bea0802
30. máj 2019
1492 

Moje skúsenosti s KetoDiet

Keď ma vybrali na testovanie KetoDiet, bola som v šoku. Ja nemám šťastie na žiadne súťaže a bola som milo prekvapená. Som žena, ktorá priberá aj zo "vzduchu" a vždy som si musela svoju váhu strážiť. Musím povedať, že sa mi to darilo. Na svoju výšku 169cm som vážila 57 kg, veľa som cvičila a zdravo som sa stravovala. No ako to už býva, i u mňa raz nastal zlom.

Po prvom pôrode som všetky kilá nechala v pôrodnici a bola som hneď vo forme. Druhé tehotenstvo skončilo MA, a tam nastal prvý zlom. Úplne som sa opustila a jedla som a jedla... Proste som zajedala stres a zrazu som mala 64 kg. Nevadilo mi to, trápili ma iné veci. Čas išiel a ja som zistila, že som znovu tehotná. Opäť rizikové tehotenstvo, kopec liekov, ležanie, stres a ja som kilá pochopiteľne neriešila. Neberte to absolútne, že sa tu ľutujem. To určite nie! Ja iba vysvetľujem, kedy som sa prestala kontrolovať a vypapkala sa 😅 Samozrejme, to je len moja chyba. Nik mi nekázal toľko jesť. Po pôrode ma to začalo trápiť, doslova som sa sama sebe hnusila. Začala som preto opäť cvičiť a zdravo sa stravovať. Kilá sa na mne dlho držali, potom som trochu schudla a znovu som poľavila a všetko pribrala. A takto to išlo dokolečka dokola. Absolútne som sa tentoraz nevedela nakopnúť. Normálne by som si zaslúžila facku. No moja váha mi začínala prekážať až tak, že som sa prvýkrát obzerala po diéte. Dočítala som sa o KetoDiet a zaujalo ma to. No priznám sa, strašne som váhala kvôli cene. Keď som uvidela možnosť testovania, tak som sa neváhala zapojiť a na počudovanie ma vybrali. V deň ako mi prišiel balíček, som sa rozhodla dokúpiť si i ďalšie produkty, aby som si prešla každým krokom a vyhla sa tak jojo efektu. Teraz si však rozoberieme balíček, ktorý sme dostali na testovanie:

1.krok Rýchlochudnúci

5 proteínových porcií KetoDiet + 500 g povolenej zeleniny + zdravé tuky

Vďaka tejto skladbe jedálneho lístka som si mala udržať hranicu sacharidov okolo 30 g za deň a naštartovať tak ketózu. Ku ketóze dochádza vtedy, keď vo svojej strave obmedzíte príjem sacharidov na minimum. Vaše telo začne využívať energiu z uložených zásob, čiže z vlastného tuku. Ketóza nastupuje cca 2.-4. deň po začatí diétneho plánu. Zároveň zvýšený obsah bielkovín v jedlách od KetoDiet má zabezpečiť, aby ste nestrácali svalovú hmotu a zredukovali len nadbytočné tuky. Je preto dôležité nevynechať žiadne jedlo. Taktiež je veľmi dôležitý aj pitný režím. Odporúča sa vypiť až 2-3 litre tekutín denne.

A teraz Vám trošku ukážem 1.krok a povolené potraviny v ňom:

Poviem Vám pravdu, asi nikdy som nejedla toľko zeleniny, koľko jedávam teraz 🙂 Samozrejme som sa dočítala i čím dochucovať a aký pitný režím je povolený. Dostala som aj vzorový jedálniček a takto nabitá informáciami, som sa pustila do testovania.

Musím povedať, že chute ma milo prekvapili a najviac ma prekvapilo to, že som nepociťovala žiaden hlad. Skôr naopak, niekedy som nevládala dať si ďalšie jedlo, ale je dôležité nevynechávať ich, a tak som sa vždy najedla. Nebudem klamať, chuť na prehrešky som občas mala i mám. No tentoraz už nepoľavím! 

Teraz si rozoberieme všetky testované jedlá a poviem Vám na ne svoj názor:

Začneme nápojom. Dostali sme v balíčku KetoDiet proteínový nápoj s príchuťou: banán. Do šejkra som naliala 250 ml vody, vysypala obsah sáčku a poriadne pretrepala. Takto hotový nápoj odporúčajú odstáť 10 minút. Jeho chuť ma milo prekvapila. Naozaj cítiť chuť banánov, nápoj  je sladký a naozaj ma dostatočne zasýtil. 

Ďalší nápoj som mala KetoDiet proteínové smoothie s príchuťou: lesná zmes. Príprava je úplne rovnaká. Chuť je svieža a ľahká. Smoothie obsahuje aj malé kúsky ovocia. Veľkou výhodou týchto nápojov je to, že som si ich často nosila vonku a rozrábala v rámci prechádzky s deťmi. Nemusela som utekať domov a chystať si jedlo, čo je u mňa veľké plus.

Mojím úplne top jedlom sa stala KetoDiet instantná paradajková polievka s rezancami. Zmes stačilo vysypať do hrnčeka a zaliať 200-250 ml vriacej vody, obsah premiešať a po 1-3 minútach som mohla začať jesť. Ja nemám rada polievky, a už vôbec nie sáčkové. No bola som zarazená, že mi chutí a vybudovala som si na nej slušnú závislosť. Za mňa je to úplne naj produkt z celého testovania.

Teraz spojím dve jedlá, a to KetoDiet puding s vanilkovou príchuťou a KetoDiet palacinka s vanilkovou príchuťou. Tieto jedlá ma sklamali. Dá sa to zjesť, ale ich chuť je naozaj strašná. Teda pre mňa určite. Puding treba dôkladne premiešať s 200-25 0ml vody a dať do chladničky aspoň na 2 hodiny. Konzistencia sa podobala pudingu, ale chuť teda nie. Ja neviem čo, ale strašne mi tam niečo vadilo a chutí mi to tak umelo. To isté palacinky. Palacinku treba rozrobiť v 100 ml studenej vody a upiecť na panvici. Piekla sa ľahko a nádherne voňala, no o chuti sa to žiaľ povedať nedalo.

Teraz tu máme KetoDiet vaječnú omeletu so zeleninou a so syrovou arómou. Príprava opäť jednoduchá, obsah sáčku vysypať do šejkru, rozmiešať v 100-120 ml studenej vody. Takto pripravenú zmes treba vyliať na vopred rozpálenú panvicu s kvapkou oleja a smažiť z oboch strán. Jej chuť je dobrá a super zasýti. Ja si ju pripravujem so zeleninou alebo si priamo na ňu strúham cuketu. Syrovú príchuť tam nejako extra necítim, ale to mi absolútne nevadí.

No a nakoniec tu máme tzv. "mňamky", a to KetoDiet proteínové čili chipsy, KetoDiet proteínový croissant s maslovou príchuťou a nakoniec KetoDiet proteínová káva s čokoládovou príchuťou. Chipsy boli naozaj chutné. Ich chuť bola jemne pikantná a jediná nevýhoda? Bolo ich málo. Mňam! Croissant nesklamal, ani neohúril. Bol nadýchaný a jemný, no proste klasický croissant. Výhodou je, že je dobrý spoločník na cesty. No a nakoniec tu máme kávu. Ako som už spomínala, kavú neznášam. Bežne ju absolútne nepijem, no chcela som mať názor na všetky produkty a tak som ju vyskúšala. Obsah vrecka treba rozmiešať v 100 ml vody a nechať odstáť aspoň 45 minút v chladničke. Vždy som tam cítila kávu, čo mne osobne vadí (no v káve by sa patrilo cítiť kávu), ale zachraňuje to jej sladká chuť. Takže som ju vypila celú a kľudne si ju urobím aj nabudúce.

Ak ste dočítali až sem, tak idem ešte na výsledky. Začínala som na váhe 80.0 kg a po dvoch týždňoch mám 76.1 kg. Takže som schudla -3.9 kg.

Čo sa týka centimetrov:

  • prsia: -4cm
  • pod prsiami: -3cm
  • pás: -3cm
  • brucho najširšia časť: -3cm
  • boky: -4cm
  • zadok: -5cm
  • stehno: -2cm
  • ruka: -2cm

Je mi jasné, že odišla hlavne voda. No na začiatok super a rozhodne to motivuje pokračovať a nevzdávať sa!

2.krok Stabilizačný

4 proteínové porcie KetoDiet + 1 bežné jedlo bohaté na bielkoviny + 500 g povolenej zeleniny a už aj vybrané druhy ovocia + zdravé tuky

V tomto kroku sa nachádzam aktuálne a som veľmi spokojná. Nepociťujem žiadne nežiadúce účinky a cítim sa skvelo. Jedálniček sa rozšíril a pridalo sa jedno bežné jedlo. Sacharidy sa zvyšujú na 50 g denne, a preto sa ketóza nezastaví, aj keď sa chudne o niečo pomalšie. V druhom kroku sa už odporúča zaradiť pohyb, ideálne 2x týždenne po 45 minút. Čomu sa veľmi teším, keďže mám šport rada.

3.krok Návrat k racionálnemu stravovaniu

2 proteínové porcie KetoDiet + 3 bežné jedlá bohaté na bielkoviny + 500 g povolenej zeleniny a vybrané druhy ovocia + zdravé tuky

Aj keď sme testovali iba prvý krok, ja rozhodne nekončím. Myslím, že každý krok je dôležitý a vedie ma na cestu, akou sa chcem uberať po skončení diétneho plánu. Chcem sa totiž vrátiť k pravidelnému pohybu a zdravej strave a hlavne už nepoľaviť! Viem, že mnohé odsúdite túto diétu. No berte to tak, každý máme právo vybrať si tú svoju "cestu" a hlavne toto nie je dlhodobé stravovanie sa. U mňa to je taká motivačná "facka" a verím, že o pár mesiacov budem zase vo forme aj s bežnou stravou a pohybom. Len som potrebovala nakopnúť a začať zase pravidelne jesť a v tom mi KetoDiet rozhodne pomohla.

Ďakujem za túto možnosť!

#test_ketodiet2 #recenzia

Aj ja som na keto diete 😎 sice nie od ketodiet ale od prodietix, a musim povedat ze da sa to zvladnut su tam super niektore jedla ale tam je menej povolenej zeleniny v tom istom mnozstve cca 500 g, mliecne vyrobky v prvej faze uplne vylucene ani oriesky a len max 2lyz za studena lisovaneho oleja.cize musim povedat ze mam moc jednotvarny jedalnicek nakolko vela jedal mi nesadlo a chyba mi chlieb pecivo(v ich eshope ho maju uz 2m nedostupny) taktiez mliecne vyrobky ako acidko jogurty maslo...a niektore dni pocitujem hlad ale mam silnu volu lebo potrebujem schudnut uz cca 3r od porodu sa mi vaha nepohla mala som cca 73kg a cca po troch tyzdnoch sa mi vaha znizila a mam teraz 67kg. Drzim vam aj sebe palce nech sa dostaneme na vytuzenu vahu.😊

31. máj 2019
31. máj 2019
bea0802
autor

@ivki7 No veru, oveľa menej povolených potravín. V KetoDiet je dovolené aj maslo aj mlieko rastlinné, živočíšne a acidofilné, ale max. 0.2l/deň, už od prvého kroku. V druhej fáze sú už povolené i jogurty gréckeho typu a rôzne druhy syrov + ovocie, čo je pre mňa veľké plus. Samozrejme stanovená gramáž. Je zvláštne, že sa to takto líši. No keď už sme sa na to dali, treba vydržať. Čo sa týka kíl, tak musím povedať WAU 👏 6kg dole je úplna paráda. Klobúk dole! Ďakujem pekne za podporu a taktiež držím silno palce. Po takom krásnom výsledku, už netreba poľaviť 😉

31. máj 2019

Ja som tiež bola na diéte prodietix a celkom mi to aj chutilo. Prešli 3 týždne a podarilo sa mi schudnúť 5 kg úplne som vylúčila pečivo ale v pohode som si dala aj normálny obed mäso ale len zo zeleninou.... Už pokračujem len zo zdravou stravou ale každé ráno si dám aspoň nápoj prodietix

3. jún 2019

hm a co sa stane ak budete normalne jest?

3. jún 2019

@pips čo myslíš tým “normálne”? Lebo pre každého je normálne niečo iné. A ak za “normálne” človek považuje návrat k pôvodnému typu stravovania, ktoré ho doviedlo ku kilám navyše, tak určite priberie, ak sa k takému stravovaniu vráti . Ale ak ho táto diéta nakopne k tomu, že začne jesť viac zeleniny, zdravých tukov, menšie porcie, pravidelnosť, pitný režim, tak si zhodené kilá určite udrží a posunie sa ďalej. Ako napríklad ja - už viac ako rok a pol si držím váhu (teda momentálne sa zameriavam na výraznejšie budovanie svalovej hmoty). Ketodiet ma perfektne naštartovala a naučila ma v stravovaní aj rozmýšľať.

3. jún 2019
bea0802
autor

@fedka333 Super. Krásne výsledky a držím palce nech sa darí i naďalej 👍🙂

3. jún 2019
bea0802
autor

@pips Myslím, že lepšie ako
@miskap2111 by som to nezhrnula 🙂 Neplánujem sa vrátiť na stravovanie pre ktoré som pribrala, ale na "cestu" akou som sa uberala pred rokmi. Zdravá a pravidelná strava + šport a vtedy som si roky držala váhu 56-58kg. Tak verím, že teraz to pôjde rovnako dobre.

3. jún 2019

Ja by som sa na to dala, lebo ketoza mi he blizka z paleo stravovania,,ale mam problem s chutou tych veci...mala som na skusku vraj" vynikajucu" malinovu kasu a slo to do kosa..nieco tak umele som este nejedla..citila som z toho nejake umele sladidla a neviem co.... obavam sa,ze to teda budu vyhodene peniaze... neviem.

4. jún 2019

@katrin21 Katka, máš možnosť si objednať aj ochutnávkový balíček. Ale keď si v malonovej kaši cítila “umelinu”, tak asi to budeš cítiť aj v ostatných produktoch - proste je to práškové jedlo. A buď do toho pôjdeš s tým, že na to budeš pripravená a tvoje ciele budú tvojou prioritou, tak to dáš. Ale ak a predstava jedenia 5 práškových jedál denne po dobu asi 2 týždňov a následne 4 práškové jedlá ďalšie 2 týždne už v princípe odrádza, tak asi to nebude pre teba. Ale aby som nepôsobila až tak negatívne, lebo ja si Ketodiet naozaj pochvaľujem , tak popri “práškových jedlách” sa tam konzumuje veľa zeleniny - 500g , čo mnohí predtým nezjedia ani za týždeň, 50g orechov a 6 lyžíc tuku - čo je dosť veľké množstvo, hoci sa to nezdá. Tak sa dal pripraviť chutná zálievky na šalát, či spraviť si omeletu normálne na tuku, do karfiolového pyré dať maslo, spraviť si normálnu zeleninovú polievku atď- proste dajú sa jesť aj “živé” jedlá, len tam pri tom treba trochu zapojiť fantáziu. Ak sa však na to dáš, v prvom kroku (cca 2 týždne), nie je dovolené žiadne ovocie, čo v sezóne jahôd buď oželieš, alebo sa na to kvôli tomu nedáš. A aj v 2. kroku môžeš len 100g vybraného ovocia. Preto je napríklad pre mňa všeobecné keto/Low carb stravovanie najlepšie od neskorej jesene po koniec mája - na leto ho zvyčajne prerušujem, práve kvôli ovociu.
Inak, existuje skupina Ketodiet - tu na konikovi , kde pridávame aj rôzne recepty vhodné pri tejto diéte, plus tam kočky zdieľajú vlastné skúsenosti, tak sa tam pripadne pridaj a uvidíš, či je to niečo pre teba. (Ale ako ťa poznám, vyzeráš perfektne, takže ak ti ide o kilečko - dve, tak to dáš aj normálnou stravou s kalorickými deficitom )

4. jún 2019

@miskap2111 Miska, dakujem.. vyborne ale veru nevyzeram..vcera som si fotila nohy a kratasy asi nemozem uz vobec a netusim,ako v plavkach prezijem leto bez hanby...potrebujem dole aspon 5-6kil, 5 by bolo najnutnejsie minimum.. je to presne ako pises s tou stravou
Svojho casu som na paleu dala dole 8kg,ale teraz nejako neviem nastavit tu hlavu..ja som bola v ketoze 6t prisnej, 30g sachrov denne max...

4. jún 2019

@katrin21 30g sachrov, tak to je pre mňa tak maximálne na 2 týždne 😂. Ja idem zvyčajne na 50g a cez leto, ako som písala, to nepočítam - práve kvôli ovociu. Do tých 50 g sa mi zvyčajne zmestí zelenina a asi 100-120g bobuľového ovocia ( zelenina ale nie všetky druhý - ak si dám hrášok alebo mrkvu, musím ubrať bobulové ovocie). Ak idem pod 50g, musím strážiť aj zeleninu a jesť len zelenú (veď to asi poznáš) a naviac, nedobre sa mi už vtedy behá. Ale časom som zistila, že najdôležitejší na chudnutie je aj tak kalorický deficit - aj pri veľmi nízkych sacharidoch som vedela pribrať, pokial som to prešvihovala tukmi - čo ja viem bez akýchkoľvek problémov 😂. Teraz, keď chcem schudnúť, tak si poctivo všetko vážim a zapisujem do tabuliek (používam MyFitnessPal). Ak som v deficite, tak chudnem. V ketóze/Low carb sa držím len preto, lebo vtedy nemám až také návaly chutí na sladké, či hladu. To mám odskúšané. Ketodiet prípravky stále niektoré používam - zvykla som si hlavne na ich proteíny - smoothie, alebo dezerty - ale do nich si pridávam to bobulové ovocie. Teraz, pred letom, som na 1-2 týždne pridala do jedálnička ešte aj ich polievky (nejaké posledné kilečko dať dole a vyrysovať) a pár iných produktov, ale mám ich tak max 2 ks do dňa. Ostatné je živá strava. Takto mi to super vyhovuje.

4. jún 2019

Začni písať komentár...

Odošli