1 / 1
    nesvadbovo
    AMBASÁDORKA

    prisámvačku splnený sen tento dom 😉

    26. jan 2024

    Nie som introvert, ale tú vežu by som brala. 😍 Aj tú knižnicu.

    27. jan 2024

    @h2 mozem sa opýtať čo máte s tou knižnicou? Ja čítam, veľa väčšinou nie beletriu ale mužova knižnica ma teda štve. Ďalšie knihy v holiach krabíc čakajú na ďalšiu knižnicu. U jeho rodičov je celý archív ktorý asi on zdedí. Knihy z kniznice nikto nevyberá ani nečíta. JA ich občas utieral a vysavam. Naco chcete prosim vás knižnicu okrem toho že je to dekorácia? Pytam sa vážne lebo ja to neviem pochopiť ako praktik a funkcionalista.

    27. jan 2024

    @zeldia ja milujem svoju kniznicu. Mam tam iba knihy, ktore milujem a ku ktorym sa urcite rada vratim. Vacsinou si len spomeniem na nejaku knizku a idem si ju prelistovat a precitat par stran

    27. jan 2024

    @zeldia Ja čítam knihy aj viackrát, rada sa k nim vraciam. Určite to nie je len dekorácia

    27. jan 2024

    @zeldia my ich tiež čítame, u nás nie sú na dekoráciu. K obľúbeným knihám sa pravidelne vraciam a potom posúvam na prečítanie svojmu bratovi a ocinovi. Oni mne rovnako. A to čítam aj knihy z knižnice.

    27. jan 2024

    @zeldia Ja ani na to neviem odpovedať, vždy sme mali doma veľa kníh, aj u rodičov, aj teraz. Môj muž má veľa kníh a určite by sa ich nikdy nechcel zbaviť. Hoci po prečítaní sa už k nim málokedy vraciame a väčšinou sú naozaj už len ako dekorácia. Ale má to aj výhody, kedykoľvek syn potrebuje niečo na povinné čítanie, máme na výber veľa možností. 😀 (Nemávajú konkrétne dielo, ale buď niečo od nejakého autora, alebo len niečo z určitého žánru, čiže sú tam možnosti na výber.)

    27. jan 2024

    My máme tri knižnice a ešte by som brala jednu aj do spálne 🤭

    27. jan 2024

    Aj tie tajné prechody máš? :D

    27. jan 2024

    @zeldia ja tiez tomu nechapem, hoci ako deti sme mali v bytovke jednu skrinu len knih 😁.
    Ja sa malokedy vratim ku knihe...precitam a stoji...
    10r syn velmi rad teraz cita a chodime do kniznice, inak by sme skrachovali 😁...od juna sme usetrili cca 400e 😁

    27. jan 2024

    Ja citam knihy pokojne aj 4-krat, moja velka prednost v tomto je, ze zabudam, ako co skoncilo, ale to aj pri filmoch... Mena hrdinov ani nehovorim (to ked sa aj rozpravame o filme, tak pre mna to je "ta v tom zltom tricku"), stale mam pocit, ze citam / vidim nieco nove 🙄🤣🤦🤭🤷 ...co si pamatam, su emocie, ktore pri knihe zazivam a to je aj dovod, preco ich rada citam viackrat... My zial kniznicu nemame, no chystame za to riesit, no chcela by som s posuvnymi presklenymi dverami a zatial som taku neobjavila.

    27. jan 2024

    Trap door👍😀
    U nas by bola kniznica prerobena na dielnu.

    28. jan 2024

    Ja som si presne kvoli tomuto zaobstarala citacku. Citam rada, ale ku kniham sa nevraciam a len by sa mi doma hromadili a sadal na nich prach. Kniznica pre mna nie je riesenim, mam rada ciste knihy, nie ochytane ktovie akymi rukami, oznackovane jedlom a pod. V citacke ich mam milion na vyber, je prakticka aj na cesty a hoci som si myslela, ze si na nu nezvyknem a budu mi papierove knihy chybat, uz ju z ruky nedam 😍

    28. jan 2024

    Moj muz chce urobit prestavbu na dome a postavit si taku vežu 😄 čisto ako zašiváreň

    28. jan 2024

    @adik64 aj ja milujem svoju čítačku, ma už 10r a stále je dokonalá 😅 papierové knihy kupujem stále, ale zväčša detské a niektoré premna.. tá vôňa novej knihy mi niekedy chýba..

    28. jan 2024

    Inak sa spytam, detské knihy neriešim obrázkové aj tie pre väčšie deti. Ale v tých knižniciach máte čo beletriu? Motivačne? Knihy ktoré potrebujete resp skôr potrebovali k praci, slovníky a encyklopédie? Chápem že asi zo všetkého trocha ale aj tak nechápem. Napríklad precitala som celého Dominika Dana neviem ani koľko to je 30-40 knih a toto drzat v byte? Načo? Bud som to mala elektronicky alebo z kniznice alebo kupila precitala hneď predala. Naco takéto haraburdy oprasovat ved to nema žiadnu hodnotu ja to beriem ako časopis - ľahká zábava.

    28. jan 2024
    28. jan 2024

    @zeldia ja mám v knižnici najobľúbenejšie knihy.. mám pár kníh zdedenych po rodičoch (väčšinu si zobrala sestra, lebo ma na to krásnu knižnicu v dome) boli obaja vášnivi čitatelia v čase keď čítačky neexistovali a vždy sme boli vedení k čítaniu.. nie raz sa nám toto dedičstvo hodí - je super mať po ruke všakovakých autorov rovno doma a nemusiet badať v mestskej knižnici.. napríklad taký remarque, môj najobľúbenejší autor - všetky knihy čo som čítala som nemusela brat z knižnice, ale rovno od mamy.. človek čo číta len novinky možno úplný zmysel nevidí, ja však milujem sa ku knihám vracať..
    Napríklad aj ja Dominika Dana mam iba v citacke, lebo to je len také komercne čítanie alebo ako to nazvať.. a viem že prečítam raz a už nikdy..

    lenže obľúbené príbehy mi vždy pomôžu v nejakom náročnom období a také knihy zase ja milujem mať fyzicky doma.. a milujem aj to keď je vidno že sú 1000x čítane, ked majú znaky pouzivania.. a síce milujem čítačku, normálna kniha ma stále iný výraz.. my máme veľa knižníc, v každej miestnosti má niekto tú svoju, plnú vselicoho.. ale knihy ktoré tam sú nie sú len na okrasu, hoci podľa mňa to okrasa domácnosti je.. (ja mám rada štýl zariadenia brlohu weesleyovcov, takže človek čo má napríklad rád moderny minimalizmus to asi nebude vidieť rovnako)

    Moja svokra napríklad všetky knihy ma schované v skrini a teda táto strana rodiny má ku knihám vlažný prístup, manžel to sám priznáva.. on nečíta nič čo nie je v Pc a za svoj život prečítal asi 3knihy.. dcéra ktorá číta doslova každu knihu čo chytí uznala že u babky pokiaľ si nedonesie tie knihy čo tam sú, sú o nicom.. také je asi naozaj držať doma zbytočne..

    nikomu jeho postoj nevyčítam nech to tak nikto nepochopí.. len si jednoducho myslím, že knihy tie naozaj kvalitné a dobre (čo sú pre každého iné) sú v našich životoch veľmi dôležité a nemajú byť brane ako haraburdy.. a presne také - dôležité knihy premna v knižnici mám.. je tam aj pár omylov, avšak knihy nevyhadzujem nikdy..

    28. jan 2024

    @jana_eyre_2 nádherný príspevok, naozajstne pohladenie na duši.

    28. jan 2024

    @zeldia tak mna krimi ani nebavi, take v kniznici nemam ;) a ani im podobne, take na jedno citanie ako si opisala. Mam tam skor psychologicke a spolocenske beletrie, odborne knizky ale aj svetovu beletriu a velke mnozstvo kniziek o dusi, kde su moje oblubene myslienky
    Ale ano, mam kniznicu aj ako okrasu ako plus ;)

    28. jan 2024

    @hederamonstera To máš uložené podľa farby? 😃

    28. jan 2024

    @h2 ano, ako je vidno na fotke😉

    28. jan 2024

    @hederamonstera tak toto je pohodička u nás to vyzerá trocha inak napriek tomu že časť išla prec (predala som) a z toho čo ostalo sú dve tretiny od prerábania v krabiciach a potom ta jedna veľká stena ktorú občas vysavam a oprasujem.

    28. jan 2024

    @mamatroch zaujimave, mam to s tym zabudanim tak isto, ale nikdy som to nepovazovala za prednost 🙂 tiez si pamatam, ako som sa pri ktorej knihe citila, ale velakrat ani netusim, ako skoncila 😅

    28. jan 2024

    @hederamonstera lebo toto je normalne a pekne ale my to mame v dvoch radoch napchané proste napchané a potom také stare knihy so starým prebalom to samozrejme nikto nečíta len ja oprasujem ale pekna ako vravím dekorácia.

    28. jan 2024
    Autor komentár zmazal
    28. jan 2024

    @zeldia tiez to vyzera dobre☺️ ale ako som uz pisala, mam tam knizky ku ktorym sa urcite vratim, lebo su to moje oblubene

    28. jan 2024

    @zeldia vyzerá to ako prechod do tajnej, čarovnej izby 😄.. určite tie tri knihy ktoré na obrázku vyzerajú trosicka inak ako ostatné, keď nahnes tak sa otvorí stena a potom ide schodisko do tajomnej komnaty..

    28. jan 2024

    @jana_eyre_2 😂😂😂 ok budem skúšať dnes o polnoci a rano dám vedieť 😉

    28. jan 2024

    @jana_eyre_2 omyly posúvam cez knihobot a veľa tam aj nakupujem, inak by som skrachovala 🙂

    28. jan 2024

    @hederamonstera Ty to mas este pekne aj podla farieb zoradene 👌 ...to si potom viem predstavit Tvoju odpoved na otazku, co si zelas k sviatku / na vianoce: "zelenu knizku, lebo bielych uz mam vela" 🤭

    28. jan 2024
    Autor komentár zmazal

    @renette ja mám veľmi dobrú skúsenosť aj s vykupujeme-online.sk, pripadne knihovratok v martinuse (treba pozriet obe ponuky môžu sa líšiť aj o 5e za knihu).

    29. jan 2024

    @mamatroch nie, podla toho knihy nekupujeme😁

    29. jan 2024

    @zeldia áno, aj knihovratok používam, nechcelo sa mi to tu všetko písať 😂

    29. jan 2024

    Toto máme v obývačke namiesto televízora. Deti majú svoje v izbách, jednu mám na chalupe a ešte vymýšľam malú do spálne na knihy, ktoré mám ešte neprecitane.

    29. jan 2024

    @renette nádherný stôl. Prosim ta, horná cast skrine s knižnicou ta doska pri strope ma nesku funkciu alebo to je dekorácia?

    29. jan 2024
    nikelca
    autor

    @renette ta je dokonala hned som ju ukazovala mužovi lebo knižnica je veru u nas achilovkou :D ten vrch svieti? Vyklapa sa?

    29. jan 2024

    @zeldia áno, tam je premietanie plátno, ktoré sa spúšťa popred knižnicu.
    @nikelca nesvieti, je to iba presunutý otvor, ako boli kedysi garniže.

    29. jan 2024

    @renette oooooo 👍

    29. jan 2024