Moje naaaj. Ale bez cukru navrchu 🙂
@marci77 davas kypriaci?zaklad na linecke 3:2:1 muka tuk cukor.
wau, rozprávkové 😍
@malinovka333
ano tiez mam taky recept, kypriaci nie
vzdy sa mi to lepi o valcek a ked to dam upiect, tak su take viac roztecene
chutovo fajn, ale nevyzeraju takto paradne
potom su aj nejake recepty s vanilkovym pudingom a podobne, len nemam to poskusane
rada by som mala overeny recept 😍
Pripnem, sa hladam recept na linecké ako oblacik a tieto vyzeraju bozsky 😍
Nebude problem v tuku? Ja peciem vsetko s maslom a su krasne a chutia skvelo. Ja neznasam tie margariny hera, smetol a podobne "mnamky".
Poprosim recept a ked nemam,cim vykrojim stred?
Tiež sa pripnem , recept
Júúj, na ten receptík si počkám aj ja 😋
Ak môžem ja, tak dávam iba maslo klasické 82%, v lineckých ho obzvlášť cítiť, a vtedy sú výborné 🙂 a aby sa nerozliali, cesto musí byť vždy vychladené, rovnako ako aj ked robím vanilkové rožky, pred pečením strčím plech na chvílu do chladničky a vtedy zachovajú svoj tvar a nerozlejú sa-moja skúsenosť, možno je aj iný fígeľ, neviem 😉
môj recept: 300g hladkej múky, 200g masla, 100g prášk.cukru, 1/2 sáčku vanilkový cukor, 1 žľtok, piecť na 180st.cca 10minút, sledovať keď začnú okraje hnednúť... množstvo na fotke je z 2 dávok... zo zvyšných bielkov robím kokosky
Páči sa😊
@moniquer ten plech dáte do chladničky aj s koláčikmi neupečenými? Či iba samotný plech tam dáte?
@januska02964 S vykrojenými neupečenými, proste, aby cesto bolo chladné.
@lucielovasova1985 Margarín dávaš Heru alebo miesto toho 82% maslo?
@lu_cya dávam Heru👍
@lucielovasova1985 ty tam nemáš ten pomer 3:2:1, ja si stále poviem, že skúsim aj nový recept a potom nemám odvahu 😂
@marci77 myslím, že je dôležitá aj teplota a dĺžka pečenia, len keď to pečiem raz za rok, nemám to tak zautomatizovane. ale vychladené ich väčšinou dávam piecť, nedávam do chladničky, ale proste von
@nikinkals naprstok na šitie ;) veľká slamka
Ja robím už nejaký ten rôčik len tieto so zlatým klasom a sú jemné ako obláčik 👌
@lucecita ja robievam s malinovým pudingom namiesto Zlatého klasu a sú 🤤😋
@moniquer môžem Vás poprosiþ recept na kokosky? Ďakujem ♥️
@januska02964 Kokosky veľmi jednoducho: na 1 bielko 60g cukru, 50g kokosu... bielka so štipkou soli šľahať nad parou-nemusí byť, ale treba naozaj dotuha, a len jemne potom primiešať kokos... dvomi lyžičkami dávať na plech... piecť na 130st 20-25 minút, tiež na jemnučké zhnednutie... z 2 bielok mi vyšiel jeden plech
@moniquer super,ďakujem pekne 🌟
ja uz som urobila cesto, podla mojho receptu, proste akosi sa bojim skusat novy 😀
ale baby, este mi napadlo - peciete na papieri alebo na vymastenom plechu? ja na papieri a stratia ten svoj povodny tvar, proste nie je to uplna placka, ale ked spajam po dve, vidno, ze maju od seba mierne iny tvar. skusit vymasteny? pripadne suchy?
@moniquer dnes som ich robila...len som.nemala salko,tak aom.pridala 1 lyžicu džemu...vyzerali super,len chuťovo mi akoby *škrípali* pod jazykom...chcem sa opýtať,nechávate ich ešte v rúre po upečenì doschnúť? Alebo ich pečiete tých 20-25 minùt a potom vyberiete už von?
@januska02964 Ja nedávam vobec salko 😉 A ano, po miernom zhnednuti ich vyberam, nenechavam schnut.
hodila by si prosim recept?
mne sa vzdy rozleju, neviem, co robim zle
vsetci ich maju take kraaaasne😍