jumama
27. aug 2021
2561 

Ako pripraviť nezabudnuteľnú detskú narodeninovú oslavu

Ak sa povie detská narodeninová oslava, čo si pod tým predstavíte?

  1. Oslava, na ktorej sa zúčastní najbližšia rodina – rodičia, súrodenci oslávenca, starí rodičia z oboch strán, prípadne tety, ujovia a ich deti (bratranci a sesternice oslávenca).
  2. Oslava, na ktorej sa zúčastnia iba deti, kamaráti vášho dieťaťa.

V tomto článku sa zameriam na miesta, kde sa môže oslava konať, rôzne tematické doplnky a námety na zábavné aktivity pre deti.

Kde usporiadať detskú narodeninovú oslavu?

  • Máte záhradu? Je to nesporne veľká výhoda! Nachystáte občersvenie, deti sa vyjašia.
  • Piknik v parku – donesiete deky, vankúše, pár ozdôb, občerstvenie, sami zorganizujete zábavné aktivity.
  • Opekacie miesta na vyhradených miestach v parku, či mestskom lese – znovu môže byť úplne vo vašej réžii čo nazdobíte, čo navaríte, čím sa deti zabavia. Často sú na opekacích miestach okrem ohniska drevené stoly a lavice, ktoré môžete využiť.
  • V detských kútikoch v nákupných centrách: Zabezpečia výzdobu, občerstvenie aj animátorov.
  • V materských centrách často tiež umožňujú usporiadanie detských narodeninových osláv, cca do 10 rokov. V niektorých vám poskytnú aj nazdobenie miestnosti na rôzne témy, občerstvenie, animátorky, ktoré pripravia zábavné aktivity pre deti.
  • Detské ihrisko: Pekná oslava akčnejších detí môže byť aj na detskom ihrisku s preliezkami, kde sa vyšantia.

Piknik na mieru

Piknik je úžasný v tom, že spája hneď niekoľko zážitkov. Krásny pocit z prírody, požitok z dobŕeho jedla, spoločnosť vašich priateľov a k tomu aj šport. A aby bol bezstarostný o to sa už pre Vás postará Piknikovo. Prekvapte svoju polovičku, známych a nechajte si piknik doručiť alebo nachystať kam len poviete.

Pozvánky na detskú narodeninovú oslavu

Pozvánky jednoducho vyrobíte napríklad vo Worde. Ak si na to netrúfate, alebo nemáte farebnú tlačiareň, tak si môžete kúpiť predtlačené kartičky.

  • Nezabudnite na pozvánke uviesť číslo na vás, rodiča: Ostaní rodičia odsúhlasia prítomnosť ich dieťaťa na oslave.
  • Uveďte nielen čas od kedy sa oslava koná, ale aj jej predpokladaný koniec. Ak máte prenajaté priestory, býva to vo vyhradenom čase, za každú ďalšiu načatú hodinu si zvyknú zaúčtovať príplatok.
  • Premyslite „logistiku“ – napríklad: Vyzdvihnete všetky deti zo školského klubu a odvediete ich na miesto oslavy. Po oslave si ich prídu vyzdvihnúť rodičia.

Pozvánka na detské narodeniny s vlastnou fotkou

Originálna narodeninová pozvánka na detskú oslavu pre chlapcov aj dievčatá s vlastnou fotografiou a vekom dieťaťa. Na výber z dvoch farebných motívov modrej a sýto ružovej farby. Vek na pozvánke je možné zmeniť podľa vášho zadania.

Párty pozvánky s obálkami PAW PATROL - Tlapková patrola - 6 ks

Pozvánky sú vyrobené z tvrdého papiera.
Rozmer jednej pozvánky je 9 cm x 14 cm.
Vnútri pozvánky sú predtlačené kolónky pre vyplnenie dôležitých informácií.

Procos Pozvánky Magic Party 6 ks

Pozvánky Magic Party 6 ks
počet: 6 ks
Ako inak dať vedieť všetkým že chystáte oslavu ak nie pozvánkami! Tieto štýlové párty pozvánky môžete zladiť s party výzdobou v štýle Jednorožca.
Hodia sa na narodeninovú oslavu, detskú párty, karneval či inú príležitosť.

Balóny, girlandy, papierové pompomy na detskú narodeninovú oslavu

Balónik je vecička, ktorá má nepochopiteľnú moc. Poteší každé dieťa. Aj to skryté dieťa v nás veľkých. 🎈 🎈 🎈 Ak balónikmi ozdobíte narodeninovú miestnosť, na konci oslavy si každé dieťa z oslavy jeden môže vziať domov na pamiatku.

Balóniky - dinosaury

Balónik - dinosaurusy

  • počet: 1 ks
  • rozmery: 30 cm

BALÓNIK fóliový "1" strieborná 35cm

Fóliový balónik v tvare čísla 1 - balóniková ozdoba, ktorá poteší každého oslávenca.Skvelý tip pre každú narodeninovú párty, kde chcete originálne dozdobiť narodeninový stôl, alebo zavesiť dekoráciu do priestoru!

Nezabudnite na hélium na plnenie balónikov. Je možné zakúpiť aj gél, ktorý sa pridá do balónikov a zabezpečí ich dlhšie lietanie.

Hélium na 20 balónikov Balloon Time

Héliová fľaša obsahuje 5 LITROV plynu, s ktorým dokážete naplniť až 20 balónikov s priemerom 22,5 centimetrov, alebo fóliový balón z nasej ponuky. Klasický latexový balónik vydrží lietať po nafúkaní héliom približne 6 až 12 hodín, fóliové balóny cca 7 dní.

Tematické tanieriky, poháriky, košíky na cupcake

Určite to poznáte, dieťa načisto miluje konkrétnu rozprávkovú postavičku. Dokáže seriál, či rozprávku pozerať dookola 10 krát. Ak by si mohlo vybrať kostým na karneval, chcelo by byť touto postavičkou. Ak by si mohlo vybrať tortu na oslavu, chcelo by s touto postavičkou. Zabodujete, ak aj ostatné doplnky na oslavu budú s obrázkami z obľúbenej rozprávky. Väčšinu doplnkov nájdete v rovnakých eshopoch, ako napríklad detské kostýmy, ktoré sú zamerané na párty sortiment.

Detský kostým - Paw Patrol Chase

Chystáte sa s vaším dieťatkom na karneval či párty s kostýmami? Vezmite mu tento originálny kostým Chase, s ktorým bude určite hviezda večera. Je vhodný na Halloweensku párty, karneval alebo iné príležitosti. Využitie nechávame vo Vašej réžií a na Vašej predstavivosti.

Kráľovna oslavy – narodeninová torta

Určite to, na čo sa všetci najviac tešia a na čo najviac čakajú, je narodeniová torta. Priznám sa, pečenie mi nejde. Raz ma dcéra presvedčila, že chce malinovú tortu s polevou z bielej čokolády. Škoda že som ju neodfotila, vyzerala ako veľká nedopečená fašírka zaliata roztopeným syrom 🙂

Naplánujete si:

Ako to dopadne:

Vtipné torty - obrázky sú požičané z Pinterestu.

Niekedy nestačí dobrý úmysel, láskavé srdce, tony obetavosti, proste to nevyjde... 🙂🎂🍨🍰

Stačí zadať do vyhľadávača "cake fail", zasmejem sa, že nie som jediná. Radšej nájdem cukrárku. Hoci aj tu, na Modrom koníku! Je tu veľa mamín, čo pečú prekrásne torty. Stačí sa spýtať, ostatné maminy vám poradia. Prípadne ich môžete nalinkovať do komnetárov 🙂

Aké sviečky dávate na tortu? Číselká, alebo toľko sviečok, koľko je rokov? Moji synovci ako správni akční chalani milovali prskavkovú fontánku. Menšie deti sa jej zvuku môžu zľakúť, väčšie si ju užijú. Určite deti nenechávajte zapaľovať fontánky samé, a nenechávajte ich ani s horiacimi fontánkami samé.

Zlaté tortové fontány - 25 cm / 2 ks

Zlaté tortové fontány - 25 cm / 2 ks

  • počet: 2 ks
  • veľkosť: 25 cm

Piňata – zábavný zlatý kliniec oslavy?

Čo je to piňata? Tento zvyk pochádza z Mexika, resp. Latinskej Ameriky, kde je súčasťou detských osláv. Ku nám prenikol zrejme spolu s počítačovou hrou Fortnite, ktorú s obľubou hrávajú chlapci. Jednou z postavičiek je fialová lama, v "Piňata challenge" hráči môžu získať zaujímavé vecičky. Práve Fortnite lamu možno najčastejšie nájsť v ponuke párty obchodov medzi piňatami. Ale aj rôzne iné rozprávkové postavičky.

TM Toys FORTNITE LLAMA DRAMA LOOT piňata

Figúrka vhodná pre chlapcov, výška figúrky: 35cm, poznáte z: Fortnite, vhodná od 3 rokov. Všetky dieliky spĺňajú EU legislatívu.

Piňata je papierová bábka rôznych tvarov, do ktorej ako do krabice môžete schovať sladkosti a ligotavé konfety. Zavesí sa na povraz a oslávenec do nej udiera palicou. Ak máte pinatu zavesenú napriklad na konár stromu, zavesenie nemusí byť pevné, môžete za povraz ťahať a vyhýbať sa úderom. Ak dieťa pinatu trafí a robzbije, obsah krabice sa na všetkých vysype. Každý si chytro vyzbiera pár vysypaných sladkostí. Prinesie na oslavu akčný prvok aj chichotanie 😊

Tipy na aktivity na detskej oslave

  • Hľadacia hra, hľadanie pokladu:Schováte do truhlice poklad – malé hračky, sladkosti. Poklad niekde ukryjete a deťom pripravíte mapu k pokladu. Na každej zastávke budú musieť vyriešiť nejakú úlohu, aby sa dostali ďalej. Hra sa dá hrať vo vnútri aj vonku.
  • Upeč si vlastný koláčik: Veľmi sa mi páči nápad z jednej montessori škôlky. Keď má niektoré dieťa narodeniny, nachystané je krehké cesto. Všetky deti kúsok dostanú, vyvaľkajú si ho, povykrajujú formičkami. Pani učiteľka im koláčiky upečie a vychladí. Nakoniec si ich natrú a spoja džemom a s radosťou spapkajú. Toto si viem veľmi dobre predstaviť na domácej oslave, kde máte dostupný veľký kuchynský stôl aj rúru na pečenie. Obmena sú perníčky, ktoré môžu deti ozdobovať polevami.
  • Tričko z oslavy: Každé dieťa si vytvorí na pamiatku tričko pomocou fúkacích fixiek, alebo fixiek na textil. Lacnejšie biele tričká nájdete napríklad v Pepcu.
  • Vyrobte si s deťmi sliz:  Potrebovať budete lepidlo Astra, aktivátor Astra, potravinársku farbu, trblietky, penu na holenie, sódu bicarbónu, kelímky s vrchnákmi na uschovanie.
  • Pohybové hry: Ak je oslava v detskom kútiku, či materskom centre – deti sa vyjašia na preliezkach, lezeckej stene, trampolínach, guličkových bazénoch. Ak je oslava vonku, môžete ju zorganizovať v blízkosti ihriska, preliezok. Nakreslite na chodník kriedov zvieraciu dráhu, deti sa na nej vyjašia: Úsek dráhy označený zvieratkom deti musia prejsť špeciálnym zvieracím krokom. Žabky skáču, bociany skáču na jednej nohe, mackovia idú ťarbavo, vtáčiky cupitajú, slony robia dlhé kroky...
  • Maľovanie na tvár: Ak máte cit pre maľovanie, zvládnete to možno aj samy, stačí kúpiť kvalitné farby na tvár, a vyčarujete princezné, hrdinov, motýliky, šelmy na želanie.

Fotografie na pamiatku

Nezabudnite detváky fotiť! Môžete pre vášho oslávenca spraviť fotoknihu, ktorá mu pripomenie zážitky z celého roka, vrátane jeho superoslavy.

CEWE FOTOKNIHA

  15 skúseností

CEWE FOTOKNIHU si vytvoríte rýchlo, jednoducho a v pohodlí domova. Vďaka bezplatnému softvéru Môj CEWE FOTOSVET si môžete vytvoriť jedinečný dizajn – pridajte text, kliparty, zvoľte si motív, pozadie či iné tematické prvky. Staňte sa dizajnérom vlastných spomienok a zážitkov, je to skutočne jednoduché.

Ako vnímate ceny za detské oslavy vy?

Chápe podľa vás ročné, dvojročné dieťa, že oslava je organizovaná pre neho? Oslavujete svoje narodeniny aj vy rodičia?

Niekde som čítala názor psychológa, s ktorým sa stotožňujem. Dnes sú obrovské možnosti, čo všetko deťom dopriať, dieťa mnohokrát dostane naraz 10-15 darčekov, lebo rodičia, dedko a babka, tety a ujovia nakúpia každý po dva. Na druhej strane rodičia často sami pre seba oslavy neorganizujú. Niekedy si ani nedávajú navzájom darčeky. Nemalo by to tak byť.

Oslava by sa mala chystať pre každého člena rodiny. Aj maličké deti sa môžu zúčastniť jej prípravy, pomôcť nastrieť stôl, nachystať ozdôbky, asistovať pri výbere a balení darčeka pre ocka, mamku, výbre kvietkov pre oslávenca. Ak sa to podarí a dokážete sa s ostatnými členmi rodiny dohodnúť, môžete vždy kúpiť jeden darček spoločne, ktorý triafa sny alebo potreby oslávenca.

Keď deti začnú chodiť do školy, príde obdobie, že potrebujú zapadnúť. Často sa porovnávajú, často túžia po tom, čo majú spolužiaci. Organizuje sa detská oslava pre kamarátov. Každé dieťa túži byť pozvané, nechce byť vylúčené! A tak sa stane, že sa podujmete zorganizovať narodeninovú párty aj pre vaše dieťa. Pre tých, čo ho pozvali, aj ďalších kamarátov... Väčšinou stačí takýto zážitok zažiť raz a ďalšie roky postačí menšia oslava s tými naj kamarátmi u vás doma, ktorá už nie je taká náročná na prípravu, logistiku, priestor, financie.

V Bratislave vás zvyčajne oslava pre 10-15 detí s prenájmom priestorov a občertvením vyjde na 100-150 Eur. Myslím si, že je to dosť veľká suma. Vráti sa vám určite v darčekoch, ktoré dostane vaše dieťa od kamarátov. Deti sa veľmi dobre poznajú, poznajú svoje koníčky, túžby. Takže darčeky sú často čistý zásah do čierneho, oslávenec sa z nich teší a užije si ich. Tak isto je nenahraditeľný pocit spolupatričnosti, príslušnosti ku skupine, ktorý vaše dieťa prežije.

No i tak by ste dieťa mali trochu oboznámiť s financiami. Porozprávať sa, koľko taká oslava stojí. Porovnať to s praktickými vecami, čo všetko iné sa dá za takú cenu kúpiť... pretože obdobie 8-10 rokov je aj obdobie, keď sa dieťa učí pochopiť hodnotu peňazí. Keď už vníma, že nie je všetko zadarmo a zázrakom 😊 Naučte ho vážiť si, čo dostáva.

Ako to máte vy? Čaká vás veľká detská narodeninová oslava? Kde ju zorganizujete? Pripravíte ju sami, alebo ju zveríte do rúk animátorom?

Poznámka:
Uvedené ceny produktov boli platné v čase publikovania článku. Časom sa môžu líšiť.

Ďakujem za tie nevydarené torty, tak dobre som sa už dlho nezasmiala 😂😂😂 idem googlit "cake fail" 😂

27. aug 2021
jumama
autor

@tinkerbell No veru, aj my si takto skodoradostne zlepsujeme doma naladu 🙂 No ked som sa minule zastrajala, ze upeciem kolac, tak mi dcera ustipacne povedala "trufas si, ty moja pekarecka" 🙂

27. aug 2021

U nás oslavujeme všetky narodeniny, meniny, výročia... Mám totiž od kamarátky heslo- kým sa tešíš na narodky, tak si ešte mladý ;) a ja osobne sa veľmi teším, lebo DOSTANEM DARČEKYYY 😁

27. aug 2021

Začni písať komentár...

Odošli