icon
1 / 1
avatar

My ju používame stále... totalitná-kvalitná...

Odpovedz
21. jún 2022
avatar

Najlepšie kura, z remosky od starenky

Odpovedz
21. jún 2022
avatar

Moja mama používa už vyše 40 rokov remosku, ktorú dostala od babky. Ja som pred pár rokmi kúpila remosku (značka Remoska stále existuje) a niektoré veci veru pečiem iba v nej.

Odpovedz
21. jún 2022
avatar

Kúpila som dva roky dozadu na Burze fungl novú socikovsku. Len bola bez kábla,ten už neviem zohnať . Musím si požičať 🙂
Kuriatko z nej chuti eno nuno

Odpovedz
21. jún 2022
avatar

ja som si kúpila asi pred 5 mesiacmi novú, bola super zľava :D ale chcela som už dávnejššie, kedže to brutálne šetrí elektrinu a pri dnešných cenách hotový zázrak

Odpovedz
21. jún 2022
avatar

my sme toto nikdy doma nemali a nepoznám to. Aký je rozdiel v pečení v trúbe a v remoske? Okrem šetrenia energie ako píše @hygienka?

Odpovedz
21. jún 2022
avatar

@0silvia0 mne sa zda, ze najvacsi rozdiel je tam ten, ze v Remoske ostava vlhkost, takze je to trocha aj v pare. Cize na chleba a maso idealne.

Odpovedz
21. jún 2022
avatar

@moninah Ďakujem.

Odpovedz
21. jún 2022
avatar

Chlebík vyzerá krásne 🙂

Odpovedz
21. jún 2022
avatar

@0silvia0 rozdiel je v tom, že to pečie iba zvrchu, ale misa je hliníková, tie nové majú aj teflónovy povrch, takže to dobre vedie teplo. Ja v tom robím pečené zemiaky, fracúzske, zeleninu, mäso hocijaké, kuracie labky.
Súú rôzne typy, aj také čo mže dať na plyn, majú aj obyčajnú pokrievku, potom niečo podobné ako tlakový hrniec ale slabšie vydanie :D a tú remoskovú pokrievku na pečenie, samozrejme sa od toho odvíjaaj cena, Ja mám tú základnú a som spokojná veľmi.
Túto mám, stála vtedy 79€
https://www.nay.sk/remoska-p32f-01-4l-prima-gla...

Odpovedz
21. jún 2022
avatar

@hygienka no a podľa čoho sa napríklad rozhodneš, či ideš jedlo piecť v klasickej rúre alebo v remoske? Či niektoré jedlá robíš len v remoske, niektoré len v rúre?

Odpovedz
21. jún 2022
avatar

Rovnaku mame remosku, akurat v nej maso sme robili odisiel nam sporak rura a cakame na novy 😀😀

Odpovedz
21. jún 2022
avatar

@0silvia0 tak v rúre robím už len koláče, ale ked som robila to mäso s marhuľou a syrom zapečené tak to tiež do rúry. Inak iba remoska a v tomto teple tiež super vec, lebo keby zapnem rúru tak sa tu uvaríme asi :D

Odpovedz
21. jún 2022
avatar

@hygienka ďakujem za objasnenie, takže u vás je remoska obľúbená. Pouvažujem nad ňou aj ja.

Odpovedz
21. jún 2022
avatar

Mňam. Babkin ryžový nákyp.
No žiaľ vybuchol pri poslednom nákype....

Odpovedz
21. jún 2022
avatar

@ufatess dakujem 😊

Odpovedz
21. jún 2022
avatar

To je parada,kolke z vas maju tiez tuto retro remosku a nielen ze,su funkcne,ale aj vyuzivane 👍👍 to by boli pani soudruhove spokojni, ze aky dobry vyrobok tu po nich ostal 😁😁

Odpovedz
21. jún 2022
avatar

@adulkam aj moja mamina ma staru,ale tiez bez kabla 😀 svokrovci to mali pekne zabalene a maju aj ten nadstavec na babovku 😀

Odpovedz
21. jún 2022
avatar

@mateson veru,moja babka robila kura iba v nej a tiez kysnuty slivkovy kolac 😋

Odpovedz
21. jún 2022
avatar

Tuším sa blíži čas obeda!
Ja slintám!

sticker
Odpovedz
21. jún 2022
avatar

@adulkam @hranolka22 baby, ale kábel sa dá normálne dokúpiť v elektre; muž tak kupoval, presne na takúto 44 ročnú 😉

Odpovedz
21. jún 2022
avatar

@greeri ano,da sa 👍 Ja som ale mala s kablom od svokry tak som neriesila a mamina to nechala tak 😅

Odpovedz
21. jún 2022
avatar

@hranolka22 ak by ju už mamina naplánovala použiť, ja by som sa jej rada ujala...mne ostal po starenke kábel a spodná miska....tiež kvaskujem, u nás by sa nenudila🙈😂

Odpovedz
21. jún 2022
avatar

Dievcata a to kurča aj podlievate v remoske.ja ju tiež mam a viac mi chuti v rure to kurča .čo robim zle,nemam ho chrumkave

Odpovedz
21. jún 2022
avatar

@greeri vážne,to ešte pasuje??

Odpovedz
21. jún 2022
avatar

Ma to aj moja mamina v spajzi. Aj svokra na pojde 😂
Asi nad noj porozmyslam ako to tu citam 😉

Odpovedz
21. jún 2022
avatar

@gabka2809 jasne,prezistim a dam vediet 😊

Odpovedz
21. jún 2022
avatar

@hmarko odmysli si plnku. A ja len osolím celé kura

Odpovedz
21. jún 2022
avatar

@hranolka22 ďakujem🙏❤

Odpovedz
21. jún 2022
avatar

A ako je to s čistením a umývaním? Nie je to nepraktické?

Odpovedz
21. jún 2022
avatar

wau remoska a ostatné retro veci nám ostali v dome čo sme kúpili. Uvažujem že ju vyskúšam. Potrebujem overené recepty 🙂

Odpovedz
21. jún 2022
avatar

@brendaa na nete najdete kadeco,alebo skusat treba,aj remosky mali rozne velkosti 😊

Odpovedz
21. jún 2022
avatar

@petuska1610 ja to umyvam rucne a v pohode vsetko ide dole a pod chlebik davam papier na pecenie este

Odpovedz
21. jún 2022
avatar

Krásny chlebík. Remoska je supervec. A aký recept si použila, prosím?

Odpovedz
21. jún 2022
avatar

@lusyc ja robim od oka podla toho ake muky mam doma,ale mozem poslat taky zakladny hrncekovy recept,ktory mam overeny 😊

Odpovedz
21. jún 2022
avatar

@hranolka22 áno, prosím.

Odpovedz
21. jún 2022
avatar

@hranolka22 mozem poprosit receptik? Dakujem

Odpovedz
21. jún 2022
avatar

@lusyc
@lenka905 tento dievcata sa mi vzdy podaril.Kluene mozte vynechat tie semienka slnecnicove a ak nemate remosku ci janske sklo,tak normalne na plechu v rure mozete upiect 😊

Odpovedz
21. jún 2022
avatar

@lenka905
@lusyc tu je rcp 😅

Odpovedz
21. jún 2022
avatar

@hranolka22 ďakujem

Odpovedz
21. jún 2022
avatar

@adulkam určite

Odpovedz
22. jún 2022
avatar

@petuska1610 vrch iba utrieš vlhkou hubkou tennsa nesmie dať pod vodu a misu normálne hubkou. Ja mám teflonovu misu, takže to je raz dva. Do umývačky nesmie ísť

Odpovedz
22. jún 2022
avatar
Odpovedz
22. jún 2022
avatar

@hranolka22 ahoj, ja ju idem teda zniest z povaly, ked ju tak chvalite, len neviem ako v tom robit ? Mama ju skoro vobec nepouzivala, neviem ci si bude pamatat. Dava sa tam aj trochu oleja ci vo vlastnej stave ?

Odpovedz
22. jún 2022
avatar

@hranolka22 vďaka za recept skúsim a keď mám novšiu teflónovej tenisky dať aj papier na pečenie či mi to vyklopi pekne? A potierať tukom spodok?

Odpovedz
22. jún 2022
avatar

Remoska je český "vynález" aj my sme ju mali III... Sestra na priváte len v tom varila...Nasa by mala okolo 50 rokov keby bolaaaa ešte

Odpovedz
22. jún 2022
avatar

@hranolka22 ako prosim ta pecies chlieb? Nechas najprv nahriat prázdnu remosku alebo davas do studenej?

Odpovedz
22. jún 2022
avatar

Najlepšie kurča je v remoske je úžasné chrumkavá koza ako z pipigrilu. A super aj francúzke zemiaky aj ryžový nákyp 😍

Odpovedz
22. jún 2022
avatar

Peciem v nej lekvarove ci makove buchty,
35 minut a hotovo
Kuriatko perfektne
Bravcove na platky nato syr, mnam
Zemiaky, ryza...
Urobi skoro vsetko, tiez odporucam

Odpovedz
22. jún 2022
avatar

@maryetta ak nevyuzivaju za dobru cenu kupim seriozne uz dlho hladam

Odpovedz
22. jún 2022
avatar

@bykaterina keď som robila francúzke zemiaky tak sa mi zdali skôr uvarené ako upečené 🙂) neviem, kde sa stala chyba...

Odpovedz
22. jún 2022
avatar

@ivcam2 kurca davam trocha vody a na vrch maslo,uz kazdy kolko ma rad vypeku 😊

Odpovedz
22. jún 2022
avatar

@slavomira236 pod chlebik ja davam papier na pecenie,aby mi ho moc nechytilo odspodu a aj muka ostane na nom a lepsie sa vycisti ta misa

Odpovedz
22. jún 2022
avatar

@margaretka_ chlebik necham vykysnut v osatke, ale tak 15 minut menej ako bezne a vyklopim do studenej remosky.Zapnem a kym sa ohreje tak chlebik este pekne podkysne

Odpovedz
22. jún 2022
avatar

@bykaterina veru,kuratko je skvele 😊

Odpovedz
22. jún 2022
avatar

@ellca123 veru,velmi dobry vynalez a vzhladom na zvysujuce sa ceny energii aj uspornejsi ako rura,najmä ak sa v malom vari 😊

Odpovedz
22. jún 2022
avatar

@mykaellle mozno vela tej zalievky 🤔 ale treba skusat,ja robim od oka,ale francuzaky v rure kedze nas je doma 6 a z remosku by bolo malo 😁

Odpovedz
22. jún 2022
avatar

@mykaellle možno prípravou, niekto dáva surové a niekto už uvarené a tam môže byť problém

Odpovedz
22. jún 2022
avatar

Ja som asi jedna z mála, čo nezdieľam nadšenie z remosky.
Pre mna je problém ten hliník....zase ti až taká výhra nie je.

Ja to volám spomienkovy optimizmus, v súčasnosti sú už tak vymakane rúry, že skryjú do vrecka x zbytočných kuchynských spotrebičov

Odpovedz
22. jún 2022
avatar

My sme remosku doma nepoužívali, ale asi tri roky dozadu som si kúpila novú. Dal sa vybrať aj druh teflonu a je teda super, mám aj s kukacím okienkom a rada v nej varím ;) ale jasne, sú jedla ktoré potrebujú trúbu.

Odpovedz
22. jún 2022
avatar

A este aky vynalez teraz v lete. Ked nechcete v kuchyni zbytocne teplo z rury, tak to supnite na balkon terasu a vypekate. 😁

Odpovedz
22. jún 2022
avatar

@eelena ja som kúpila v Nay za 79€ veľkú 4litrovu aj teflonovym povrchom. Takže sleduj akcie a možno vychytas ešte lepšiu cenu ako ja

Odpovedz
22. jún 2022
avatar

@nyusika áno, rúry sú, ale spotreba pri dnešnej cene elektriny je brutálna. A aj panvice sú hliníkové niektoré, len potiahnuté teflonom

Odpovedz
22. jún 2022
avatar

Nečítala som všetkých ale ja ju nemám. Kamoška ju mala a asi este aj ma ešte kým sme slobodne boli a niečo v nej robila veľmi si to chválila. Mne to prišli maličké na ,,rúru,,.Už som pred rokmi nad ňou rozmýšľala lebo práve ona chcela na svoju ,,50,,novú tak sme sa kamosky skladali .Keď si predstavím ďalší spotrebič ktorému treba miesto v kuchyni vždy ma prejde chuť ju kúpiť.. moja rúra sa nahreje za 5 minut ,spotrebu tiež nemusím riešiť ved je to chvíľa co sa to vsetko pečie ,nie su to hodiny a mame dvojtarif.

Odpovedz
23. jún 2022
avatar

@hygienka a toto nepotrebuje elektrinu ?

Odpovedz
23. jún 2022
avatar

Ja som ju kupila na chalupu. Tam mame pec a keď som chcela v lete piecť, musela som vykurit celu chalupu. Tak sme kupili remosku, tu modernú, teflonovu. A robim v nej vsetko, co normalne robievam v rure. A bonus: ked ideme napr. na vylet, zapnem ju cez casovac a po navrate mame navarene a teple.

Odpovedz
23. jún 2022
avatar

@nyusika potrebuje, ale rúra potrebuje ohriať oveľa väčší objem vzduchu ako remoska

Odpovedz
23. jún 2022
avatar

@hygienka presne 👍
@nyusika kto chce,pouziva,kto nechce nepouziva a nemusime sa navzajom presviedcat o "svojej pravde" 😊🙏

Odpovedz
23. jún 2022
avatar

@renette ano,tie modernejsie maju uz funkcie,ked raz odide na vecnost tato retro,tiez sa asi pozriem po novsej verzii 😊

Odpovedz
23. jún 2022
avatar

@hranolka22 ja to vobec nehejtujem, zle si ma pochopila.
len som napisala, ze nostaglicka hodnota vysoko prevysuje prakticku, to je vsetko.

Odpovedz
23. jún 2022
avatar
Odpovedz
23. jún 2022
avatar

Jeeej, remoska....ja som vytiahla fungel-novu, ked som isla na intrak v 2002. To lezala v skrini od 1973, kedy ju nasi dostali ako svadobny dar, ale kedze dostali vtedy dve-tri, jedna ostala. Vyuzila som ju. Musim kuknut, ci este funguje, ostala u nasich na povale, ten chlebik v nej ma laka 🙂

Odpovedz
23. jún 2022
avatar

@kassia_a za mna lepsi ako v rure alebo janskom skle 😀

Odpovedz
23. jún 2022
avatar
Autor komentár zmazal
avatar

kdesi som čítala, že remoska je najpredávanejší spotrebič vo Veľkej Británii (alebo najpoužívanejší? už neviem presne), ja využívam na chalupe aj doma, keď sa mi z rúry nechce vyťahovať všetky panvice, panvičky a ostatné prostriedky na volské oká, palacinky a lievance 🙂

Odpovedz
23. jún 2022
avatar

Aj my používame túto starodavnu 😀 najlepšie kurča 👍

Odpovedz
23. jún 2022
avatar

@renette ahojky a máš nejaké tipy, čo variť? 🙂

Odpovedz
24. jún 2022
avatar

@hranolka22 naša nemá priamo v sebe časovač. Ja mám taký, čo sa dáva do zásuvky a do neho zapojím remosku. Možno sú aj také, čo to majú, ale naša má iba 0/I

Odpovedz
24. jún 2022
avatar

@mykaellle čo ma napadne. Francúzske zemiaky, obyčajné pečené zemiaky, kysnutý koláč, buchty, pečené /dusené kura, jahňa, kačica, ryby, chlieb..... Naozaj úplne všetko, čo doma robievam v rúre.

Odpovedz
24. jún 2022