1 / 1

    hodila by si prosim recept?
    mne sa vzdy rozleju, neviem, co robim zle
    vsetci ich maju take kraaaasne😍

    28. nov 2022

    Moje naaaj. Ale bez cukru navrchu 🙂

    28. nov 2022

    @marci77 davas kypriaci?zaklad na linecke 3:2:1 muka tuk cukor.

    28. nov 2022

    wau, rozprávkové 😍

    28. nov 2022

    @marci77 presne aj mne, tak si pockam na nejake rady, tiez mam recept 3:2:1 plus zltka, bez kypriaceho

    28. nov 2022

    @malinovka333
    ano tiez mam taky recept, kypriaci nie
    vzdy sa mi to lepi o valcek a ked to dam upiect, tak su take viac roztecene
    chutovo fajn, ale nevyzeraju takto paradne
    potom su aj nejake recepty s vanilkovym pudingom a podobne, len nemam to poskusane
    rada by som mala overeny recept 😍

    28. nov 2022

    Pripnem, sa hladam recept na linecké ako oblacik a tieto vyzeraju bozsky 😍

    28. nov 2022

    Nebude problem v tuku? Ja peciem vsetko s maslom a su krasne a chutia skvelo. Ja neznasam tie margariny hera, smetol a podobne "mnamky".

    28. nov 2022

    @nafka0483
    nie, tiez pouzivam iba maslo

    28. nov 2022

    Poprosim recept a ked nemam,cim vykrojim stred?

    28. nov 2022
    28. nov 2022

    Tiež sa pripnem , recept

    28. nov 2022

    Júúj, na ten receptík si počkám aj ja 😋

    28. nov 2022

    Ak môžem ja, tak dávam iba maslo klasické 82%, v lineckých ho obzvlášť cítiť, a vtedy sú výborné 🙂 a aby sa nerozliali, cesto musí byť vždy vychladené, rovnako ako aj ked robím vanilkové rožky, pred pečením strčím plech na chvílu do chladničky a vtedy zachovajú svoj tvar a nerozlejú sa-moja skúsenosť, možno je aj iný fígeľ, neviem 😉
    môj recept: 300g hladkej múky, 200g masla, 100g prášk.cukru, 1/2 sáčku vanilkový cukor, 1 žľtok, piecť na 180st.cca 10minút, sledovať keď začnú okraje hnednúť... množstvo na fotke je z 2 dávok... zo zvyšných bielkov robím kokosky

    28. nov 2022

    Páči sa😊

    28. nov 2022

    @moniquer ten plech dáte do chladničky aj s koláčikmi neupečenými? Či iba samotný plech tam dáte?

    28. nov 2022

    @januska02964 S vykrojenými neupečenými, proste, aby cesto bolo chladné.

    28. nov 2022

    @lucielovasova1985 Margarín dávaš Heru alebo miesto toho 82% maslo?

    28. nov 2022

    @lu_cya dávam Heru👍

    28. nov 2022

    @lucielovasova1985 ty tam nemáš ten pomer 3:2:1, ja si stále poviem, že skúsim aj nový recept a potom nemám odvahu 😂
    @marci77 myslím, že je dôležitá aj teplota a dĺžka pečenia, len keď to pečiem raz za rok, nemám to tak zautomatizovane. ale vychladené ich väčšinou dávam piecť, nedávam do chladničky, ale proste von

    28. nov 2022

    @nikinkals naprstok na šitie ;) veľká slamka

    28. nov 2022

    Ja robím už nejaký ten rôčik len tieto so zlatým klasom a sú jemné ako obláčik 👌

    28. nov 2022

    @lucecita a na akej teplote,ako dlho🤔?

    28. nov 2022

    @nikinkals na 180st. do zlatova, cca 8minut

    28. nov 2022

    @lucecita dakujem🌹

    28. nov 2022

    @lucecita ja robievam s malinovým pudingom namiesto Zlatého klasu a sú 🤤😋

    28. nov 2022

    @moniquer môžem Vás poprosiþ recept na kokosky? Ďakujem ♥️

    29. nov 2022

    @januska02964 Kokosky veľmi jednoducho: na 1 bielko 60g cukru, 50g kokosu... bielka so štipkou soli šľahať nad parou-nemusí byť, ale treba naozaj dotuha, a len jemne potom primiešať kokos... dvomi lyžičkami dávať na plech... piecť na 130st 20-25 minút, tiež na jemnučké zhnednutie... z 2 bielok mi vyšiel jeden plech

    29. nov 2022

    @lu_cya dovolím si aj ja reagovať...Ja rada používam maslo kde sa dá, ale do lineckych nemôžem. Totálne zmenia tvar, do plaču mi bolo keď sa mi to kedysi dávno stalo... Odvtedy jedine margarín, väčšinou Palmarin alebo Hera tiež

    29. nov 2022

    @moniquer mne s maslom vždy katastrofa. Jedine margarín dávam.... Možno je to aj rúrou, neviem, bojím sa riskovať. Aj cesto mám chladné, aj tak dopadli zle. Ktovie čím ti je. Tiež by som radšej maslo dala ale strach je silnejší... 🙊 😁

    29. nov 2022

    @andula77 Ja mám tiež recept s Herou, no chcela som skúsiť s maslom 🫤

    29. nov 2022

    @lu_cya jedna baba vyššie písala, že dáva, sj recept som s maslom mala tiež. Ale nejaká vyššia moc mi ho v tomto prípade nedovolí použiť... 🙊

    29. nov 2022

    @moniquer super,ďakujem pekne 🌟

    30. nov 2022

    ja uz som urobila cesto, podla mojho receptu, proste akosi sa bojim skusat novy 😀
    ale baby, este mi napadlo - peciete na papieri alebo na vymastenom plechu? ja na papieri a stratia ten svoj povodny tvar, proste nie je to uplna placka, ale ked spajam po dve, vidno, ze maju od seba mierne iny tvar. skusit vymasteny? pripadne suchy?

    30. nov 2022

    @moniquer dnes som ich robila...len som.nemala salko,tak aom.pridala 1 lyžicu džemu...vyzerali super,len chuťovo mi akoby *škrípali* pod jazykom...chcem sa opýtať,nechávate ich ešte v rúre po upečenì doschnúť? Alebo ich pečiete tých 20-25 minùt a potom vyberiete už von?

    30. nov 2022

    @januska02964 Ja nedávam vobec salko 😉 A ano, po miernom zhnednuti ich vyberam, nenechavam schnut.

    30. nov 2022