sandrittka
    26. aug 2019    Čítané 207x

    Prišla stuhou previazaná... "Voňavá škatuľka"

        V úvode tohto článku by som Vám chcela predstaviť túto fantastickú kozmetiku, ktorá je prírodná, zero waste, šetrná k prírode a má kompostovateľné papierové obaly. Pýtate sa, čo je to zero waste? Znamená to život bez odpadu alebo s minimálnym dopadom na životné prostredie. Poznáte ju už? Mňa na prvý pohľad zaujala v dm drogérií svojím tuhým šampónom, ale mala som to šťastie, že som ju vďaka Modrému koníku mohla vyskúšať doma v plnej svojej "kráse". 

        Takýto krásny voňavý balíček mi jedno skoré ráno priniesol kuriér. Okrem spomínaného šampónu, ktorý ma už oslovil predtým, som dostala možnosť ešte vyskúšať: mydlo, pleťový hydrolát, nočné regeneračné sérum, detskú radu MINIME - ktorá obsahovala krém na strie a bradavky, výživný krém pre deti a krém na zapareniny.

        Ako prvé mi nedalo hneď nevyskúšať niečo pre seba a na sebe. 🙂 Po odlíčení sa som si tvár osviežila pleťovým hydrolátom z nevädze. Priznám sa, že na začiatku som netušila, čo je to hydrolát a s týmto názvom som sa stretla prvýkrát. Ale šup na stránku two cosmetics a už som vedela. Tu som sa dozvedela, že tento sprej moju pokožku upokojí a zregeneruje, dokonca zredukuje opuchnuté očí. Navyše má protizápalové účinky, takže je vhodný aj na aknóznu pleť. Krásne osviežil a dávala som si ho na tvár aj po zobudení sa ráno. 

        Po večernom použití hydrolátu prišiel rad na sérum. Pri prvom použití som nebola spokojná s jeho konzistenciou a už vôbec nie s pocitom po nanesení. Cítila som sa ulepená. Avšak tento pocit behom pár minút zmizol. Už na druhý deň večer som tento pocit nemala. Sérum sa krásne hneď vpije do pokožky, nanášala som aj na krk. A teraz po dvoch týždňoch testovania sa mi moja pleť zdá žiarivejšia a vypnutejšia. S týmto sérom som veľmi spokojná a mám pocit, že som konečne našla to, čo som tak dlho hľadala. Určite ho budem používať aj naďalej a taktiež si ho aj sama budem kupovať. A ako bonus? Chráni pred degradáciou kolagénu, stimuluje obnovu buniek, vyhladzuje a znižuje začervenanie kože, či pigmentáciu. Čo viac môžeme chcieť? 🙂

          Ďaľším na rade bolo toto fantastické mydlo s vôňou nechtíka. Nemusíte si ním len umývať ruky, môžete ho použiť aj pri večernom umývani sa. U nás zvíťazilo u staršieho syna. Páčila sa nám jeho príjemná vôňa a konzistencia. Je vhodné aj na ekzémy na pokožke a naše lýtka, ktoré boli posypané nejakou vyrážkou, pekne upravilo. Taktiež naša pokožka po umytí vôbec nebola suchá, čo hodnotím veľmi kladne. Zároveň upokojuje a lieči pokožku.

         S mladším synčekom sme vyskúšali MINIME radu. Kozmetické prípravky z tejto rady mne osobne moc nevoňali, ale ako povedal manžel, prírodná kozmetika má voňať prírodne, u neho mala veľmi pozitívne reakcie. Po večernom kúpeli a umytí sa vyššie spomínaným mydlom, sme zadoček natreli krémikom na zapareniny, ktorého konzistenciu hodnotím fantasticky. Tuhá dobre roztierateľná konzistencia, nezanechávala žiadne stopy na oblečení. Následne sme celé telo natreli výživným krémikom. Tu mi trošku vadila tá vôňa, že malý moc nevoňal ako po kúpeli. Avšak zase konzistencia hutná ale dobre roztierateľná. Ako negatívum hodnotím podľa mňa malé balenie. Krémik na strie som využívala ja na podbruško, kde mám najviac popukanú kožu. Výsledky si myslím, že môžeme vidieť minimálne až po mesiaci používania sa. 

         Nakoniec prišiel rad opať na mňa a moje skrášľovanie sa. Keďže mám vlasy veľmi dlhé, mala som veľké obavy čo s nimi spraví tuhý šampón. Určite ma prekvapila jeho konzistencia, tvar, obal. Je to podľa mňa veľka ,,novinka,, na trhu. Bála som sa o uskladnenie mokrého mydla po umývaní vlasov do krabičky. Nerozmočí sa krabička? Nie zatiaľ sa nerozmočila aj keď do nej vkladám mokré mydlo. Mydlo fantasticky pení, krásne vonia pri umývaní. Avšak po umytí mi vlasy vôbec nevoňali a to ma trošku sklamalo lebo tá vôňa pri umývaní je niečo neopísateľné. Čo sa týka rozčesávania, vôbec som nemusela použiť sprej na rozčesávanie vlasov. 

         A celkové hodnotenie? Som milo prekvapená, že táto značka je slovenská a veľmi cenovo prístupná. Nakoľko skúsenosti s inými prírodnými značkami mám také, že ceny sú oveľa vyššie. Ako najväčšiu vychytávku tohto balíčka hodnotím sérum, určite v ňom budem pokračovať naďalej a keď sa minie tak určite kúpim nové. Čo sa týka detskej rady budem stále hľadať niečo nové.

    pufinka007
    19. aug 2019    Čítané 1618x

    Testovanie produktov two cosmetics

    Na úvod by som sa chcela veľmi pekne poďakovať Modrému koníku za možnosť otestovať skvelé prírodné produkty od two cosmetics nielen pre mňa, ale aj pre moju ročnú dcérku Taminku. Balíček prišiel naozaj bohatý na rôzne produkty a ja sa vám pokúsim priblížiť naše dojmy z testovania. V balíčku sme dostali: Minime sadu - krém na zapareniny, detský výživný krém a krém na strie a bradavky, taktiež tuhý šampón Lemonade, mydlo Pure a dva produkty na pleť - pleťový hydrolát a nočné regeneračné sérum.

    Nie je to prvýkrát, čo sa s danou značkou two cosmetics stretávam. Okrem ich skvelých bavlnených tampónov na odličovanie som vyskúšala aj radu Cucu, preto som sa na toto testovanie mimoriadne tešila. 

    Ako prvé sme otestovali perfektné detské mydlo Pure s nechtíkom lekárskym. Jeho pekná, nevtieravá vôňa nás dostala (a obzvlášť manžela). 

    Mydlo sme, samozrejme, začali používať na našu najmenšiu, keďže nechtík lekársky je mimoriadne vhodný pre detičky. Ako možno vidieť na fotke, mydlo obsahuje aj celé kúsky sušeného nechtíka. Naša dcérka mala po kúpaní krásne jemnú a hebkú pokožku aj vďaka bambuckému maslu, ktoré mydielko tiež obsahuje. Po prečítaní zloženia som ostala milo prekvapená, naozaj neobsahuje nič chemické. Som veľmi spokojná, pretože odmalička na Taminku nepoužívam žiadnu chémiu, a toto mydlo splnilo moje predstavy. S nadšením ho používame ho každý deň.

    Keď už sme pri tej starostlivosti o dieťatko, po kúpaní nasleduje večerná procedúra, kedy natierame pokožku krémom - z balíčka sme začali používať Minime detský výživný krém. Pre predstavu, doteraz som používala iba 2 produkty na Taminku, a to mandľový olej a harmanček. Neuveríte, ale tento krém obsahuje oboje, plus k tomu je tam opäť kvet z nechtíka lekárskeho. 

    Krém je veľmi ľahkej konzistencie, veľmi rýchlo sa do pokožky vstrebáva a nezanecháva na nej mastný film. Opäť má nevtieravú prírodnú vôňu a je mimoriadne vhodný pre ekzematickú pokožku. Naša Taminka netrpí kožnými problémami, avšak ja som ekzematik a natieram sa ním tiež. Ekzém ma nesvrbí a dokonca mi na pár miestach zmizol. 

    Posledným krokom v našej večernej starostlivosti o Taminku je, prirodzene, krém na riťku. Keďže dcérka má len 1 rok, používame stále plienky. Od malička som používala opäť prírodné krémy, a preto som sa veľmi tešila na tento Minime krém na zapareniny. 

    Krém je hutnej konzistencie, na pokožke zanecháva jemný biely film kvôli obsahu prospešného oxidu zinočnatého. Taminka po použití tohto krému nemala nikdy zaparenú riťku a ani naň nereagovala podráždením alebo vyrážkami. To je pre mňa najpodstatnejšie, môžem sa na krém spoľahnúť aj v noci, keďže Tami prespí celú noc bez zobudenia a je v plienke i 10 hodín. Jediné, čo by som krému vytkla, je ostatok oxidu zinočnatého v malých práškových guľôčkach na riťke, avšak pri každom prebaľovaní umývame, takže to je najmenší problém. Ešte by som podotkla, že opäť rovnako, ako výživný krém, obsahuje krém na zapareniny aj harmanček, nechtík lekársky a mandľový olej. Ukážkové zloženie pre deti a bábätká.

    Ešte chvíľku pri rade Minime ostanem, i keď už sa to netýka bábätka, ale skôr mamičky. Ako posledné z rady Minime mi v balíčku prišiel krém na strie a bradavky.

    Krémik je trošku hutnejšej konzistencie a myslím, že názov je dosť výstižný. Krém obsahuje mimoriadne prospešný mandľový olej, bambucké maslo a harmanček. Sama som ho skúšala na strie, no keďže už nekojím, polkou som obdarovala švagrinú, ktorá má rovno dvojičky, takže bradavky sú zaťažované vo veľkej miere. Obe si tento krém pochvaľujeme, moje strie na bruchu sú viditeľne svetlejšie, úplne malinké mi dokonca vymizli a celkovo sa zlepšila elasticita pokožky v týchto partiách. Švagrinke vyhovuje, že konečne necíti pnutie a suchosť v oblasti pŕs a bradaviek, a v prípade vytvorenia jemných prasklín si s nimi krém veľmi rýchlo a účinne poradí.

    A teraz nasleduje čisto starostlivosť o maminku 🙂 Začnem tuhým šampónom Lemonade, ktorý naozaj bohovsky vonia. Vlastne celý balíček, keď prišiel, voňal od tohto šampónu.

    Šampón je určený pre všetky typy vlasov. Moje vlasy sú zväčša zamastené pri korienkoch a suché pri končekoch. Citrusy majú na starosti dodanie tých správnych živín a vitamínov a krásne sa po nich vlasy lesknú. Ja mám tmavé vlasy, takže pre mňa je lesk mimoriadne dôležitý, inak vlasy bez lesku vyzerajú ako týždeň neumyté. Okrem citrusov šampón obsahuje aj výťažky z Moringy, ktorá vyživuje vlasy a podporuje rast nových vlasov. To musím uznať. Je to pravda, mám plnú hlavu takzvaných “baby vláskov”, a aj keď ma to otravuje pri úprave, teším sa z rastu a obnovy mojej koruny krásy. Ešte by som podotkla, že šampón extrémne dobre pení, čo pri tuhých šampónoch nebýva zvykom. Je to jeho obrovské plus, penivosť je dôležitá - pre ľudí je to akýmsi signálom čistoty vlasov.

    Ako posledné tu mám dva produkty na pleť. Spojím ich použitie do jedného odseku, keďže ich používam naraz pri večernej starostlivosti o pleť.

    Ako prvý používam na dokonale odlíčenú pleť Nevädzový hydrolát. Jemne ho nastriekam na pleť a počkám, kým sa mi naplno vsiakne. Nevädza pomáha redukovať opuchy a začervenanie a výrazne upokojuje pokožku i akné.

    Jeho vôňa je, povedzme to takto, špecifická. Mne osobne nevoní, pripomína mi vôňu hrozienok a tie ja nemám rada. Avšak to je len môj subjektívny pocit. V každom prípade tu nejde o jeho vôňu, ale o jeho účinky. Som nadmieru spokojná s upokojením pleti po celom dni, krásne mi odstráni mierne začervenania a prečítala som si taký tip na stránkach two cosmetics. Trpím výrazne ráno na opuchy očí, niekedy je to až neúnosné a ja pomaly nevidím. Keďže tento hydrolát má redukovať opuchy, výrobca odporúča nastriekať ho na vatové tampóniky a priložiť ich na oči. Dievčatá, otestovala som to a musím povedať, že som nadšená! Opuchy výrazne za 10 minút ustúpili a ja som konečne mohla nielen rozlepiť oči, ale dokonca sa ráno do práce aj upraviť. Hydrolát je pre mňa najväčšie prekvapenie z balíčka.

    Vráťme sa teraz späť k večernej starostlivosti. Po dokonalom odlíčení a nanesení pleťového hydrolátu som aplikovala na svoju tvár aj nočné regeneračné sérum.

    Milujem séra. Je to niečo, čo zaraďujem do svojej starostlivosti o pleť nielen večer, ale aj ráno. Sérum sa krásne a rýchlo vstrebáva a pracuje sa s ním jednoducho a hygienickejšie ako s krémom. Úprimne, nie je v mojich silách ohodnotiť za 2 týždne testovania sérum dostatočne. Avšak má našliapnuté k mojej pomyselnej TOP trojke všetkých sér. Podľa výrobcu má redukovať vrásky a dokonca zosvetľovať pigmentové škvrny. Avšak to je niečo, čo sa odrazí na pokožke až po pár týždňoch či mesiacoch používania. Otestovala som už mnoho sér a toto mi vyhovuje práve kvôli vôni - nemá totiž žiadnu špecifickú vôňu - a kvôli prírodnému zloženiu. Jedno je však isté - mimoriadne hydratuje pleť, čo je pre tú moju sušienkovú pleť alfa a omega pri večernej starostlivosti. Určite vám neskôr, keď ho dopoužívam celé, napíšem moje dojmy na nástenku. 

    Celkovo sa mi toto testovanie mimoriadne páčilo, keďže som mohla doňho zapojiť i dcérku a manžela, takisto švagrinú, no skrátka testovala celá rodina. Veľmi k tejto slovenskej značke inklinujem od začiatku jej vzniku. Priznám sa, že som chemička, a zloženiu kozmetiky sa venujem už viac ako 8 rokov, i z dôvodu mojich kožných problémov. Kedže je táto značka čisto prírodná, rada sa k nej vraciam a skúšam veľa noviniek a produktov, ktoré bežne slovenský trh neponúka. Mnohokrát totiž to, čo ponúka slovenský trh a najmä komerčný trh, nie je priveľmi vhodné pre dospelých a tobôž nie pre deti. Preto každú z nás by malo zaujímať i zloženie kozmetiky. Nedá mi to a musím túto značku odporučiť všetkým, ktoré chceme pre seba a naše detičky to najlepšie. Z dlhodobého hľadiska sa nám pokožka poďakuje ♥️

    tatianasevcikova
    18. aug 2019    Čítané 688x

    Two cosmetics - príroda na dosah

    Ahojte 🙂

    Dnes by som vám veľmi rada predstavila ďalšie produkty od značky two cosmetics, ktoré som vďaka @konik_testuje mohla vyskúšať a otestovať. Ja som už mala príležitosť testovať niekoľko produktov tejto značky, no vtedy ich meno bolo 2SIS. Recenziu na tieto produkty nájdete u mňa na blogu. 

    Značka two cosmetics je mladá značka, ktorá vznikla v roku 2016, všetky produkty sú 100 % prírodné, vyrábané ručne, do ktorých vkladajú kus seba, lásky a oddanosti k prírode. Všetky produkty sú vegánske, bez palmového oleja a vhodné pre vegetariánov.

    Nielen produkty, ale aj obaly, sú 100 % recyklovateľné, vyrábané zo sušín orechov a obaly môžete vrátiť a budú opäť využiteľné.

    V ponuke nájdete produkty na telo, tuhé šampóny, šumivky, produkty pre deti a venujú sa aj zero waste vďaka ktorému nájdete v ponuke prateľné odličovacie tampóny. Celú ponuku nájdete na stránke www.twocosmetics.sk.

    Tak sa poďte pozrieť na môj balíček.

    Pre mňa novinkou boli tieto produkty značky MINIME.

    Dva produkty testovala naša Alžbetka a jeden som si uchmatla ja s mojím bruškom.

    MINIME KRÉM NA STRIE A BRADAVKY 

    Krém má veľmi ľahkú konzistenciu, ktorá sa rýchlo vstrebe do pokožky brucha. Obsahuje mandľový olej, bambucké maslo a vitamíny, ktoré napomáhajú pokožku hydratovať, a tak zabrániť vzniku nových strií a chrániť ju.

    Má veľmi jemnú vôňu, pokožku premastí a celkovo pokožku chráni. Dá sa použiť aj na umyté, osušené bradavky na ochranu pomedzi dojčenia. Ja som s krémom spokojná, keďže už strie na brušku mám, teraz premasťujem pokožku poctivo a zatiaľ je bez začervenaní a nových strií.

    MINIME KRÉM NA ZAPARENINY

    Krém na zapareniny obsahuje kvet nechtíka, ktorý pokožku chráni a hojí. Zároveň harmanček dezinfikuje poškodené miesta a k dokonalej hydratácii dopomôže bambucké maslo.

    Krém je hustejší, na zadočku zanecháva jemný film a vďaka oxidu zinočnatému chráni pokožku. Krém je vhodný na každodenné používanie, vonia jemne, takže bude aj pre citlivú pokožku dieťatka.

    MINIME DETSKÝ KRÉM VÝŽIVNÝ

    Detský krém je vhodný nielen pre deti, ale aj dospelých. Veľmi dobre pokožku premastí, výživí a hydratuje. Po vstrebaní ostáva pokožka jemná a príjemná na dotyk, bez matného filmu, čo ja uprednostňujem.

    Aj keď si uvedomujem, že je to prírodná kozmetika, pri tomto kréme na telo a tvár by som zmenila vôňu a pridala niečo voňavejšie, detskejšie, avšak to nie je žiadne negatívum, len moja osobná preferencia.

    (Alžbetka pri raňajšom krémovaní) 

    Ďalšie dva produkty, ktoré by som vám predstavila, som mala už možnosť vyskúšať a len som sa utvrdila v tom, že sú skvelé.

    TUHÝ ŠAMPÓN LEMONADE CITRUSY

    Myslím, že väčšina z vás sa bude pýtať, ako sa s ním vlasy umývajú a či ich vôbec šampón umyje. Môžem z vlastnej skúsenosti povedať, že je to síce trošku iné, ale zároveň úplne rovnaké ako s normálnym šampónom.

    Šampón veľmi dobre pení a vonia úžasne. Keď ho otvoríte, prevoniate celý byt.

    Obsahuje vôňu citrusov a výťažky z Moringy olejodárnej. Veľkosť je taka akurát do ruky, tak sa nemusíte obávať, že bude veľký. Vlasy veľmi dobre umyje, zanechá prevoňané a čisté, ja som ešte používala aj kondicionér, inak by som vlasy nerozčesala, ale majú na stránkach aj kondicionér takej istej vône, ktorý si ja určite dokúpim.

    Ja som so šampónom veľmi spokojná, rovnako ako aj s tým predtým. Za mňa skvelá vec aj na cesty, malý a spratný.

    PURE MYDLO NECHTÍK LEKÁRSKY

    Tuhé mydlo sme používali obe. Alžbetku som s ním občas umyla (teda umyla sa sama) a ja som ho použila pri čistení pleti, no najmä ráno, kedy som nemala pleť veľmi znečistenú. Po umytí som nemala nikdy pocit pnutia pokožky a nebola suchá. 

    Obsahuje množstvo významných olejov, ako napríklad olivový, ktorý pleť hydratuje a vyživí, kokosový, ktorý pomáha pri liečbe ekzému. Má protizápalové, zvláčňujúce a zvlhčujúce vlastnosti. Mydlo môžete použiť aj na tvár či celé telo. 

    Ďalšie produkty, ktoré by som vám rada predstavila, sú vhodné na starostlivosť o pleť

    NOČNÉ REGENERAČNÉ SÉRUM S AHA KYSELINAMI A ANTIOXIDANTAMI

    Sérum s AHA kyselinami chráni pred degradáciou kolagénu, stimuluje obnovu buniek, vyhladzuje a znižuje začervenanie kože či pigmentáciu. Je vhodným produktom na doplnenie večernej rutiny starostlivosti o pleť a zabránenie predčasného starnutia pokožky. Pôsobí najmä proti vzniku nových vrások, pleť pripravuje na použitie a vstrebanie ďalších aktívnych zložiek. 

    Veľkým plusom je kvapatkový aplikátor, príjemná, jemná vôňa a ľahká konzistencia séra. Po nanesení sa rýchlo vstrebe do pleti, zanechá ju vláčnu. Po noci je pleť po nanesení dosť mastná, a tak sérum využívam aj počas dňa pod makeup. 

    PLEŤOVÝ NEVÄDZOVÝ HYDROLÁT 

    Musím napísať, že so slovom hydrolát som sa ešte nestretla. Trošku ma to prekvapilo, ale teda pustila som sa do testovania. Môžete ho využiť pri starostlivosti o pleť a vlasy.

    Hydrolát z nevädze upokojuje unavené, podráždené oči a redukuje opuchy. Osvieži, upokojí a zregeneruje pokožku. Pôsobí veľmi príjemne na unavenú pleť a osvieži ju v horúcich dňoch.

    Môžete ho využiť pri boji proti akné a pomôže pri pigmentových škvrnách. Hydrolát je vhodný pre všetky typy pleti, aj pre citlivú. Pozitívom je, že je v sklenenej fľaštičke, aj keď na jednej strane je to fajn, no na cesty to vhodné nie je. 

    Ja som produkty na pleť využila, aj ako podklad pod makeup a vyzeral skutočne dobre, sviežo a prejasnene. Čo ma však dosť prekvapilo bola vôňa hydrolátu, ktorá teda nebola veľmi príjemná, avšak po vstrebaní a nanesení séra vôňa zmizla, vyprchala.

    Opäť som sa presvedčila, že prírodná kozmetika dokáže telu ponúknuť veľa - od úžasných vôní po zázračné účinky. Kozmetika two cosmetics je a aj bola jednou z kvalitných značiek prírodnej a hlavne našej slovenskej kozmetiky.

    Pekný večer 🖤

    Tatiana 🖤

    #test_twocosmetics
    Napisala som tu strasne dlhu spravu a MK mi ju stale nacitavalo az sa zmazala 😪takze skusim opat. Kremik je dice v malom baleni no vydrzi dlho vdaka svojej hutnej konzisencii. Vonu nema prilis lakavu ale ma svoju zazracnu hydratacnu schopnost. Ako som uz nizsie spominala trapiL nas ekzem a pri pouziti comba mydlo a kremik sme sa ho po troch dnoch zbavili 👌

    sysycek
    5. aug 2019    Čítané 305x
    Image title

    Pohladenie prírodou od two Cosmetics

    Two  cosmetics je 100 % prírodná kozmetika slovenskej značky, ktorá je vhodná aj pre vegánov a vegetariánov.

    V ponuke nájdete balzamy na pery, tuhé mydlá, šumivky do kúpeľa, tuhé šampóny, kondicionéry, telové maslá a iné.

    Taktiež sa značka venuje aj ekológií a zero waste, preto v portfóliu tejto značky nájdete veľmi obľúbené znovupoužiteľné odličovacie tampóny, mydlové orechy, či upcyklované mydelničky.

    Viac informácii o produktoch sa dozviete aj na ich stránke  - twocosmetics.sk

    O tejto kozmetike som donedávna vôbec nepočula, ale akonáhle som zbadala možnosť testovať balík prírodnej kozmetiky od tejto značky, neodolala som, a zapojila som sa vďaka #konik_testuje do testovania.

    Veľmi ma potešilo, že práve Modrý koník ma vybral na testovanie. Ďakujem.

    Po doručení balíku kuriérom, som bola milo prekvapená super balením, keďže sa v balíku nachádzali aj sklenené fľašky. (všetko bolo perfektne zabalené). Musím sa ale priznať, čo ma najviac očarilo, bola tá prenikavá citrusová vôňa, ktorá sa po otvorení balíku krásne rozptýlila do okolia.

    V testovacom balíku ma čakali tieto produkty, ktoré vám chcem bližšie predstaviť.

    MINIME – Krém na strie a bradavky

    Na tento krém som sa asi najviac tešila 😊, keďže som v 37 týždni tehotenstva a čakáme druhé bábätko, moje bruško už nevyzerá tak úžasne ako pred tehotenstvom. 

    Zloženie: mandľový olej, harmančeková voda, emulgačný olivový vosk, bambucké maslo, rastlinný glycerín, Aqua&Dehydroacetic Acid&Benzyl Alcohol (konzervant – schválený Ekocert-om), vitamín E.

    Krém je tuhšej konzistencie a maslového tvaru bez vône. Jeho nanášanie je bez problémov, zanecháva jemný film na pokožke, ktorý sa postupne vsakuje do tela. Používam ho pravidelne 2x do dňa (ráno a večer) a musím povedať, že moja pokožka na brušku je jemnejšia a elastickejšia (aj keď strie mám stále).

    MINIME - výživný krém pre deti

    Zloženie: harmančeková voda, mandľový olej, kvet nechtíka lekárskeho, emulgačný olivový vosk, Aqua&Dehydroacetic Acid&Benzyl Alcohol (konzervant – schválený Ekocert-om).

    Tento detský krém nám moc nevoňal, ale aj napriek tomu som syna po okúpaní pravidelne natrierala. Jeho pokožka bola jemnejšia a hydratovaná. Uvidíme, ako sa bude jeho telo časom správať, najmä v zimnom období, pretože teraz v lete sa často potí.

    MINIME krém na zapareniny

    Zloženie: harmančeková voda, mandľový olej, kvet nechtíka lekárskeho, oxid zinočnatý, emulgačný olivový vosk, Aqua&Dehydroacetic Acid&Benzyl Alcohol (konzervant – schválený Ekocert-om).

    Tento krém sme momentálne nevyužili, keďže môj syn už nepoužíva plienky, ale teším sa, že o necelý mesiac ho môžem využiť.

    PURE mydlo a LEMONADE tuhý šampón

    Mydlo PURE

    Zloženie: voda, hydroxid sodný, kokosový olej, bambucké maslo, olivový olej, kvet nechtíka lekárskeho.

    Toto mydlo vonia typicky po kvete nechtíka lekárskeho, je vhodný aj pre deti, tých čo trpia ekzémom, kožnými vredmi, lupienkou alebo akné.

    Keďže  ani jeden z nás v domácnosti nemá problémy s pokožkou, mydlo sme využívali menej. Ale odporúčam ho aj tým, ktorí trpia tvrdou vodou – hydratuje a vyživuje pokožku.

    LEMONADE tuhý šampón

    Zloženie: tenzid z kokosového oleja, voda, olivový olej, extrakt z morskej riasy, mix citrusových esenciálnych olejov, zelená morská riasa, moringa olejodárna, sľuda – prírodné farbivo, íl, Linalool*, Limonene* ( prirodzene sa vyskytujúce v esenciálnych olejoch).

    Tento druh šampónu som sa bála používať, a preto som si ho nikdy nekúpila, ale priznám sa, že ma veľmi potešil.

    Po nanesení na vlasy sa hneď dobre napenil, vlasy som si nemusela dlho umývať, opláchla som a po vysušení som ich mala bez lupín, ktoré ma predtým trápili. Vlasy pekne citrusovo voňajú, po jeho používaní pozorujem, že ich mám trochu suchšie. Určite odporúčam vyskúšať, u nás používa celá rodina (dokonca aj manžel).

    Nočné regeneračné sérum a pleťový hydrolát

    Túto kombináciu som používala hlavne večer, keďže moja pleť bola po celom dni unavená. Na umytú tvár som si nastriekala pleťový hydrolát z nevädze, stačilo 1x z väčšej diaľky, počkala, kým sa prirodzene vstrebe do pokožky tváre a následne som aplikovala 

    regeneračné sérum. Po vsiaknutí ostala pokožky jemná, hebká a hlavne hydratovaná. Aj keď sa musím priznať, že ráno som sa zobudila s mastnejšou pokožkou, ale to môže byť aj tehotenskými hormónmi. 😀 

    Tak a toto bolo moje 2týždňové testovanie prírodnej kozmetiky od #test_twocosmetics 🙂

    Ešte raz ďakujem za možnosť otestovať tento prírodný balík.

    simeab
    5. aug 2019    Čítané 205x

    Prirodny zazrak

    Dakujem za testovanie vybornej kozmetiky hned po otvoreni baliku krasna vona 

    Ako prve som zacala testovat 

    Tuhy šampon

    Prve co udie do oka je obal je vyrobeny z plodin orechov ako supky,škrupiny,duzina a da sa separovat.Vona je citrusova velmi pekne vonia.Mam dlhe vlasy nevedela som si predstavit umyvat tuhym šamponom ale dobre ,stacilo viac navlhcit sampon aj vlasy a pekne penilo.ja mam sice suche vlasy mne moc nesadlo chcelo by k tomu este balzam.Malemu som umyvala a jemu super 😊

    Mydlo pure 

    Mydlo ma velmi prijemnu a jemu vonu umyvala som si s nim tvar  bola na pocit velmi jemna a cista.Za mna super 

    Pleťovy hyrolat

    Hned po umyti mydlom som si naniesla pletovy hydrolat a prijemnu vonu velmi dobre sa nanasa s rozprasovacom a osviezi plet za mna super kedze mam suchu pokozku.

    Regeneracne nočne serum

    Po hydrolate som si kazdy vecer naniesla nocne serum super sa nanasa da sa pekne nakvapkat a rozotriet moja pokozka bola jemnucka.velmi prijemna vona.

    Krem na strie a bradavky 

    Balenie je sikovne a prakticke aj do kabelky.Krem sa dobre rozotiera aj vstrebava ,vona nie je vyrazna ale to vobec nevadi kedze si s nim mastim aj bradavky.Malemu vyliezol zub a uz ma sem tam pohryzol celkom to zabralo ked som si natrela bradavku.Zacala som natierat aj strie na stehnach no po tak kratkom case neviem povedat ci je to lepsie uvidime 😊

    Detsky krem na zapareniny 

    Kremik som dala malemu do ruky a padol mu na zem a uz vrchnak presmykuje neda sa dobre zavriet .Krem ma dobru hustotu dobre sa s nim natiera a vobec neni po nom ritka cervena takze super 😊

    Detsky vyzivny krem

    Krem ma dobru strukturu super sa rozotiera no skoda ze nevonia ja mam rada maleho vyvonaneho od olejceku takze sme ho malo pouzivali 

    Kozmetika Two ma velmi prekvapila a som bola spokojna urcite budem pokracovat v pouzivani.

    Minime by to chcelo este trochu vylepsit co sa tyka tych baleni a podla mna trochu ta vona aby boli prijemne nie len na dotyk aj ale čuch 😊😊

    ja_mi
    5. aug 2019    Čítané 220x
    Image title

    Prírodná kozmetika

    Veľmi som sa potešila, keď mi prišla ip, že som bola vybraná na test prírodnej slovenskej kozmetiky.

    Len čo prišiel balíček, nevedela som sa dočkať, čo tam bude a ajhla... Takže tu vám zhrniem moje dojmy:

    Detská kozmetika

    • Detský krem:

    Malého natieram každé ráno, aby mal hydratovanú pleť, no tento krém mi odmietal, keďže vôňa nebola lákavá 😊 Voňali po kamilkách a nechtíku, ale deťom to nevonia 😊 To len mne... Takže odmietal po nejakých 3 natretiach: "Mamina, ten smradlavy krém mi už nedávaj." Tak sme prestali.

    • Detský krém na zapareniny:

    Tak ten využijeme až od seprembra, lebo malý brať je ešte v bruš ku 👶

    Ale krémik má neutrálnu vôňu.

    • Krém na strie a bradavky:

    Krém mne osobne vonia a je príjemný.  Zatiaľ natieram denne a môžem len odporučiť , koža na brušku je pevná a hydratovaná. Strie zatiaľ nevidno a dúfam, že to tak aj ostane😊

    • Nechtíkové mydlo:

    Po rozbalení vyzeralo krásne a voňalo tak typicky kamilkovo-nechtíkovo. Bola som zvedavá, čo to spraví, syn má taký ako keby menší ekzém.... Hneď na prvýkrát mu to tak stiahlo a trochu vysušilo. Po viacerých razoch začalo sťahovať, a postupne mizli pupienky. Tak ak máte kožný problém, odporúčam.  

    • Tuhý šampón:

    Tak toto bolo najväčšie prekvapenie. Neverila som tomu, však je to ako mydlo, to mi vlasy ako umyje? No, ale poviem, že aj syn si ho zamiloval. Krásne limetkovo-citrusovo vonia a pení úžasné. Krásne umyjem aj moje husté vlasy. Sú potom jemné a voňavé, určite odporúčam aj na cestovanie. 

    MOJE TOP

    • Nočné regeneračné sérum:

    Tak to ma veľmi prekvapilo. Vonia ako mliečko, a aj tak vyzerá. Po nanesení večer na vyčistenú pleť krásne stiahne a vypne. Pleť je ráno krásne hladká, waw toto 100 % u mňa pôjde 😍

    • Nevädza pleťový hydrolát:

    TOP na osvieženie pleti kdekoľvek. K bazénu, do kabelky, kedykoľvek v tomto teple 😊 Krásne vonia a osvieži pleť. Ideál. 

    Určite ešte siahnem po týchto mojich TOP produktoch. Kto neverí, nech vyskúša. Ale klobúk dole pred šikovnou dievčinou, ktorá ich vyrába. Veľa úspechu a len tak ďalej... Budem sa tešiť aj na ďalšie nové produkty.

    23lenka
    4. aug 2019    Čítané 314x
    Image title

    TWO COSMETICS

    Úvodom môjho článku by som veľmi rada poďakovala za možnosť opäť testovať kozmetiku spolu s mojou rodinkou. Keď prišla správa, že práve ja som bola vybratá na testovanie produktov od two cosmetics, veľmi som sa potešila. Priznám sa, že s touto značkou som nemala skúsenosti doteraz a ani som o nej ešte nepočula. Oslovila ma hlavne tým, že je to v prvom rade slovenská výroba a produkty sú hand made. Keď balíček dorazil, nečakala som ani minútku a hneď som si ho rozbalila. Jeho obsah bol úžasný. Nachádzali sa tam produkty na vlasy a to tuhý šampón, potom produkty na telo - mydlo z nechtíka lekárskeho a krémik na strie a bradavky. Na pleť prišlo nočné sérum, hydrolát a niečo aj pre tých najmenších, a to výživový krém na telo a detský krém na zapareniny.

    TUHÝ ŠAMPÓN

    Ako prvé by som určite chcela vyzdvihnúť tento produkt, ktorý som ja vlastne nikdy predtým neskúšala. Slovo tuhý šampón poznám, ale nikdy som si nevedela predstaviť, ako sa dajú vlasy takým šampónom dobre umyť. Ja mám veľmi jemné vlasy a zároveň kučeravé, čiže som už vyskúšala veľa produktov, ktoré by ich zachránili. Mám problém, že po každom šampóne ma svrbela hlava. Tento produkt ma dostal hneď na prvýkrát, a to naozaj. Po prvej aplikácií tuhého šampónu ma koža na hlave prestala svrbieť. Postupne, približne po týždni, sa úplne stratili aj lupiny, ktorých nebolo veľa, ale predsa boli. Šampón má veľmi príjemnú, sviežu, citrusovú vôňu a je obohatený výťažkami moringy olejdárnej, na povzbudenie a výživu pre všetky typy vlasov. Vlasy krásne po ňom voňajú a čo ma ešte potešilo, že moje kučery akoby nabrali na objeme a robia sa mi pravidelné kučierky. Naozaj som dlho nemala tak dobrý šampón. Šampón som používala priemerne 2 až 3 krát za týždeň. Balenie, v ktorom prišiel, ma tiež dostalo, bola to krabička z papiera, je to veľmi ekologické, keďže môžeme aj takto chrániť našu planétu. Za mňa veľká spokojnosť.

    Mydlo z nechtíka lekárskeho

    Na rad prišlo MYDLO. Ale! Nie je to len hocijaké mydlo, je to prírodné hojivé tuhé mydlo na ruky, telo a tvár s výťažkami nechtíka lekárskeho bez pridanej vône a farbív. Je 100 % prírodné, neobsahuje palmový olej. Takisto ako tuhý šampón, aj toto mydlo prišlo v balení ekologickom, za ktoré naozaj spoločnosť two cosmetics veľmi chválim. Mydlo som používala denne, ale iba večer. Umývala som ním cele telo a aj tvár. Telo ostávalo vláčne a, samozrejme, po sprche som nemusel nanášať krém ani olej, pretože pokožka zostávala krásne hydratovaná. Mydlo krásne čistilo aj moju pleť a pripravilo ju na ďalší krok, ktorý nasledoval v mojom večernom rituáli.

    Pleťový hydrolát Nevädza

    Ďalším produktom, čo tak isto patril k mojim každodenným rituálom, je tento hydrolát z nevädze. Veľmi som si nevedela prvé dni zvyknúť na aplikáciu a aj vôňu. Vždy ako som si ho išla nastriekať na pleť, som sa zľakla, aby som nezasiahla oči. Ale jasné, že som si zvykla a dnes sme "veľkí kamoši". Hydrolát z nevädze poľnej je veľmi osviežujúci a regeneruje pokožku, takže ráno po umytí som ho hneď aplikovala. Pleť ostávala hydratovaná a pripravená na ďalší krok. Hydrolát nielenže upokojí, ale aj zmierňuje opuchy a podráždené oči. Večer som ho používala po odlíčení. Stačí pár strekov na celú tvár. Veľmi sa mi páčilo, ako sa vstrebával, pretože prvý moment vyzerá, akoby mala pleť ostať mierne lepkavá, ale do pár minút je to super. Mne zrovna veľmi nevonia, ale aspoň viem, že v ňom nie sú zbytočné umelé vône.

    NOČNÉ REGENERAČNÉ SÉRUM AHA kyseliny, Antioxidanty

    Nočné sérum bolo, a teda aj stále je, že TOP výrobok, aký som kedy skúsila. Moja zmiešaná pleť hľadala takýto produkt veľmi dlho. Keďže sa mi pleť často mení, raz je mastná, raz suchá, tak tento produkt to úplne normalizuje. Keďže je to nočné sérum, netreba ani písať, kedy sa má používať. Odlíčenú, umytú a hydrolátom ošetrenú pleť som ešte obohatila o sérum, ktoré úplne rozžiari, osvieži a zároveň vyživí moju problematickú pleť. Odkedy ho používam, znížila sa tvorba mazu, pleť je jemnejšia okamžite po prvom použití. Sérum je vhodné pre všetky typy pleti, dodáva pokožke potrebné živiny a je skvelým doplnkom k starostlivosti o pleť. Toto sérum je obohatené o alfa-hydroxidy kyseliny, ktorých zásluhou je hladšia a hydratovaná pleť a na aplikáciu stačí pár kvapiek, čiže toto balenie vydrží určite veľmi dlho. Ak ste ešte nenašli to pravé pre vašu pleť, toto neoľutujete určite!

    MINIME DETSKÝ KRÉM NA ZAPARENINY

    Krémik na zapareniny som myslela, že ani nevyužijeme, keďže mám deti, čo plienky nenosia. Bála som sa, že ako ho vytestujeme. Lenže prišlo leto a s ním aj zaparené miesta na tele. Jedno z mojich dvojčiat má občas červené miesta pri zadočku, a tak sme krémik testovali na ňom a neskôr na manželovi, keďže prišiel z práce so zapareninami na stehnách. Takže kremík ma moc vôňou neoslovil, ani môjho syna, ale, samozrejme, na základe vône nebudeme krém kritizovať. Je 100 % prírodný, neobsahuje syntetiká a parabény. Tento krém je hutnejší, ale za to sa úplne super rozotieral. Miesto natreté bolo chvíľku biele, kým sa krém vstrebal. Rozotieranie išlo ľahúčko a postihnuté miesto ukľudnilo takmer hneď a nebola potreba natierať ho znova. Naozaj po jednom použití začervenanie zmizlo úplne, aj synovi, aj manželovi. Škoda, že sme o ňom nevedeli skôr, keď naše deti plienky nosili, lebo zapareniny nás dosť potrápili. Konkurencia je v tomto určite veľká a každá matka má na tieto krémy svoj názor, ale ak ste nenašli ešte taký, čo naozaj pomohol, tak treba skúsiť túto prírodnú kozmetiku.

    MINIME KRÉM NA STRIE A BRADAVKY

    Na tento produkt som sa popravde veľmi tešila, pretože po dvoch pôrodoch a hlavne po druhom, keď som čakala dvojičky, koža sa dosť poddala a moje bruško je celé zjazvené. Jazvy, alebo teda strie, mám aj na stehnách, bokoch, no proste je ich veľa. Krém má veľmi jemnú konzistenciu, úžasne sa rozotiera a krásne sa vstrebáva do kože a tá ostáva veľmi jemná a akoby vypätejšia. Samozrejme,  nečakajte, že krém zahojí zjazvené telo. To nie! Ale ja, čo som pred plastikou bruška, keďže mi ostal aj previs kože, premastievam kožu pravidelne a určite to aj robiť budem. Neznamená, že keď už máme strie, že tá časť tela má byť zanedbaná, naopak, stále ju treba hydratovať, aj keď je nepekná. Toto odporúča aj môj plastický chirurg. Tento krémik je obohatený výťažkami nechtíka lekárskeho a harmančeka. Upokojuje podráždenú pokožku, a teda aj zjazvenú /strie/. Krém neobsahuje palmový olej, sytetika a parabény.

    MINIME DETSKÝ KRÉM VÝŽIVNÝ

    Ako posledný produkt, ktorý sme testovali spolu s deťmi, je tento výživový krém. Ako inak, je tiež 100 % prírodný a neobsahuje syntetika, palmový olej a ani parabény. Mám tri deti a veľmi si obľúbili kŕemik a pravidelne, ako príde večer a hneď po umytí, si ho pýtajú a natierajú sa medzi sebou. Leto dosť vysušuje ich pokožku a najviac s tým mala problém moja dcéra. Má veľmi suchú kožu a musela sa olejovať aj párkrát počas dňa. S týmto detským krémom jej stačilo vždy len večer a vydržala pekne hydratovaná do ďalšieho dňa. Preto nám ho stačilo používať 1x denne večer. Tento krém má aj veľmi zaujímavú vôňu, mne sa osobne páči/dcéra (8r) vraví, že smrdí 😀 A aj sa krásne rozotiera, hneď sa vsiakne a neostáva pokožka lepkavá ako po iných krémoch. Na dotyk je hneď cítiť jemnosť kože a hydratáciu. Moje deti si ho veľmi obľúbili a aj ja 😀

    Na záver testovania nemám produktom moc čo vytknúť. Možno ten hydrolát by som brala nie v spreji, ale vo fľaštičke s dávkovačom, keďže pri aplikácii som sa vždy mierne zľakla streku. Ale, samozrejme, čo sa nepáči mne, sa nemusí iným. Two cosmetics ma naozaj "dostala" svojou handmade výrobou, samozrejme, aj tým,že produkty sú 100 % prírodné. Som rada za túto možnosť testovania naozaj KVALITY, ktorá sa dnes len tak nevidí. Dúfam, že táto recenzia pomohla a nájdete si svoj produkt alebo produkty, ktoré budú práve pre vás prospešné ako boli pre nás.

    capuletka
    4. aug 2019    Čítané 211x

    Do krabičky nám zabalili aj nádhernú vôňu...

    "Do krabičky nám zabalili aj nádhernú vôňu", to bolo prvé, čo mi bežalo hlavou, keď som so zvedavosťou otvárala náš prvý balíček, na ktorom ako odosielateľ svietil Modrý koník. Prvý dojem je dôležitý, veľmi. A preto som sa na #test_twocosmetics začala nesmierne tešiť ešte predtým, ako som poriadne naštudovala, čo to vlastne idem testovať... 

    Poďme ale pekne poporiadku. Nie som zrovna ten typ, čo používa striktne iba prírodnú kozmetiku a vonkoncom nie som žena, ktorá by sa zbavila všetkých plastových nádob v duchu zerowaste a nonplastic filozofie, aj napriek tomu, že mi je takýto postoj výrobcov nadmieru sympatický. Učím sa vyberať si kvalitu a preberať si medzi tým, čo dám nielen na seba, do seba, ale aj na svoju pokožku. O to viac, že som mama troch malých slečien a záleží mi na tom, aby boli zdravé. Chvalabohu, kožné problémy sa u nás nikdy nedostavili a najväčším strašiakom bol vždy len zaparený zadoček a sem tam nejaké potničky. To, že #konik_testuje medzi testujúce mamičky zaradil aj mňa, ma veľmi potešilo. Táto slovenská čisto prírodná kozmetika ma veľmi oslovila už svojim popisom a ďakujem za možnosť skúsiť si ju. 

    Ako som už v úvode spomenula, prvý dojem predáva. Balenie ale aj prístup k svojim zákazníkom u mňa pri výbere čohokoľvek hrá veľmi dôležitú úlohu. V tomto smere dávam #twocosmetics 10 bodov z 10. Po otvorení krabičky na mňa pozerali produkty veľmi vkusne zabalené v papieri potlačenom ich logom. Aj cez toto balenie sa von šírila úžasná prenikavá vôňa, silná, ale nevtieravá... Svieža a prírodná. Neskôr som objavila jej pôvodcu - tuhý šampón lemonade 🙂 V balíčku sa nachádzala sada detskej kozmetiky - na telo a na zadoček a z rovnakej rady krém pre mamičky na strie a bradavky. Tieto krémiky boli v plastovom obale, o ktorom som sa dočítala, že je možné ho vrátiť na recykláciu, výrobca z neho vyrába upcyklovateľné mydelničky. Skvelá myšlienka. Tuhé mydlo a šampón boli vo veľmi pekných kompostovateľných papierových krabičkách. A napokon prekvapenie iba pre mamičku - veľmi pekný dizajn a opäť i vôňa - hydrolát z nevädze a nočné regeneračné sérum. Čistá radosť zo zásielky a hor sa do testovania! 🙂

    RADA MINIME - menej voňavé, ale prírodné a zdravé

    Mám päťročné dvojičky, slečny, ktoré začína vo veľkom zaujímať kozmetika - maminkine "šminky", voňavky a krémiky. V drogérii trielia rýchlosťou blesku k sprcháčom a šampónom s lákavým obalom ich rozprávkových stars a prosia o takú a onakú "umelinkovú" penu do kúpeľa. Nebudem klamať, nejaké sa u nás nájdu. No pred príchodom týchto produktov som bola naozaj rada, že prišla zaujímavá príležitosť k náučnemu okienku o tom, čo je to prírodná kozmetika a prečo je dobré dávať si na pokožku iba zdravé veci. Tak sa tešili so mnou, že sa budeme krémikovať a testovať. Sú to však BABY, ako sa patrí a vôňa musí byť... aaa šup - tu nebola. Respektíve bola, ale našim čuchovým receptorom zrovna nie veľmi príjemná. Samú seba som vovnútri presviedčala - mama nebuď povrchná, veď nejde o parfumovaný krém a je to tak dobré. LENŽE máme doma aj iné prírodné produkty, aktuálne máme otvorené tri rôzne telové krémy. Natierame sa bambuckým maslom, krémikom z kozieho mlieka a jojobovo-konopným ručne našlahaným krémom... Všetko prírodné a všetko nádherne voňavé. Preto moje malé slečny siahajú radšej po nich, než po Minime kréme na telo. Aj keď niekedy si vyberú aj ten, hlavne preto, že jeho obal je veselý a detský (zase to balenie :D ). Vysvetľovala som im však, že aj keď až tak krásne tento krém nevonia, je vyrobený zo samých výborných rastliniek a bude super aj na rany a bolačky, lebo má v sebe harmanček a nechtík lekársky. Zloženie sa mne osobne veľmi páči a s radosťou ním natieram aj najmenšiu ročnú slečnu. 

    Tej sa ušiel aj druhý testovaný krém z tejto rady, a to konkrétne na zapareniny. Problémy so zaparenou ritkou mávame iba ak má drobec "agresívne riedke kako", to sa nám v posledných dnoch vyhlo, a tak väčšinou po prebalení nepoužívam nijaký krém, po kúpaní nám stačí telový. Ale keďže som chcela otestovať, aký je tento produkt, tak som ho pár dní používala. Neoslovil ma a priznávam, nekúpila by som si ho. Už pri rozotieraní sa z neho robia hrudky a po chvíli fungovania s plienkou z neho na zadočku zostane množstvo krémikových žmolkov, ktoré treba pracne "naháňať" a vyutierať vlhčenými utierkami, či očistiť vodou. Mňa osobne to obťažovalo. Ale dám mu šancu, keď nás postretnú zapareninky, keďže ZASE - zloženie sa mi pozdáva a verím jeho ozdravným účinkom. 

    No a napokon produkt pre mamičku - krém na bradavky a strie - v jednom. Vôňa síce taká nijaká, ale v pohode som sa s ňou stotožnila. Práve počas testovania som mala náročné dni sprevádzané zrejme upchatým mliekovodom a zápalom prsníka, takže som siahala aj po tomto kréme a používala ho najmä na prsia a bradavky... Strie nemám veľmi viditeľné, ale predsa sa nájdu. Účinok tohto krému budem vedieť posúdiť až po dlhšom používaní. Určite mu dávam šancu. Jediná vec, ktorá mi chýbala konkrétne pri tomto kréme, bola absentujúca info o tom, či treba krém pred kojením zmývať alebo nie. Na obale toto mohlo byť uvedené. Vyhľadala som si to na eshope výrobcu, ktorý uvádza: "Bradavky: Krúživými pohybmi vmasírujte krém na umyté a jemne osušené bradavky po kojení. Pokožku nechajte chvíľu voľne dýchať."

    Zhrnutie MINIME krémov: pozitívne hodnotím najmä ich skvelé zloženie - harmanček, mandľový olej, olivový vosk, nechtík, bambucké maslo - nepochybne majú super účinky na pokožku detskú i materstvom namáhanú 🙂 Negatívum je pre mňa absentujúca vôňa, k produktom by mohlo byť pribalených viac info aj v balení.

    MYDLO A ŠAMPÓN - návrat k tuhým skupenstvám 🙂

    Priznávam sa, klasické mydlo už veľmi dlho nepoužívam. V našej kúpeľni sprchové gély a automatické dávkovače tekutého mydla nahradili mydelničky a tak sa u nás, prisahám, nenachádza ani jedna. Ešteže naša sprcha má odkladací priestor aj na mydielko, a tak sa nám PURE MYDLU Z NECHTÍKA LEKÁRSKEHO a TUHÉMU ŠAMPÓNU LEMONADE podarilo predsa len nájsť svoje miestečko. Mydlu som sa potešila, jeho zloženie a popis boli predzvesťou toho naj z naj. Opäť dominantný prvok, liečivá bylinka Nechtík lekársky, v kombinácii s olivovým a kokosovým olejom a bambuckým maslom pomáhajú liečiť ekzémy, lupienku, akné, majú protizápalové účinky a hydratujú. Som rada, že sme našli takéhoto pomocníka, ktorý môže byť prínosný v prípade kožných problémov. Tie nás (klop klop) netrápia, napriek tomu sme sa ním poctivo celý testovací čas umývali všetky štyri. Má však nevýhodu, ktorá je pre moje slečny dosť výrazná - štípe (intímne miesta a, samozrejme, oči). Áno dá sa im vyhnúť, ale niekedy aj NEDÁ - bábätko zapenenými rúčkami prešlo očká a bol z toho riadny hysák... A dievčatá zase vreskoty, keď sa mydlo dostalo medzi nôžky. Ja ho používam aj na tvár -  na čistenie, takže kvitujem jeho všestrannosť. Môjmu estetickému oku sa veľmi páčia bylinky zakomponované do mydla ;)

    Na rad prichádzka doposiaľ pre mňa obrovský otáznik - TUHÝ ŠAMPÓN, o ktorom som doteraz ani len netušila, že existuje. Čo to som si už o ňom prečítala, konkrétne táto značka je opradená pozitívnymi ohlasmi, no napriek tomu som pochybovala a nedávala mu veľké šance... Ale na moje prekvapenie, je skvelý, super pení, za čo má u mňa body. Napenenie je reguľovateľné, človek sa vie s vlasmi omnoho viac pohrať ako pri klasickom šampóne - napeniť, pomasírovať, dopeniť, pomasírovať, opláchnuť a ešte dopeniť... proste paráda. A tá jeho vôňa, ktorou o sebe dával vedieť ešte v krabičke, nesklamala a prevonia vlasy aj celú miestnosť. Veľmi sa mi páči a už teraz viem, že skúsim aj iné vône z tejto značky. A špeciálne ho oceňujem pri umývaní vlások našim princeznám. Naozaj odporúčam!

    Potešenie iba pre mamičku

    Posledné dva produkty v balíčku považujem za skvelý bonus a ďakujem konik_testuje a two cosmetics za to, že pridali pre mamičky takúto čerešničku v podobe Hydrolátu z nevädze a Nočného regeneračného séra. Aj keď pre koníkovskú testovačku bolo zrejme toto mienené ako pohladenie pre mamičky (čo sa určite podarilo), tak, ako som prezerala výrobcov eshop, produkty na pleť tvoria zásadnú časť ich portfólia a už teraz si brúsim zuby na ďalších favoritov, ktorých by som chcela doma mať. Čas pre seba som si dokonale užila každý večer... Keď všetci sladko spinkajú, mama môže ísť do sprchy, kde si dopraje voňavý tuhý šampón, pure mydlom očistí nielen telo, ale aj pleť, na ktorú potom nastrieka výborný voňavý uvoľňujúci hydrolát a po ňom na pleť natrie ešte voňavejšie regeneračné sérum. Do jeho vône som sa zamilovala a zrejme už teraz patrí medzi moje nočné "must have"... Oba produkty som používala aj ráno a cez deň (pssssst), preto už teraz mám núdzu skočiť aj po nejakom dennom kréme z tejto značky. 

    Aby som to zhrnula, hoci rada MINIME bola pre mňa takým príjemným potešením a osviežením pri rozširovaní si obzorov v smere prírodnej detskej kozmetiky, našla som aj zopár múch a nie som si 100 %- ne istá, či po nej siahnem, aj keď minieme zásoby, pleťová TWO kozmetika ma dostala a zostávam jej verná. Rovnako už teraz mám nutkanie objednať ďalšie príchute a vône tuhého šampónu. Preto veľmi pekne ďakujem Modrému koníku za možnosť testovať a spoznať nové zaujímavé produkty a TWO COSMETICS patrí veľká vďaka za skvelý free balík výborných produktov a držím im veľmi palce, nech sa čoraz viac šíria medzi ľudí a nech je o nich stále počuť. 

    Veron a jej Karin & Mia a naša mini Vivienka :-*

    volakova
    4. aug 2019    Čítané 264x

    Ak prírodná kozmetika, tak TwoCosmetics!

    Vďaka @konik_testuje som mala možnosť vyskúšať slovenskú prírodnú kozmetiku two cosmetics. Balíček ma veľmi potešil 😀

    Obsahoval tieto produkty: tuhý šampón, mydlo pure, nočné sérum, hydrolát, krém na bradavky, krém na zapareniny a detský výživný krém.

    Prvé, čo ma zaujalo, bolo balenie produktov. Dajú sa vrátiť výrobcovi, recyklovať, dokonca obaly z mydla a šampónu sa dajú kompostovať! Za toto si odomňa vysluhujú obrovské PLUS. Ale poďme k testovaniu. Testovať som začala hneď v deň, keď som obdržala balíček 🙂 Ako prvú som vyskúšala skupinku troch výrobkov určených na pleť.

    Mydlo pure

    Veľmi príjemné, takmer bez vône. Ja som používala na tvár každé ráno a večer. Stačí raz namydliť a vystačí na vyčistenie celej tváre. Druhý deň sa mi objavilo nejaké to akné, ale myslím si, že to len vytiahlo nečistoty z pleti, pretože odvtedy nemám ani jednu vyrážku 😉

    Hydrolát z nevädze

    Používala som po umytí pleti mydielkom. Osvieži pleť a zdá sa mi, že aj sťahuje póry. Stačí raz strieknuť z väčšej vzdialenosti a pokryje celú tvár. Balenie je dosť veľké, takže určite dlho vydrží. Po nanesení som mala príjemný pocit na pleti. Odporúčam aj na schladenie počas horúcich dní ☀️

    Nočné regeneračné sérum

    Jednoznačne pre mňa ❤TOP výrobok❤, úplne som si ho zamilovala. Určite si ho kúpim aj po spotrebovaní tohto balenia. Má príjemnú vôňu, takú jemnú, nenásilnú. Výborne sa aplikuje, rozotiera a pleť je po ňom vypnutá, žiarivá, jednoducho krásna. Takže za mňa určite vynikajúci výrobok, ktorý stojí za vyskúšanie.

    Ďalším skvelým výrobkom je Tuhý šampón. V balíčku bol Lemonade s krásnou vôňou citrusov. Šampón má 85 g, čo je v porovnaní s inými konkurenčnými šampónmi skutočne veľa. Zvyčajne kúpite 25 g tuhé šampóny, takže tento sa aj cenovo oplatí. Taktiež som mala možnosť vyskúšať tuhý šampón od konkurencie a musím povedať, že šampón od two cosmetics oveľa lepšie pení. Stačí trochu namydliť v rukách alebo prejsť po vlasoch a vytvorí peknú penu. Počas testovania ma pobavila otázka môjho manžela: "Ty si umývaš vlasy mydlom?" 😆 Takže toto"mydlo" na vlasy určite odporúčam.

    S mojou malou 6-mesačnou dcérkou sme testovali radu Minime. Krém na zapareniny hodnotím pozitívne. Dobre sa nanáša, zanecháva jemnú, akokeby púdrovú vrstvu a celkom dobre sťahuje zapareninu. Avšak konkurenčný, ktorý mám doma od značky Weleda, sa mi zdá účinnejší.

    Výživný detský krém

    Malú zatiaľ veľmi nenatieram, ale skúsila som aspoň v rámci masáže. Natrela som jej nôžky a krém sa dobre rozotiera, pokožka bola príjemná na dotyk, krém nebol mastný a zanechal ochrannú vrstvu. Podľa mňa bude výborným krémom do studeného počasia na ochranu pred zimou ❄

    Posledným testovaným výrobkom bol krém na bradavky a strie. Aj keď kojím, s bradavkami nemám problém a nenatieram ničím. Možno využijem, keď bude mať malá zúbky a bude to horšie. Ale skúsila som aspoň trošku a je taký hustejší, mastnejší. Natierala som aj strie na nohe, ale za tak krátky čas nemôžem posúdiť. Na bradavky by som ho uprednostnila pred inými hlavne z toho dôvodu, že má prírodné zloženie a určite by som si nenatierala bradavky nejakými chemickými krémami.

    Ako vidíte, na kozmetiku nešetrím chválou, avšak našla som aj nejaké mínusy. Mne osobne nevoňajú výrobky Minime. Po viacerých použitiach si však človek zvykne 😉 A niekomu možno táto vôňa nevadí. Taktiež balenie krému na zapareniny som mala poškodené. Už v balíčku bol krémik otvorený. Vrchnák sa pretáča, takže sa nedá správne zavrieť. Pri manipulácií mi, žiaľ, kvoli tomu spadol a časť krému skončila na podlahe, čo je škoda 😕

    Celkovo však kozmetiku hodnotím veľmi pozitívne a určite vyskúšam aj iné výrobky tejto značky. Už teraz sa teším 🤗

    zuszana
    4. aug 2019    Čítané 176x

    Test kozmetiky twocosmetics

    Prírodná kozmetika. Aj vy máte pocit, že sa na nás valí z každej strany a vy neviete, ktorú vyskúšať, otestovať, ovoňať? Môj prípad. Som maniačka na akúkoľvek kozmetiku, chcela by som mať všetko, ale v poslednej dobe sa snažim prechádzať na prírodné výrobky, keďže vidím, čo sa deje okolo nás, ako si sami ničíme prírodu, koľko odpadu denne vyprodukujeme. Preto som nesmierne rada, že som dostala možnosť vyskúšať našu, slovenskú, prírodnú kozmetiku two cosmetics. Jej filozofia ma veľmi oslovila, páči sa mi, že tégliky, v ktorých sú krémiky, môžete vrátiť a oni z nich vyrobia krásne mističky na mydlá. 

    Predstavím vam výrobky, ktoré som mala možnosť otestovať. Používala som ich dva týždne, poctivo, a niektorým z nich zostávam verná. Ale poďme pekne poporiadku. 

    Balíček prišiel rýchlo, tak ako sľubovali, vecičky pekne zabalené v papieri s logom firmy.

    Milo ma prekvapila kolekcia pre detičky a mamičky svojím veselým balením v papierových téglikoch. Keďže som na materskej s dcérkou, vybláznili sme sa s nimi dostatočne. 

    Detský výživný krém má jemnú, príjemnú vôňu a oceňujem hlavne to, že sa rýchlo vstrebe, ciže žiadne mastné telíčko, ako zostáva napr. po olejoch. A paráda je to, že nielen moja malá bola pekne jemnučká, ale aj moje ruky. 

    Na ritku proti zapareninám som používala aj pri synovi, aj pri dcérke sudokrem, oproti nemu je tento od two cosmetics oveľa vláčnejší, stačí ho máličko, ale mám pocit, že až tak dobre nezabral. 

    Krém na strie a bradavky neviem adekvátne zhodnotiť, keďže podľa mňa na strie nepomôže nič 😂 A s kojením problém nemám, takže na bradavky mi nebol potrebný. Pozitívom je, že sa tiež rýchlo vstrebáva a pokožka je po ňom hydratovaná. Z tejto rady u mňa teda vyhráva detský výživný krem.

    No a poďme ku pleťovej kozmetike, na ktorú si dosť potrpím, keďže mám suchú pleť, často sa mi robia na nose šupinky pod makeupom a večer po odlíčení mávam pleť extrémne suchú a napnutú. 

    Poviem vám, nočné serum s aha kyselinami je bomba a zostávam mu verná. Má konzistenciu podľa mňa ako acidofilné mliečko, ale vonia lepšie 😉 Dobre sa nanáša, rýchlo sa vstrebe, mám pri ňom pocit, ako keby ho moja pleť doslova vcucla. A čo je najlepšie, nemusela som po ňom použiť už vôbec krém. Takže na suchu pleť úplne top! 

    O hydroláte som doteraz ani nepočula, netušila som, že niečo také existuje, ale už bez toho nebudem. Používala som ho ráno aj večer, jednoducho sa nastrieka na pleť a buď som ho nechala uschnúť, alebo som naň použila pleťový olej. Ja už dlhšie používam moringový a vieme, že oleje sa aplikujú na navlhčenú pleť, takze v kombinácii s hydrolátom, je to bomba pre pleť. Skúšala som nevädzovy hydrolát, ktorý sľuboval osvieženie oči, a musím uznať, že ráno po jeho použití ma hneď prebralo 😂 Určite vyskúšam aj iné, ktoré ponúka táto firma, ako napr. levanduľový, ružový, tea tree. 

    Uz dlhšie sa odličujem mydlom, viem že to pre pleť asi nie je úplne ok, ale s jemným prírodným mydlom je to podľa mňa odpustené. Aj toto nechtíkové mi vyhovovalo a mám pocit, že ho za tie dva týždne ani neubudlo, takze výdrž ma skvelú. Navyše je protizápalové, takže mi pekne stiahlo aj prípadné vyrážky.

    Tuhý šampón Lemonade citrus som si nechala na záver, lebo to bola u mňa večná dilema. Áno, či nie? Umyje mydlo vôbec vlasy? Nebudú suché? Bude dosť peniť?

    Odpoveďou na moju prvú otázku je ÁNO. Mydielko super pení, vlasy mi v pohode umylo, ale aj napriek tomu som musela použiť kondicionér, keďže mám svoje vlasy veľmi suché, namáhané množstvom laku. Jediné, čo ma neoslovilo, je vôňa šampónu. Nemám rada citrusové vône, takže nabudúce vyskúšam nejaké iné. Nevýhodou je možno to, že sa rýchlejšie minie, treba ho skladovať samozrejme v suchu. 

    Dúfam, že vám moja recenzia pomôže pri výbere a nebojte sa vyskúšať túto kozmetiku, lebo to majú fakt prepracované. A nezabudnite, príroda nikdy nesklame, len ju treba správne využiť 😉

    A toto mydielko poznáte? Je bez palmového oleja, 100%vegan, a tá vôňa? Niečo neskutočne prírodné. Samozrejme majú na výber aj iné. Toto u nás doma zvíťazilo, keďže sa u nás práve objavil aj nejaký ekzém na lýtku staršieho syna. Vzali sme si ho aj do vane, nemusí slúžiť len na ruky👌 Vďaka obsiahnutym olejom mydlo upokojí a lieči pokožku. Olivový olej pokožku hydratuje a vyživí vďaka obsahu cenných látok a vitamínov. Je vhodný aj pre udržanie elasticity a mladistvého vzhľadu pleti. Čiže aj maminka si prišla na svoje 😉 A hlavne - keď prídeme po celom dni z vinku domov zablátený a špinaVý tak má aj protizápalové, zvláčňujúce a zvlhčujúce účinky. Je to zázrak medzi mydlami ☝️#test_twocosmetics

    Žienky čo vy a sérum na pleť? Máte nejake overené? Používate toto od two cosmetics prírodné nočné sérum niektorá? Ja ho používam dva týždne zatiaľ a som spokojná zatiaľ.. V lete som vzdy bojovala s mastnou pleťou,keďže je vonku tak horúco.Ráno som vstavala s lesklou tvárou 🤦‍♀️ serum udržuje moju pleť v norme v noci
    #test_twocosmetics

    volakova
    Správa bola zmenená    30. júl 2019    

    Kozmetika Twocosmetics ma prekvalipa svojimi obalmi a baleniami výrobkov. Dajú sa dokonca vrátiť výrobcovi aby sa mohli znova použiť. Za toto maju obrovské +👍A čo vy a životné prodtredie? Snažíte sa nejako šetriť prírodu? Ja osobne sa snažím používať čo najmej sáčkov, triedim odpad a bio odpad, zbieram použitý olej, používam háčkované odličovacie tampóny na čistenie pleti, snažím sa používať na nákup len jednu veľkú tašku.

    #test_twocosmetics

    (2 fotky)
    ja_mi
    Správa bola zmenená    27. júl 2019    

    #test_twocosmetics

    Za mňa TOP.
    Mliečne nočné serum.
    Krásna vona...naozaj ako mliecko 😊
    Pleť je hydratovana. Vlacna .A krasne jemná. Ako 👶.
    Určite odporúčam za mňa že WAW.

    Zdieľam s vami moje mimoriadne nadšenie z tuhého šampónu Lemonade od Two Cosmetics 🤩 Testujem tento šampón chvíľu ale na moje prekvapenie veľmi dobre pení, mimoriadne dobre, ešte žiadny tuhý šampón čo som mala tak dobre nepenil ♥️ Spisujem dlhší článok o všetkých produktoch, ktoré testujem, takže viac vám zatiaľ neprezradím 😉 #test_twocosmetics

    volakova
    Správa bola zmenená    24. júl 2019    

    Testujeme krém na zapareniny od Twocosmetics. Dobrá konzistenica, ľahko sa nanáša a rozotiera. Jediné čo mi vadí je jeho vôňa. Mne osobne nevonia ale to je asi individuálne. Aký krém na zapareniny používate vy? Volíte krémy, ktoré sú na prírodnej báze?

    #test_twocosmetics

    Ako prvé som otestovala tuto dvojku, ja som dovtedy ani netušila čo je hydrolát- poznala som to pod iným nazvom. Nevadzovy hydrolat je neskutocna vona, nieco neopisatelne. Jednoducho sa nanasa-len nastrieka na plet a potom pride na rad (vecer) serum, tazko este hodnotit jeho ucinnost zatial mozem zhodnotit len konzistenciu- prijemna na plet aj na dotyk pri rozotreti a vona neutralna podla mna taka aku ma mat prirodna kozmetika. #test_twocosmetics

    Dakujem za moznost testovat 😉 A keby ste vedeli aka krasna vona ma oviala ked som tuto zazracnu krabicku otvorila 🤪#test_twocosmetics

    simeab
    Správa bola zmenená    23. júl 2019    

    Tak obavala som ako sa mi budu umyvat vlasy s tuhym samponom ale celkom dobre😊 musim mat dost namocene vlasy a aj samopon musim dost namocit a celkom dobre mi penili vlasy a ta krasna citrusova vona 😊 za mna super a co vy?
    #test_twocosmetics

    ja_mi
    Správa bola zmenená    23. júl 2019    

    #test_twocosmetics

    Ďalšia skúsenosť.
    Krém na strie a bradavky.

    Zatiaľ mozem povedat ze skúšam len na bruško., príjemné vonia 😊a moje bruško je hydratovane a vlacne...žiadne strie zatiaľ nevidno a dúfam že ani nebude😊...
    Určite by som odpodrucila....čo sa týka bradaviek môžem povedat cca o 2m keď sa z bruska vyliahne ❤❤❤....

    (2 fotky)

    Ja a aj naša Taminka vďaka @konik_testuje testujeme tieto parádne novinky od Two Cosmetics 😍 Milujem túto značku, sama mám pre seba niekoľko produktov a veľmi sa teším, že tentokrát vyskúšam na Taminku aj radu MiniMe ♥️ Momentálne sme vo fáze testovania ale už čoskoro vám prinesiem prvé dojmy z produktov pre detičky 💋 #test_twocosmetics

    Každý večer sa teším na chvíľku pre seba s Twocosmetics 🤗 najprv si tvár umyjem mydlom, následne nastriekam hydrolát a na záver použijem sérum, ktoré som si úplne zamilovala 🥰 výborne sa aplikuje, má príjemnú vôňu, dobre sa rozotiera a pleť je po ňom krásna.

    #test_twocosmetics

    Vždy som tuhé šampóny obchádzala oblúkom nakoľko som nechápala ako si umyjem moje vlasy,, mydlom,, 😅 omyl tento tuhý šampón ma teda presvedčil, že sa to dá. Mimochodom vonia krásne a stačí ho trošku namočiť a vytvorí penu. Ako ste na tom vy a tuhé šampóny? Používate ich? Máte konkrétne tento niektorá doma?
    #test_twocosmetics

    #test_twocosmetics
    Prisla stuhou previazana skatulka a v nej bola, bola bola bola.... TAKATO MEGA KRASNA NADIELKA. Balenie ma jednoducho nadchlo. Kiez by ste cez fotku mohli citit aj vy tu nadhernu vonu, ktora po rozbaleni krabicky zaplavila cely nas dom. Povodca bol o chvilocku jasny - tuhy citrusovy sampon. Uz sa nan tesim, ako aj na vsetky zaujimave produkty, ktore nas cakaju na testovanie. 😍