dominika_sv16
1. dec 2019
1658 

Keď ťa dostihnú spomienky a zistíš, že história sa ozaj opakuje!

Facebook mi vyhodil spomienku s prvorodeným! Skoro sedí aj dnes po troch rokoch, len u iného dieťaťa! 😅 Akurát u druhorodenej je na prvej priečke čokoľvek kábloidné idealne v zásuvke!🙈

Postreh dňa z 1.12. 2016: Karol sa rád hrá. A nepotrebuje na to ani veľa, stačí mu pár hračiek, ktoré kedysi hračkami ani byť nechceli 🙂 Takže malý rebríček obľúbených vecí na hranie: 

8. miesto - Čokoľvek, čo práve držím v ruke - Umiestnenie by bolo vyššie, keby som mu danú vec (od jedla, cez ponožky končiac zubnou kefkou) aj nechala na hranie. 

7. miesto -  Mejkap - Vyplní čas, kým mama zo seba robí človeka. Zaujme len na krátky čas (našťastie :P ).

 6. miesto - Veci z "dospeláckeho sveta" dané do užívania dieťaťa. Ovládač bez bateriek, pet fľaša či starý mobil- Čaro z hry sa postupne stráca, keď už o predmet nemusí dieťa bojovať. Tým pádom končí v košíku opustený s ostatnými ozajstnými hračkami.

 5. miesto - Knižka, ktorú mu práve čítame. Tu by som spomenula, že je asi závislý na celulóze, pretože pri výbere literatúry rozhodne nie je vyberavý 🙂 

4. miesto - Fľaštičky a tuby z okolia prebaľovacieho pultu- Fľaša vigantolu či olejčeka dokáže uľahčiť prebaľovanie, ktoré sa stáva čoraz adrenalínovejšou zábavkou... (čo mi pripomína, že mu idem objednať nejaký šerbeľ :P ) 

3. miesto -  Obal z veľkého balenia nemenovaných žuvačiek s jednou zabudnutou žuvačkou vo vnútri - Lepšia zábava ako všetky hrkálky dohromady (v tejto kategórii bolo aj neotvorené mega balenie tic-tac cukríkov s mimoňovskou tematikou ale pre bližšie nešpecifikovanú nehodu na nemenovanom dieťati sa dostalo do vyhnanstva vo vitrínke 🙂 ) 

2. miesto - Žalúzie - čaro zakázaného, zaprášeného a ostrého v jednom krásnom pruhovanom prevedení 🙂 

1. miesto - Silikónová formička na muffiny - Zatiaľ asi jediná ne/hračka, ku ktorej sa Karol stále vracia (a pritom z nej nevracia) a stále si užíva jej tvar a konzistenciu. Navyše má všestranné využitie. Napríklad ako klobúk či kúzelnícka pomôcka pri copperfieldovských trikoch matky. 

Samozrejme rebríček sa zo dňa na deň mení a posúva, takže čo platilo dnes, zajtra už nemusí... teda až na žalúzie, tie sú večné :D PS: Ak máte nejaké tipy na handmade interaktívne hračky (v tzv. prevedení for dummies) rada sa inšpirujem 🙂

U mojich deti boli top (ne)hracky:
- Balik papierovych vreckoviek
- stipce (kym sa nepricvikli)
- USB koncovky na zuzlanie (ano, tie na druhom konci este v zastrcke boli extra mnam) 😨
- PET flase (ja som dokocna spravila upgrade a naplnila som jednu goralkami, aby hrkali, a jednu farebnymi pierkami, aby nehrkala 😀)
- kuchysnkla klasika - misky, varechy, neskor aj cervena sosovica, muka a ine potraviny po zaruke 😀 (co som sa mozrejme uz velakrat ozelela, ta sosovica na mna vyskakuje po asi 6 rokoch este furt v kuchyni... nechapem, ako je to mozne. Pomsta Cervenej SOsovice, haha)
- Joj, skoro som zabudla - minimalne 100 kusove balenie vreckoviek alebo vhlcenych utierok, ktore v nestrazenej chvili mohli VSETKY povytahovat (lebo vsak to tak dobre funguje) 😂

2. dec 2019

@ichbinich 😅😅😅😅😂😂😂 presne... ja mam takuto pomstu ale s Bôbom!

2. dec 2019

Takzvany magicky uteracik (po namoceni zvacsi svoj objem na normal uteracik), este zabaleny vo folii, v tvare kuriatka. Rokmi používania z neho zožul ten foliový obal, až sme ho raz slavnostne rozbalili... a v tej chvili ho prestal zaujimať.

3. dec 2019

Absolútny súhlas 😀😀😀 aj my to tak máme.

3. dec 2019

Veľkú zábavu máme z mikroténového vrecúška nafúknutého a zaviazaného na spôsob balóna 👍

3. dec 2019

A ešte 2 vrchnáky zo zaváraninových fliaš ako činelky... Nekonečná zábava v jedálenskej stoličke, kým mama pripravuje jedlo 😀 samé bum, bum.

3. dec 2019

Štipce do vlasov, sáčok z cestovín a drevene podlozky pod poháre - to sú top hračky nehračky 😊

3. dec 2019

U nas top pollitrova pet flasa naplnena zltym hrachom a sosovicou😂

3. dec 2019

Maly bude asi dermatolog jeho oblubena zavava je vyhrnut mi tricko a skumať šošovičky a znamienka (bohužial aj zisťuje nechtami, či sú dočasné, nalepovacie alebo pravé) robí to od uplného malička a stále ho to baví.. čiže top hračka od 0 do 20 mesiacov su MAMa a OCKO 🙄🙄🙄

6. dec 2019

@evalin88 😅 najs, dermatolog odmalicka 👌🙈

6. dec 2019

Začni písať komentár...

Odošli