redakcia
24. nov 2020
3694 

Donekonečna a ešte ďalej... od detí 🙂

Určite sa všetci zhodneme na tom, že rok 2020, a najmä pandémia covid-u, nám priniesla nové výzvy, ktorým musíme čeliť. Niektoré sú menej príjemné, ale niektoré nám ukázali, že život si vieme aj zjednodušiť. Úrady odrazu fungujú aj elektronicky, za obľúbeným jedlom už nemusíme chodiť do reštaurácie, ale donášková služba nám ho prinesie až k dverám, a internetové obchody majú odrazu dopravu zadarmo takmer na všetko. Takže z domu sa už naozaj nemusíme ani pohnúť (a s dvoma kuriérmi sme si už aj potykali).

Ale… čo ak predsa len musíme? Napríklad taká návšteva lekára. A čo ak mi v tú chvíľu nemá kto postrážiť deti? Práve teraz, keď je dôležité všade chodiť sám. Teraz, keď by sme nemali zaťažovať našich starkých a ich chatrný imunitný systém. Mohla by som detváky nechať doma samy pred telkou a dúfať, že sa nič nestane (a keď hej, tak sa o mne dozviete večer v novinách), alebo by som ich mohla zobrať so sebou a priviazať ich na vôdzke ku kandelábru ako psa, keď idem na poštu, ALEBO! By som si mohla zavolať opatrovateľku, ktorá sa o ne postará, kým ja vybavím, čo potrebujem. No, ale kde nájsť šikovnú, zodpovednú, starostlivú, trpezlivú, dôveryhodnú osobu, ktorej zverím plody môjho lona?

Odpoveďou je služba Hlídačky.sk. Predstavte si Tinder a Wolt a Uber spojený do jednej „úžasnosti“, ktorá vám prinesie ku dverám to, čo si želá každá matka: čas pre seba. Pretože to je to, prečo zháňame opatrovateľky: aby sme mali čas pre svoje potreby, kým o potreby našich ratolestí bude postarané. A nielen o ratolesti, ale aj o domácnosť, zvieratká či staršie osoby, ktoré potrebujú pomôcť.

Konečne sa môžem s mužom držať zase za ruku, lebo netlačím kočík/nedržím žiadne dieťa :P

Stačí si stiahnuť appku (podpora pre android aj apple), prihlásiť sa, prelistovať si katalóg hlídačiek (opatrovateliek), napísať vami vybranej a dohodnúť sa na detailoch. Alebo si môžete zadať inzerát s vašimi potrebami: či chcete len strážiť deti, alebo aj upratať, vyvenčiť psa, či nakŕmiť sedemhlavého draka. Konečné stretnutie je len na dohode s vami a hlídačkou. Takisto je to aj s odmenou pre hlídačku. V závislosti od miesta, času či počtu detí sa môže meniť aj cena za opatrovanie na hodinu. Ale opäť: všetko je na dohode. Cez appku viete za opatrovanie zaplatiť priamo hlídačke, takže na konci opatrovania nemusíte naháňať presnú hotovosť. A nielen za opatrovanie. Niektoré hlídačky vám zároveň aj upracú!

S výberom vám môžu pomôcť aj hodnotenia od iných rodičov, ktorí sa už s konkrétnou hlídačkou stretli, takže môžete mať lepší prehľad o tom, ako to počas stráženia vyzerá. Ale ani to nemusí niekoho presvedčiť na 100 %, najmä ak ide o prvé stráženie v živote. Preto služba hlídačky prináša poistenie, ktoré je automaticky uzatvorené s každou rezerváciou opatrovania. Za službu sa neplatí nič navyše. Stačí mať aktivované členstvo (niečo ako subscription na Netflixe), či už mesačné, alebo trojmesačné. Poistenie je vytvorené tak, aby rýchlo a efektívne pokrylo bežné úrazy, ktoré sa môžu prihodiť počas opatrovania až do výšky 35 000 €. Poistenie sa uzatvára pre prípad ujmy na zdraví či živote dieťaťa zvereného do starostlivosti hlídačky a denného odškodného za dobu nevyhnutného liečenia úrazu zvereného dieťaťa.

Keď ti niekto postráži deti: čaau... :)

Keď ti niekto postráži deti: čaau...

Služba je ako stvorená pre tých, ktorí nemajú nikoho blízkeho, komu by mohli svoje ratolesti zveriť vtedy, keď si od nich potrebujú na chvíľu oddých... teda odskočiť. Či už jednorazovo, alebo dlhodobo na pravidelnej báze: neviažu vás žiadne zmluvy či extra provízie. Všetko si dohodnete priamo s hlídačkou a nie treťou osobou z akejsi agentúry, ktorá ani nevie, čo a ako. A pre prípad “kdyby něco” sú vaše detičky poistené a všetko máte pod palcom v jednej appke Hlidacky.sk.

----------

Tento článok vyšiel s podporou Hlidacky.sk

V časoch, kedy deti nesmú chodiť do školy, keď sa nesmieme s nikým stretávať fakt super nápad pustiť si do domu úplne cudzieho človeka 🤣👏

24. nov 2020

@breznica suhlas...ak su ludia tolerantni, s dietatom sa da ist takmer vsade. Ale osamele mamicky to maju strasne tazke teraz...

24. nov 2020

@breznica presne aj mne práve toto napadlo, už dva mesiace (ak nie viac) odkladáme opravu zaluzie, lebo nechceme v byte cudzieho človeka, ktorého nepoznáme a ani nevieme kde sa s kým stýka... nie to ešte, aby som k deťom niekoho pustila.

25. nov 2020

@breznica mozno aupair donesie pcr negativny test😁

3. dec 2020

Ja som sa inak pobavila na tom. V článku ani slovo o tom, ako si týchto opatrovateľov overite, že kto to je, čo to je... hlavne že ak dieťa utrpí ujmu na zdraví alebo živote (!!), dostanem 35 000. kliknem si na stránku a hneď prvá "hlídačka" že za 2 eura na hodinu nejaký chlap, až som sa ho zľakla. Ale keď mi dieťa zomrie, dostanem 35 tisíc. Super 😂

3. dec 2020

@basska_b to fakt? To som ani nedocitala,tak to sa potom hned oplati🤣🤣🤣

3. dec 2020

Mam 5 deti a nikdy som nezatažovala nikoho s tym aby mi ich postražil aj ked bolo treba ist ku lekárovi.Dokonca momentálne mame 3 r diabetika a dávam to ľavou zadnou.Keď chceli ísť deti ku starým rodičom tak išli no aby som to brala tak vieš co potrebujem čas pre seba postrazte ich to nie.Deti sa sem nepýtali splodili sme si ich vedome ani jedno nebolo ako sa vraví nešťastná náhoda každé jedno vymodlene nakoľko som mala problém otehotnieť .Teraz pracuje manzel v zahranici a ani tak nepotrebujem aby mi prisiel niekto vypomáhat s nimi

4. dec 2020

uff, slovo hlídačka mi tak rezonuje v ušiach brrr ... Prečo po česky, veď slovenčina je tak krásne ľubozvučná.

5. dec 2020

Zavolat neznaneho cloveka k dieťaťu u? Viete co s nim bude robit? Ci bude este vobec doma ked sa vratime? To snad nemyslite vazne. Kto ma blizko starych rodič ov a su doma tak nechapem preco by ich chvilku nepostrazili.. Nejasme sa uz s covidom a vymielanim mozgov cez media.

6. dec 2020

Trosku velmi zle nacasovane uverejnenie clanku. My mame opatrovatelku, ale od marca u nas nebola, lebo rozumieme co znamena "redukovat socialne kontakty". Tak si do domu nepustime ani nasu overenu opatrovatelku, nie to este aby sme hladali novu 🤦‍♀️

7. dec 2020

Ved je jasne, ze ide o reklamny clanok. Dnesna situacia je uplne o niecom inom. Ano, kazdy si dava na seba pozor aj koli covidu a nieto si este pustit cudzieho cloveka do bytu. Takze podla clanku lepsi cudzi clovek ako babicka ? 🙂 no, neviem neviem.....Naviac samozivitelky urcite nemaju peniaze naviac aby si hlidacku mohli dovolit.

7. dec 2020

Začni písať komentár...

Odošli