m2mysha
13. jún 2020
124 

MANUFAKTURA - nie len BABY, ale aj USER FRIENDLY

Ahojte,

samotnú značku Manufaktura asi nie je potrebné predstavovať. Sama som jej fanúšikom už dlhú dobu, hlavne všetkých tých alko-nealko vôní 🙂 Keď už nemôžem v tekutom stave, tak sa aspoň ponatieram 😀 Preto ma veľmi potešilo, že som dostala možnosť otestovať aj sadu detských produktov. Jednalo sa konrétne o:

  • Jemná detská umývacia & kúpeľová emulzia s mandľovým a ovseným olejom
  • Jemný detský vlasový šampón s ovseným olejom a panthenolom
  • Ošetrujúci detský olej s mandľovým, marhuľovým a ovseným olejom
  • Jemný detský krém na tvár s mandľovým a ovseným olejom

Všetky prípravky som testovala na oboch mojich nezbedníkoch - 4 ročnej dcérke, ktorá si už povie svoje a väčšinu prípravkov dokázala otestovať sama, a 3,5 mesačnom synovi, ktorý ešte veľmi nemá svoj názor a musí strpieť všetky moje výmysli 🙂 

Tak poďme na to ...

Jemná detská umývacia & kúpeľová emulzia s mandľovým a ovseným olejom

Drobca som až do tejto testovačky umývala vždy len čistou vodou, teda s výnimkou záhybov na šunčičkách, ktoré bolo potrebné od krému na zapareniny umyť vždy mydielkom. Teraz či som chcela alebo nie, poumývaný bol od hlavy po päty sprcháčom a to hlavne vďaka Sárkinej asistencie, ktorej sa veľmi páčil pumpičkový systém a vôňa. Keďže mi vždy pri kúpaní pomáha, a umýva bračekovi nožičky a bruško, teraz som sa ani nenazdala a už bol napenený až za ušami 🙂 Naozaj stačí troška na umytie celého telíčka. 

Sprcháč začali súrodenci sharovať. Na drobcovi som nespozorovala žiadne nežiadúce účinky. Telíčko mal krásne jemne - bábätkovsky voňavé, bez alergických a pod príznakov. Sárka od pol roka trpí ekzémom, preto musíme veľmi dbať na vhodný výber kozmetiky. Nakoľko nám bol vždy odporúčaný aj ovsený kúpeľ a rôzne emulzie na olejovej báze, nebála som sa použiť tento prípravok na jej pokožku. 

Zloženie ( ovsený a mandľový olej, alantoín, panthenol, pšeničný proteín, ovsený betaglukán, bezalergénny parfum, šetrné rastlinné umývacie tenzidy) nám maximálne vyhovuje. Po umytí má, vďaka olejovému zloženiu, vláčnu a hydratovanú pokožku, takže nie je potrebné používať prípravky na následné premastenie pokožky. 

VÝHODY:

  • zloženie
  • vôňa
  • hydratovaná pokožka
  • praktický pumpičkový systém
  • pekný detský motív, v tomto prípade zajko na obale

NEVÝHODY:

  • nespozorovala som žiadne

Jemný detský vlasový šampón s ovseným olejom a panthenolom

Rovnako krásne voňavý šampón testovali obaja - aj Rapunzel ( pre neznalých - hlavná hrdinka z rozprávky Na vlásku - alebo proste tá bloncka čo zhadzuje vlasy z veže 😀) a tak isto aj plešúnik. 

Sára bola hlavný testovač tohto produktu, keďže u nej je naozaj aj na čom testovať 🙂 Po umytí boli vlásky krásne voňavé, ľahko rozčesateľné. Jej sa samozrejme opäť páčil pumpičkový systém, no ja, ako hlavný umývač, som ho v jej prípade veľmi neocenila. Nepríde mi to veľmi praktické, hlavne keď jej chcem dať šampón rovno na vlasy. Takto musím použiť obe ruky aby som jej rovnomerne "šprtla" z aplikátora šampón po celej dĺžke vláskov.  V jej prípade som skôr za klasiku - otočíš a naleješ na hlavu 🙂 

To sa však nedá povedať pri drobcovi. Keďže jeho vo vaničke jednou rukou držím a umývam tou druhou, tak práve pumpička bola veľký pomocník. Tú trošičku šampónu, čo som chcela otestovať na tej jeho plešatej hlavičke, som si dokázala ľahko jednou rukou vytlačiť na dlaň a rovno použiť na hlavičku.

VÝHODY:

  • zloženie (mandľový a ovsený olej, panthenol, ovsený beta-glukán, glycerín, bezalergénna parfumácia)
  • príjemná vôňa, rovnaká ako sprcháč, takže dieťa po kúpeli nie je ako chodiaca drogéria , ale vonia rovnako od hlavy po päty
  • pumpičkový systém ( teda len na krátke vlásky prípadne pri používaní len jednej ruky)
  • pekný detský motív na obale

NEVÝHODY:

  • na dlhé vlásky mi príde praktickejšie klasické balenie ako pumpičkový systém

Ošetrujúci detský olej s mandľovým, marhuľovým a ovseným olejom

Detský olej som testovala len na bábätku. Olej, inej značky, som používala aj pred týmto testovaním ako jediný kozmetický prípravok. Nieže by som drobca olejovala hlava nehlava, ale využívala som ho hlavne po kúpeli na masírovanie chrbátika. Inak tomu nebolo ani počas tohto testovania. Ako som už vyššie spomínala, po použití umývacej emulzie z tejto rady Baby friendly, v podstate ani nie je potrebné dieťatko nejak špeciálne natierať / olejovať, keďže samotný sprcháč obsahuje olej. Nakoľko však olejček bol súčasťou balíka, tak sme ho používali a používať určite budeme naďalej.

 Naozaj veľmi oceňujem, že všetky prípravky voňajú rovnako. Čiže keď použijem všetky naraz, tak sa nič nedeje, vône sa nebijú, ale pekne to spolu ladí. 

VÝHODY:

  • zloženie (mandľový, marhuľový a ovsený olej, squalane, vitamín E, bezalergénna parfumácia)
  • stačí malé množstvo na pomasírovanie chrbátika
  • príjemná vôňa, rovnaká ako ostatné produkty
  • milý, vtipný dizajn obalu

NEVÝHODY:

  • nespozorovala som žiadne

A to najlepšie na záver ... našim favoritom sa stáva ...

Jemný detský krém na tvár s mandľovým a ovseným olejom

Sárka ma už dlhšiu dobu pozoruje pri maľovaní a celkovo bežných babských procedúrach v kúpeľni. Vždy sa ma pýta: 

" maminkáááá a keď budem veľká, tak mi požičiaš tvoj krém? Bude náš spoločný, dobre?"

Zlatíčko moje vie, že kvôli jej ekzémom na ňu nepatlem hocičo. Dokonca od minulého leta jej nedovoľujem ani si dávať hocijaký balzam na pery, nakoľko ma často červené fľaky okolo pusinky, ktorých sa nevieme úplne zbaviť a stále sa jej vracajú. 

Keď sme spoločne otvorili balík, ktorý sme dostali na testovanie, veľmi sa potešila, že súčasťou je aj krém na tvár. A ešte k tomu v takom perfektnom balení so psíkom a super dávkovačom. Proste len JEJ krém a ešte frajerskejší ako hociktorý môj 🙂 

Po vzhliadnutí zloženia (kakaové a bambucké maslo, ovsený a mandľový olej, squalane, vitamín E, ovsený betaglukán, alantoín, panthenol, bezalergénna parfumácia) som nemala žiadny dôvod zakázať jej to. Takže už 2 týždne sa poctivo každý deň krémuje. A sem tam svoju radosť z krému aplikuje aj na brata 😀 

VÝHODY:

  • zloženie
  • praktické balenie
  • vôňa, rovnaká ako ostatné produkty
  • veselý detský dizajn obalu
  • stačí malá kvapka krému na jedno natretie malej tváričky

NEVÝHODY:

  • často ho potajomky používam aj ja, takže budeme musieť čoskoro kúpiť nový 😀

Dúfam, že vám bude naša recenzia prospešná. 

M. & S. & S.

Ďakujeme @konik_testuje za možnosť byť súčasťou testovania.

#test_manufaktura4 #recenzia

Začni písať komentár...

Odošli