jovanka81
16. mar 2019
235 

Tommee Tippee v praxi

Matka s dvojičkami dokáže vyvolať ľútosť a súcit v každom. Asi aj preto sa koník rozhodol, že dá možnosť testovať produkty práve mne, dvojmame 🙂

Nuž, doručili nám zásielku a mohli sme ísť na vec. Dve deti, dve krabice 😂

V jednej bol prístroj na prípravu dojčenského mlieka a v druhej? Fľašky a Sunar Premium 2.

 Ako prvé sme vybalili fľašky. Náramne som sa na ne tešila. Moja radosť však trvala len dovtedy, kým som nezistila, že fľašky sú s najmenším prietokom. Čiže pre moje 11-mesačné deti nepoužiteľné.

Aj napriek tomuto faktu som ich vyskúšala. Plastová fľaša ma nadchla nielen svojou ľahkosťou, ale aj krásnou farbou a, samozrejme, vnútorným "teplomerom". Podľa farby vnútornej "ružice" mamička vie, či neponúka ratolesti priteplé alebo prichladné nápoje.

O flašku sa deti doslova pobili a aj napriek slabému prietoku v cumlíku sa im podarilo vodičku z fľašky vypiť. 

Sklenená fľaška je už v inej hmotnostnej kategórii. No aj napriek tomu som ju dala deťom na vyskúšanie a privlastnila si ju Miška. Fľaška zo skla vo mne vyvoláva obavy, pretože 11-mesačné dieťa sa už nenechá krmiť samé, no a keď sa napije, bum flašku na zem. Z tohoto dôvodu som ju deťom dávala len vtedy, keď ležali na koberci, lebo pád z jedálenskej stoličky by určite neprežila. Obe fľašky mali cumlíky s minimálnym prietokom, ale nezväčšovala som ho nastrihávaním, nechcela som zasiahnuť do cumlíka a poškodiť ho. Deti aj z tohoto cumlíka dokázali piť čaj. Síce to trvalo dlho, no napili sa. Problém nastával v tom, že ich silné sanie vťahovalo cumlík dnu.

Predpokladám, že keby deti mali adekvátny cumlík, nedialo by sa to. Môžem teda zhrnúť, že fľašky mojou skúškou prešli. Určite by som uvítala pre malé bábo sklenenú flašku kvôli tomu, že na sklo sa neusádzajú usadeniny z nápojov tak ako na plast a pôsobí pre mňa sterilnejším a zdravším dojmom. Plastová fľaška dokonca "zájde" aj pri používaní na pitie čajíka. Aj údržba plastovej fľašky je náročnejšia kvôli " teplomeru" a vnútorným plastovým dielom. Uchopiť fľašu do ruky je pre deti tiež pomerne náročné, je totiž hrubá. Väčšie deti to zvládnu dvomi rukami bez väčších problémov.

Čo ma trochu sklamalo bol fakt, že cumlíky aj napriek slabučkému prietoku tiekli. Mokré pyžamo je toho dôkazom.

Zhrnula by som to tak, že tieto fľašky sa určite oplatí vyskúšať a aj vlastniť ich, keďže hlavne tá plastová fľaška je na čajík ako stvorená. Mliečko sme z nej nedokázali piť, nešlo to tak rýchlo ako deti potrebovali a bolo len kopec plaču. 

Ďalším produktom na testovanie bol Sunar Premium 2. Toto testovanie prebehlo expresne rýchlo. Urobené mliečko som deťom ponúkla z nových fliaš a... obe fľašky leteli v okamihu na zem. Deti absolútne odmietli toto mliečko. Ani po opakovanom ponúknutí svoj názor nezmenili. Nuž, buď už sú veľmi naučení na to svoje umelé mliečko alebo im jednoducho nechutilo. Ja osobne si pamätám rok 1989, kedy som ako 8-ročná nosila práve Sunar z lekárne na predpis môjmu malému bračekovi a náramne mu chutil. Tak neviem, kde nastala zrada  🙂

Posledným testovaným produktom bol prístroj na prípravu dojčenského mlieka. Pod týmto pojmom som si predstavovala prístroj, kde nasypem práškové mlieko a vodu a vyjde mi z neho mlieko ideálnej teploty pre dieťa. No, mýlila som sa. V reáli je táto výrobňa mlieka len obyčajnou ohrevňou vody. Takže v tomto si myslím, že trochu zavádzajú spotrebiteľa!

Po tomto zistení som bola ptesvedčená, že je to absolútne zbytočná vec, lebo ohriať vodu si viem aj v kanvici. No keď už testujem, skúsila som tento prístroj a tu sú moje závery.

Prvotná inštalácia bola trochu náročnejšia na čas a preštudovanie manuálu. Založiť filter a spustiť prvý cyklus zabralo cca 15 minút. Potom už nasledovalo ohrievanie vody. Samotné ohrievanie pozostáva v položení fľašky na podstavec pod trysku, nastavení objemu potrebnej vody a stlačení tlačítka. V tejto fáze sa spustí príprava horúcej vody, ktorej natečie len malý objem, prístroj potom zapípa. Opätovným stlačením tlačidla sa spustí proces doplnenia vody tak, aby výsledná teplota bola ideálna pre dieťatko.

Ja som si to teda premerala a tu je moje zistenie. Voda mala 41,8 °C. Na krabici je však uvedená teplota 37 °C! Tak asi niekde nastala chyba!?

Hoci som tento prístroj  odsúdila ako nezmyselný hneď po jeho rozbalení, jeho používaním som zmenila názor. Doteraz som robila mlieko tak, že som mala vždy pripravenú studenú prevarenú vodu a horúcu som si hriala v kavici. Vody som len zriedila a bolo. Tento prístroj sa mi ale tak zapáčil, že neviem, či sa vrátim k pôvodnému miešaniu vody. Pokým bude filter funkčný a trysky nezanesie vodný kameň, bude tento stroj mojím pomocníkom pri príprave vody na mliečko a čajíky pre naše dvojičky. Denne ide dokola, lebo dve deti toho popijú ozaj veľa. Tak uvidím, koľko vydrží. Aj keď mi trochu zavadzia na drese, je pomerne veľký, budem mu to tolerovať a dbať na to, že ho vždy treba dopĺňať len studenou vodou. Mám však oprávnenú požiadavku, aby výrobca prehodnotil pomenovanie tohoto produktu. Je to skvelá ohrevňa vody, alebo prípravovňa vody na mlieko, ale určite nie prístroj na prípravu dojčenského mlieka!

Toľko moje postrehy z testovania.

Bolo fajn spoznať čosi nové, nepoznané. Ďakujem za túto milú príležitosť. Aj keď s dvojičkami je už trochu náročnejšie proces testovania fotiť a zverejňovať postrehy, dúfam, že sa mi to vcelku darilo a moja recenzia poslúži ako objektívna pre tých, ktorí sa pre produkty firmy Tommee Tippee rozhodnú. 

#test_tommeetippee a #recenzia

Nerozumiem vobec, co myslis tym, ze to je len pristroj na ohrievanie vody. Ja mam trochu novsiu verziu s digitalnym displejom, ale princip je rovnaky. Nasypes do flasky mlieko, masinka ti da horucu vodu na sterilizovanie mlieka, zamiesas, polozis naspat a dotecie voda studena. Teplota idealne pre babatko. Pre mna je to uzasna pomoc, uplne zboznujem tu masinku, jedina skoda, ze minimalny objem je 120ml a nie 90.

16. mar 2019

Začni písať komentár...

Odošli