sandrittka
26. aug 2019
207 

Prišla stuhou previazaná... "Voňavá škatuľka"

    V úvode tohto článku by som Vám chcela predstaviť túto fantastickú kozmetiku, ktorá je prírodná, zero waste, šetrná k prírode a má kompostovateľné papierové obaly. Pýtate sa, čo je to zero waste? Znamená to život bez odpadu alebo s minimálnym dopadom na životné prostredie. Poznáte ju už? Mňa na prvý pohľad zaujala v dm drogérií svojím tuhým šampónom, ale mala som to šťastie, že som ju vďaka Modrému koníku mohla vyskúšať doma v plnej svojej "kráse". 

    Takýto krásny voňavý balíček mi jedno skoré ráno priniesol kuriér. Okrem spomínaného šampónu, ktorý ma už oslovil predtým, som dostala možnosť ešte vyskúšať: mydlo, pleťový hydrolát, nočné regeneračné sérum, detskú radu MINIME - ktorá obsahovala krém na strie a bradavky, výživný krém pre deti a krém na zapareniny.

    Ako prvé mi nedalo hneď nevyskúšať niečo pre seba a na sebe. 🙂 Po odlíčení sa som si tvár osviežila pleťovým hydrolátom z nevädze. Priznám sa, že na začiatku som netušila, čo je to hydrolát a s týmto názvom som sa stretla prvýkrát. Ale šup na stránku two cosmetics a už som vedela. Tu som sa dozvedela, že tento sprej moju pokožku upokojí a zregeneruje, dokonca zredukuje opuchnuté očí. Navyše má protizápalové účinky, takže je vhodný aj na aknóznu pleť. Krásne osviežil a dávala som si ho na tvár aj po zobudení sa ráno. 

    Po večernom použití hydrolátu prišiel rad na sérum. Pri prvom použití som nebola spokojná s jeho konzistenciou a už vôbec nie s pocitom po nanesení. Cítila som sa ulepená. Avšak tento pocit behom pár minút zmizol. Už na druhý deň večer som tento pocit nemala. Sérum sa krásne hneď vpije do pokožky, nanášala som aj na krk. A teraz po dvoch týždňoch testovania sa mi moja pleť zdá žiarivejšia a vypnutejšia. S týmto sérom som veľmi spokojná a mám pocit, že som konečne našla to, čo som tak dlho hľadala. Určite ho budem používať aj naďalej a taktiež si ho aj sama budem kupovať. A ako bonus? Chráni pred degradáciou kolagénu, stimuluje obnovu buniek, vyhladzuje a znižuje začervenanie kože, či pigmentáciu. Čo viac môžeme chcieť? 🙂

      Ďaľším na rade bolo toto fantastické mydlo s vôňou nechtíka. Nemusíte si ním len umývať ruky, môžete ho použiť aj pri večernom umývani sa. U nás zvíťazilo u staršieho syna. Páčila sa nám jeho príjemná vôňa a konzistencia. Je vhodné aj na ekzémy na pokožke a naše lýtka, ktoré boli posypané nejakou vyrážkou, pekne upravilo. Taktiež naša pokožka po umytí vôbec nebola suchá, čo hodnotím veľmi kladne. Zároveň upokojuje a lieči pokožku.

     S mladším synčekom sme vyskúšali MINIME radu. Kozmetické prípravky z tejto rady mne osobne moc nevoňali, ale ako povedal manžel, prírodná kozmetika má voňať prírodne, u neho mala veľmi pozitívne reakcie. Po večernom kúpeli a umytí sa vyššie spomínaným mydlom, sme zadoček natreli krémikom na zapareniny, ktorého konzistenciu hodnotím fantasticky. Tuhá dobre roztierateľná konzistencia, nezanechávala žiadne stopy na oblečení. Následne sme celé telo natreli výživným krémikom. Tu mi trošku vadila tá vôňa, že malý moc nevoňal ako po kúpeli. Avšak zase konzistencia hutná ale dobre roztierateľná. Ako negatívum hodnotím podľa mňa malé balenie. Krémik na strie som využívala ja na podbruško, kde mám najviac popukanú kožu. Výsledky si myslím, že môžeme vidieť minimálne až po mesiaci používania sa. 

     Nakoniec prišiel rad opať na mňa a moje skrášľovanie sa. Keďže mám vlasy veľmi dlhé, mala som veľké obavy čo s nimi spraví tuhý šampón. Určite ma prekvapila jeho konzistencia, tvar, obal. Je to podľa mňa veľka ,,novinka,, na trhu. Bála som sa o uskladnenie mokrého mydla po umývaní vlasov do krabičky. Nerozmočí sa krabička? Nie zatiaľ sa nerozmočila aj keď do nej vkladám mokré mydlo. Mydlo fantasticky pení, krásne vonia pri umývaní. Avšak po umytí mi vlasy vôbec nevoňali a to ma trošku sklamalo lebo tá vôňa pri umývaní je niečo neopísateľné. Čo sa týka rozčesávania, vôbec som nemusela použiť sprej na rozčesávanie vlasov. 

     A celkové hodnotenie? Som milo prekvapená, že táto značka je slovenská a veľmi cenovo prístupná. Nakoľko skúsenosti s inými prírodnými značkami mám také, že ceny sú oveľa vyššie. Ako najväčšiu vychytávku tohto balíčka hodnotím sérum, určite v ňom budem pokračovať naďalej a keď sa minie tak určite kúpim nové. Čo sa týka detskej rady budem stále hľadať niečo nové.

#test_twocosmetics  #recenzia

Začni písať komentár...

Odošli