koloria
11. okt 2023
932 

Halloweenske líčenie detí

Halloween je jedným z tých sviatkov, ktoré deti milujú najviac. Ponúka deťom príležitosť premeniť sa na svoje  obľúbené  postavy,  príšery alebo superhrdinov, a to nielen vďaka kostýmom  ale aj líčeniu.

Príprava na maľovanie na tvár

Halloweenske líčenie detí môže byť veľmi zábavné a kreatívne. Pred začiatkom líčenia sa uistite, že máte všetko potrebné, vrátane líčidiel, špongií, štetcov a vody na čistenie. Deti by mali mať čistú tvár, takže ju pred líčením dôkladne umyte a osušte.

Výber motívu

Rozhodnite sa spolu s dieťaťom, aký motív alebo postavu chcete vytvoriť. Populárne motívy zahŕňajú čarodejnice, príšery, duchov, pavúkov, pavučiny, tekvičky, superhrdinov, zvieratá atď.

Aké farby použiť

Halloweenské farby zahŕňajú červenú, čiernu, bielu, oranžovú, zelenú a fialovú. Použite tieto farby na vytvorenie vybraného motívu. Vhodným nástrojom môžu byť aj fluorescentné farby, ktoré budú v noci svietiť pod UV svetlom.

 Motívy a detaily

Začnite s aplikáciou základného make-upu na tvár dieťaťa, aby ste vytvorili hladký podklad pre líčenie. Použite štetce a líčidlá na vytvorenie vybraného motívu. Napríklad, ak chcete vytvoriť čarodejnicu, môžete vytvoriť čierny nos, zelené líca a červené pery. Pre príšery a duchov môžete použiť bielu farbu na tvár s tmavými očami a rozbitými ústami. Pre superhrdinov môžete použiť farebné maskovanie a vytvoriť symbol superhrdinu na tvári.

Zvláštne efekty

Môžete pridať zvláštne efekty, ako sú falošné rany, jazvy alebo falošná krv, aby ste líčenie ešte zaujímavejšie.

Oči a pery

Buďte opatrní pri líčení okolo očí a pier, aby ste zabránili, aby líčenie dieťaťa dostalo do očí alebo do úst, čo by mohlo byť nepríjemné. . Vždy dávajte pozor, aby bolo líčenie bezpečné a neškodné pre dieťa.

Fixácia

Na zabezpečenie dlhotrvajúceho líčenia môžete použiť bezfarebný fixačný sprej, ktorý pomôže udržať make-up na mieste.

Záverečné detaily

Doplnky, ako sú parochne, masky, kostýmy a doplnky môžu celé líčenie ešte viac zvýrazniť a zatraktívniť.

Fotografovanie

Po dokončení líčenia nezabudnite vyfotiť dieťa, aby ste si mohli zachovať spomienky na tento zábavný moment.

Držíme palce pri chystaní a líčení vašich ratolestí na hallowensku party. A nezabúdajte – je to hlavne o dobrej nálade a  zábave!

Foto zdroj : Freepik

je to veľmi smutné že deti takto ako keby ponúkate diablovi a tešíte sa z toho.. okrem toho mnohí následne idete bez výčitiek do kostola atd.. prečítajte si o minulosti tohto satanského sviatku a potom sa rozhodnite či chceme aj my Slováci v tomto pokračovať a ešte aj ľuďom pchať peniaze za takéto ničenie vlastných detí...

12. okt 2023

Tu by si mal naozaj aj neveriaci vstupit do svedomia a uvedomit si ze dieta sa prirodzene boji takychto veci a ozaj sa ma nesnazte presvedcit o opaku. Ak vam pride vtipne zhyzdovat vlastne deti, kreovat ich na strasidla a mrtvoly, nie ste v poriadku.

12. okt 2023

Juuuj😱 za mna hrozne to vyzera na detickach taketo masky, nedala by som to svojej ani za nic, ona by tiez nic take na seba nechcela... nemyslim si ze je to zabavne alebo vtipne. Ale samozrejme - pre kazdeho ako sa mu paci...

12. okt 2023

@322sima123
Neviem odkiaľ máte túto informáciu, ale mýlite sa.
https://www.inforoznava.sk/halloween-zabava-ale...
Inak pre deti je to úplne parádny spôsob ako so strachom pracovať. Je to pre ne hra, casto si vyberú ako kostým práve to čoho sa boja a strach si tým odburaju.

12. okt 2023

Skvely clanok, dakujem. Som velmi rada ze Halloween sa zacina stale viac a viac oslavovat aj na Slovensku. Je to skutocne uzasna zabava a to nielen pre deti. Zijem v Kanade a uz 19 rokov si ho kazdorocne uzivam viac ako vianoce. A neprekvapilo by ma keby vela deti povedalo ze ho maju radsej ako vianoce prave koli tej zabave.
Tych par prvych komentarov si netreba vsimat. S najvacsou pravdepodobnostou su to ludia ktory o halloweene nic nevedia a boja sa vsetkeho neznameho a noveho. Vsetko strasenie co sa pocas Halloweenu deje je robene za ucelo zabavy. Nikto to neberie vazne. Uz tie najmensie deti to chapu, lebo pocas halloweenu panuje vsade super prijemna atmosfera plna srandy. Preto ludia ktori to nezazili nikdy nepochopia o co tam ide a budu sa toho bat a zatracovat to.

13. okt 2023

@marylynn Presne. Kolko deti je na seba hrdych, lebo prekonaju strach a napriek tomu ze je nejaky dom strasidelne ozdobeny, tak ten strach prekonaju a idu si tam pytat cukrik. Potom su celi stastni ze to dokazali a zaroven zistia ze

13. okt 2023

@322sima123 precitat si o Halloweene nieco viac by si si mala ty a vsetky co tvrdia ze je to satanisticky sviatok . 😃Mne je to uplne smiesne uz roky ako tie co o tom nic ale uplne nic nevedia idu poucovat mna co o tom viem ze si mam nastudovat tie nezmysli o satanistickom sviatku. Moja dcera chodi do Katolickejj skoly . A Halloween 🎃 kostymi maju povolene . Ucitelia v tej skole mozu byt len praktizujuci veriacj ver tomu ze historiu Halloweenu ovladaju lepsie ako ty. Nepodporuju satanisticke sviatky.Maju len jedno pravidlo ze kostymy nesmu byt strasidelne nechutne. Cize ziadny krvak zombie atd . Deti su normalne superhero 🦸‍♀️ morska panna cheeseburger 🍔 dinosaurus Harry Potter ( tiez carodejnik treba ho upalit sluzi diablovi ) ta nechut voci Halloween u slovakou prameni z nedostatku vedomosti o jeho povode a myslia si ze to je Americky sviatok “ trapny” a pritom je to pohansky sviatok z Europy. To je tak ked ludia maju vedomosti len z americkych filmou a z pocutia od dalsich ignorantou ze to je oslava Satana .😀 Moj syn bude bulldozer a dcera elf a Moja mama bude bosorka 😄

13. okt 2023

Presne som vedela ze to tu bude niekto zase moc prežívať 😀. Deti HALLOWEEN milujú! Aj maľovanie tváre, masky. Fakt neviem kto kedy videl dieťa ktoré by sa toho balo a bránilo sa tomu 🙂

13. okt 2023
13. okt 2023

@miadi Kukni na jej stenu, ma tam viac takych pamfletov proti halloweenu. Cista cirkevna propaganda.

13. okt 2023
Autor komentár zmazal

@andreatytler Napr. Ja som si to zazila v USA, ty s najvacsou pravdepodobnostou hodnotis ostatnych komentujucich podla seba - Ludia co sa boja vsetkeho noveho a neznameho, boja sa a zatracuju to... 🙂 Ja by som zas takymto ludom odporucila jednoducho zmierit sa s tym ze kazdy ma iny nazor a prezivanie, moze ho uplne v pohode napisat v diskusii, bez toho aby musel opravovat a hodnotit nazor druheho cloveka ... a este vela cestovat😊 aj mimo USA/Kanada, svet je veeelky, sviatkov mnoho, ludi tiez....

13. okt 2023

@jarka_sobotiste Tak potom preco to zatracuju ked nie zo strachu? Boja sa ze sa ich zivot zmeni ak ludia okolo nich zacnu oslavovat halloween.

13. okt 2023

@andreatytler mne sa to napriklad nepaci, mojmu dietatu tiez nie..., necitim sa preto plna strachu atd... Na druhej strane nevnimam to ze niekto napise svoj nazor na nieco ako zatracovanie... to je potom take vycerpavajuce kolecko - aspon pre mna. Je to proste nazor, a ten ma kazdy jeden clovek. Moze ho mat, a moze to mat nastavene inak ako ja. Vzdy ked by som sa snazila zhodnotit druheho, viem ze sa netrafim.... lebo pozeram sa na to ja zo svojho uhlu pohladu. Ja som pisala napr ze kazdy nech sa maluje ako chce, a pre mna nech kazdy oslavuje to co chce, ved som pisala o tom - mne sa to nepaci, nebudem sa do toho predsa nutit, a ostatni tak ako citia.... ja ta nehodnotim, ty mna ano, rozdiel je pre mna v tom

13. okt 2023

@322sima123 suhlasim presne!!

13. okt 2023

@jarka_sobotiste Tak myslela som ze aj ty sa toho bojis ked si napisala hned na zaciatku: Juuuj😱
Tie prve dva prispevky teda vobec nie su vyjadovanie nazoru. Ved doslova apeluju na ludi aby Halloween neoslavovali. Tvoj prispevok je jasne ovela miernejsi. Myslela som havne tie prve dva.
Ale chapem co sa mi snazis povedat. Ze sudim. Pravdu mas. Nie je to spravne. Ospravedlnujem sa.

13. okt 2023

@andreatytler asi ten emotikon... ale ano, pre mna je to neprijemne vidiet na detskej tvaricke smrtku tak ako v clanku, nepaci sa mi to... je to iba moj pocit, moje nastavenie. Urcite prajem kazdemu kto oslavuje Halloween nech si to uzije. A wau❤️ si skvela🌞 a otvorena /z mojho pohladu😉/ ked citam tvoje posledne vety....

13. okt 2023

@andreatytler ano je pravda aj to co pises, ze zvykneme apelovat na druhych aby robili to, a nerobili tamto.... pisene o druchych namiesto aby sme vyjadrili len svoj nazor a skusenost, z ktorej si druhy moze/nemusi zobrat nieco zaujimave pre seba.

13. okt 2023

@322sima123 Tebe by sa október ani nerátal ak by si nemala poznámky ako ponúkame deti diablovi.

Prepáč, ale takéto výroky mi prídu oveľa strašidelnejšie ako to, že si s detmi vyrežeme tekvicu alebo napečiem muffiny ktoré dozdobím čiernou mačkou.

O naše deti sa naozaj nemusíš báť. Žiadna mama doma deti nestraší, neusporiadava orgie a nevyvoláva pri sviečkach čiernu mágiu, aj keď je pravda, že niektoré máte bujnú fantáziu 🙂

13. okt 2023

Začni písať komentár...

Odošli