mummy01
20. dec 2013

Príbeh chlapca s modrými očami (5.časť)

Po dlhsej odmlke vam prinasam dalsiu cast nasho pribehu. Nie, nezabudla som, ale necakana hospitalizacia chlapca s modrymi ocami mi nedovolila napisat skor.

5.časť - Anjel po mojom boku

   Nase dni plynu tak isto ako dni inych ludi.Chlapec s modrymi ocami uz nieje babätko,vyrastol z neho chlapcek ktory o par dní sfukne štyri sviecocky zo svojej torty. No pre mna je den jeho narodenin dnom narodenia mojho anjela, zhmotnenim lasky,bolesti a novej nadeje.Svojho chlapca poznam uz dlho,poznala som ho skor ako som ho mohla objat svojimi rukami. Preto je pre mna anjelom,zmenil mi zivot a ukazal inu cestu nez tu ktorou by som kracala keby jeho nebolo.

Obcas sa vraciam v case spät,obcas vidim v tvarach svojich blizkych otazku. Otazku, ci by som vratila cas spät, ci by som znova dala zivot choremu dietatku. Som kto som, som dcera, som manzelka, som mama...no som clovek. No nebola by som tym clovekom ktorym som dnes keby som po svojom boku nemala jeho, chlapca s modrymi ocami. Nebola by som tu a teraz na tomto mieste, nevedela by som to co viem, nehnala by ma ta neuveritelna sila vpred...neviem kde by som bez neho bola ale ani ma to nezaujima. Ano, mala by som viac casu, viac penazi ale do konca svojho zivota by som ho mlcky nosila vo svojom srdci a spolu s nim trpkost svojho strachu.

Dnes som tu, stojim hrdo a vo svojej dlani ukryvam malu rucku svojho dietata.Budem s nim kracat kamkolvek, budem s nim plakat aj sa smiat, budem s nim zit nas zivot lebo takto to malo byt. Nas pribeh nekonci, nas pribeh sa len zacina. Jeho napisanim som chcela priniest male posolstvo pre vsetkych kto vydrzal citat tieto riadky popisane nasim zivotom.

Nikto nikdy nevie co ho stretne. Kazdy si ideme svojou cestou a hladame. Hladame lasku, stastie, uspech...hladame cloveka co bude tou cestou kracat s nami. Cesty klukate, cesty zaviate, cesty plne ludskych stôp, osudov a nadeji. Casto nieje v nasej moci si vyberat, obcas musime prijat to co nam osud nadelil a ist hrdo vpred aj ked nam srdcia krvacaju. Mne osud postavil do cesty jeho, chlapca s modrymi ocami. Bolo len na mne rozhodnut o jeho zivote. Rozhodnut sa ci budem svojou cestou kracat s tuzbou v srdci alebo nou budem kracat ruka v ruke so svojim anjelom.

Dala som Ti zivot, dala som Ti nadej.No Ty si mi dal a davas stonasobne viac, ukazal si mi cestu a zmysel toho preco som tu. A preto nikdy neprestanem byt vdacna za to, ze som sa prave ja mohla stat Tvojou mamou. Dakujem, ze si...

         Nas pribeh sa nekonci,urcite prispejem dalsou spletou svojich myslienok, ktore mi neunavne viria v hlave. Objimte svoje deti a vsetkych, ktorich lubite a prezite tie najkrajsie vianoce plne kludu,lasky a zazrakov...

#magazin #pribeh #chlapec #napokracovanie

Prajem Vám a anjelikovi čo mate po Vašom boku krásne a pokojné sviatky ... pre mňa je čítanie vašich textov niečo ťažko opísateľné, nádherné ... cítim z Vás silu a krásu ducha ...

20. dec 2013
mummy01
autor

@tijana naozaj uprimne dakujem

20. dec 2013

Opat nadherne napisane - s obrovskou laskou! Krasne Vianoce vám prajeme, hlavne vela zdravicka! 🙂 tesim sa na dalsie vaše myslienky 😉

21. dec 2013

uprimne dakujem sa zdielanie ..

27. dec 2013

nadherny pribeh tiez mam uzasneho chlapca ale s hnedymy ocami doma akurat sme mali vela stastia a kazdy den dakujem zaneho je uzasny vtipny sikovny som rada ze ja som sa nemusela rozhodovat kedze o jeho chorobe sme nevedeli vopred a mooooc vam drzim palce viem kolko viery a usilia to stoji a vytrvalosti ja som vsak vdaka tomu zistila ze treba verit a vsetko sa da a spoznala som fakt veeela uzasnych a obetavych rodicov s velkym R 🙂

27. dec 2013

To čo ste napísala som prečítala na jeden zadržiavaný dych. Úprimne vám za tento príbeh ďakujem. Náš chlapec je zdravé šidlo a denne ďakujeme, že ho máme. Netuším či by som zvládla to čo vy, keby som bola postavená pred voľbou dať šancu žiť chorému bábätku. Dúfam však, že áno. Niekde som čítala príbeh o anjeloch a Bohu a detičkách a ženách, ktorým tie deti Boh do života posielal a dal aj anjelika strážneho... v tom príbehu jednej veľmi šťastnej žene Boh poslal do života choré bábätko. Anjel sa divil, že bože prečo práve jej, veď je tak šťastná a spokojná...?! A Boh mu na to odpovedal, práve preto, že je tak šťastná.... lebo smutná žena by takéto dieťa nezvládla...Prajem vám veľa síl a šťastných dní s modrookým anjelom po boku.

27. dec 2013
mummy01
autor

@jajuuus
@spajky
@fezan dakujem dievcata

28. dec 2013

"Bolo len na mne rozhodnut o jeho zivote" ........ vedel, že ty s ním po tej ceste budeš kráčať, preto sa rozhodol prísť. Veci sa dejú pre niečo, nič sa nedeje iba tak, aj keď to občas nechápeme alebo pochopíme neskôr. Neviem akú má malý diagnózu, len by ma zaujímalo či má v budúcnosti šancu ako dospelý fungovať aj bez tvojej pomoci, myslím niečo vyštudovať, pracovať, ..... držte sa a šťastný Nový rok.

28. dec 2013
mummy01
autor

@namornicka bude fungovat aj bezo mna,verim a dufam ze bude kracat svojmu stastiu oproti a o to sa aj snazim. Zdravotne si bude musiet davat velky pozor, bude sa musiet o seba starat aby mal co najkavalitnejsi zivot. Mozno nebude moct vzdy robit co sa mu zapaci ale bude to v buducnosti len na nom co vsetko dokaze.

28. dec 2013

Začni písať komentár...

Odošli