"Plnotučný" život Dušana Plichtu
"Inšpirovať a pomôcť ľuďom realizovať svoj 100% potenciál cez optimalizáciu životosprávy a šikovné životné experimenty" - to je vízia Dušana Plichtu, blogera zaoberajúceho sa aktuálnymi výživovými trendami.
Dušana sme privítali v našej kuchyni a nechali sme sa inšpirovať jeho najobľúbenejšími jedlami, ktoré sme si navarili.

Socca, známa talianska placka z cícerovej múky, s bazalkovo cesnakovým pestom a bryndzou. Stačí zamiešať cícerovú múku s vodou, olivovým olejom a soľou, vyliať mix na panvicu a opiecť z oboch strán.
________

Pomaly pečené morčacie stehno (120°C, 6 hodín), sparená zelená špargľa, maslová holandská omáčka, pečené batáty (sladké zemiaky). Ako na pomalé pečenie zistíte tu: Ľubošova kuchyňa #5: Varíme pomaly.
________
Na otázku, ktoré sú 3 najdôležitejšie faktory správnej výživy, Dušan odpovedal:
- Eliminácia cukru a kontrola sacharidov. Nejde tu o počítanie kalórií, ale skôr o ich zabezpečenie z iných zdrojov, ako sú napríklad dobré tuky.
- Eliminácia spracovaných potravín, dôraz na kvalitu a čistotu surovín.
- Pozitívny (alebo negatívny) tréning metabolizmu.
Pozrite si nasledujúce video (5:30 min), v ktorom Dušan rozpráva o jeho pohľade na správnu výživu v našich rodinách.
Dušan, ďakujeme za návštevu a Tvoje inšpirácie!
S pozdravom,
Ľuboš.
Pozrite si celý obsah blogu Ľubošova kuchyňa.
Odporúčame
@lubos i taku variantu som skusala, i s feta syrom a susenymi rajcinami a bylinkami, no nie som s nou kamaratka, neskusala som este tu variantu, ked nechas stuhnut polentu na plechu a potom ju opecies, to bude jej posledna sanca ☺
Inac dakujem za typ na socca placku, bol to super obed, s tuniakom, vinagrette, rukolou, rajcinami a trochou bieleho jogurtu. Mnam 100x lepsie ako tortila 👍
Začni písať komentár...



menovec 🙂