oliviakatka
22. sep 2019
1092 

Jesenná dávka vitamínov

S ubúdaním slnečných lúčov je mimoriadne dôležité dbať na každodenný prísun vitamínov viac ako obvykle. Sychravé počasie, ktoré je predzvesťou blížiacej sa jesene, je ideálnou pôdou pre šírenie chorôb. Každá mama vie, čo obnáša boj so soplíkom a horúčkami, preto je prísun vitamínov zo sezónneho ovocia a zeleniny jednoduchým spôsobom, ako chorobám efektívne predchádzať. Ideálnou predstavou každej mamy je dieťa, ktoré na posedenie skonzumuje akékoľvek ovocie, iba tak, bez vymýšľania, bez hádzania sa o zem, bez toho, aby banánom vymaľovalo stanu, alebo čučoriedkami ozdobilo pohovku. Mnohé z nás však bojujeme s každým sústom zdravého pokrmu, ktorý naše ratolesti tvrdohlavo odmietajú. Sunárek prišiel s riešením, ako "napumpovať" množstvo vitamínov do relatívne malého obsahu ovocných kapsičiek. Vďaka Modrému koníku sme mohli testovať nové ovocné kapsičky Sunárek COOL ovocie.

Náš týždeň so Sunárekom

Po prevzatí balíka sme sa okamžite pustili do testovania. Pre Oliverka boli kapsičky úplnou novinkou, keďže ako správna "biomama" uprednostňujem čerstvé, lokálne (a ideálne aj sezónne) ovocie. Po naštudovaní zloženia, ktoré, mimochodom, pozostáva zo 100 % ovocia, som s čistým svedomím otvárala prvú kapsičku. Po počiatočných problémoch s konzumáciou, Oli objavil "know-how" a na tretí deň testovania sa mu konečne podarilo vycucnúť obsah kapsičky bez sprievodného ovocného gejzíru. Určite by mnohé mamy uvítali možnosť dokúpiť si ku kapsičkám "násadku" v tvare lyžice, ktorá by najmä menším papkáčom uľahčila konzumáciu a mamy ušetrila od drhnutia ovocného obsahu z čalúnenia v aute. Kapsičky Sunárek nás sprevádzali počas celého týždna. V piatok zahnali hlad na výlete v miestnom ZOOparku a v sobotu boli parádnou rekvizitou pri jesennom fotení na záhrade. 

Mamine dojmy

Ovocné kapsičky Sunárek ma príjemne prekvapili svojou jemnou konzistenciou a vynikajúcou chuťou bez zbytočne pridaného cukru. Oliver je v jedení veľmi prieberčivý, no každá z piatich príchutí zožala úspech. Kapsička skvelo padne do detskej ručičky, no ako som už spomínala, uvítala by som možnosť dokúpenia lyžičkovej násadky pre ľahšiu manipuláciu. Male mínus dávam za kombinácie s exotickým ovocím, konkrétne s pomarančom a mangom. V obchode by som určite siahla po kombinácií s lokálnym ovocím, veď možností je v našom miernom teplotnom pásme neskutočne veľa. Za najväčšie mínus považujem vysokú cenu kapsičiek Sunárek. 

Zhrnutie 

+ zloženie
+ chuť a konzistencia
+ praktické balenie
+ pestrosť vo výbere chutí

- vysoká cena
- jednorazový obal
- obsahuje exotické ovocie

#test_sunarekcoolovocie #recenzia

nič sa nevyrovná čerstvému ovociu - ani Sunárek ani výživa ani kompót😉

27. sep 2019

a netreba ani zabúdať, že je dobre deti aj otužovať, ja keď vidím tie naobliekané deti v teplých bundách a čepiciach, tak mám dosť. Pritom keby aspoň im tie mamy všetko neobliekli keď vidia že je vonku ešte teplo. Moja malá má tričko a mikinu, bez bundy a čapice chodí, je tam jediná takto. A neviem čo sú soplíky. Veď tie deti sa vonku hýbu, a potom sa spotia. Ja som žila aj v iných krajinách a nikde deti tak teplo neobliekajú, to vidím iba u nás. Necháp tú logiku, mama v tričku alebo len ľahkom svetríku a dieťa teplú mikinu, bundičku a ešte aj čapicu a pritom sa viac hýbe ako tá mama.

27. sep 2019

@malena skvelý názor a to som si myslela že len ja takto obliekam syna. Na ľahko. Áno, otužovanie je základ, potom nie sú choroby. Môj bol chorý 2 krát od narodenia a to ma už 2 a pol roka. Doktorka nás pozvala na kontrolu lebo vraj sme u nej rok neboli😁

27. sep 2019

Ja neviem, ja tymto kapsickam, co vydrzia na polici v obchode mesiace nejako neverim. A uz toboz nie v nepriehladnom obale. Neviem, ci sa na slovensku da zohnat Infantino Squeeze Pouches s plnickou, ale ja robim svoje kapsicky, ktore potom zamrazim. Bez pridaneho cukru. Len rozne ovocie vo forme vyzivy naplnim do kapsicky. Aspon viem, co moje dieta papa.

27. sep 2019

Jednoznačne ma odrádza jednorazový obal.

30. sep 2019

rada pre tých čo rozmýšlaju očami nie hlavou : E - čka nie sú vitamin E , ale chemikalie ktoré detom poškodia zdravie

9. jan 2020

@bluray neviem aký súvis to ma s mojim príspevkom 🤔 ale ďakujeme za veľmi odborný a obohacujúci komentár

9. jan 2020

Začni písať komentár...

Odošli