mirfa
8. sep 2017
517 

BUĎ KRÁSNA S KOZMETIKOU TREND IT UP!

Ahojte!

Čaru líčidiel som prepadla už vo svojich "teenage" rokoch. Zo začiatku som experimentovala len na sebe, no neskôr som si svoju techniku začala zdokonaľovať aj na mojich vždy ochotných kamarátkach. Do dnešného dňa ma toto nadšenie neopustilo a líčenie sa stalo mojou najväčšou vášňou.  A  pochopiteľne, zbožňujem aj šminky, bez nich to predsa nejde. Veď, dá sa nemilovať produkty, ktoré nás robia krajšími? 

Minulý týždeň som mala možnosť testovať kozmetiku Trend it up, ktorá je už chvíľu dostupná  aj v našich dm drogériách. Vďaka projektu Koník testuje, som bola vybratá ja a deväť ďalších šikovných dievčat, na testovanie vyššie spomínanej značky. Veľmi som sa potešila, pretože ohlasy na niektoré produkty tejto dekoratívky sú viac než dobré. Čo ma nadchlo, čo naopak sklamalo, sa dočítate v tejto recenzii.

Make-up -  2 in 1 Camou Make up & Concealer

Je to jemný, dlhotrvajúci make-up s vysokou krycou schopnosťou pre dokonalú a žiarivú pleť. Tak! Čo viac dodať? Všetko, čo sľubuje, aj spĺňa. Ale ja sa predsa len trochu rozpíšem.

Konzistenciou je tekutejší, no napriek tomu aj po prvej vrstve dosahuje veľmi dobré krytie. Ja som zvyknutá, že tieto vysoko krycie makeupy bývajú ťažšie a hutnejšie, teda táto skutočnosť ma ozaj prekvapila. Milo prekvapila. Vďaka jeho konzistencii ho dokážem krásne zapracovať do pleti bez toho, aby vznikol efekt masky na tvári. Nezanecháva fľaky, výborne sa dokáže „nalepiť“ na pokožku a pri žiadnej ďalšej vrstve (či už makeup, korektor, púder atď)  z neho nezotriem tú prvú, čo sa mi pri niektorých iných makeupoch občas stáva. Taktiež skvelo nahradí korektor, nie je potrebná jeho aplikácia, ako to už aj z jeho názvu vyplýva. Pri nejakých väčších nedostatkoch na tvári ako je zapálené akné, výrazne tmavé kruhy pod očami a pod., by som ale korektor určite lokálne použila.

Ďalší dobrý bodík by som mu dala za prispôsobenie sa odtieňu pokožky. Keďže som teraz ešte opálená z leta, používam makeupy tmavšie než obvykle a testovaný odtieň 020 je pre mňa bledý a príliš ružový. Po nanesení na tvár to ale vôbec nebola taká katastrofa, ako som sa najskôr obávala. Samozrejme, bola som o čosi svetlejšia, no vôbec nie ružová a následným kontúrovaním a stmavovaním určitých častí tváre, som si dokázala upraviť odtieň do prijateľnej podoby.

Jediný mínus, ktorý by som tomuto inak úžasnému makeupu dala, je, že sa po ňom rýchlo začínam lesknúť. Napriek tomu si nie som istá, či ja som zrovna vhodný adept na hotnotenie tejto vlastnosti produktu, pretože moja pleť sa začne rýchlo lesknúť, či už make-up (akýkoľvek)  na sebe mám alebo nie. V pohode vydrží celý deň, no v mojom prípade je potrebné ho aj prepúdrovávať.  

Ak by som ho mala hodnotiť ako žiaka v škole, tak by odo mňa dostal 1-, čo je skvelé hodnotenie na makeup z drogérie, ktorý dostanete za menej ako 6,- eur.

Paletka tieňov na oči - The Nudes Selection 

Môj prvý dojem z tejto paletky bol „uf, tak toto nie“. Pri skúšaní tieňov na ruke sa javili byť dostatočne pigmentované, aj pekne chytali na pokožku, no pri aplikácii na očné viečko už to také super nebolo.

Prvé líčenie som robila výhradne s produktami od trend IT UP, teda ako podklad pod tiene som použila len vyššie spomínaný makeup. Následne som začala tieňovať očnicový oblúk tretím tieňom zľava, čo je matná hnedo-sivá farba. Tiene neskutočne prášili, aj keď som štetec len jemne ťupla do tieňa, razom bolo v paletke naprášené a to isté som mala aj pod očami. Keď som na už vytieňované oko išla vrstviť tmavší sivohnedý matný tieň z tejto paletky, tak som si štetcom zotierala predchádzajúce tieňovanie a vznikali nepekné fľaky. Po tejto skúsenosti som už s čiernym matným tieňom tú istú chybu neurobila, ale tieň som do vonkajšieho kútika oka len jemne vťupkávala a snažila sa ho týmto spôsobom vytieňovať do stratena. Táto metóda sa mi pri práci s tieňmi osvedčila. Na záver som do kútika a na horné viečko naniesla prvé dva svetlé tiene z paletky.

Celé líčenie očí mi trvalo dvakrát tak dlho ako zvyčajne, bolo nevýrazné, miestami fľakaté a po chvíľke som mala dojem, že svetlé tiene z oka miznú.

Napriek tomu ale nemôžem tento produkt úplne zavrhnúť a dať mu ako zlému žiakovi pätorku, pretože pri ďalšom líčení som použila aj podkladovú bázu pod očné tiene a s tou to bolo už omnoho lepšie, výsledný efekt bol tiež o dosť krajší a farebne sýtejší. 

Dokonca, s čiernym tieňom  sa dá urobiť aj veľmi pekná linka, ktorá nepôsobí tak ostro ako klasická tekutá. Ja som ju robila na mokro s pomocou skoseného štetca.

Čo mňa osobne veľmi potešilo, bol gumovo – penový (neviem ako inak by som ho opísala) aplikátor v tejto paletke. Áno, ja ich ešte používam 😀 Perfektne nahradí prst, keď potrebujete nejaký tieň len vklepkať a nechcete si zašpiniť prsty. Tiene s bázou vydržali až do večerného odlíčenia.

Odporúčala by som ich pre ženy, ktoré majú trpezlivosť sa s nimi pohrať.  Ak trpezlivosť nemáte a veľmi ich chcete, tak si určite zaobstarajte dobrú bázu pod ne. Ešte by som chcela podotknúť, že trblietavý tieň, štvrtý zľava, je vážne krásny. Po ňom budem isto siahať aj naďalej. Je zaujímavé, že ako jediný tieň z tejto paletky, sa mi javí aj dostatočne kvalitný a pracuje sa s ním neporovnateľne lepšie ako so zvyšnými tieňmi.

Tento výrobok hodnotím známkou 4. Chcelo by to asi reparát.

Kontúrovacia paletka - Face contouring set

Prichádza na rad môj úplne najviac TOP produkt zo všetkých testovaných výrobkov. Ja by som ho nazvala skôr rozjasňujúcou paletkou, ale nech... Najviac ma nadchol stredný zlatistý rozjasňovač, ktorý krásne pigmentuje a vytvára taký ten „wau“ lesklý efekt nad líčkami. Razom sa stal mojím obľúbencom. Presne tento odtieň som potrebovala. Je úplne krásny, mierne v paletke práši, ale ja som ochotná odpustiť mu úplne všetko.

Odpustila som mu aj to, že jeho kontúrovací sused je tiež jemne trblietavý, a aj keď ja preferujem kontúrovanie matné, musím povedať, že ani s týmto produktom to vôbec nebolo zlé. Naopak. Prekvapilo ma, že som sa po ňom neleskla ako diskoguľa, i keď som to viac-menej čakala. Pri ďalších líčeniach som ho použila už ako lícenku a som z neho ozaj nadšená. Krásna, nenásilná, mierne teplá farba líčka pekne a zdravo rozžiari.

Najbledší rozjasňovač používam do kútika oka, pod obočie a na chrbát nosa. Viac ho budem využívať v zime, pretože teraz je pre mňa príliš svetlý.

Vzadu na paletke je na obrázku znázornené, ako jednotlivé tiene používať. Nemusíte sa toho striktne držať, každá si svoj spôsob isto nájde. Dá sa využiť aj ako multifunkčná paletka, trebárs na dovolenke, kde vám v pohode nahradí očné tiene. Ja si určite zakúpim aj matnú verziu tejto rozjasňujúcej krásky, a potom budem mať už komplet sadu na dosiahnutie dokonalého vzhľadu pleti.

Tomuto úžasnému produktu dávam, ako inak, známku 1.

Rúž na pery - Velvet sense lipstick pen, odtieň 020

Škoda!

To bola prvá myšlienka, ktorá mi napadla po vyskúšaní tohto inak výborného rúžu. A prečo? Ja si dosť potrpím na trvácnosť rúžov. Tento nevydrží takmer nič. Mne dokonca aj po pití hneď zliezal a bolo potrebné ho opravovať.

Jeho konzistencia je skôr krémová a hladko sa kĺže po perách.  Na ústach je veľmi príjemný, nevysušuje, nedrolí sa, nerobí fľaky pri aplikácii, už po prvom nanesení na pery vyplní každú štrbinku sýtou farbou. Aj keď mám trochu vysušené ústa, tento rúž mi ich urobil krásne hladké, až zamatové.  Ako hovorím, škoda tej slabej výdrže.

Čo mi na ňom trochu prekáža, je jeho zvláštna vôňa, až pach, povedala by som. Nevonia pekne, pravdepodobne nie je parfumovaný a toto je jeho prirodzená vôňa, ale neviem sa dopátrať k tomu, či to tak ozaj je, tak túto informáciu berte len ako môj predpoklad. Odtieň 020 je veľmi príjemná, hnedo-ružová, matná farba. Nechápem prečo, ale mne chytá úplne do ružova, preto som si jeho farbu upravovala kontúrovacou ceruzkou. Skôr by som ho odporúčala na bežné denné nosenie. Na večerné príležitosti alebo akcie, by som určite siahla po rúži, ktorý nebude potrebné stále kontrolovať a opravovať. 

Veľmi rozmýšľam, akú známku mu dať. Mrzí ma jeho slabá výdrž, a aj keď je to pre mňa dosť podstatná vec, tak mu dávam , pretože je to jeho jediné negatívum.

Ceruzka na oči – Metallic kajal 050

Táto ceruzka ma nijak nenadchla, no nemôžem ani tvrdiť, že ma vyslovene sklamala. Je to taký priemerný produkt značky trend IT UP.

Ceruzka má zlato-bronzovú farbu a áno, je aj jemne metalická. Nie je to extra kovový metalický lesk, ktorý by vás oslnil svojou žiarou, ale nie je matná a tiež by som ju nenazývala trblietavou. Je vysúvacia, čo ja nemám na ceruzkách príliš rada.

Na opačnej strane ceruzky sa nachádza penový aplikátor, ktorý slúži na rozmazávanie už nakreslenej očnej linky. Táto vecička mne osobne príde zbytočná, pretože na rozmazávanie a tieňovanie používam štetce, ale zase nezavrhujem ju úplne, lebo niekomu inému môže byť nápomocná.

Jej konzistencia je skôr tuhšia ako pri ceruzkách, na ktoré som zvyknutá, no napriek tomu obstojne kreslí na viečku a tiež mi dokázala urobiť vnútornú vodnú linku, i keď vedela by som si ju predstaviť aj výraznejšiu, viac pigmentovanú. Metódu nahrievania som neskúšala (tak sa to robievalo kedysi s tvrdšími ceruzkami 😀 ), no možno by jej to pomohlo. Pozitívne hodnotím jej výdrž. 

3-

Riasenka - Multiplying eyettention mascara

Ďalší produkt, ktorý ma veľmi milo prekvapil a plánujem si ho kupovať aj v budúcnosti. Táto riasenka dokázala z mojich „nijakých“ mihalníc urobiť to, čo vidíte na fotke.

Horné riasy mám úplne rovné a krátke a keď na nich nemám riasenku, tak to vyzerá, akoby som žiadne ani nemala. Ak nejaký produkt dokáže s mojimi mihalnicami urobiť toto (opäť sa pozrieme na fotku 😀) , tak je to dobrý produkt a viac nie je o čom.

Riasy krásne vytočí a predĺži. Má tenkú a zaoblenú kefku, čo je pre môj typ mihalníc úplne ideálne. Zvládne urobiť v pohode dve vrstvy, no pri ďalších už mihalnice mierne zlepuje a tvoria sa hrudky. Ja mám na fotke tak asi dva a pol vrstvy. Aká je to polovičná vrstva? Po zaschnutí druhej, som ešte dopinkávala špičkou riasenky na miesta, ktoré sa mi nevideli. Toto ale robím pri líčení vždy, nie je to chyba riasenky.

Tento skvelý výrobok hodnotím známkou 1.

Lak na nechty - Double volume & shine nail polish  odtieň 090

Na otestovanie tohto produktu som si zavolala kamarátku, lebo mám momentálne gélové nechty a testovať lak na nich by nebolo tak celkom objektívne.

Páči sa mi jeho farba, je úplne totožná s rúžom Velvet sense, ktorý som tiež hodnotila v tejto recenzii. Konzistenciu má tak akurát, nie je ani príliš tekutý,  ani príliš hustý. Už po prvej vrstve sme zhodnotili, že nechtíky by ďalší nános hádam vôbec nepotrebovali. Pekne pokryl farbou celý necht, nevytváral fľaky, nezostávali  za štetcom ryhy po ťahu a rýchlo zasychal.

Prvé malé olupovanie prišlo po dvoch dňoch, no ešte aj na tretí deň vyzerali nechty upravené a nebolo potrebné ich nanovo lakovať.

Tento lak má odo mňa známku  2.

Svoje hodnotenie končím fotkami líčení, ktoré som s touto kozmetikou vytvorila. Ak som na niečo zabudla, alebo máte ďalšie otázky ohľadom produktov, prípadne máte len nejakú pripomienku, môžete mi napísať dole do komentu. Dúfam, že vám moja recenzia bude dostatočne nápomocná. Snažila som sa produkty opísať tak, ako keby som o nich rozprávala svojej kamarátke.

Majte pekný deň

Mirka 

#test_dm12

Super recenzia a licenie👍😀

9. sep 2017

Super recenzia...ty máš tak krásne,precízne líčenia,že aj zo slabšej paletky vycarujes to,čo sa nám poniektorím nepodarí ani s kvalitnou paletkou😉

9. sep 2017

Miruška ja len ze padam na rit ked vidim Teba a Tvoje licenia :*

9. sep 2017
mirfa
autor

@brunetkas ďakujem krásne 😊 moja prvá recenzia 😁 bude treba ešte vychytať muchy, mám dojem, že som tam zbytočne veľa vecí obkecavala 😁

@zuzka0902 vďaka Zuzi 😘 ale to prvé licenie bola katastrofa aj u mňa. A vieš koľko ma to stálo nervov? 😀 Mne fakt veľmi pomohol podklad. Tak to píšeš,
akoby ty si líčiť nevedela 😀 Ja to inak dodnes rada tvrdím, že ak vie niekto pekne líčiť, tak aj s menej kvalitnými sminkami dokáže vyčarovať krásny makeup 😊

@lenka007lenka Lenočka moja, ďakujem pekne 😘 ja zase padám na riť z tvojich líčení 😊 ďakujem krásne aj za cenné rady. Ako vidíš, držala som sa ich 😘😘😘

9. sep 2017

@mirfa ja si myslim,ze si tu recenziu napisala perfektne lebo som ju docitala celu a viem si predstavit citat od Teba aj dalsie👍😉Takze v tom pokracuj a naozaj je to tvoje licenie krasne na krasnej zene👌Len tak dalej😉😉😉

10. sep 2017

Ty si neskutocnaa! 🙂 Ked pozeram na youtube kocky ako sa licia s paletkami ktore sama vlastnim len nemo kukam ze to ako!😧A pri tebe to iste 🙂 klobuk dole ako sa vies nalicit 👌🏼 Nadherneee! 🙂

10. sep 2017

krásne líčenia a krásne sa ti to podarilo s paletkou vytieňovať, napriek jej prášeniu.

10. sep 2017
mirfa
autor

@brunetkas ďakujem ešte raz, si ozaj zlatá. 🙂 veľmi ma potešil tvoj komentár 😘😘😘

@simoonas
@zenulkaaa ďakujem baby 🙂 to viete, keď niekto vyrastal na Gabriella Salvete a Caroll Constance , čo bola vtedy taká tá najlacnejšia a najdostupnejšia kozmetika pre mňa ako študentnku, tak už zmákne ozaj so všetkým nalíčiť 😀 ale áno, stálo ma to viac času a aj nervov ako inokedy 😀 nepodarila sa im tá paletka, bohužiaľ. ostatné veci sú ale ozaj fajn. väčšina aspoň... 🙂

15. sep 2017

Jeeej super recenzia a co tak na obocko spravot recenziu??? 🙂 co pouzivate???? Mate ho kraaasne aj oci 🙂 jedna baaaasen 🙂 ups starsi clanok ...nevadi 😂

28. máj 2019

Začni písať komentár...

Odošli