motylikova
25. mar 2020
173 

Super koža, nie ako z mroža

V týchto ťažkých časoch nám testovanie Linola prišlo mimoriadne vhod. Osud nám rozdal karty s diagnózou atopický ekzém – dcérka Margaréta má často ruky ani starenka, suché, hrubé, vysušené. V súčasnosti, keď si aspoň občas musí umyť ruky dezinfekčným mydlom, sa situácia ešte zhoršila, na niektorých miestach jej pokožka popraskala do krvi. A vtedy nás vybrali na testovanie. Ešte raz vďaka! 

Kým prišiel kuriér, vymyslela prvú krátku báseň: 

Tešiť sa na krém Linola
je ako hudba plynulá.
Pocit suchej kože
rozospievať ma nemôže...

Čo sme testovali

1. Linola Shower and Wash – umývací gél na celú pokožku

Čo sľubuje: špeciálne zloženie pre osobitné potreby ošetrovania suchej pokožky alebo pokožky so sklonom k atopickému ekzému; pH 5,5 zodpovedajúce fyziologickej hodnote pokožky má čistiť telo, tvár a ruky vyváženými, jemnými čistiacimi látkami mimoriadne šetrne a jemne.

Čo sme zistili: gél je číry, Margarétke sa páčilo, že „nesmrdí“ (ako vraj moje krémy a voňavky), a že nemá konzistenciu ako sliz. Na pokožku celého tela stačilo množstvo jedného lieskového orieška. Výživné rastlinné oleje a kyselina linolová na popraskané ruky pomohli len mierne, ale aspoň situáciu nezhoršili a pokožku upokojili. Vytvára jemnú penu, pokožka po ňom nesvrbí, zahojil suché miesto na tvári.

Najväčšie plusy: neštípe v očiach, zjemňuje pokožku, stačí ho malé množstvo.

Najväčšie mínus: nezistili sme.

2. Linola Hand – krém na veľmi suché, hrubé a popraskané ruky

Čo sľubuje: každodennú starostlivosť o veľmi suchú, hrubú alebo popraskanú pokožku rúk; kyselina linolová, lipidy a glycerín majú znížiť pnutie pokožky rúk a podporovať prirodzenú regeneráciu ochrannej kožnej bariéry; rýchle vstrebanie bez nepríjemného lepivého filmu.

Čo sme zistili: tento krém nás doslova zachránil. Používame ho teraz ja aj dcéra, obom nám časté umývanie rúk neskutočne vysušuje pokožku. Natrieť sa týmto krémom je vážne, vážne skutočná úľava. Je to prvý produkt, ktorým sa Margarétka natiera sama od seba – dôvodom je vraj, že nie je ako „sliz“, ale ako „príjemný puding“.

Najväčšie plusy: okamžitá úľava pre vysušené ruky; bez konzervantov, silikónov a minerálnych olejov.

Najväčšie mínusy: veľmi rýchlo sa míňa – po dvoch týždňoch nám skoro nič nezostalo.

Margarétka na tento krém dokonca vymyslela básničku – je teraz veľmi tvorivá, keďže máme toľko voľného času. Tak nech sa páči - báseň má názov Super koža:

#test_linola4  #recenzia

Začni písať komentár...

Odošli