lubi051
25. okt 2020
127 

DmBio je pre nás TOP!

Kto by nepoznal dm? A už vôbec značku dmBio? Nepoznám veru nikoho. A my ich už roky milujeme! Kupujeme od nich všeličo a k tým obľúbeným výrobkom sa aj často vraciame. Tentokrát nám prišiel dmBio balíček dobrôt domov na testovanie a tak ako vždy, som sa len presvedčila o ich kvalite a opäť som si našla nové stálice do našej kuchyne!

DmBio balíček dobrôt obsahoval tieto poklady:

  1. Paradajkový kečup
  2. Zmes na zeleninový bujón
  3. Ghee, maslový tuk
  4. Cisársky trhanec, suchá zmes zo špaldovej múky 
  5. Vegánska omáčka a lá bolognese
  6. Zmes sypaného ovocno-bylinného čaju, brusnica jahoda
  7. Nátierka Shiitake šampióny
  8. Mangová ovocná nátierka
  9. Müsli s bobuľovým ovocím
  10. Chrumkavé krekry zvieratká so sezamom
  11. Študentská zmes

Hneď na raňajky som mohla otestovať niekoľko dobrôt dmBio! Keďže som si kúpila moje prvé sójové bio párky- tiež dmBio, pýtal sa k nim, ako inak, kečup. Tento kečup dmBio sme mali prvýkrát a musím uznať, že si nás získal takou tou pravou plnou chuťou zo skutočných paradajok. Dokonca aj jeho konzistencia bola hustejšia a nebola úplne jemná, čo je aj vidieť na fotke. Boli to poctivo pretlačené paradajky, ktoré údajne dozreli na slnku. Chuť bola naozaj výborná a poctivá. Žiadna ,,červená vodička", čo sa mala akože podobať na kečup, ale ozajstný pravý kečup, s reálnou bylinkovou chuťou paradajok. Jediná nevýhoda pre mňa bolo balenie v sklenenej fľaši bez dávkovacieho uzáveru, takže si musíte dať pozor, koľko kečupu si vylejete. Na druhej strane, je zas sklenený obal ekologickejší. Inak mu nemám čo vytknúť, len to, že sa rýchlo míňa. 🙂 K raňajkám to chce tiež čaj, tak som nám hneď zaliala dmBio zmes ovocno-bylinného čaju. Mal chutiť hlavne po brusniciach a jahodách. Tento čaj ma až tak nepresvedčil, ale pokiaľ ste fanúšikmi ovocných čajov, tak rozhodne ho skúste! Je to taký lepší priemer, v ktorom cítiť sušené ovocie. Ja radšej obľubujem zelené čaje, tie si tiež kupujem v dmBio, napríklad sencha alebo matcha zelené čaje sú moje obľúbené. 

Na obed som taktiež využila dva dmBio produkty- ghee maslový tuk a bujónovú zeleninovú zmes. Tu musím poznamenať, že som si našla dvoch nových favoritov, ktorých budem pravidelne kupovať. Na obed som varila šampiňónové rizoto z jazmínovej ryže. Najprv som v jednom hrnci uvarila ryžu a v druhom som na ghee masle osmažila umyté a nakrájané šampiňóny na tenké plátky. Nechala som ich pod pokrievkou podusiť, nakoniec som priliala sójovú smotanu na varenie (tiež dmBio - áno som maniak na ich výrobky 😀 ), nechala prevrieť a dochutila som bujónovou zeleninovou dmBio zmesou, himalájskou soľou (tiež z dm) a čiernym mletým korením. Na záver som šampiňónovú omáčku poriadne premiešala s uvarenou ryžou. Podávame posypané strúhaným parmezánom a sušenou petržlenovou vňaťou. Zeleninový bujón skutočne kráľovsky dochutí akékoľvek jedlo - toto bolo moje prvé jedlo, kde som ho použila a odvtedy ho pri varení používam stále. Veľmi milo ma prekvapil svojou bylinkovou arómou, a fantasticky dochutí akékoľvek jedlo. Ghee maslo som mala otestovať prvýkrát, ale určite nie posledný. Má neskutočne lahodnú plnú mliečnu chuť a spolu s bujónovou zeleninovou zmesou budú mojimi novými stálicami v kuchyni. Vrelo odporúčam!

Tieto sezamové krekry v tvare zvieratiek som ledva stihla odfotiť. Okamžite sa po nich zaprášilo, tak ako po zmesi orieškov dmBio, ktorú som ani nestihla odfotiť. Na večer, k telke, pri čajíku skvelá pochutina na mlsanie bez výčitiek. Bude to chutiť určite aj deťom, vďaka milému motívu zvieratiek. 

Na raňajky si robím obvykle každé ráno kašu z dmBio ovsených vločiek a ovocím, uvarenú v rastlinnom mlieku (obľubujem dmBio ryžové, mandľové, ovsené alebo kokosové mlieka - tie stále točím 🙂 ). Teraz sa mi dostali do rúk dmBio ovsené vločky (müssli) so sušeným ovocím. Je to tiež veľmi dobrá alternatíva, pokiaľ nemáte čerstvé ovocie, do čistej kaše z ovsených vločiek. Tu to máte už aj so sušeným ovocím a je ho tam teda požehnane! Tiež som si ju varila v rastlinnom dmBio mlieku a veľmi mi chutila. Ja ale preferujem kašu z čistých ovsených dmBio vločiek (pretože až tak neobľubujem sušené ovocie). Milovníci sušeného ovocia si určite prídu na svoje. Tiež som použila na vrch trošku ghee masla na zjemnenie chuti.

Pečivo jedávam osobne len zriedkakedy. Ale manžel s deťmi ho jedia denne, a preto sme si aj zadovážili domácu pekárničku, kde si pečieme svoj vlastný domáci špaldový chlebík. Túto nátierku zo shiitake šampiňónov som ale musela otestovať. Poviem vám otvorene, že dlho som sa na ňu odhodlávala, lebo som si v duchu hovorila: ,,No ako už len môže chutiť nátierka so šampiňónov?". Ešte aj ten obal nie je dvakrát vábivý... Zdanie niekedy klame a môžem prehlásiť, že nátierka bola vynikajúca a len sa tak po nej zaprášilo. Deťom tiež chutila (ale našej Laure napríklad chutí všetko... :D ) a mne a manželovi tak isto. Má úplne jemnú konzistenciu s kúskami shiitake šampiňónov, má plnú a pritom jemnú lahodnú chuť, s jemným podtónom byliniek a soli. Z času na čas si kupujeme dmBio nátierky, ale táto mi zo všetkých chutila asi najviac. Určite ju vrelo odporúčam a my si ju tiež ešte určite kúpime. 

Táto vegetariánska omáčka na cestoviny nebola pre nás žiadnou novinkou. Pravidelne ju mám doma v špajzy nachystanú pre núdzový rýchly obed, keď nie je čas poctivo vyvárať. A je to moja skvelá záchrana, ktorá je nielen že zdravou a výbornou alternatívou, ale naozaj by som povedala, že plnohodnotným obedom. Deti ju milujú a nám rodičom tiež veľmi chutí. Má výraznú, zeleninovo - bylinkovú chuť. Mala by mať boloňskú príchuť, ale mne príde naozaj čisto zeleninová, čo aj v skutočnosti je. Sú v nej poctivé kúsky zeleniny. Skvelo chutí s akýmikoľvek cestovinami, ale my už roky kupujeme len dmBio cestoviny. Práve s týmito cestovinami máme najlepšiu skúsenosť, či už z bielej bio múky alebo aj so špaldovými. Omáčku stačí len ohriať a hneď podávať na cestoviny. My si ešte na vrch postrúhame parmezán a super obed je na svete!

Túto zmes na cisársky trhanec som si nechávala úplne na koniec môjho testovania dmBio výrobkov. Jeho príprava ma veľmi prekvapila a opäť som sa presvedčila, že takéto zmesi robia tuším akurát pre mňa! Žiadne siahodlhé vyváračky a vypekačky, čo nie je ani moja parketa, sa nekonali. Zmes sa len vymieša s mliekom, dá na panvicu, kde som predtým rozpustila lyžicu ghee masla a opieklo sa to. Bolo to hotové za 5 minút a najedli sme sa z toho celá rodina! Áno, dobre čítate, najedli! Tiež som si myslela, že je to taký nejaký dezertík, ale opak je pravdou! Mne to chutilo ako hrubšia palacinka, podávala som ho s mangovou nátierkou alebo dmBio ,,nutelou" ( je to dmBio lieskovoorieškový krém, ktorý kupujeme ako zdravú alternatívu nutely). Keďže sme štyria, každému sa ušla štvrtina panvice cisárskeho trhanca, čo je v podstate len pár kúskov na malom tanieriku, ale je to naozaj veľmi veľmi sýte! Ja som to podávala ako sladkú večeru a bola som sama prekvapená, ako nás to všetkých zasýtilo. Môže to tiež byť skvelou alternatívou palaciniek, napríklad na raňajky! Určite si to ešte kúpim. Tiež nám chutila aj dmBio mangová nátierka. Mala sladkú nevtieravú chuť, úplne čisté poctivé mango. My sme ju celú zjedli na dvakrát. Raz som ju podávala s hruškovým perníkom a druhýkrát, dnes na večeru, s cisárskym trhancom, ktorý je mimochodom zo špaldovej múky.  Inak vedeli ste, že cisársky trhanec je špecialita z Rakúska a bol obľúbenou sladkosťou alebo teda múčnikom cisára Františka Jozefa II.? Dodnes sa podáva v rôznych Viedenských kaviarničkách, ako dezert a originálny recept zapísala arcivojvodkyňa Sofia do ,,Zbierky receptov arcivojvodkyne Sofie, matky cisára Franza Jozefa II.". To len pre malú historickú vsuvku. 🙂 

Na záver by som sa chcela poďakovať Modrému koníku a dm za možnosť otestovať ich fantastické dmBio výrobky, ktoré (ako inak) nesklamali, a opäť som si v nich našla nových favoritov, ktorých budem dokupovať do mojej kuchyne. Dúfam, že sa vám táto #recenzia páčila a inšpirovala vás k vyskúšaniu týchto výrobkov. 

Pekný deň vám želám! 🙂

Tento článok nájdete tiež na mojom blogu www.trendymama.sk.

Vaša Ľubka. 🙂

#test_dm28 #recenzia #dm_bio_potraviny_skusenosti

Začni písať komentár...

Odošli