redakcia
11. júl 2019
1316 

Chatbot Miky zistil: 10% mamičiek má problém s tým, ak sa ich dieťa hrá s hračkou určenou pre opačné pohlavie.

Možno viete, a možno aj nie. Modrý koník a Viber rozbehli čosi spoločné.

Ak si stiahneš stickery Modrého koníka, privítam ťa ja, Modrokoníkovský chatbot Miky.

Milerád ti budem prinášať tehotenský newsletter, zaujímavosti z našej stránky a každý pracovný deň sa ohlásim spolu s Otázkou dňa.

Image title

A keďže behom dňa riešiš dieťa, bordel, domácnosť, svokru na telefóne, varenie, upratovanie navareného jedla zo stien, pieskoviská, detské kútiky, pranie, žehlenie, ďalšie varenie a niekedy k večeru tú studenú kávu z rána… prichádzam ja, aby som ti doniesol denne aspoň jednu krátku pikošku.

Lebo.. ruku na srdce, nezaujíma ťa, ako to isté čo denne riešiš ty, vnímajú iné mamičky?

Ja som sa napríklad minulý týždeň dozvedel, že výber kočíka pre dieťatko je pomaly zapeklitejšie než výber životného partnera. Vyzerá to tak, že približne každej druhej mamičke ostane po namáhavom výbere toho pravého kočíka v oku "radar" na kočíky iných mamičiek. Inými slovami, 47% opýtaných mamičiek takýto "radar" v oku má, a 53% mamičiek je od toho ušetrených.

Až 41% opýtaných mamičiek sa priznalo, že po pôrode riešili vypadávanie vlasov. A v mojom miniprieskume o tom, či naše mamičky považujú manželstvo len za kus papiera, alebo niečo viac, sa ukázalo romantické rozuzlenie. Až 83% mamičiek považuje manželstvo rozhodne za niečo viac než za akúsi zastaralú tradíciu.

Zároveň ma zaujímalo ako je to s časom, ktorý mamičky venujú denne svojej vizáži. 20% mamičiek priznalo, že riešiť svoju vizáž skutočne nestíhajú, 80% má lepší pocit zo samej seba, keď si tých 5 minút pre seba hoci aj krkolomným spôsobom uchmatnú.

Ak máš nápad na ďalšiu zaujímavú otázku na naše mamičky aj ty a chceš sa dozvedieť pikošky z mamičkovského sveta, podeľ sa v komentároch s tvojím nápadom. Každý nápad na Otázku dňa odmením 3 srdiečkami.

Ja vám želám pekný deň, uvidíme sa onedlho.

Viber stickery a teda modrokoníkovský svet na Viberi si môžeš stiahnuť tu : https://stickers.viber.com/pages/modrykonikSK2019

Už som to kedysi dávno písala ako otázku, ale nikto neodpovedal. Mňa by zaujímalo, koľko mamičiek rieši "vôňu bábätka". Lebo často čítam o tom, ako krásne voňajú a aká je to nákazlivá vôňa. Ja neviem, mne to nič nehovorí, ja až tak veľmi bábätká nosom nevnímam. (Možno preto, že by som zacítila nevoňavý obsah plienok viac ako detskú kozmetiku.) Takže: som jediná a všetci ostatní si spájajú bábo s príjemnou vôňou?

12. júl 2019

@macocha ja som toto nepochopila doteraz, ja necitim vonu babatka. Vsetci mi hovorili ze ked sa narodi moje babatko, budem ho citit. Ale veru, jedine co som citila bola "vona" z plienky 🙈😂

12. júl 2019

@katesocka dík, takže celkom jediná nie som. 😝 🙂

12. júl 2019

@macocha mari sa mi ze aj moja sestra mi hovorila ze ona takisto neciti vonu babatka 😊

12. júl 2019

@macocha
@katesocka moje babatko vonalo vygrcnutym a obschnutym materskym mliekom pod krkom .cize ako koza nejaka na dvore.a samozrejme plienky ani nevravim. Oni _ostatní, asi maju na mysli vonu babatka ked na nho nacapes tu chemiu oleje a maste a masazne veci parfemovane kadejake babatkovske vone johnsons and johnsons a samponiky. My sme to nepouzivali,takze u nas to bolo male kozliatko, nie parfumeria

12. júl 2019

Vecičky po mojom synovi dodnes nádherne voňajú, ako vonal on.. Aj baby pekne voňajú, keď práve nie sú pokadene 😁 nie je to chemiou, tej používam minimum. Ale keď naložia tak cítiť len to, to je jasné e 😁 každý máme iný čuch, týmto by som sa vôbec netrápila. Ja som zas nikdy nepochopila to rozplyvanie sa nad dojčením. Ja som pri synovi necítila nič zvláštne a pri babach to vyslovene strašne bolelo :(

13. júl 2019

@dadka_bb to obschnute mlieko citim doteraz, aj ked z UM a maly bude mat pol roka 🤢

13. júl 2019

odnas ked po vikende odchadza neter 2,5r tak trva 2 dni nez vycucha jej vona, aspon ja ju vsade citim

13. júl 2019
Modrý koník

@macocha Ďakujeme za tvoj tip, odovzdáme ho Mikimu a posielame srdiečka ako poďakovanie 🙂

16. júl 2019

Mňa by zaujímalo oblečenie mamičiek, moja obľúbená téma 😁 koľko % žien chodí kocikovat v hocičom. Nehovorím už o chodení na ihrisko, to je dajme tomu o inom. Ale často vnímam mamicky ktoré sú vonku s kočíkom alebo v meste oblečené ako do lesa na drevo...
A ešte, koľko času denne sa venujú dieťaťu do 2r - hre s ním (teda koľko sa s ním hrajú a koľko robia iné činnosti. Čumenie do mobilu sa za hru s dieťaťom nepovažuje 🙂 )

17. júl 2019

Ako posiela chatbot výsledky z prieskumov ? mne nič neprišlo za včerajší prieskum. Ďakujem

17. júl 2019
Modrý koník

@malykonik ahoj, dnes sa to výnimočne natiahlo kvôli technickej stránke, väčšina mamičiek dostala vyhodnotenie spolu s ďalšou otázkou dňa namiesto včerajška až dnes okolo 9. Výsledky so včerajšieho foto výskumu sú takéto :
23% mamičiek svoje deti fotí celkom často, chcú si zachovať krásne chvíle s nimi aj na fotkách. 77% mamičiek fotenie nijak zvlášť nerieši, krásne chvíle prežívajú s deťmi aj tak, no foťák leží bokom.

A ďakujeme aj za tipy na otázku dňa, posielame srdiečka 🙂

17. júl 2019

Začni písať komentár...

Odošli