nesvadbovoAMBASÁDORKA
    29. okt 2021    

    #tip_na_vylet
    Keď budete mať chuť urobiť si výlet niekde v okolí Žiliny, mohol by byť vaším cieľom, napríklad, Hlbocký vodopád. Je to úplne nenáročná prechádzka, od auta ste dospeláckou chôdzou na mieste za 15 minút, s deckami si pokojne rezervujte aj hodinku. Totiž skákať do potôčika, obhadzovať sa listami, hrať sa pri krmelci, že ste srnky, zahrať sa na schovávačku a položiť mame tak trilión a pol otázok, to predsa zaberie nejaký čas, však áno 🙂
    Cestou nájdete ohnisko, ktoré je priam luxusné, s krásnymi lavičkami, niekoľkými odpadkovými košmi, drevenými palicami na nastoknutie špekáčok a dokonca pripraveným drevom na opekanie. Veď viete, aby ste nemuseli brať drevo do hory 😅 S týmto som sa, veru, doteraz asi nikdy nestretla. Stačí si doniesť zápalky a jedlo a ste vybavení.
    Vodopád je maličký, ale zas pre deti vybavené gumákmi a nepremokavými nohavicami super bezpečný aj na brodenie. A takto na jeseň je tam úplne rozprávkovo. Sú tu dva-tri úseky, pri ktorých treba deťom pomôcť a držať ich za ruku, inak je je to bežný lesný terén. S kočíkom sa dostanete k ohnisku, ďalej už len po nohách. A pre starších ľudí sú na "každom rohu" lavičky, aby si mohli oddýchnuť.
    My sme si dali hore tradičný piknik (babám som vzala ráno dopečené dobroty z lístkového cesta v #babylove dóze) a strávili sme tu príjemné dve hodinky.
    Čo poviete, zavítate sem?

    1
    1
    1