Používame cookies. Viac informácií tu.
Zavri
majkasimko
8. mar 2017
251 

...Keď je radosť testovať dmBio produkty

Hello všetci!

Na začiatok chcem poďakovať Modrému Koníkovi a dmBio, že som sa mohla stať súčasťou tohto super testovania. Snažím sa stravovať zdravo, vyvážene a pestro, preto boli tieto dmBio produkty úplne ako na mňa ušité. Veľmi som si testovanie užívala a vymýšľala som všakovaké receptošíky, kde sa dá využiť každá jedna surovina. Úplne nadšená som bola, teda to Vám poviem. A ako to celé dopadlo? No poďte nakuknúť. 

1. dmBio med kvetový

Bola som zvedavá na jeho chuť aj konzistenciu, keďže med zväčša kupujeme od domácich včelárov a nie v obchode. Tento ma ale milo prekvapil. Krásne vonia, má super konzistenciu (ani príliš tekutý, ani príliš tuhý) a je fakt lahodný. Nie je príliš sladký, neviem, čím to je. Ak už nemáte domáce zásoby  medu, tento určite odporúčam. Med sme vyjedali len tak samotný lyžicou, ale pridala som ho aj do avokádovo-čokoládovej mousse (recept bude pri hodnotení chia semiačok) a do jablkových lievancov, ktoré odporúčam vyskúšať! Sú fajne mäkkunké (aj na druhý deň), chutné a mňamózne! Tu je recept:

Ingrediencie

  • 80g špaldová hladká múka
  • 30g špaldová celozrnná múka
  • 12g vínny kameň
  • 3 PL dmBio med
  • 1/2 ČL mletá škorica
  • 2 vajíčka
  • 1/2 ČL vanilkový extrakt
  • cca 1 dcl mlieka (mlieko som dávala postupne, podľa konzistencie. Nemusíte minúť celé deci, aby nebolo cesto príliš riedke. Veď uvidíte 🙂 )
  • 1 jabĺčko

Postup

  1. V miske si zmiešame múku, mandle, vínny kameň, škoricu a cukor.
  2. Pridáme vajíčka, vanilkový extrakt a časť mlieka a ručnou metličkou všetko premiešavame, aby nám vzniklo jednotné cesto. Postupne pridávame mlieko, aby malo cesto vhodnú konzistenciu.
  3. Jablko ošúpeme, nastrúhame a pridáme k cestu.
  4. Poriadne premiešame a ak treba prilejeme ešte mlieko alebo pridáme trochu celozrnnej múky. 
  5. Lievance opekáme na troche kokosového oleja krátko z jednej aj s druhej strany.
  6. Nám najviac chutili s tvarohom a jahodami 🙂.    

2. dmBio špagety špaldové

Špagety u nás doma fičia. Väčšinou celozrnné pšeničné, ale kupujem aj špaldové. Tieto sú špaldové. Chuťovo sú parádne, jemné, trošku viac lepivé ako obyčajné, ale nevnímam to ako negatívum. Na obale bola doba varenia 9 minút. Mňe sa však uvarili dostatočne za 7 minút. Ja som si ich spravila na náš mega fajný spôsob. Možno sa Vám to bude zdať jednoduché, ale takto pripravené cestoviny sú neskutočné! Iba kvalitné cestoviny, ako tieto. Chili, cesnak, sušené paradajky a parmezán! Tu je recept: 

Ingrediencie ( na dve porcie)

  • špaldové špagety dmBio
  • 4-5 strúčikov cesnaku
  • chilli ( podľa chuti)
  • hrsť sušených rajčín
  • parmezán
  • soľ
  • olivový olej

Postup

  1. Cestoviny si uvaríme al dente.
  2. Cesnak si nakrájame na tenké plátky. Chilli si nakrájame na malé kúsky a sušené rajčiny si nakrájame na väčšie kúsky. 
  3. Olivový olej nalejeme do panvice. Spokojne dajte viacej, je to základ pre cestoviny a tiež je dobrý na to, aby Vám cesnak neprihorel. 
  4. Cesnak vložíme do rozpáleného oleja a na MIERNOM ohni restujeme. Dajte si pozor, aby Vám cesnak nezhorel, inak bude horký. 
  5. Po chvíľke pridáme chilli a ďalej restujeme. 
  6. Pridáme sušené rajčiny a ešte chvíľku, podľa toho v akom stave je cesnak, restujeme. Odstavíme z ohňa a pridáme scedené cestoviny a poriadne premiešame.
  7. Podávame s nastrúhaným parmezánom. MŇAM!

3. dmBio chia semienka weis-biele

Tieto biele chia semiačka biele obsahuju veľké množstvo vitamínov  ako železo, zinok, horčík, draslík a kopec minerálov. Ja som doteraz poznala a používala len čierne chia semiačka. Najradšej som si ich pridávala do jogurtu, smoothies a raňajkových kaší a do vody. Okrem farby nevidím rozdiel medzi bielymi a čiernymi chia semiačkami. Ale som veľmi rada, že som vyskúšala aj tieto biele. Sú kvalitné a pekne vyniknú v tmavých smoothies a v tmvých dezertoch. Ako napríklad v takejto avokádovo-čokoládovej mousse. Tuto hľa  je receptoš: 

Ingrediencie

  • 1 zrelé avokádo
  • 2 a pol banánu
  • 2 PL dmBIo med
  • 2 a 1/2 PL kakao z nepražených kakaových bôbov
  • 2 ČL vanilkový extrakt
  • 80g kvalitná horká čokoláda
  • 3 PL chia semiačka 
  • maliny, čučoriedky

Postup

  1.  Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu.
  2. Do vyššieho pohára (napríklad odmerky) nakrájame avokádo, banány, pridáme med, kakao a vanilkový extrakt a ponorným tyčovým mixérom poriadne rozmixujeme.
  3. Pridáme chia semiačka a tyčovým mixérom premiešame.
  4. Pridáme rozpustenú čokoládu a premixujeme.
  5. Na dno misky či šálky dáme maliny a čučoriedky a doplníme penou.
  6. Necháme v chladničke vychladnúť.

4. dmBio paradajková omáčka ricotta pecorino

Tak na túto omáčku som sa teda tešila najviaaac na svete! Nepoužila som ju tradične, asi ako väčšina do cestovín, ale poslúžila mi ako paradajkový základ  na pizzu. A dobre som spravila! Omáčka je mňamózna, parádna, hustá a voňavá až až. Pizzu som robila celošpaldovú, tenkú. Cesto je mega rýchlo spravené, určite vyskúšajte! A na vrch som švacla červenú cibuľku, bryndzu a prosciutto. Neskutočná pizza. Úplne to stačilo. Celá pizza krásne voňala, bola šťavnatá. Ak nemáte radi bryndzu, skvelo sa k tejto kombinácíi hodí aj kozí syr. Táto omáčka ma asi najviac dostala a určite ju budem pravideľne kupovať. 

A už sľúbený recept na ultra rýchlu a neuveriteľne dobrú pizzu:

Ingrediencie

  • 60g špaldová hladká múka
  • 60g špaldová celozrnná múka
  • troška soli
  • 75ml studená voda
  • 3PL olivový olej
  • 4g vínny kameň
  • rajčinová omáčkou dmBio ricotta pecorino
  • 1 väčšia červená cibuľa
  • prosciutto šunka
  • bryndza
  • mozzarella
  • syr
  • pizza korenie

Postup

  1. Na cesto si jednoducho zmiešame všetky ingrediencie a rukami vypracujeme pružné a jednotné cesto.
  2. Plech si vymastíme troškou olivového oleja (neprilepí sa nám cesto na plech pri pečení).
  3. Cesto mierne rozvaľkáme a zoberieme medzi ruky, kde sa nám pekne ešte natiahne. Ja sa sním vždy hrám a naťahujem ho. Cesto dajte na plech a rukami ho popotláčajte do požadovanej hrúbky. S cestom sa super pracuje aj na plechu, takže keď dáte na plech aj hrubšiu placku cesta, na plechu sa dá pekne rukami natiahnuť, aby bolo cesto tenké. 
  4. Na cesto dajte rajčinovú omáčku (ak nemáte, spokojne použite klasický pretlak zmiešaní s oregánom).
  5. Ďalej na pizzu poukladáme čo máte radi. U nás to bola tentokrát červené cibuľka, prosciutto, bryndza a mozzarella. Celú pizzu posypte pizza korením (zmes korenia, ktorú kupujem v obchode)
  6. Pizzu pečieme na 180°C cca 15-20 minút a potom zvýšime teplotu na 220°C a pečieme ešte 10minút.

5. dmBio cícer sušený

Na cícer som sa tiež veľmi tešila. U nás doma je v kurze a radi si ho len tak uvaríme a vyjedáme ako arašidy, ale ešte radšej ho opečieme na panvici, či v trúbe a máme takú mňamku, že sa s ňou drhneme! A zdravú!  Tento cícer je kvalitný, bio, čo oceňujem. Treba ho namočiť na noc predtým, ako ho budete variť, tak sa Vám rýchlejšie uvarí. Cícer je veľmi kvalitný. Nemusela som ani zrnko vyhodiť, ktoré by nebolo dobré, čo sa mi občas pri iných značkách stáva, že sa premením na popolušku, ktorá vyberá a triedi. Dá sa z neho spraviť všelico, ja som uvarený cícer použila do šalátu spolu s kuskusom dmBio, červenou kapustou, tuniakom a tofu. Jedna parádička! Taký nový rozmer vyjedania cíceru.  Recept tutok:

Ingrediencie

  • 100g kuskus (šálka)
  • 3/4 šálky zeleninového vývaru (použila som 1/2 kocky zeleninového bio bujónu, ktory som povarila spolu s dvoma deci vody, kuskus som zaliala ale len 3/4 šálky)
  • za dve-tri hrste červenej kapusty
  • 1 mrkva
  • šálka cíceru (namočiť den dopredu)
  • 1 tofu biele
  • tvrdý syr (podľa chuti - eidam, mozzarella, feta)
  • konzerva tuniaka
  • soľ
  • korenie
  • bazalka
  • citrónová šťava
  • za hrsť slnečnicových semienok

Postup

  1. Deň dopredu si namočíme cícer. Na druhý deň ho uvaríme v osolenej vode do mäkka.
  2. Uvaríme si zeleninový vývar.
  3. Kuskus zalejeme horúcim vývarom a zakryjeme na cca 10 minút.
  4. Červenú kapustu si nakrájame na tenké pásiky. 
  5. Mrkvu si očistíme a škrabákom nastrúhame tenké plátky. 
  6. Tofu a syr podľa výberu si nakrájame na malé kocky.
  7. Uvarený kuskus prevzdušníme vidličkou, prisypeme uvarený a dobre scedený cícer, pokrajanú červenú kapustu, postruhanú mrkvu, pokrájané tofu a syry, tuniaka a nasekanú čerstvú bazalku. 
  8. Všetko spolu jemne premiešame, osolíme, okoreníme, pridáme citrónovú šťavu a za hrsť slnečnicových semienok. Môžete pridať aj ľubovoľné bylinky alebo trebárs ja uvarené vajíčko. 

6. dmBio kuskus

Kuskus je u nás taktiež na dennom poriadku. Tento dmBio kuskus chutil ako iné kuskusy, nevidela som rozdiel. Avšak, tým, že je bio, verím, že je čistejší a teda aj zdravší. Pripravila som z neho šalát s cícerom, červenou kapustou, tofu syrom a tuniakom. Parádny obed, či večera a na kóóópec možných variánt.  Recept nájdete pri hodnotení cíceru, o kúsok vyššie. 

7. dmBio ryžový krém-smotana

Super náhrada pre alergikov. Táto bola lahodná, bez výraznej chuti a do omáčok sa dokonale hodí. Zdravšia ako klasické smotany na varenie, to určite.  Má nízku energetickú hodnotu, čo je tiež jej výhoda. Ja som ju použila do bezlaktózového quiché. Je to slaný koláč, ktorý sa robí z vajíčok a väčšinou s pridaním ricotty alebo smotany. Tak som sa odhodlala na túto bezlaktózovú verziu, aby tento supišný slaný koláč mohli aj kamošníci bezlakťáci. Je to quiché so skaramelizovanou červenou cibuľkou a bazamikom. Jedna báseň! Mňam! A hľa, recept:

Ingrediencie

  • 120g ražná múka hladká
  • 90g ražná múka celozrnná
  • 115g zmäknuté rastlinné (bezlaktózové) maslo alebo kokosový olej (ak nechcete bezlaktózové cesto, použite obyčajné maslo)
  • 1 žĺtko
  • 2 PL studenej vody
  • 1/2 ČL soli
  • 6-7 červených cibúľ
  • 2 PL trstinový cukor
  • 4 PL balzamico ocot
  • olivový olej
  • 6 vajíčok
  • 200ml ryžovej smotany
  • rozmarín
  • soľ
  • korenie
  • provensálské korenie

Postup

  1. Najprv si pripravíme cesto.  Múky, maslo, žĺtko, soľ a vodu dáme do jednej misky a vypracujeme jednotné cesto. Zabalíme do fólie a dáme do chladničky na cca 1 hodinku.
  2. Cibule si očistíme, prekrojíme napoly a nakrájame na hrubšie polmesiačiky.
  3. Na panvici si rozpálime olivový olej, pridáme cibuľu a restujeme do kým, nie je cibuľka zmäknutá a príjemne opražená.
  4. Pridáme trstinový cukor a necháme chvíľu skaramelizovať.
  5. Nakoniec pridáme balzamico ocot, premiešame, necháme minutku restovať a odstavíme z ohňa.
  6. V miske si zmiešame vajíčka, ryžovú smotanu, rozmarín, soľ, korenie a provensálské bylinky. Pridáme časť cibulky, menšiu polovicu cca.
  7. Cesto vyberieme z chladničky a na pomúčenej doske vyvaľkáme na požadovanú veľkosť. Cesto si namotáme na valček a tak jemne prenesieme do formy a prstami vtlačíme, aby bolo cesto všade a rovnomerne. Ak Vám niekde cesto chýba, inde zas prevísa, spokojne cesto odkrojte a prstami prilepte, kde potrebujete. Cesto pár krát popicháme vidličkou. 
  8. Zmes vylejeme na cesto a na to poukladáme zvyšnú cibuľku.
  9. Pečieme na 190°C cca 35-45 minút.

8. dmBio chilli sin carne

Na tento produkt sme sa tiež veľmi tešili, avšak mierne sklamal. Chýbala tomu pikantnosť, teda aspoň pre nás nebol vôbec, ale vôbec pikantný a silno tam prerážal koriander, čo mňe osobne až vadilo. Inak je vhodný vlastne aj pre deti ako rýchla večera, keď už fakt neviete čo a nemáte čas.  Zdravá verzia určite a máte záruku bio, takže sa nemusíte bát, čo za hnus do omáčky podávali. Neurazila, ale ani neohúrila. Ja som k nemu prirpavila rýchly domáci chlebík. Spolu to chutilo a zjedli sme to raz dva. A pridávam aj recept na tento náš domáci chlebík. Nebojte sa piecť doma pečivo. Je to hračka a za chvíľku to máte hotové. A viete, čo jete 🙂 

Ingrediencie

  • šálka teplej vody
  • 1 balenie sušeného bio droždia
  • 1 a 3/4 šálky  špaldovej hladkej múky
  • 1 šálka špaldovej celozrnnej múky
  • 1 PL trstinového cukru
  • 1 ČL soli
  • 2 PL ľanové semiačka

Postup

  1. Vodu zmiešame s cukrom a sušeným droždím a necháme 10 minút odpočívať. 
  2. Pridáme soľ a múku a vypracujeme cesto. AK je cesto lepivejšie, spokojne pridajte múku. Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť 3/4 hodinu.
  3. Keď cesto zdvojnásobilo svoj objem, premiestnime ho ma pomúčenú pracovnú dosku a znova ho trošku premiesime, stačí dve minutky. Dáme do múkou vysypanej ošatky, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť opäť 3/4 hodinu. 
  4. Rúru si zapneme na 220°C. Do rúry dáme aj plech na pečenie, ktorý jemne pomastíme olejom (alebo použijeme papier na pečenie).
  5. Keď je rúra zohriatá na požadovanú teplotu, plech vyberieme z rúry, cesto veľmi rýchlo preklopíme na plech, narežeme dva-tri krát a rýchlo šupneme do rúry. Teplotu stiahneme na 190°C a takto pečieme chlebík cca 30 minút. 
  6. Chili sin corne zohrejeme v hrnci a podávame s čerstvým chlebíkom.

#test_dm9

    Super, určite produkty vyskúšam...veľa z nich nakupujem aj teraz...zaujala ma tá ryžová smotana, snáď nebude mať veľa konzervantov a kadečoho🙂

    2. mar 2017

    Mnaaam, prudko jedla recenzia, sikulka 🙂

    3. mar 2017

    Waaaauuu, konečne testovanie a recenzia ako má byť 😍

    3. mar 2017

    zaujimave recepty a velmi pekne fotky, dobra praca ! 😉

    3. mar 2017

    Fakt originalne recepty, nieco urcite vyskusam 😉 som rada ze ta vybrali na testovacku, fakt dobry vyber 👍

    5. mar 2017

    @luciferova dakujeeeem 🙂 oprobujte recepty niekedy 🙂 krááásny den 🙂

    6. mar 2017

    @terike_91 ďakujem veeelice pekne 🙂 recenzie su na to, aby stáli za to, inak neplnia svoj účel 🙂 aj ked ta moja mohla byť ešte lepsia! krásny dnik

    6. mar 2017

    @brulinka vdaka velikááá ! 🙂 bola to radosť testovať 🙂 samé super vecičky

    6. mar 2017

    @evasarlota dakujem moc krát .. mna to velmi bavilo to testovanie, takže to bola pre mna radost .. a receptoše ofporúčam 🙂 snád budu tiež chutiť ako nááám ! 🙂 pohodový dnik 🙂

    6. mar 2017

    @decembrovka77 v ryžovej smotane je len voda, rýža, slnečnicový olej a karobová muka na zahustenie. to je vsetko 🙂 také fajn zloženie 🙂 krásny den !

    6. mar 2017

    akoze tie tvoje fotky, odpadavam!!!!! Perfektne, na jednotku!

    17. apr 2017