kvapkou fialovej. Tým, že je to tmavý odtieň, ako jediný potrebuje navrstviť, aby pôsobil rovnomerne. Ale ak sa dobre nanesie, vyzerá veľmi pekne. Ostatné odtiene to nerobia.

Keď to celé zhrniem, tento rúž sa stal mojim drogériovým objavom medzi tekutými matnými rúžmi. Je veľmi príjemné objaviť niečo, čo perfektne funguje a ma nezruinuje. Za málo peňazí veľa muziky a veľa odtieňov, vďaka ktorým môžem byť každý deň iná.
Nosíte tekuté matné rúže? Ktoré odtiene vás zaujali?
Poďelte sa o to so mnou v komentároch ;)

Krásny jesenný deň prajem 🙂 

vaša Miška

#essence_catrice

Ahoj, dakujem za recenziu. Mna zaujali odtiene 01,07 a 08. Ale chcela by som sa opytat na to "otieranie / znackovanie" - ja momentalne pouzivam ruz od Rimmel London - Provocalips 16HR a velmi mi vyhovuje, ze mozem syna bozkavat, pit z pohara, pretierat si pery rukami a naozaj ziadne stopy nie su. Kedze si pery chytam velmi casto, hlavne nejako podvedome, nekontrolovane 😀, tak by ma zaujimalo, ci sa naozaj neotiera, nefarbi. Vopred velmi pekne dakujem.

22. okt 2018
alohim
autor

@katarinaba ozaj sa neotiera 🙂 treba trošku počkať kým zaschne a potom sa neotrie 🙂

22. okt 2018

Perfektný článok. Ja mám odtiene 02 a 05. 02 ma veľmi nezaujal, ale 05 je super. Mne trochu chýba, že nemajú testery k nim v drogerke, lebo ešte neviem dobre odhadnúť odtieň, keďže aktívne sa maľujem len od júna. Ale pôjdem dokúpiť ďalšie odtiene ešte ☺😁

22. okt 2018
Komentár bol odstránený

krásna recenzia .....práve pokukujem po nejakom matnom rúže ...takže ďakujem za tip 🙂 👍

22. okt 2018
Autor komentár zmazal
alohim
autor

@tatianka93 určite vyskúšaj, tých testerov je škoda že nie sú, preto som aj tento článok robila a nafotila tie odtiene.

22. okt 2018
alohim
autor

@1kriosa1 nie je začo 🙂
@lenko 04 je krásna, ak si neutrálny až teplý typ, bude ti sedieť.

22. okt 2018

Super článok 👌😊

22. okt 2018
Autor komentár zmazal
alohim
autor

@anka2103 vďaka 🙂
@lenko ale nieeee, určite sme rovesníčky, alebo len trošička staršia si ale určite žiadne veľké rozdiely 🙂 tak potom ti pôjde ;))))

23. okt 2018

03 a 05 musim mat !!! 😍😍😍

23. okt 2018

joj krasne..dakujem za tip..takmer vsetky ruze mam vo velmi podobnuch odtienoch a rada skusim 03 a 05 🙂 ale nadherny je aj 08 🙂

24. okt 2018
alohim
autor

@miuska26 áno, aj moje obľúbené
@alzbetapipi aj 8mička je krásna teraz na jeseň 🙂 je trošku tmavšia ale vyzerá to super

24. okt 2018

@alohim dobrý deň alebo ahoj 😊 Smiem sa spýtať či mi poradíš aký mám tým pleti? Či studený alebo teply, som z toho nejasná 😂 A z týchto ružov pokukujem po 3 a 4,myslis že budú na mne ok?

26. okt 2018
Autor komentár zmazal
alohim
autor

@alex1983 Ťažko z foto no zdá sa mi že skôr neutrálne až studené tóny. Takže 04, 03 i 05 by mohli vyzerať pekne

27. okt 2018

@alohim moooc ďakujem
😘

27. okt 2018

Tieto rúže sú za mňa skvelé 👍👍👍👍kvalitou sa vyrovnajú aj drahším👍som s nimi nesmierne spokojná a veľmi rada ich používam❤️

31. okt 2018
Komentár bol odstránený

som milo prekvapena.. urcite vyskusam. Pouzivam od Gosh matny tekuty ruz a som s nim fakt spokojna. Pigment vydrzi cely den a hoci ho trosku pocas dna zjes, farba na perach ostava az do vecera.

2. nov 2018
alohim
autor

@tatianasevcikova úplný súhlas😉👍

2. nov 2018
alohim
autor

@pavucikvet určite skús, fakt za takú nízku cenu sú to parádne rúže, konkurujú drahším 🙂

2. nov 2018

Vsetko pekne vcera som kupila ale teda trvacnost nic moc

3. nov 2018

@alohim ahoj. Mne sa páčia všetky farby ale mne by pasovali asi iba tie prvé dve na foto. Dcéra má taký červený tuším to je ten predposledný ;)

5. nov 2018

Kúpený, vyskúšany 🙂 naozaj sa neobtiera a krásny je, mam 03ku a určite kúpim aj 04 a 05, síce vydržal mi asi len 2 hodky, ale aj som jedla a bozkávala moja zlatíčka, tak je to ok podľa mňa a super tip na darcek

5. nov 2018
alohim
autor

@lenkaam_1 mne v pohode držia pol dňa, pri mastnejšom jedle doplním iba ten stred.

7. nov 2018
alohim
autor

@tanihy som rada, že si spokojná 🙂

7. nov 2018

@alohim áno áno som ;) bez tohto článku by som ani nekúpila takže dá sa povedať vďaka tebe, dakujem

7. nov 2018

Vďaka tejto recenzii som si kúpila Colour Boost, ale Vinylicious v bledo ružovej farbe. Keďže mám stále suché pery, matné rúže nevyhľadávam. Trochu mi vadí vôňa, ktorá sa po nanesení stratí. Avšak rúž je TOP. Hydratuje pery, vydrží nejaký čas. Ako fanatička do rúžov mám čosi vyskúšané. Ale na tento sa nechytá ani hydratačný rúž od Clarins za 18e!

8. nov 2018

@bajka82 a ten vinylicious tiež drží, či sa obtiera?

8. nov 2018

keď pijem kávu, tak trochu je na šálke, ale na perách ho cítim..pred hodinou a pol som si ho naniesla, medzitým som jedla, teraz pijem kávu a stále je na perách, síce nie v takej intenzite, ale je.., za 3ecka fakt dobrý produkt

8. nov 2018

Včera som si kúpila na základe tvojej recenzie odtieň 3 a 4. A som veľmi spokojná! S odtieňom 3 úplne. Mam tieto matné rúže od rôznych výrobcov,ale žiadny mi nesadol tak ako tento odtieň c.3. Buď boli veľmi bledé alebo príliš výrazné na bežné denné nosenie.
Takže ďakujem za inšpiráciu 😉

19. nov 2018
alohim
autor

@aktak444 To mám radosť 😉 tiež mám s niektorými nude odtieňmi problém že sú na mňa bledé. Tento 03 je super.

19. nov 2018

Začni písať komentár...

Odošli