orsi_h
1. jún 2018
813 

Powerlogy - zdravá a chutná podpora aktívneho životného štýlu

Aktívny životný štýl predstavuje pre každého niečo iné. My, mamičky bežíme náš 24-hodinový maratón 7 dní v týždni. Je to kolobeh rôznorodých činností, ktorý ale zvládame s láskou a väčšinou aj s úsmevom 🙂 .  Jedna z našich úloh je "vyčarovať chutné jedlo" - každý deň. Najlepšie také, ktoré chutí všetkým a je aj zdravé. Ale čo je to zdravé jedlo? 


Stravovanie ovplyvňuje kvalitu a dĺžku našich životov. Ako zdravú výživu môžeme označiť také kombinácie jedál, ktoré nejakým spôsobom prospievajú nášmu zdraviu.
Dnes je veľa rôznych odporúčaní, avšak základ racionálneho stravovania je úplne jasný a jednoduchý:

Jedzte veľmi veľa zeleniny a ovocia, jedzte rôzne druhy orechov a semien. Varte v pare, krátko opekajte, grilujte. Vyhnite sa nadmernej konzumácie sladkostí a rôznym konzervovaným a upravovaným jedlám. Ak k tomuto pridáte zopár minút pohybu denne, je veľká pravdepodobnosť že tzv. civilizačné choroby vás obídu.

Jeden z možných ciest, ako prejsť na zdravšiu alternatívu jedál je: pridať zdravú ingredienciu alebo vynechať nezdravú. A k tomuto sú výborné Powerlogy produkty, ktoré sú vyvinuté pre vylepšenie životosprávy.

Mala som to šťastie, že ma vybrali na testovanie 3 produktov Powerlogy.  Testovala som extra panenský olivový olej, pistáciový krém a bezkofeínovú kávu. Nasledujú moje postrehy a vyskúšané recepty 🙂

EXTRA PANENSKÝ BIO OLIVOVÝ OLEJ

Ide o studena lisovaný extra panenský olivový olej výraznej arómy a chuti. Vôňa a krásna lesklá farba je neprehladnuťelná. Používam olivové oleje, dokonca poznám aj ten superčistý z lekárne, ale tento prekonal všetky, ktoré som doposiaľ skúšala. Tohto oleja je takmer škoda do varených jedál, využívam ho na poliatie šalátov a pre najmenšieho člena rodiny, ktorý v týchto dňoch začal ochutnávať príkrmy, ktoré varím podľa možností z domácej zeleniny a pridávam do nich kvalitný rastlinný olej. Zdravých olejov a tukov sa netreba báť - je totiž veľa vitamínov rozpustných tuku a pridaním oleja do stravy uľahčíme ich vstrebanie.

Powerlogy olivový olej som v jednu sobotu predsa vyskúšala v teplej kuchyni: na prípravu marinády na Sumčeka Afrického.

Marinádu som pripravila nasledovne: cesnak som prelisovala, vytlačila som naň polovicu citróna, pridala olivový olej a následne čerstvé bylinky: bazalku, rozmarín, tymian a podľa chuti soľ. Rybu som natrela marinádou a nechala ho odležať v chladničke cez noc. Ďalšie ráno rybku už som len dala na pekáč a upečiekla ju do zlatista. Môžeme vložiť hneď vedľa ďalší pekáč s mrkvičkami poliatymi olivovým olejom, ktoré sa tak jemne upečú. Za 25 minút máme hotové obedové menü. Pripravila som k tomu ešte jogurtový dip a za ďalších 25 minút sme všetci odfukovali príjemne najedení a spokojní v posteli.
Ak chceťe olivový olej v BIO kvalite, ktorý príjemne vonia, od Powerlogy vás nesklame. 

PREMIUM PISTACCHIO KRÉM 

Tento produkt som vôbec nepoznala a preto som netušila, čo od neho čakať. Ak mám byť úprimná, kvôli farbe a vzhľadu som očakávala slanú chuť a myslela som si, že je to niečo ako pesto. Ale (naštastie) som sa mýlila! Bol to sladký sen 🙂

Chuť jemného pistáciového krému pripraveného s olivovým olejom, kešu orechmi a štipkou citrónovej kôry bola naozaj výborná a toľkokrát som išla ochutnať "len za jednu lyžičku", až nakoniec boli všetky lyžičky v dreze. A vtedy som si rýchlo povedala: koniec! A so synčekom sme upiekli výborné palacinky. Robievame ich bez cukru a pistáciový krém mi prišiel ako vhodná plnka do nich. Určite sa oplatí vyskúšať tento recept, je úplne univerzálny a môžeme palacinky naplniť aj slanou plnkou. Ja vždy robím 2-3-násobnú dávku 🙂
Za pomoci ponorného mixéra zmiešame 300 ml mlieka s 2 vajíčkami a s 25 dkg rozpusteným maslom (alebo Ghee), 160 g hladkej múky a štipkou soli. Miešame, kým nedostaneme husté cesto bez hrudiek. Vtedy ho uložíme do chladničky na 30 minút (zaručíme tým, aby sa nám netrhali palacinky). Vyrábame tenučké palacinky, ktoré pečieme 30-60 sekúnd z oboch strán na strednesilnom ohni. Môžeme plniť 🙂 

Pistáciový krém napriek prvotnému šoku (po otvorení bola oddelená hustá hmota od olivového oleja, ktorý plával na povrchu, preto som musela dôkladne premišeať obsah aby boli fázy spojené) sa stal mojim oblúbeným krémom a určite si ho vypýtam na nejaký sviatok do daru (ehm, keďže som pôvodné balenie už zhltla) 🙂 lepší arašidový/orechový krém som ešte nejedla a to som ich dlhoročná fanúšička. 

POWER COFFEE DECAF ARABICA BIO

Kávičkárky tehotné alebo dojčiacé mamičky sa vediat potrápiť, keď si zrazu nemôžu dopriať viackrát denne oblúbenú kávičku. Priznajme si, instatné bezkofeínové kávy sa väčšinou podobajú na vývar z ponožiek, niekoho trápia aj zvyšky chemikálií, ktoré sú použité na dekofeinizáciu kávových zŕn, preto väčšinou si radšej zvykneme na život bez kávy. 

Hahaa, ale tu je finta: Power coffee bez kofeínu. Je pražená na slovensku a vyrába sa s použitím najnovšej metódy jeho nechemického odstránenia (tzv. water process). S manželom sme si dali kávu a veru čokoládovo-oriešková chuť je na nerozoznanie od chuti kvalitnej kofeínovej kávy. 


Táto káva je zrnková - pred uvarením ju treba pomleť, treba mať teda mlynček na kávu aby sme potom čerstvo pomletú voňavú kávu mohli uvariť oblúbeným spôsobom a vychutnať si ju v kľude (v prípade mamičiek najčastejšie v zhone 😀 ). My máme kávovar typu Frenchpress, je to lacná alternatíva prípravy kávy, my sme spokojní.

Čo ma tešilo na Powerlogy káve bolo, že s mliekom a cukrom som si ju mohla vychutnať aj ako večernú pochúťku pri ťukaní na stránke Modrého koníka. 

Modrému koníku ďakujem za možnosť testovať, tentokrát to naozaj stálo za to-tvrdia to aj ostatní členovia rodiny 🙂 Vám, čitateľkám ďakujem za prečítanie a prajem veľa zdravia a oddychu - napríklad pri dobrom jedle.

#test_powerlogy2

#recenzia

Waaw ocenujem, vas pristup a poznanie, ze tuky su klucove a ze riesite kvalitu olivoveho oleja. Super ste spomenuli, ze ho skoda na varenie, ale nie ze by nebol vhodny, ale je to extra trieda, ktora vie dodat telu v 2PL tolko polyfenolov, ze su uz na to svetove vedecke studie, ze naozaj aj funkcne pomozu a su vyraznym prvkom pre zdravie. Kazdopadne kho zaujima viac detailov ako vyberat spravne olivovy olej, tak mozete precitat tu:
https://www.dusanplichta.com/blog/ako-vybrat-ol...

A este nas recept na palacinky : https://powerlogy.com/blog/bezlepkove-palacinky...

7. jún 2018
orsi_h
autor

@dusanplichta dakujem pekne za reakciu a aj za recept -urcite ho vyskusame s chlapcami.
Urcite s produktami Powerlogy nekoncime,ja rada skusam nove chute a kvalitne suroviny.
Prajem vela uspechu.

7. jún 2018

Začni písať komentár...

Odošli