cicimotinka
7. máj 2017
348 

Patlámo... alebo testovanie NUANCE

Do testovania som sa prihlásila s tým, že aj tak ma nevyberú. Napísala som pravdu, mám 41 rokov a kozmetiku nepoužívam skoro vôbec... Myslela som, že budú vyberať žienky, ktoré majú s kozmetikou nejaké skúsenosti, aby mohli porovnávať. Vôbec som nemala prehľad o tom, aké druhy kozmetiky sú na našom trhu. Kedysi našim starým mamám stačila jedna Nivea alebo Marína a vystačili si od vrások na tvári po zhrubnutú kožu na pätách. Dnes je pomaly na každý kúštik tela iné "patlámo", kto sa v tom má vyznať? No aby som neodbiehala od témy, nakoniec som bola vybratá aj ja... Potešila som sa, lebo som už aj začala premýšľať, že by som nejakú kozmetiku mala vyskúšať, predsa len nemladnem a pokožka sa opotrebováva tiež, takže mi prišiel krásny balíček na testovanie.

Testovala som tieto produkty: 

1. Sérum

2. Očný krém

3. Denný krém na normálnu a zmiešanú pleť

4. Nočný krém pre všetky typy pleti

5. Denný krém na suchú pleť

Ako som už písala v mojom blogu, je to krásne balený a jemne voňavý produkt, na ktorom už na prvý pohľad vidieť, že nie je len "taký obyčajný", čomu nasvedčuje aj to, že krémiky sú v skle.

1. Sérum

Sérum má jemnú vôňu, šmykľavú konzistenciu a výborne vsakuje do pokožky (niekedy až moc, lebo sa mi zo začiatku zdalo, že tá 1 kvapka sa stihne usušiť skôr, ako ju poriadne rozotriem, no ono to chcelo iba cvik) Po niekoľkých prvých razoch sa mi zdalo, že ma po nanesení tvár tak divne svrbí (nebolo to nepríjemné, len to bol taký nový pocit), no po asi 4 – 5 aplikovaniach tieto pocity zmizli. Po troch týždňoch môžem za seba povedať, že aj ja patrím k 74% žien, ktoré zaznamenali, že pleť je vyhladenejšia a zamatovo hebká na dotyk... 

Výhody:

- stačí naozaj kvapka, za cca 3 týždne používania 2x denne som minula asi 1/3 obsahu, takže sérum vydrží minimálne 2-2,5 mesiaca.

Nevýhody: nenašla som

2. Očný krém

Očný krém je podobnej konzistencie ako sérum, ale trošku hustejší, "želatínový", farbu má telovú. Treba ho naozaj máličko a dobre sa rozotiera a naklepkáva, vôňu má príjemnú, pripomína mi skôr niečo púdrové. Za seba musím povedať, že je to jediný produkt, ktorý ma aj po celej dobe testovania stále po aplikácii "páli"... nie je to nič bolestivé alebo nepríjemné, ale je to taký možno pol minútový pocit prehriatia pokožky pod očami. S krémikom určite budeme kamaráti aj naďalej, pretože mám podozrenie, že mi po ňom naozaj zmizli opuchy pod očami...

Výkričník pre firmu NUANCE pre nesprávne označenie v zložení výrobku  - Aesculus hippocastanum - uvedený na obale je Pagaštan konský... (Gaštan je ten, čo sa predáva ako pečený a robí sa z neho gaštanové pyré ). To však nič nemení na fakte, že Pagaštan je veľmi vhodný ako prísada do očného krémiku, pretože tlmí opuchy, bráni zapáleniu kože a pomáha aj pri ekzémoch.

Výhody:

- stačí ho naozaj máličko, podľa môjho odhadu pri používaní 2x denne vydrží 4-5 mesiacov

Nevýhody: nenašla som

3. Denný krém na normálnu a zmiešanú pleť

Ako alergika ma ovplyvňuje to, čo lieta vo vzduchu. Z prírody vždy prídem rozškrabaná na lícach v okolí nosa a na vrchnej časti obočia. Práve tieto škrabance ma po nanesení krému pekne štípali, ale skôr mi to krém vysušil, ako by mi urobil ešte horšie. Používala som ho aj viackrát denne, pokiaľ som mala potrebu sa niečim natrieť. Krém je ľahučký, má jemnú konzistenciu, netreba ho veľa, príjemne vonia, dobre sa rozotiera. Po prvých razoch som mala pocit, že mi ostávajú fľaky a tvár ma štípe, no po pravidelnom používaní tieto príznaky asi po 4 dňoch zmizli.

Výhody:

po nanesení krému mi neostali mastné ruky, ktoré by som si musela umyť

- obal krémiku má široké hrdlo, takže je fajn aj na také rýchle nakrémovanie

Nevýhody: nenašla som

4. Nočný krém pre všetky typy pleti

Krémik je veľmi podobný dennému, má však trošku výraznejšiu vôňu. Je mastnejší ako denný, takže sa po natretí trošku lesknem, čo však na domáce večerné použitie nevadí. Dobre sa rozotiera a netreba ho veľa. 

Výhody:

netreba ho veľa a dobre sa rozotiera

Nevýhody:

- je voňavejší, čo môže byť problém pri zaspávaní

- trošku horšie sa vstrebáva, ostáva lesklá pleť

5. Denný krém na suchú pleť

Krémik je tuhší, z pumpičky vychádza v podobe "hadíka" no napriek tuhosti sa výborne rozotiera. Vôňu má jemnučkú, skoro žiadnu, za cca 20 dní testovania tohto krémiku musím povedať, že je super na moju alergiu. Skoro všetky kožné prejavy na tvári sa mi zahojili, takže môžem potvrdiť to, čo je uvedené v letáčiku, že chráni pred nepriaznivými vonkajšími vplyvmi. Napriek tomu, že je to krémik na suchú pleť, čiže by mal "mastiť", vôbec nie je mastný a pokožka mi ostáva jemná a hladká. Pretože krémik je hustý a je v obale s pumpičkou, zrejme nestečie, čo znamená, že ho asi dosť ostane na stenách nádobky... pretože nádobka je sklenená s uzučkým hrdlom, bude zrejme trošku problém dostať ho von, ale tak ďaleko som sa ešte nedostala, takže to neviem s určitosťou posúdiť.

Výhody:

- zmizli mi alergické prejavy na pokožke

- nie je zbytočne mastný aj keď je na suchú pleť

Nevýhody: 

- ako nevýhodu vidím balenie krémiku, mám pocit, že hustý krémik a sklenená nádobka s uzučkým hrdlom a pumpičkou proste nejdú dokopy

Moje testovanie kozmetických produktov sa skončilo. Bolo to milé obdobie, kedy som sa tešila na "svoju" chvíľku v kúpeľni. Kozmetiku NUANCE budem používať aj naďalej. Moja TOP 3ka je tu:

                                                                     1. miesto - SÉRUM

                                                                     2. miesto - OČNÝ KRÉM

                                                                     3. miesto - DENNÝ KRÉM NA SUCHÚ PLEŤ

Možno rozdiel neuvidíte, no ja ho naozaj cítim, pokožku mám vyhladenejšiu, rozžiarenejšiu a zregenerovanú.

                                                    Ď A K U J E M

Modrému koníku a firme Nuance za možnosť zoznámiť sa s kvalitnými produktami a skúsiť si ich na "vlastnej koži". Ako som už písala v prvej recenzii v mojom blogu, som zvedavý človek a  pozerala som ceny produktov, ktoré boli v testovacom balíčku, ich hodnota sa vyšplhala na 114 €. Takže naozaj veľmi ďakujem, že som bola práve ja vybratá na testovanie, pretože ako mama po rodičáku s hypotékou na krku by som si za túto sumu kozmetiku určite len na vyskúšanie nekúpila. Dúfam, že moje pozitívne skúsenosti s kozmetikou NUANCE pomôžu aj iným užívateľkám v rozhodovaní sa. 

#test_nuance2

Aj by si si ju znova kupila, ked si si to vyskusala? Kde sa da tato znacka kupit?

8. máj 2017

@ivet78 dá sa kúpiť v sieti lekární Dr. MAX, ako po troch týždňoch je ťažko povedať, či ten efekt zlepšenia ostane aj naďalej pri používaní, ale pokiaľ áno, tak tie 3 výrobky si určite kúpim znovu - sérum, očný krém a denný na suchú pleť...
https://www.drmax.sk/catalog/search/?q=nuance

8. máj 2017

@cicimotinka ja som nadšená z nočného,rano bývam jak bábika 😉
@ivet78

12. máj 2017

@didiana333 hej, všetky sú výborné... 🙂 na mňa je trošku voňavejší ten nočný...

12. máj 2017

Začni písať komentár...

Odošli