monikaaa7
22. okt 2020
260 

Ako sme si dmBio produkty doma vyskúšali...

Nie sme takí bohatí, aby sme si mohli kupovať lacné veci... Tak toto sa zvykne hovoriť pri nábytku, či veciach dlhšie používaných, ale toto motto sa dá použiť pokojne aj pri potravinách. Ak si doprajeme kvalitnejšie potraviny, tak podobne, ako pri drahších veciach, trochu viac si ich šanujeme a šetríme. Napríklad, ja keď si kúpim drahšiu čokoládu, tak si ju šetrím a chodím si odlamovať po kocke (aj keď takej väčšej, ale kocke). No keď si kúpim čokoládu napr. vo fialovom obale, tak tá padne na posed.

A prečo som začala práve týmto? Lebo dmBio produkty, nepatria k tým lacným, ale treba za tým hľadať bio kvalitu, ktorá čosi stojí. Mnohokrát produkt nevyskúšame pre jeho cenu. Aj preto by takéto testovania, bežnými, náhodne vybratými ženami, mohli vyselektovať produkty, ktoré u nich obstáli a oplatí sa im dať šancu. 

Na úvod by som chcela dodať, že naša rodina sa snaží stravovať zdravo, teda mama (čiže ja) na tom intenzívne pracuje už druhý rok. A nie, nebudem vám tvrdiť, že to funguje, ale snažím sa, aj keď momentálne som častokrát rada, keď náš Miško, ktorému diagnostikovali tumor v máji tohto roku, zje aspoň čosi. Tak poďme na to. 

V balíčku od dm sme si našli nasledovné produkty:

dmBio čaj brusnica jahoda (Cranberry Erdbeere)

Jeseň je priam stvorená pre takéto krásne voňavé čajíky. Ovocné čaje kupujem porciované, ale tento sypaný čajík ma presvedčil, že to teda nie je to isté. Čaj sypaný ma jednoducho svoje čaro. V tejto čajovej zmesi okrem brusníc a jahôd nájdete aj jabĺčka a bylinky. Čajík krásne vonia, má krásne ružovú farbu a jeho chuť je intenzívna a jemne kyslastá. My sme si ho dosladili medom. 


dmBio Müsli s bobuľovým ovocím (Beeren Müsli)

Ja müsli môžem. Konkrétne, v týchto ma potešili ríbezle, to je pre mňa v müsli niečo nové. Jabĺčka s malinami docielili, že müsli skutočne nepotrebuje dodať žiaden cukor a pri tom je sladučké. U mňa vyhráva kombinácia müsli a teplé mlieko. Müsli je jedlé dokonca aj vtedy, ak na neho zabudnete a spomeniete si po pár hodinách (áno, aj také sa mi stalo)🙂, čomu asi pomohlo, že obsahuje 62% celozrných vločiek a teda sa mi müsli nezmenilo na kašu. 


dmBio Paradajkový kečup (Tomaten Ketchup)

Od kečupu dmBio som očakávala veľa. Synova diagnóza ma prinútila zamyslieť sa nad tým, čo viem zmeniť v našej kuchyni. Cukor, ktorým sa živia nádorové bunky bol prvý na pretrase. Doma som nahradila klasický cukor medom a hnedým (nerafinovaným cukrom), no bohužiaľ, veľa kupovaných potravín cukor obsahuje. Kečup nie je výnimkou. Kečup od dm obsahuje, na rozdiel od väčšiny ostatných, trstinový cukor, čo je jeho veľké plus. Ďalšou jeho výhodou je, že neobsahuje škrob a zahusťovadlá a áno je to aj vidieť, keďže je redší, ako ostatné kečupy. Chuť je výrazná, paradajková, jemne kyslastá, no nie umelá, prebylinkovaná, či príliš kyslá. U nás sa kečupu poje veľa. Hlavne k hranolčekom, párkom, či deti k cestovinám. Ich testom prešiel bez problémov. K tomuto napíšem len toľko, že tento kečup si isto dokúpime a moje čakávania nesklamal. 


dmBio Študentská zmes (Studentenfutter)

Zmes orieškov (mandle, kešu, lieskovce, vlašské orechy) a hrozienok, v pomere 1:1 v Bio kvalite... Balenie 200g vystačí na viacero desiat (mne isto, keďže hrozienka sú pre mňa až príliš sladké, resp. môžete postupovať ako ja - najprv vyjem oriešky s pár hrozienkami a o zvyšok sa postará moja Juli). Na čo mysleli a balenie je možné nálepkou uzavrieť, ešte domyslieť ako ho otvoriť bez nožníc… Ide síce o drahšiu dobrotku, ale oriešky patria k zdravému životnému štýlu, tak smelo do nich.

dmBio Vegánska omáčka a la bolognese (Vegane Bolognese)

Vegánka paradajková omáčka, v ktorej cítiť výraznú chuť dozretých paradajok, ale aj inej zeleniny a sóje. Priznám sa, že to proste pre mňa nie je pravá boloňská, ak tam nie je to mäso, ale chápem myšlienke priblížiť tento typ omáčky aj tým, ktorí nekonzumujú mäsko. Omáčka nám s manželom chutila. Akurát, že balenie vystačilo len pre nás dvoch, keďže my ľúbime mať veľa omáčky na cestovine a teda, ak by to malo byť pre rodinu, tak by bolo fajn vyrábať aj väčšie balenie, či kúpiť 2, no to by sa obed už dosť predražil…

dmBio Mangová nátierka (75% Mango fruchtaufstricht)

Mangovú nátierku, ktorá obsahuje až 75% manga, by som jednoducho popísala ako Nutellu v ovocnom prevedení... Výrazná mangová chuť si mňa, ako milovníčku Egypta, kde pijeme mangový džús na litre, hneď získala. Nátierka je ľahko roztierateľná, sladučká, no zahustená len šťavou z agáve. Tretinu sme s mojou Juli vyjedli len tak, lyžičkou a zvyšok šiel na palacinky a áno aj do školy putovali mangové palacinky. Viem si ju predstaviť aj v koláči, či torte, no na to nám z nej nezostalo dosť, aby sme vyskúšali. 🙂 Na obale je odporúčanie do pár dní od otvorenia skonzumovať. Nám štvrtinka balenia zostala v chladničke týždeň a bez pokazenia. 

dmBio Ghee maslo (GHEE geklarte butter)

Ghí maslo, označované ako čisté maslo. Na internete je mnoho informácií o výhodách tohto prepusteného masla. P, pre mňa tou najzaujímavejšou je, že sa vyznačuje vysokou koncentráciou kyseliny maslovej, ktorá vraj spomaľuje, príp. zastavuje rast rakovinových nádorov. Počas cca 10 dní som ghee vyskúšala viackrát. Vonia, tak jemne margarínovo, ale to myslím v dobrom. Jedlo získa vďaka tomuto maslu veľmi príjemnú jemnú maslovú chuť, čiže napr. zeleninovú polievku pre deti už nebolo potrebné nejako extra dochucovať. Ghee sa veľmi rýchlo roztopí, no na druhej strane jedlo (mäsko, cibuľa, pór, či zeleninka) sa na ňom nepripaľuje, aj keď asi aj správna panvica za to môže.🙂 Ak sa mi ho nepodarí vyrobiť z klasického masla (najmä kvôli cene a jeho spotrebe), tak si ho pravdepodobne ešte pôjdem kúpiť.

dmBio zmes na zeleninový bujón (Gemuse bruhe)

Často do zeleninových polievok používam vegetu, jednoducho sa mi zdá polievka taká mdlá bez vegety. Ghee tomu síce pomohlo, ale napríklad pre môjho manžela to nebolo stále ono. Jemu som ulahodila, keď som do zeleninovej polievky pridala aj lyžicu testovaného bujónu. Chuťou mi veľmi pripomínala francúzsku polievku, asi aj vďaka koreninám, ktoré sú v bujóne zapracované (muškát, kurkuma, zázvor, cesnak). Polievku bol ochotný zjesť aj v nasledujúci deň, s čím máva zvyčajne problém. Bujón by som popísala ako jemný žltý prášok s malinkými kúskami mrkvy nezameniteľnej chuti, ktorý sa v polievke jednoducho rozpustí. U nás sa teda bude používať hlavne na dochutenie tatinkovej a mojej polievky. 🙂 Pozitívne hodnotím, že bujón je bez pridaného cukru.

dmBio cisársky trhanec (Dinkel Kaiserschmarrn)

Súčasťou testovania bol aj trhanec v prášku. Nikdy predtým som trhanec nejedla. Chutil jednoducho ako lievanec. Príprava sa mi zdala nie úplne podľa môjho gusta. Totižto, cesto sa má vyliať na panvicu a počkať kým sa dozlatista opečie, no a následne sa má trhanec rozrezať na 4 časti a obrátiť a potom ešte rozrezať na ďalšie kúsky, no a s tým som mala problém. Keďže ja na panvici zo zásady nič nekrájam. Tak som to stále vyberala z panvice, aby som to rozrezala a nepoškodila si panvičku. Deti ochutnali. Manžel zjedol a aj za nimi dojedol a to nie je veľmi na sladké. Tu napíšem úprimne, že za týmto do dm nepôjdem... Zostaneme pri domácich palacinkách, resp. možno skúsim palacinky v prášku od dm. Jednoducho sto ľudí, sto chutí.

dmBio Chrumkavé krekry zvieratká so sézamom (Knabber Tiere)

Jemne slané krekery rôznych tvarov zvieratiek (hviezdice, korytnačky, kraby) so sezamom potešia malých i veľkých. Použité suroviny sú vyprodukované v bio kvalite a krekery by mali byť bepečné aj pre menších drobcov. Môj drobec mal neskutočnú radosť, keď sa mu po buchnutí úplne rozpadávali, čiže ide o skutočne krehké pečivo. Vyskúšajte, uvidíte.

dmBio Nátierka Shiitake - šampiňón (vegane pastete)

Tento produkt sa mi ťažko hodnotí, keďže ja nejem huby a tak som poprosila manžela o zhodnotenie. Inštrukcie boli jasné: Prosím odfoť mi to pekne a zapamätaj si tú chuť.  Na všetko asi zabudol, keď si na testovanej nátierke pochutnával po dlhej ceste od nás z Bratislavy (bol nás odviezť na liečbu do nemocnice). Foto takmer nepublikovateľné a popis príznačný pre chlapa: "Dobrá bola, kvalitka... Vieš, ako tá cícerová, čo si kupujem... Nebol tam aj cícer?!" Nie, nebol miláčik. 🙂 Vraj môžem občas kúpiť.

A toto nám zostalo z produktov, ktoré nie sú určené na jedno použitie...

Záverom chcem povedať, že sto ľudí, sto chutí. A nie, nezačnem výhradne nakupovať dmBio produkty, ale našla som si medzi testovanými produktmi aj také, pre ktoré si opätovne do dm zájdem a isto vyskúšam aj iné... Pokojne ma pod mojím článkom inšpirujte, čo sa oplatí ešte vyskúšať. 

Ďakujem dm, že sme spomínané produkty mohli ochutnať a ospravedlňujem sa za kvalitu fotiek (preposielanie z mobilu do PC si vyžiadalo svoju daň).

#test_dm28 a #recenzia #dm_bio_potraviny_skusenosti

Začni písať komentár...

Odošli