Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    lubi051
    25. okt 2020    Čítané 127x

    DmBio je pre nás TOP!

    Kto by nepoznal dm? A už vôbec značku dmBio? Nepoznám veru nikoho. A my ich už roky milujeme! Kupujeme od nich všeličo a k tým obľúbeným výrobkom sa aj často vraciame. Tentokrát nám prišiel dmBio balíček dobrôt domov na testovanie a tak ako vždy, som sa len presvedčila o ich kvalite a opäť som si našla nové stálice do našej kuchyne!

    DmBio balíček dobrôt obsahoval tieto poklady:

    1. Paradajkový kečup
    2. Zmes na zeleninový bujón
    3. Ghee, maslový tuk
    4. Cisársky trhanec, suchá zmes zo špaldovej múky 
    5. Vegánska omáčka a lá bolognese
    6. Zmes sypaného ovocno-bylinného čaju, brusnica jahoda
    7. Nátierka Shiitake šampióny
    8. Mangová ovocná nátierka
    9. Müsli s bobuľovým ovocím
    10. Chrumkavé krekry zvieratká so sezamom
    11. Študentská zmes

    Hneď na raňajky som mohla otestovať niekoľko dobrôt dmBio! Keďže som si kúpila moje prvé sójové bio párky- tiež dmBio, pýtal sa k nim, ako inak, kečup. Tento kečup dmBio sme mali prvýkrát a musím uznať, že si nás získal takou tou pravou plnou chuťou zo skutočných paradajok. Dokonca aj jeho konzistencia bola hustejšia a nebola úplne jemná, čo je aj vidieť na fotke. Boli to poctivo pretlačené paradajky, ktoré údajne dozreli na slnku. Chuť bola naozaj výborná a poctivá. Žiadna ,,červená vodička", čo sa mala akože podobať na kečup, ale ozajstný pravý kečup, s reálnou bylinkovou chuťou paradajok. Jediná nevýhoda pre mňa bolo balenie v sklenenej fľaši bez dávkovacieho uzáveru, takže si musíte dať pozor, koľko kečupu si vylejete. Na druhej strane, je zas sklenený obal ekologickejší. Inak mu nemám čo vytknúť, len to, že sa rýchlo míňa. 🙂 K raňajkám to chce tiež čaj, tak som nám hneď zaliala dmBio zmes ovocno-bylinného čaju. Mal chutiť hlavne po brusniciach a jahodách. Tento čaj ma až tak nepresvedčil, ale pokiaľ ste fanúšikmi ovocných čajov, tak rozhodne ho skúste! Je to taký lepší priemer, v ktorom cítiť sušené ovocie. Ja radšej obľubujem zelené čaje, tie si tiež kupujem v dmBio, napríklad sencha alebo matcha zelené čaje sú moje obľúbené. 

    Na obed som taktiež využila dva dmBio produkty- ghee maslový tuk a bujónovú zeleninovú zmes. Tu musím poznamenať, že som si našla dvoch nových favoritov, ktorých budem pravidelne kupovať. Na obed som varila šampiňónové rizoto z jazmínovej ryže. Najprv som v jednom hrnci uvarila ryžu a v druhom som na ghee masle osmažila umyté a nakrájané šampiňóny na tenké plátky. Nechala som ich pod pokrievkou podusiť, nakoniec som priliala sójovú smotanu na varenie (tiež dmBio - áno som maniak na ich výrobky 😀 ), nechala prevrieť a dochutila som bujónovou zeleninovou dmBio zmesou, himalájskou soľou (tiež z dm) a čiernym mletým korením. Na záver som šampiňónovú omáčku poriadne premiešala s uvarenou ryžou. Podávame posypané strúhaným parmezánom a sušenou petržlenovou vňaťou. Zeleninový bujón skutočne kráľovsky dochutí akékoľvek jedlo - toto bolo moje prvé jedlo, kde som ho použila a odvtedy ho pri varení používam stále. Veľmi milo ma prekvapil svojou bylinkovou arómou, a fantasticky dochutí akékoľvek jedlo. Ghee maslo som mala otestovať prvýkrát, ale určite nie posledný. Má neskutočne lahodnú plnú mliečnu chuť a spolu s bujónovou zeleninovou zmesou budú mojimi novými stálicami v kuchyni. Vrelo odporúčam!

    Tieto sezamové krekry v tvare zvieratiek som ledva stihla odfotiť. Okamžite sa po nich zaprášilo, tak ako po zmesi orieškov dmBio, ktorú som ani nestihla odfotiť. Na večer, k telke, pri čajíku skvelá pochutina na mlsanie bez výčitiek. Bude to chutiť určite aj deťom, vďaka milému motívu zvieratiek. 

    Na raňajky si robím obvykle každé ráno kašu z dmBio ovsených vločiek a ovocím, uvarenú v rastlinnom mlieku (obľubujem dmBio ryžové, mandľové, ovsené alebo kokosové mlieka - tie stále točím 🙂 ). Teraz sa mi dostali do rúk dmBio ovsené vločky (müssli) so sušeným ovocím. Je to tiež veľmi dobrá alternatíva, pokiaľ nemáte čerstvé ovocie, do čistej kaše z ovsených vločiek. Tu to máte už aj so sušeným ovocím a je ho tam teda požehnane! Tiež som si ju varila v rastlinnom dmBio mlieku a veľmi mi chutila. Ja ale preferujem kašu z čistých ovsených dmBio vločiek (pretože až tak neobľubujem sušené ovocie). Milovníci sušeného ovocia si určite prídu na svoje. Tiež som použila na vrch trošku ghee masla na zjemnenie chuti.

    Pečivo jedávam osobne len zriedkakedy. Ale manžel s deťmi ho jedia denne, a preto sme si aj zadovážili domácu pekárničku, kde si pečieme svoj vlastný domáci špaldový chlebík. Túto nátierku zo shiitake šampiňónov som ale musela otestovať. Poviem vám otvorene, že dlho som sa na ňu odhodlávala, lebo som si v duchu hovorila: ,,No ako už len môže chutiť nátierka so šampiňónov?". Ešte aj ten obal nie je dvakrát vábivý... Zdanie niekedy klame a môžem prehlásiť, že nátierka bola vynikajúca a len sa tak po nej zaprášilo. Deťom tiež chutila (ale našej Laure napríklad chutí všetko... :D ) a mne a manželovi tak isto. Má úplne jemnú konzistenciu s kúskami shiitake šampiňónov, má plnú a pritom jemnú lahodnú chuť, s jemným podtónom byliniek a soli. Z času na čas si kupujeme dmBio nátierky, ale táto mi zo všetkých chutila asi najviac. Určite ju vrelo odporúčam a my si ju tiež ešte určite kúpime. 

    Táto vegetariánska omáčka na cestoviny nebola pre nás žiadnou novinkou. Pravidelne ju mám doma v špajzy nachystanú pre núdzový rýchly obed, keď nie je čas poctivo vyvárať. A je to moja skvelá záchrana, ktorá je nielen že zdravou a výbornou alternatívou, ale naozaj by som povedala, že plnohodnotným obedom. Deti ju milujú a nám rodičom tiež veľmi chutí. Má výraznú, zeleninovo - bylinkovú chuť. Mala by mať boloňskú príchuť, ale mne príde naozaj čisto zeleninová, čo aj v skutočnosti je. Sú v nej poctivé kúsky zeleniny. Skvelo chutí s akýmikoľvek cestovinami, ale my už roky kupujeme len dmBio cestoviny. Práve s týmito cestovinami máme najlepšiu skúsenosť, či už z bielej bio múky alebo aj so špaldovými. Omáčku stačí len ohriať a hneď podávať na cestoviny. My si ešte na vrch postrúhame parmezán a super obed je na svete!

    Túto zmes na cisársky trhanec som si nechávala úplne na koniec môjho testovania dmBio výrobkov. Jeho príprava ma veľmi prekvapila a opäť som sa presvedčila, že takéto zmesi robia tuším akurát pre mňa! Žiadne siahodlhé vyváračky a vypekačky, čo nie je ani moja parketa, sa nekonali. Zmes sa len vymieša s mliekom, dá na panvicu, kde som predtým rozpustila lyžicu ghee masla a opieklo sa to. Bolo to hotové za 5 minút a najedli sme sa z toho celá rodina! Áno, dobre čítate, najedli! Tiež som si myslela, že je to taký nejaký dezertík, ale opak je pravdou! Mne to chutilo ako hrubšia palacinka, podávala som ho s mangovou nátierkou alebo dmBio ,,nutelou" ( je to dmBio lieskovoorieškový krém, ktorý kupujeme ako zdravú alternatívu nutely). Keďže sme štyria, každému sa ušla štvrtina panvice cisárskeho trhanca, čo je v podstate len pár kúskov na malom tanieriku, ale je to naozaj veľmi veľmi sýte! Ja som to podávala ako sladkú večeru a bola som sama prekvapená, ako nás to všetkých zasýtilo. Môže to tiež byť skvelou alternatívou palaciniek, napríklad na raňajky! Určite si to ešte kúpim. Tiež nám chutila aj dmBio mangová nátierka. Mala sladkú nevtieravú chuť, úplne čisté poctivé mango. My sme ju celú zjedli na dvakrát. Raz som ju podávala s hruškovým perníkom a druhýkrát, dnes na večeru, s cisárskym trhancom, ktorý je mimochodom zo špaldovej múky.  Inak vedeli ste, že cisársky trhanec je špecialita z Rakúska a bol obľúbenou sladkosťou alebo teda múčnikom cisára Františka Jozefa II.? Dodnes sa podáva v rôznych Viedenských kaviarničkách, ako dezert a originálny recept zapísala arcivojvodkyňa Sofia do ,,Zbierky receptov arcivojvodkyne Sofie, matky cisára Franza Jozefa II.". To len pre malú historickú vsuvku. 🙂 

    Na záver by som sa chcela poďakovať Modrému koníku a dm za možnosť otestovať ich fantastické dmBio výrobky, ktoré (ako inak) nesklamali, a opäť som si v nich našla nových favoritov, ktorých budem dokupovať do mojej kuchyne. Dúfam, že sa vám táto #recenzia páčila a inšpirovala vás k vyskúšaniu týchto výrobkov. 

    Pekný deň vám želám! 🙂

    Tento článok nájdete tiež na mojom blogu www.trendymama.sk.

    Vaša Ľubka. 🙂

    #test_dm28 #recenzia #dm_bio_potraviny_skusenosti

    lubi051
    22. dec 2019    Čítané 365x

    Špaldové vanilkové rožteky (vhodné pre histaminikov)

    Samozrejme, ako inak, tradičný recept som si dosť  zásadne pomenila, keďže v rodine máme viacerí tráviace problémy a potrebujeme stravu  nielen chutnú, ale predovšetkým ľahko stráviteľnú. Tento recept je vhodný nielen pre žlčnikárov a žalúdkárov, ale tiež aj pre ľudí trpiacich histamínovou intoleranciou (podobne, ako je to aj u mňa). Tieto vanilkové rožky sú nielenže fantastické chuťovo, ale obsahujú len zdravé a ľahko stráviteľné potraviny, ktoré majú nulový, alebo len veľmi nízky obsah histamínu. Príprava je extrémne jednoduchá a pomerne rýchla, takže je tento recept vhodný aj pre úplných začiatočníkov. Podobné recepty nájdete na mojom blogu www.trendymama.sk a sledovať moje novinky môžete na Instagrame @trendymama.sk 

    Ingrediencie:

    • 300g hladkej špaldovej múky
    • 2 žĺtky
    • 200g zmäknutého masla
    • 150g mletých mandlí alebo vlašských orechov
    • 100g trstinového nerafinovaného cukru
    • lyžička škorice
    • vanilkový cukor

    Postup:

    Všetky suroviny si dáme do veľkej misy a vymixujeme s ručným mixérom (so špirálovými nadstavcami). Mixovaním nám vzniká drobinka, ktorú zapracujeme ručne do hotového cesta. Vznikne nám hustá hmota z ktorej tvarujeme malé rožky a ukladáme ich na plech vystlaným papierom na pečenie. Pečieme v rozohriatej rúre pri 180°C približne 10-15 minút (to si treba individuálne odsledovať). Upečené rožteky ešte teplé obaľujeme v zmesi z práškového a vanilkového cukru a ukladáme do uzatvárateľnej nádoby. Až keď rožteky úplne vychladnú, môžeme nádobu zavrieť.

    Prajem Vám príjemné pečenie a dúfam že Vám budú chutiť minimálne tak, ako nám. 🙂

    lubi051
    22. dec 2019    Čítané 153x

    Fantastické citrónovo- špaldové linecké

    Prvýkrát som ich skúšala a recept som si sama upravila podľa svojho gusta. A musím teda povedať že sú výborné. Dopredu odporúčam urobiť rovno dvojnásobnú dávku, lebo sú naozaj skvelé a akosi sami miznú z dózy. 🙂 Samozrejme všetky ingrediencie nemusia byť bio. 🙂 Podobné recepty nájdete na mojom blogu www.trendymama.sk a sledovať moje novinky môžete na Instagrame @trendymama.sk 

    Ingrediencie:

    • 300g špaldovej múky
    • 80g nerafinovaného trstinového cukru
    • 200g zmäknutého masla
    • 2PL smotany do varenia (ja som použila rastlinnú)
    • nastrúhaná kôra z 1 bio citróna
    • 2PL bio kakaa do pečenia
    • jahodový bio džem (môžete použiť ale aj iný džem podľa vlastnej chuti)

    Postup:

    Všetky sypké ingrediencie (múka, cukor, citrónová kôra a kakao) spolu pomiešame a pridáme  2 polievkové lyžice smotany a na malé kúsky nakrájané zmäknuté maslo izbovej teploty. Vypracujeme mäkké cesto, ktoré môžme ihneď použiť na vykrajovanie koláčikov, ale ja odporúčam, aby ste ho nechali cez noc odležať v sáčku v chladničke- lepšie sa prepoja jednotlivé chute. Ak ste ho nechali odležať v chladničke- najprv ho necháme zmäknúť, alebo ho môžeme dať aj do mirkovlnnej rúry aby rýchlejšie zmäklo a mohli sme ho používať. Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na hrúbku približne 0,3-0,5mm a vykrajujeme páry koláčikov- vždy vrchný by mal mať vykrojené malé koliesko v strede. Vykrojené koláčiky poukladáme sa papierom na pečenie vystlaný plech a dáme piecť do vopred predhriatej rúry na 180°C približne na 10 minút (radšej si to odsledujte na vlastnej rúre). Vychladnuté koláčiky dáme dolu z plechu a vždy spodný celý koláčik potierame s džemom a priložíme naň vrchný s vykrojeným kolieskom uprostred. Ak Vám prídu ešte koláčiky málo sladké, môžete ich poprášiť práškovým cukrom. 

    Dúfam že sa Vám koláčiky podaria a budú Vám chutiť minimálne tak, ako nám. Nám sa páči, že niesú prehnane sladké. 

    lubi051
    22. dec 2019    Čítané 203x

    Pre detských maškrtníkov Lollipop cakes

    Tieto ,,pečené lízatká" som robila prvýkrát a recept som si upravila sama na zdravšiu variantu, keďže som vedela, že to bude pastva najmä pre môjho syna. Príprava je jednoduchá, ale so zdobením je robota, preto, ak sa Vám nechce ,,piplať" so zdobením, odporúčam len ponamáčať do čokolády. Inak je to pastva nielen pre deti, ale aj pre dospelých 🙂 Podobné recepty nájdete na mojom blogu www.trendymama.sk a sledovať moje novinky môžete na Instagrame @trendymama.sk

    Ingrediencie:

    • 6 vajíčok
    • 6 PL nerafinovaného trstinového cukru
    • 6PL špaldovej múky
    • 1,5KL vínneho kameňa (kypriaci prášok do pečiva bez fosfátov)
    • 2KL bio kakaa
    • 7PL bio lieskovo-orieškového bio krému

    Čokoládová poleva a zdobenie:

    • 100ml delaktózovanej smotany na šľahanie
    • 150g bio čokolády (zmiešavam mliečnu s horkou pól na pól)
    • na zdobenie rôzne ,,perličky, ihličky" kokosové lupienky a podobne

    Postup:

    Korpus: Celé vajcia vyšľaháme mixérom do peny a postupne do nich pridávame cukor. Stále mixujeme a pridávame postupne múku, prášok do pečiva a kakao. Vymixované tekuté cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre prehriatej na 180°C približne 15-20 minút. (Každý si to odsleduje podľa vlastnej rúry).

    Guľôčky: Vychladnuté upečené cesto rukami rozmrvíme na drobno a pridáme doňho lieskovo-orieškový krém a vareškou vymiešame- aby vznikla masa. Z nej potom rukami tvarujeme guľôčky, ktoré dáme potom na 30 minút do mrazničky stuhnúť. 

    Zdobenie: Rozpustíme smotane na šľahanie si rozpustíme čokoládu. Guľôčky vyberieme z mrazáku, Špajdle namáčame koncom do rozpustenej horúcej čokolády a zapichujeme do jednotlivých guľôčok. Potom namočíme celú guľôčku do čokolády- necháme odstáť v stojane (ja som si ich ukladala do pohára) a potom zdobíme, aby sa nám nešmýkali ozdoby z guľôčok dolu. Skladujeme v chladničke. 

    lubi051
    25. sep 2019    Čítané 231x

    Úžasné vecičky pre moju malú madam - Lindex baby

    Veľmi som rada, že sme mali tú česť a mohli sme otestovať neskutočne úžasné vecičky pre moju Lalu od Lindex baby podľa nášho vlastného výberu a vkusu, a poviem vám teda, že sme boli obe spokojné. Aj moja malá madam, pretože vo veciach sa evidentne cítila veľmi pohodlne, a ja tiež, keďže boli lahodiace môjmu oku a vkusu. My už máme s Lindex baby skúsenosti, a preto tento nákup pre nás nebola žiadna novinka - skôr stávka na istotu. Sama som nevedela, čo skôr vybrať, keďže aktuálna jesenná kolekcia je naozaj veľmi zaujímavá. Ale keďže je už jeseň, tak nejako sama a prirodzene som vyberala tie veci v takých jesenných tónoch pre Lalu. Tie, ktoré ma na Instagrame @trendymama.sk sledujete, už dlhšie viete, že ja nie som až taká maniačka čisto len na ružové veci pre našu princeznú, aj keď, samozrejme, nájdu sa u nás aj také veci. Skôr mám rada neutrálne farby a kombinácie, ktoré som zvolila vo veľkej miere aj v tomto testovaní, čiže sú to pomerne také unisex kombinácie. Samozrejme, nehovoriac o šatách a ružových teplákoch. Tie by som chlapcovi nedala. Páči sa mi, že všetky veci z Lindex pre bábätká sú zo 100 % organickej bavlny a pýšia sa certifikátom GOTS, čo je veľké plus, pretože je to nielen šetrné k detskej pokožke, ale tiež k prírode a životnému prostrediu.

    V obchode som práve aj vystihla akciu -20 % na všetok tovar, takže sme nakúpili dosť vecí, z čoho mám, samozrejme, radosť. Kúpili sme čierne body, biele body, žlté legínky, ružové tepláčiky, žlté šaty, modrý svetrík a dva slintáčiky. A myslím, že sme toho nakombinovali pomerne dosť. Veď uznajte sami:

    1. Žlté legínky+ čierne body

    Toto kombo je totálne unisex, čiže je vhodné pre dievčatko aj pre chlapčeka. Mňa veľmi ohúrili tie žlté pančucho-legínky, pretože pre Lalu musia byť extrémne pohodlné (veru si nesťažovala) a sú veľmi jemnučké. Je to presne materiál ako pri klasických bavlnených pančuškách, akurát že sú to legínky. My sme ich skombinovali s čiernym zavinovacím bodynkom, ktoré bude rásť spolu s Lalou. To znamená, že má dvojradové zapínanie v rozkroku - čiže má akoby dve veľkosti. Zatiaľ ho nosíme zapnuté na druhom rade - čiže menšiu veľkosť a rukáviky máme vyhrnuté. Páči sa mi táto myšlienka od Lindex, pretože v podstate ušetríte a takéto bodynko bude vaše dieťatko nosiť rozhodne dlhšie, keďže je to dvojveľkosť. Za mňa palec hore za tento nápad. Samozrejme ako krásny doplnok nesmel chýbať žltý slintáčik.

    2. Žlté legínky+ biele body

    Táto kombinácia ma viac ohúrila, ako som si sama myslela. Pôsobila veľmi jemne v podaní bieleho bodynka. Toto body sa mi veľmi páči pre jeho hebučký materiál, a, samozrejme, pre dokonalý vzhľad, ktorý umocňuje jemná akoby čipka alebo lemovanie vo "výstrihu" a okolo rukávikov, a jemný, perforovaný vzhľad celého bodynka. Veľmi jemná a príjemná kombinácia, ktorá sa dá ľahko doplniť či už sivým, alebo žltým slintáčikom.

    3. Ružové tepláčiky + čierne body

    Tu som teda kúpila ten jediný ružový kúsok a neoľutovala som! Tie tepláky sú proste božské a na toto jesenné obdobie ako stvorené! Sú také hrubšie a akoby zateplené, z vnútornej strany je mäkučký a plyšovo jemný materiál, ktorý musí byť pre Lalu nielen veľmi príjemný a pohodlný, ale v prichádzajúcich chladných dňoch ju aj zahreje. Kombo s čiernym body je pre neprehliadnuteľnú malú madam priam stvorené! Kombinovali sme aj s ružovým slintáčikom, ktorý máme tiež z Lindex.

    4. Ružové tepláčiky+ biele body

    Veľmi jemné púdrové kombo, typicky dievčenské a zároveň nežné. Avšak veľmi neštandardné a originálne  vo vzhľade jednotlivých kúskov a materiálov! Ružový slintáčik bol k tomu krásny a praktický doplnok.

    5. Žlté šaty

    Moja malá madam ma v nich totálne dostala a chytila za srdce! Dokonalá a nepriehliadnuteľná malá dáma, dokonale vynikla v týchto krásnych šatách jesennej žltej farby s potlačou bielych kvietkov. Doplnila som ich bielymi pančuškami, ktoré boli v jednom tóne s kvietkami na šatách.

    6. Modrý svetrík

    Podľa mňa sa hodil absolútne ku všetkému. Skvele korešpondoval ako aj s ružovou, tak aj žltou farbou. Dokonale krásny úplet v krásnej oceľovej modrej farbe, doplnený krásnymi hnedými gombíkmi, je rozkošný nielen pre malú madam, ale aj pre malého gentlemana, ktorému krásne doplní šatník a v neposlednom rade aj skvele zahreje počas sychravého počasia.

    Veľmi pekne ďakujeme Lindex za možnosť otestovať ich oblečenie, a ako aj v minulosti, tak aj teraz, sme mimoriadne spokojné a môžeme ho vrelo odporučiť pre všetky detičky, pretože je nielen dizajnovo krásne, ale aj praktické, jemnučké k citlivej detskej pokožke a v neposlednom rade aj šetrné k prírode. Takže Lindex milujem nielen ja, mamina, ale aj moja malá madam už zistila, čo je dobré. 🙂

    lubi051
    22. dec 2018    Čítané 818x

    Testovanie sušičky LG

    Každá z nás to pozná - večné Vysoké Tatry špinavej bielizne, kopiace sa v kúpeľni, vodopády bielizne prečnievajúce z koša s bielizňou na žehlenie Vám nemilosrdne pripomínajú, že za Vás to nikto neurobí. Púšťate prvú práčku, deti plačú, treba ešte navariť, upratať, prezliecť  deti z pyžama (ešte som to neurobila?), kvety nešťastne na parapete uvädínajú, lebo o vode sa im môže len snívať (nieje kedy, všakže). A tá nová blúzka, ktorú ste si večer chceli obliecť s kamoškou do mesta je kde? No v koši so špinavou bielizňou, lebo malý vám ju "ubrblal" so špenátom. Taký každodenný materský cirkus- hovorí Vám to niečo? Mne teda áno...

    Prvá práčka doprala, rýchlo vešiate bielizeň na sušiak a púšťate druhú várku. Keď medzitým konečne prezlečiete deti, zistíte, že jedno z nich sa celé zašpinilo pribináčikom, tak znova prezliecť- a takto sa Vám nakopí špinavá bielizeň len za jeden jediný deň. Keď konečne natiahnete vypraté a vyžehlené a hlavne- ČISTÉ poťahy na gauč, prichádza na rad malý zbojník s "kapsičkou" výživy, haló, psychiatriááá. Ani neviete ako, vítate manželíka z práce (to čo je tu za bordel, čo si robila celý deň?) vešiate piatu várku vypranej bielizne na druhý sušiak. Keď deti konečne večer zaspia, víta Vás drahá milá priateľka žehlička s "Pilčnerovkou" v telke. A keď máte ako tak konečne vyžehlenú a upratanú bielizeň a dole nosom padáte do postele, ozve sa z vedľajšej polovičky "Poď ku mne drahá...".

    Čo si budeme hovoriť, to je proste údel nás žien, starať sa o domácnosť a hlavne o bielizeň. Osobne nepoznám široko ďaleko jedného muža, ktorý by sa staral o čistú bielizeň (aj keď pomáhajú). Je to niekedy na palicu, keď musíte čakať dva dni, kým vyschne všetka bielizeň na sušiaku, ktorá je aj tak tvrdá a pokrčená a treba ju ešte vyžehliť, a medzitým sa Vám nakopil opäť plný kôš špinavej bielizne, ktorú treba vyprať, vyvešať, ožehliť...donekonečna, že? My máme dieťa jedno, ale práčku mám pustenú nonstop. Keď som druhýkrát nedávno otehotnela, jednou z prvých vecí, ktorá ma napadla bolo to príšerné pranie a žehlenie, keď sa nám narodí druhé bábo. Muž veľmi dobre vedel, že u nás ide práčka nonstop a je to na nervy, že bielizeň ešte aj toľko schne. No popravde, pochytila ma panika. Tak sme začali premýšľať, že určite bude treba kúpiť sušičku. Veď čo som otrok? V tom momente ma oslovil modrý koník v spolupráci s LG na testovanie sušičky. Viete si predstaviť moju radosť- búchala som šampanské (v mojom stave nealkoholické 😀 ).

    Nevedela som sa dočkať dňa, kedy nám ju privezú. Pripadalo mi to ako večnosť, lebo prať som musela aj tak. Konečne nadišiel deň D, ktorý mi zmenil život. Ale že úplne. Sušičku sme umiestnili v kúpeľni na práčku. Dopredu som volala do LG a pýtala som sa, či netreba nejaký medzikus kupovať medzi práčku a sušičku. Ubezpečili ma, že netreba. Inštalácia bola teda veľmi jednoduchá- stačilo ju zastrčiť do zástrčky a bolo to. Samozrejme pri sušení sa tvorí aj odpadová voda- ktorá je zadržiavaná v zbernej nádobe, ktorá sa potom vyleje. Je možné ale sušičku pripojiť aj na odpad, keďže k nej boli priložené hadičky, na to slúžiace, čo aj chceme urobiť. V bubne sušičky sa nachádza tiež zberné sitko na nečistoty a vlákna vzídené so sušenej bielizne. Veľmi ľahko sa udržuje.

    Keď som ju prvýkrát vyskúšala, bola som nadšená! Dovtedy som bola mierne skeptická, že prečo sa hovorí, že netreba usušenú bielizeň žehliť a podobne...fakt netreba! Bielizeň som mala vysušenú za 1 hodinu a 10 minút- jedná sa o môj obľúbený program na zmiešanú bielizeň. Bielizeň bola mäkučká, voňavá a rovná. Takže som skladala rovno do skrine -mimo toho máte tam aj na výber pri daných programoch sušenia- či chcete usušenú bielizeň ešte žehliť, alebo ju chcete skladať rovno do skrine. No kto by žehlil, keď nemusí? Takže behom jedného dňa mám nielen oprané, ale aj usušené a vyžehlené a všetko nahotove v skrini. Bomba nie?

    No, aby sme to mali pekne poporiadku, aké programy sušičky nám uľahčia život?

    • bavlna
    • zmiešaná bielizeň
    • syntetika
    • prikrývky
    • uteráky
    • pre alergikov
    • rýchly 30
    • športové oblečenie
    • vlna
    • jemná bielizeň
    • sušenie na sušiaku
    • studený vzduch
    • teplý vzduch
    • načítať program

    Takže programov je skutočne neúrekom a sú určené na sušenie naozaj akejkoľvek bielizne. Najviac som sa obávala, keď som vyprala návliečky z pohovky a chcela som ich dať sušiť. Keďže sú dosť tvrdé a syntetické, bála som sa, aby sa v sušičke nezrazili. Riskla som to ale a dala som ich vysušiť na program syntetika. O hodinku som mala návliečky krásne vysušené, voňavé, rovné (zo sušiaku by som ich mala celé pokrčené a nevyhla by som sa žehleniu) a boli aj mäkšie. Nezrazili sa, ani sa materiál nijako nepoškodil. Bola som naozaj veľmi milo prekvapená. Čo sa týka programu sušenia na sušiaku- k sušičke je dodaná perforovaná umelohmotná polica, ktorá sa používa na umiestnenie priamo do sušičky a slúži na sušenie bielizne, ktorá si vyžaduje vodorovné sušenie.

    Páči sa mi na aj osvetlenie bubna-  je to fajn vec. Život Vám uľahčí aj možné spárovanie sušičky s Vašim smartfónom a viete teda sušenie spustiť aj keď ste mimo domu (samozrejme sa predpokladu, že ste pred odchodom sušičku naplnili vypranou bielizňou). Vo svojom telefóne si v aplikácií môžete nadstaviť presne ako na sušičke- o aký program sušenia máte záujem, či to chcete mať vysušené na žehlenie, do skrine alebo extra sušenie, môžete si nadstaviť aj funkciu proti krčeniu bielizne, prípadne dať aj oddialené sušenie a spustiť. Doma sa Vám automaticky podľa Vami zvolených funkcií sama spustí sušička a keď prídete domov, bude na Vás čakať vysušená bielizeň. Mysleli aj na našich malých nezbedníkov a dá sa na nej nadstaviť aj detská poistka, keby náhodou malé detské pršteky špekulovali a chceli poprepínať programy. Ďalej si viete pridať Vami najviac preferovaný program (u mňa je to zmiešaná bielizeň) medzi obľúbené programy- čiže ho nemusíte celý nanovo zadávať. Potešili aj alergikov a malé deti- kde si bielizeň vyžaduje zvlášť sušenie pri teplotách, kde sa zničia všetky škodlivé baktérie a alergény. Páčia sa mi extra programy na vankúše a prikrývky, keďže sa jedná o objemnú bielizeň- je na to extra program, ktorý ju dôkladne vysuší. Osobne som samozrejme nestihla ešte vyskúšať všetky programy, ale doposiaľ ma sušička presvedčila len o svojich kladoch a superlatívoch.

    Naozaj doteraz nechápem, ako som mohla bez sušičky žiť. Podľa mňa si ju zaslúži každá žena v domácnosti, lebo sme to práve my ženy, čo máme s bielizňou najviac práce. Chodíme do práce, staráme sa o deti, rodinu, manžela, domácnosť a máme toho skutočne veľa. Pokiaľ to človek sám neokúsi, tak ani neuverí, koľko času a námahy mu to ušetrí- nemusíte viac po dome rozkladať sušiaky s bielizňou a čakať celú večnosť (u nás to bolo často aj dva dni), kým sa poriadne vyschne bielizeň. Potom sa na Vás vyškierala kopa neožehlenej bielizne, potom všetko poskladať a upratať do skrine- a dokola každý deň to isté. Pri sušičke je to iné. Len operiete- dáte vysušiť a skladáte rovno do skrine. Je to naozaj obrovský pomocník v domácnosti. Nehovorím, že sa bez neho nedá žiť, dá, ale ženám skutočne ušetrí polovicu roboty a času. Ja mám len jedno dieťa a prania som mala vyše hlavy, kde sú teda ešte rodiny, ktoré majú tri, štyri a viac detí. Veď to musí byť na zbláznenie. Myslím, že sušička by mala byť, povinnou výbavou každej domácnosti, lebo stojí naozaj za každý jeden cent. A čo sa týka spotreby- táto sušička je zaradená do kategórie úspornosti spotrebičov medzi A+++ *- teda je ešte o 10% úspornejšia než len sušička kategórie A+++. A mimochodom je samočistiaca. Takže nie je to len ušetrený čas sušenia na sušiaku a žehlenia, ale aj Vašej energie a osobného času, ktorý môžete využiť nejako príjemnejšie- sama pre seba alebo na čas strávení s deťmi. Čo viac si priať?

    Dúfam že Vám tento článok a moja skúsenosť pomohla v rozhodovaní sa, či si zadovážiť sušičku 🙂

    lubi051
    28. mar 2018    Čítané 145x

    Inhaláciou k pevnému zdraviu

    Náš Luky v októbri minulého roka prvýkrát vo svojom živote trochu vážnejšie ochorel. Najprv začal sopliť, čo sa mu behom niekoľkých hodín "pretavilo" do neutíchajúceho kašľa. Kašeľ sa tak stupňoval, až prerástol v piskľavé dýchanie. Ostatné si môžete domyslieť...áno skončili sme žiaľ v nemocnici. Mal obštrukčnú bronchitídu. Odvtedy sa mu to neustále každé 2-3 týždne vracalo. Vždy som to už vedela podchytiť včas a malý teda skončil v domácej liečbe "len" na antibiotikách. Naposledy nám už pediatrička a aj lekári na pohotovosti odporučili kúpiť pre Lukáška inhalátor. Samozrejme, čo by sme len neurobili pre to, aby bol zdravý...tak do niekoľkých hodín bol inhalátor doma.

    Čo je inhalácia...

    Ihneď sme teda začali inhalátor používať. Luky inhaloval počas choroby minerálnu vodu Vincentku pomocou tvárovej masky. Inhalácia je totiž vdychovanie látok, ktoré sú rozptýlené na miniatúrne častice, čo má liečivé účinky. V tomto prípade to bola minerálka. Ono je totiž to rozdiel, ak sa naparujete nad horúcim hrncom (čo si pri malých deťoch neviem predstaviť, tobôž nie pri mojom akčnom synovi 😀 ). Inhalátor totižto rozptyľuje inhalovaný roztok na miniatúrne čiastočky- ktoré preniknú až do dolných dýchacích ciest a teda aj do pľúcnych alveol. To sa však pri klasickom naparovaní nedeje- častice pary sú príliš veľké a preniknú len do nosohltana. Čiže inhalovanie pomocou inhalátora je oveľa efektívnejšie, čo sme napokon uvideli aj sami- Lukáškovi sa oveľa lepšie dýchalo už po prvom inhalovaní a konečne prespal celú noc. Do dvoch dní bol fit.

    Odvtedy sme začali poctivo inhalovať každý deň. Doporučenia na dĺžku inhalácie sú rôzne- je to od 5-20 minút 2-3-krát denne. My inhalujeme 10 minút 2-krát denne, vždy večer, keď už bol taký kľudnejší. Odkedy pravidelne inhalujeme (od Decembra minulého roka) je Lukáško zdravý. Žiaden kašeľ, ani len soplík.

    Čo ak moje dieťa nechce inhalovať?

    Aj Lukáško nechcel inhalovať, spočiatku sa inhalátora bál. My mu už však vždy pri inhalácií pustíme rozprávku a následne mu dáme inhalátor k tváričke. Spočiatku sme mu len pridŕžali inhalačnú masku pri tváričke, teraz už znesie, aby ju mal gumičkou pripevnenú k tváričke, dokonca si inhalátor sám prikladá. Vysvetlili sme mu, načo je inhalátor v jeho "detskom" jazyku. Lukáško je veľmi vnímavý a šikovný a rýchlo aj sám vedel, že mu inhalátor robí dobre. Odporúčam teda dieťa niečím motivovať- či už odmenou za inhaláciu, alebo pustením obľúbenej rozprávky. My Lukáškovi púšťame jeho obľúbenú Fíhu, takže vydrží inhalovať ešte oveľa dlhšie ako len 10 minút 🙂 . Mimo toho, k inhalátoru boli dve gumené zvieratká, ktoré sa dajú pripevniť na inhalátor a teda majú rozptýliť pozornosť dieťaťa. Prípadne môžete dieťaťu ukázať, že aj jeho obľúbený plyšový macko inhaluje, alebo vy, starší súrodenec a podobne...Každý rodič si pozná svoje dieťa najlepšie a vie, čo na neho platí/neplatí. Ak však vôbec nechce, stačí, ak bude mať inhalačnú masku/náustok aspoň v dostatočnej blízkosti (napríklad zavesený na krku) aby dokázalo dieťa vdýchnuť rozptýlenú inhalačnú látku.

    Nám sa na našom inhalátore páči, že boli k nemu priložené dve tvárové masky- jedna detská a jedna pre dospelých a ešte aj náustok na vdychovanie aerosólu ústami. A už spomínané dve gumené zvieratká (ružové je na fotke a žlté mi Lukáško niekde zapatrošil) 🙂

    Aktuálne inhalujeme už len každý druhý-tretí deň a čistú vodu po 10 minút denne.

    lubi051
    24. feb 2018    Čítané 270x

    Dôkaz, že aj lacná kozmettika môže byť kvalitná

    Častokrát stojíme v drogerií a rozhodujeme sa, ktorý produkt si vyberieme. Či ten lacnejší alebo drahší. Ja osobne sa takmer vždy rozhodnem pre ten drahší, lebo mám nejako automaticky v sebe zakódované, že drahšie veci musia byť automaticky aj lepšie. Ako som sa len mýlila....

    Za málo peňazí, veľa muziky...

    ... Tak v tomto prípade to teda dokonale platí. Dostala som na testovanie kozmetiku a výživové doplnky z dm drogérie. Priznám sa, že vždy keď som išla do dm, tak som samozejme poškuľovala po ich výrobkoch. Niekoľko z nich som si aj kúpila a takmer vždy som bola spokojná. Avšak nikdy, naozaj nikdy som si nekúpila ich výživové doplnky ani pleťovú kozmetiku. Načo aj, keď som bola vernou fanúšičkou Clinique kozmetiky (jeden pleťový krém vyjde okolo 55€ pre info). Veď to, že "BOLA"....

    1. Pleťový krém Balea ultra sensitive

    Musím uznať, že spočiatku som tomuto krému veľmi krivdila. Zdal sa mi taký obyčajný. Asi pre obyčajný obal. Ale! Po viac ako týždni používania, lebo moja pleť je rozmaznaná a pleťovú kozmetiku musím testovať dlhšie ako týždeň, sa mi moja pleť krásne rozžiarila, póry boli oveľa menšie a pre mňa hlavné- neleskla som sa ako diskoguľa! Čo na ňom ďalej oceňujem je, že má veľmi jemné a neparfumované zloženie a je vážne určený pre ultracitlivú pleť- čo ja mám. Nemôžem totiž používať parfumované pleťové krémy a mne keď sadne niečo okrem Clinique krému, tak to je zázrak. Takže áno, toto je zázrak za málo peňazí číslo 1!

    2. Kapsuly na pleť s kyselinou hyalurónovou

    Po viac ako týždni používania musím vážne uznať, že moja pleť značne pookrela. Mám zmiešanú ultracitlivú pleť s rozšírenými pórmi a sklonom k akné (áno, dokonalá kombinácia, hlavne keď nikdy neviem, či si mám kúpiť kozmetiku na mastnú, zmiešanú alebo citlivú pleť). Pleť je oddýchnutá, rozžiarená, ubudli mi aj tie miniatúrne dve vrásky na čele ale čo je pre mňa dôležité- stiahli sa mi póry a nemám ani jednu vyrážku alebo uhor!!! Pre mňa je to dar z nebies tento výrobok a budem si ho priebežne kupovať počas roka. No takže máme zázrak za malé finančné náklady číslo 2!

    3.Alverde telové mlieko s mandľou

    Priznám sa, že som bola veľmi zvedavá, aký bude tento produkt, pretože Alverde kozmetika sa snaží čo najviac zložiek nahradiť prírodnými a je to aj vegánska kozmetika, no doteraz ma nedokázala žiaľ presvedčiť o svojich kvalitách. Pokiaľ sa mi nedostal do rúk tento telový krém. Podľa mňa je absolútne úžasný. Má zloženie s extraktom madle a bambuckého masla- čo je pre mňa top kombinácia. Úplne jemnulinko, no krásne vonia, skvele sa roztiera a hneď sa vstrebe. Žiadna mastnota. Možno aj preto je taký dobrý, lebo je to limitovaná edícia a tie sú vždy niečim vylepšené. Takže toto je "the king" číslo 3!

    4.Bylinkový čaj s vitamínom C a príchuťou čerešne aceroly

    Ďalšia moja topka z testovania. Nemám veľmi rada tie presladené čaje. Tento čaj si získal nielen mňa ale aj môjho manžela. Je taký nevtieravý, mierne sladkastý, mierne bylinkový... Skrýva v sebe z každého rožka troška. My sme si ho veľmi obľúbili a jednoznačne vyskúšame ešte ostatné čaje tejto značky. Pre mňa je pitie tohto čaju skvelý relax. To je finančne nenáročný top čaj číslo 4!

    5.Balea balzam na pery s bambuckým maslom

    Milo ma prekvapil tento balzam. Veľmi milo. Po mojej "labelovskej" ére naledovala "eosovská" éra, no a po nej je aktuálne éra "baleácka". Očaril ma nielen svojim jednoduchým fialovým obalom (správne tušíte, fialová je moja obľúbená farba), ale hlavne svojimi kvalitami. Pery udržia celé hodiny jemne až nežne hydratované. Má len jednu chybu- že je len jeden. Budem si ich musieť kúpiť aspoň dvadsať- aby som ho mala apoň v najpoužívanejších kabelkách. 😀

    6.Balea pena do kúpeľa s jablkom a mandľovým olejom

    Keďže nemáme vaňu, tak som si z nej spravila sprchový gél. Ten názov by aj sedel, lebo má vážne gélovitú konzistenciu červenej farby. Mimo iného krásne pení ale načisto si ma omotala svojim vlastnosťami. Nielenže má neodoľateľnú vôňu, ale moja citlivá pokožka je po sprchovaní krásne jemná, hebká a HYDRATOVANÁ!!! Mňa doteraz vysušovali všetky sprchové gély, aj krémy (veru aj Baleácke) tak neskutočne, že pokiaľ som sa nenakrémovala po každej sprche, tak ma neskutočne svrbela pokožka. Pri tejto pene nič. Len jemná, prevoňaná a hydratovaná pokožka. Takže toto je kráľovná nášho sprchového kútu. Vďaka tomuto testovaniu si na sprchovanie odteraz kupujem len peny do kúpeľa. 

    7. DGP Vital komplex na vlasy NEO- kapsuly

    Toto je výživový doplnok vďaka ktorému by som mala mať krásne a silné vlasy. Používam ho druhý týždeň a zmeny, ktoré som ja zatiaľ zaregistrovala sú- že ma menej svrbí pokožka hlavy a netvoria sa mi tak mokvajúce ložiská, s ktorými som mala predtým problém. Celkovo mi menej padajú vlasy a menej sa mi štiepia ich končeky. Takže uvidím, aké budú moje vlasy po dobratí celého balenia, no zatiaľ som s nimi spokojná. 

    8.Balea vitalizujúci šampón na normálne vlasy s mätou a citrónom

    Odporúčam ho ženám, ktoré nemajú problémy s vlasovou pokožkou, tak ako mám ja, čo som aj uvádzala vyššie. Tento šampón príjemne vonia, stačí ho malé množstvo a dobre napení aj dlhé vlasy (ja ich mám dlhé takmer po kríže a stačilo mi množstvo asi 2 vlašských orechov). Čo na ňom nesmierne oceňujem, že doteraz som naozaj nikdy nemala tak krásne jemné a lesklé vlasy ani keď som prišla od kaderníčky. V tomto je fakt top! No ja ho naďalej nemôžem používať, čo ma veľmi mrzí, pretože ma z neho svrbela pokožka hlavy, no to kvôli už vyššie uvenedým dôvodom. Inak pri normálnej pokožke hlavy Vám ho vrelo odporúčam.

    9.Babylove krémik do nepriaznivého počasia s hamamelom a pantenolom

    Tento krémik je primárne určený pre detičky, no môžu ho samozrejme používať aj dospelý. Mne osobne je na pleť veľmi mastný, ale môjmu synčekovi (1 rok a 8 mesiacov) veľmi vyhovuje hlavne teraz, keď je počasie doslova nepriaznivé. Lukásko má veľmi citlivú pokožku a nie všetko mu vyhovuje. S týmto krémikom sme však spokojní, má úplne jemnulinkú vôňua plní svoj účel na jednotku. Malý si ho dokonca každé ráno aj sám pýta, aby som aj jemu nakrémikovala tváričku, keď vidí mňa, ako sa krémujem 🙂. 

    10.Kúra s vitamínom B12 na tvorbu energie

    Tento výživový doplnok by mal zaistiť prísun energie. Síce je primárne určený pre starších ľudí alebo športovcov, ale ja myslím, že je veľmi vhodný aj pre mamičky na materskej, čo mi dáte určite za pravdu. Má tekutú konzistenciu ktorá sa vypije. Je to také sladkasté, takže dá sa to vypiť. Prvé dva dni sa absolútne nič nedialo. No potom som naozaj mala viac energie. Nečakajte však, že budete ako naspídovaná veverička. Tak normálne to nakopne, nabudí a dokonca mám pocit že aj zlepší náladu. Za mňa super produkt.

    Toto bol môj "gumidžús" podledných 10 dní.

    11.Wellness kúra pre sviežu pleť

    Táto kúra mala byť na 7 dní a mala mať osviežujúce a hydratačné účinky na pleť. Ja som ju však musela po prvom použití prestať používať, pretože ako som už vyššie spomínala, mám ultracitlivú pleť a nemôžem používať žiadne parfumované pleťové výrobky, takže po použití jednej ampulky ma svrbela celá tvár a mierne som opuchla. Čo však nesadlo mne, neznamená, že nesadne inému- dala som túto wellness kúru mojej mamine, ktorá má teda tiež citlivú pleť, no na rozdiel odo mňa jej nevadia parfumované pleťové výrobky a voalá- jej táto kúra dokonale sadla, mala z nej krásnu, rozžiarenú pleť, zúžené póry, krásne hydrattovanú pleť a mala dokonca aj menej vrások. Takže pokiaľ nemáte tak veľmi náročnú a citlivú pleť ako mám ja, vrelo do toho!

    12.Alverde intenzívny krém na ruky s granátovým jablkom a maslom karité

    No veľmi som si obľúbila aj tento krém. Rýchlo a ľahko sa vstrebe a dobre plní svoj účel. Nemám rada mastné zloženia, ktoré sa nie a nie vsiaknuť. Jeho vôňa je skôr taká umelá, ale zato účel plní výborne. Splní to čo sľúbi a spĺňa moje požiadavky na dobrý krém na ruky. Teda odporúčam.

    Za mňa sú tieto výrobky viac než len dobré. Sú výborné. Nato, že sa jedná o výrobky lacnej cenovej kategórie, toho spĺňajú viac ako som očakávala. Ja osobne som veľmi náročná na kozmetiku a snažím sa o seba starať kvalitnými výrobkami, ktoré častokát nie sú vôbec lacné. Tento test mi však dokázal, že aj lacné výrobky môžu byť častokrát na rovnakej úrovni, ba dokonca aj lepšie, ako drahé a značkové. Čo je samozrejme dobrá správa aj pre moju peňaženku. Ďakujem za možnosť testovania týchto výrobkov. Bolo mi cťou! 

    lubi051
    10. júl 2017    Čítané 3811x

    Kočík Moon Nuova Wood

               Recenzia na kočík Moon Nuova-čím nás uchvátil a čím sklamal

    Bábätko sme spoločne s manželom plánovali a keď sa takmer hneď zadarilo, neskutočne sme sa tešili. Dvomi čiarkami na tehotenskom teste sa rozpútal kolotoč príprav pre najdôležitejšieho člena rodiny- nášho synčeka. Bruško mi stále rástlo, kopančeky silneli a výbavička sa pomaly ale isto rozrastala každým dňom. V siedmom mesiaci sme sa rozhodli že je ten správny čas kúpiť kočík. Vybrali sme si jednu predajňu s kočíkmi. Výber tam však majú taký veľký, že sama som netušila ktorý z tých krásavcov si vyberiem. Mala som však jasnú predstavu o našom tátošovi- aby mal pevnú konštrukciu, hlbokú vaničku a športovú časť (vajíčko sme nechceli, pretože sme chceli autosedačku kúpiť zvlášť), aby bola športová časť dobre polohovateľná a samozrejme musel mať moderný dizajn. Proste chcela som jedinečný kúsok, že keď pôjdem do mesta tak ho nebude mať každá druhá mamička. Nakoniec sme si vybrali kočík Moon Nuova Wood 2016- jedinečnú novinku od módnych dizajnérov. Prekrásny tmavosivý mäkký poťah, lesklé orámovanie kočíka v dizajne dreva, čierna pevná konštrukcia, veľké kolesá....proste krása. Kočík sme si teda kúpili a u mojich rodičov počkal na svojho malého pána, ktorý sa mal čochvíľa narodiť. 

    Dokonalý dizajn

    Náš malý sa o niekoľko týždňov narodil a ja som sa nevedela dočkať našej prvej jazdy s naším krásavcom. Vanička bola dostatočne priestranná, mäkučká a dal sa na ňu prizipsovať kryt. Ja som si na ňu dokúpila ešte sieťku proti hmyzu. Veľmi sa mi páčilo na hlbokej vaničke, že má UV faktor 50+, čo som ocenila keďže malý sa narodil v júni a slniečko svietilo ešte nasledujúce 2 mesiace veľmi intezívne, takže malý bol dostatočne chránený. Do hlbokej vaničky sa nám malý zmestil 4 mesiace. Potom sme už museli vymeniť vaničku za športovú časť.

    Športiak

    Športovú časť sme teda používali približne od 4. mesiaca. Bola pomerne fajn, polohovateľná do 3 polôh- z toho 1. poloha bola do úplného sedu, 2. poloha bola v polosede/polooľahu a 3. poloha bola v úplnom ľahu- čo som ocenila, lebo malý v ňom popoludní spával radšej ako v postieľke. Potešilo ma, že športová časť sa dá nasadiť na konštrukciu v smere aj v protismere jazdy. Ak som ju mala otočenú v smere jazdy- na stieške je sieťované okienko ktoré je zakryté rovnakou látkou ako je na kočíku, čiže keď som chcela vidieť na malého, stačilo ju odkryť. Ďalšou skvelou vecou na tomto kočíku je tmavosivý poťah. Je mäkučký, čo zabezpečuje dostatočný komfort pre dieťatko a vôbec sa nešpiní, nie je na ňom vidieť špina, šmuhy- proste nič! A keď ho malý s niečim aj zašpinil- stačilo ho utrieť s vhkou handričkou- bez drhnutia. Na niektorých kočíkoch je vidieť každá šmuha, no na tomto absolútne. Páči sa mi aj kvalitné 5-bodové zapínanie- ktoré sa odopnutím horných popruhov dalo ľahko zmeniť na 3-bodové. Cez zimu som si doňho zakúpila aj origálny termofusak tiež značky Moon, ktorý bol teplučký podšitý bol umelou kožušinkou. Skvelá je aj polohovateľná rúčka, na korej je obal z hnedej koženky. Rovnaký je aj na madle športiaku, ktoré sa dá odopnúť z kočíka. Ako však malý rástol a priberal, tak sa pre mňa stával kočík čoraz väčšou záťažou. Hoci bol skvelý, plnil svoj účel na 1-ku, no bol mi dosť ťažký. Totižto, len samostatný kočík vážil 15 kg a keďže máme vchod do domu trochu vyvýšený, je potrebné zdolať schody, na ktoré mi môj manžel zmajstorval pásy, po ktorých môžem prejsť s kočíkom. Keď som ho však mala so sebou vláčiť hore/dolu, mala dosť dosť. Mimo všetkého, aj náš malý bol riadny valibuk. Konštrukcia sa dobre a ľahko skladala ale aj zložený kočík zabral dosť miesta. Máme Fiat Punto Evo- a len zložená konštrukcia nám zabrala celý kufor. Vaničku a sedaciu časť sme museli dávať na zadné sedačky auta. Napriek tomu, konštrukcia bola mimoriadne odolná- po 8.mesiacoch používania nemala takmer žiadne škrabance a vôbec nebola rozheganá. Predné kolieska boli penové a odpružené, čo síce zabezpečilo tichý chod kočíku, no zapichovali sa do nich drobné kamienky, čo sme museli čistiť. Zadné kolesá boli gumové, tie boli dobré. Tento kočík nemal problém zvládnuť aj drsnejší terén- poľnú, štrkovú alebo lesnú cestu. Tiež som pri ňom ocenila veľký úlonžný košík, do ktorého sa mi zmestilo azda všetko. Napriek drobným nedokonalostiam, ktoré som opísala, je tento kočík skvelý a pokiaľ mamičkám nevadí väčšia váha kočíka a nechodia často po schodoch ako ja, určite ho odporúčam. 

    Výhody:

    -Priestranná a mäkučká vanička

    -Kvlitný poťah s UV 50+

    -Poťah sa ľahko čistí a nie je na ňom vidieť špina a šmuhy

    -Veľké kolesá, vhodné do terénu

    -Odpružené predné kolesá

    -Krásny dizajn

    -Veľký košík

    -Polohovateľná športová časť

    -Možnosť úplného ľahu alebo úplného sedu

    -Polohovateľná opierka na nohy

    -Ľahko skladateľná a odolná konštrukcia

    -5-bodové zapínanie, ktoré sa dá jednoducho zmeniť na 3-bodové

    -Športová časť sa dá dať v smere aj protismere jazdy

    -Na strieške športovej časti je zakryté sieťované okienko

    -Adaptéry na vajíčko, ktoré si môžete dokúpiť

    Nevýhody:

    -Jednoznačne váha kočíka

    -Penové predné kolieska

    -Zložený stále zaberie dosť miesta, čo je problém pri malom aute