HOMEOPATIKÁ NA DETSKÚ KOLIKU

    O tom, ako sa vyrovnať s nafúknutým bruškom u malých bábätiek, sa popísalo už mnoho.

    Čo vlastne je novorodenecká kolika?

    Termín detská kolika sa vzťahuje na všetky stavy, keď bábätko plače dlhšie ako 3 hodiny denne, častejšie ako tri dni v týždni, po dobu aspoň 3 týždňov, pritom je ale novorodenec úplne zdravý, nič mu nechýba a prospieva. Bohužiaľ tieto stavy môžu trvať i niekoľko mesiacov.

    Uvádzame najčastejšie homeopatiká, ktoré uľavia bábätku pri bolesti. Homeopatiká volíme podľa správania dieťatka.

    🌸 Colocynthis - veľký liek na koliky, dieťa tlačí kolienka k brušku. Kŕče sú silné, dieťa vytrvalo plače, úľavu prinesie len tlak na bruško a teplo.

    🌸 Dioscorea - keď sa telíčko prepína do tvaru luku - opak Colocynthis.

    🌸 Chamomilla - veľké bolesti, dieťa neznesie žiaden dotyk, od bolesti zúri, je podráždené, potiaže prichádzajú najmä večer, zlepšenie stavu nosením, ak ho chceme položiť do postielky, začne plakať. Ak má dieťa jedno líčko červené a druhé bledé, ide o potvrdenie homeopatika.

    🌸 Lycopodium - plynatosť, nafukovanie, niekedy časté grganie. Zlepšenie ľahom na pravom boku. Dieťatko prekonalo novorodeneckú žltačku.

    🌸 Nux vomica – kolika spojená s vytrvalou zápchou. Bruško je tvrdé. Bábätko tlačí neúspešne na stolicu. Snaha o vytlačenie stolice sa končí hnevom a plačom. Stolica môže vyzerať množstvo drobných bobkov.