Rada by som sa poradila s niekym kto sa vyzna v strave deti. U lekara atd som nepochodila nakolko dieta nema ziadne zdravotne problemy aj ked lezi hmotnostou pod krivkou pre svoj vek (podvyziva).
    O ci sa mi jedna, ze syn ma 11r, 147cm a 30kg. Nie je na pohlad (stehna) ziadne tintitko, praveze ma vysportovanu svlatnatu telesnu konstrukciu, akurat v pase a hrudnik je velmi chuducky.
    Robi sport na relativne vysokej urovni, co znamena z okrem bezneho skolskeho a detskeho pohybu ma cca 8-10h do tyzdna trening na lade/v posilnovni.
    Co sa stravy tyka neje extremne malo, ale je celkom vyberavy a nelubi vobec nezdrave jedla (vysmazane napr).no a pri tych sportovych vykonov by som cakala ovela viac a to je podla mna dovod preco uz 3 roky nepribera.
    Viete poradit?
    Tu je priklad jeho dnesneho jedalnicka:
    1. Ranajky- 1/2 celozrennej zemle s marmeladou a ciermy caj s medom (maslo nezje ), jablcko
    2. Desiata- jedna celozrnna zemla so semiackami a s marmeladou (inokedy dostava pastetu/sunku/salamu), cerstva zelenina, smoothie
    3. obed (jedava doma)- dnes kelovy privarok so zemiakmi a parkami
    4. snack pred treningom- zemla so sunkou a skyr snack (jedna z mala mliecnych/tvarohovych veci co zje)
    5. po treningu- zmes orechov (mensia miska) a ovocna tycinka
    6. vecera- cestoviny so smotanovou omackou (hrach, smotana, sunka, mozarella).

    Zda sa vam to ok? Totizto mam doma aj 7 rocnu dceru a ta zje niektore dni ovela vic ako starsi brat (128cm, 27kg)…. Tiez vela sportuje ale menej ako syn….
    Dakujem za kazdu radu!