sú krásne ja om piekla ale nezdobila medovníčky 😀
250 g
maslo
4 ks
tortové oplátky
200 g
sušené mlieko
200 g
práškový cukor
50 ml
teplá voda
2 hrste
mandle
trochu
kokos na obaľovanie
Medovnicky mas krasne.. ja robim tento rok medovniky , medvedie labky a nepecene bananove jednohubky a marokanky
Ja robievam Rafaello guľky, presne podla receptu ako
@katarinka243 😀
A pred materstvom som robievala aj Baileys z rumu, šľahačky, Kúzelný a práškového cukru
*miesto kúzelný tam mala byť Nutella... Blbý autocorrect
Tak nie je to sice na jedenie, ale ja si bez tradicneho domaceho vajcoveho likeru vianoce predstavit neviem. Recept mojej babky 😉
50dkg praskoveho cukru
8 zltok
2 vanilkove cukre alebo jeden vanilkovy lusk
vsetko spolu nad parou vymiesat do peny
potom pridat 250ml kondenzovaneho mlieka (salko) kludne aj viacej, podla chuti
plus 500ml rumu (ja davam max 3deci aby bol hustejsi, ale to si moze pridat kazdy podla chuti)
a uz len naliat do flase a poharikov 😍
U nas su oblubene burizonove gulky.nechat skaramelizovat cukor, pridat salko, pomuesat a do horucej zmesi dat burizony. Teraz to robim ako roladu kedze nieje cas sulat gulicky 😂
Žĺtkové rezy robím každé vianoce . https://dobruchut.azet.sk/recept/30325/orechove...
medovníčky nádherné 👍
ako ma sestra ucila...grilazky 30-20-20-30 ...30dkg cukru na karamel+20dkg salko (1 salko) +20dkg (1 maslo) + 30 dkg orechy ....
linecke robim 1-2-3 ,
medovnicky z hlavy neviem, ale mam ich tuto v skupine ,ktoru somzalozila este pred 4 rokmi, overene....
U nás zaručene nesmú chýbať Linecké koláčiky
https://varecha.pravda.sk/recepty/linecke-kolac...
A ihneď mäkké Medovníčky od Adriany Polákovej...
Všetky tieto dobroty už čakajú na sviatočný okamih 😉
Ale priznám sa, že ani mne sa niekedy nevydarili...lenže toho roku som cesto vymiešala kuchynským robotom a bolo dokonalé.
U nás šuhajdy a vanilkové rožky sú naj
U nás nesmu chýbať tradičné medovníky pre deti a mužove naj grilazky
250g cukru, 1 palmarin, salko, 100g pomletých orechov, tortove oplatky. 😉
Moje naj kokosove jeze mnaaam
U nás sú najobľúbenejšie karamelové košíčky ❤
RECEPT:
Cesto:200g hladkej muky,125 g Hery,62,5g praskoveho cukru,1 vajce.Z tychto surovin vypracujeme cesto,ak sa zda moc lepive mozeme pridat este trosku muky,ale nie vela,lebo by boli kosicky potom tvrdsie.Cesto nechame odlezat v chladnicke.Potom cestom naplnime kovove formicky -kosicky a na 150 stupnov upecieme.
Krem:2 hodiny varene salko(vychladnute) po lyzickach vmiesavame do 250 g do penista vymiesaneho masla.Ak by sa krem nahodou sekol (ako mne 😄) pomozeme si ponornym mixerom ktory krem zachrani😊.Kosicky naplnime kremom a namacame do roztopenej cokolady.Je to ozaj mnamka,hlavne pre karamelovych maniakov ako som ja 😊
450 g
polohrubá múka
200 g
práškový cukor
50 g
Flora Gold
4 PL
med
2 ks
vajce
U nás jednoznačne linecké tie milujeme a prvé sa aj spapkaju😋😋
u nas kokosove jeze a linecke, mnamky
Linecke...
380g Hladka muka
125g Praskovy cukor
1 Vajce
1 Vanilkovy cukor
1/2 prasok do peciva
250g Hera
Kávové zrná....https://varecha.pravda.sk/recepty/kavove-zrna-f...
Naše najoblubenejsie su makové očká od Tinkine recepty:200 gram špaldová celozrnná hladká múka,
85 gram pomletý mak
130 gram maslo 82% tné
2 ks vajcia
4 PL med
štipka soľ
mandle
sušené višne, suroviny zmiešame, dáme na 30 min do chladničky, potom tvarujeme očká, do stredu dáme visnu alebo mandlu. Pečieme na 180 12-14 minút.
Krásne Vianoce!
U nas jednoznacne vanilkove rozky nemozu chybat.
Zdravo, chutne 😝
U nás pečenie každoročne pečenie začínam lineckými, recept mám od mojej najlepšej priateľky, a potom vanilkové rožky ...to je klasika, to musí byť...pre vôňu, pre chuť pre radosť 😉
Pre môjho manželá nesmú chýbať kokosové fúkane rožky..
Kazdorocne 🙂 receptik na lavy zakusok u nas TOP 🙂
baby recept mám po madarsky🙂 ale tak prekladam😃
3 celé vajcia,1 Heru, 20dkg cukru
to to všetko zmiesame nad parou cca 25 min..
Už nachystane tie tortové oblatky (na male kusky to treba nasekat aelbo len v ruke ) , 10dkg ovocné cukriky (pridám fotku),10dkg nasekané orechy, 3 pl kakaa. Potom dáme dole z ohňa a všetko dokopy zmiešame. potom to nalejeme do formy, tiež pridám fotku do akej. a dame po tom do chladničky. 🙂 hotovo
U nas lepene,jeze,suhajdy,canilkove rozky a medovnicky 😉😊
Najradšej mám medovníky, ale tie mäkké, podľa tohto receptu : 1 kg hladká múka, 38 dkg medu, 30 dkg kr. Cukor , 2 KL soda b., 12 dkg Hera, 4 vajcia, 2 KL škorica. 🙂
najoblubenejsia je torta malakov, cianocna tradicia nasej rodiny uz desatrocia
maslo zltka cukor vymiesat, do toho vmiesat vyslahanu slahacku a mlete madle, potom sa to preklada piskotami,zatazene cez noc pekne stuhne a podavame s kopcekom slahacky.
U nás nesmú chýbať medové rezy a tohto roku idem prvýkrát vyskúšať aj marlenku podľa tohto receptu https://bonvivani.sk/recepty/marlenka
Uvidíme či sa podarí ☺️
Zatiaľ mám napecene len spaldove linecké.
U nás na Vianoce nikdy nesmú chýbať Medové rezy (150g prášk.cukru, 2 vajcia, 2PL medu, 1ČL sódy bikarbóny, 50g masla a 400g hladkej múky. Na plnku:500 ml mlieka, 2 Zlaté klasy, 1 vanilkový cukor, 250g masla, 180g prášk. cukru, ríbezľový lekvár a na poliatie čokoládová poleva) a každoročne nesmie chýbať ani Vanilkový punč, ktorý si dáme na Vianoce večer k telke, alebo na Silvestra (1bal. Zlatého klasu, 75g cukru, 1 vanilkový cukor, 1l mlieka, 1 vanilkový struk a pre dospelých pridáme aj 100ml rumu. Ozdobíme šľahačkou posypanou škoricovým cukrom a sušenými brusnicami) 😉
U nás sú top zazvorniky.veľa veľa zázvoru 😀
https://bonvivani.sk/recepty/zazvorniky
Šťastné a Veselé 😉
my uz mame 4druhy-aj medovnicky,aj linecke 😉 z vianocneho specialu z tinkinerecepty.sk, dnes este vanilkove rozky z tej stranky ideme robit, odporucam, ja uz asi 4.rok peciem podla Tinky-zdravo a hravo 🙂 pekne Vianoce 🙂
Ahojte u nas my pomáhajú takyto krasny pomocníci napiekli uz medovniky,linecke a vanilkove rožky 🙂učím ich ze bez práce niesu koláče 🙂
Tento rok mi moja mamina upiekla medovnicky a linecke, este by som chcela urobit ule, medvedie labky, ale nejako na mna dopadla uplna unava a neviem vyliezt z postele
258 suhajd
4 veľké krabice perníkov
U nás linecké, suhajdy a oriešky sú top👍
.. Tak my mame jedenast druhov (zatial😂) ale najoblubenejsie su take kakaove nutelou zlepovane. Tento rok su z troch daviek🙊😂
(tie v strede) toto je len mala krabicka pre segru😝
Linecke 1 2 3 🙂 su u nas top :D
Perniky 😍 a suhajdy 😍😍 to my môžeme stále 🤞
Tento rok peciem len medovniky(ako kazdy rok,deti vykrajuju a zdobia),lebo od zaciatku decembra behame s malym po lekaroch a nemocnici,na ine uz nemam energiu,tak som si ostatne objednala.recept na medovniky:
Suroviny:
160 g med
160 g cukor kryštál
120 g Hera
500 g múka hladká
1 KL sóda bikarbóna
1 KL škorica mletá
2 ks vajcia
pernikove korenie
Robim vzdy dvojitu davku.
...u nás prvá várka objednaných medovníčkov, lineckých a vanilkových rožkov padla za "obeť" behom týždňa,každí chodil ochutnávať,až nebolo,čo koštovať...tak sa včera dcéra dala na "boj"a napiekla znova linecké a medovníčky...dokedy však vydržia,netuším😉...babi sľúbila ešte parížske rožky,kokos.ježe a punčové...
tieto pariske rohlicky su proste TOP 🙂
https://www.mimibazar.cz/recept/67320/parizske-...
slahackove pecivo (pufky) vyborne a krehke,rozplyvaju sa na jazyku
350 g hladkej múky, vanilkový cukor, Hera, 250 ml šľahačkovej smotany (33%), štipka soli a práškový a vanilkový cukor na obalenie. Vymiesame cesto,ak je potreba tak pridame hl.muku,nechame v chlade aspon 30min. Rozvalkame na 0,5-1cm a vykrajujeme formickami. Pecieme na papiery na pecenie cca 15min,este horuce obalime v cukre (pras.+vanilkovy zmiesany) 😋😋😋😋
Vanilkové a parížske rožky , linecké orechové a zákusky
Pre mojich chlapcov su tieto Vianoce najoblubenejsie skoricovo-medove susienky, ktore obaja poctivo peciatkovali☺
@ tinka.binka Tento recept na linecke sa ti urcite podari, ja robim iba podla neho a su vyborne 🙂 300g hladka muka, 200g maslo, 100g praskovy cukor, 1 vanilkovy cukor, trochu kory z citrona a 1ks zltok. Vymiesas hladke cesto, cez noc nechame v chladnicke ztuhnut a potom vykrajujeme 🙂
Gaštanové guľky (nepečené)
100g piškót
200g gaštanového pyré (hľadaj značku Novaco, to je najlepšie, oranžový obal, vyzerá ako maslo, tie iné značky sú strašne horké, toto je sladké 🙂 )
40g zmäknutého masla
1 vanilkový cukor
pol PL práškového cukru
pol deci rumu
kokos na obalenie.
Rozpučiť zmäknutú kocku pyré, k tomu pridať cukry, maslo, nastrúhané piškóty (mixujem ich krátko v mixéri), a rum, robiť guličky, obaliť v kokose. Sú lepšie, keď ich na chvíľu dáš stuhnúť do chladničky, tak na 15 min. 🙂 (Recept som pred troma rokmi dostala od kamošky, odvtedy sú náš sviatočný evergreen. 🙂
@michellemary toto vyskusam 😉
60dkg hl.muka
25dkg masla
15dkg medu
25dkg pras. cukor
2vajcia
1lyzicka sody bikarbony
1lyzica pernikove korenie
Vsetko zmiesat a nechat odpcivat v chladnicke robili sme prvykrat ale boli super ledva som dopiekla a uz brali a jedli😉
U nas urcite metrovy a zltkove
Ja som este nepiekla, ale moji ziaci mi podarovali taketo medovnicky... potesili ma velmi ♥
Este raz ale s fotkou,som zabudla pridat 😊😊
slahackove pecivo (pufky) vyborne a krehke,rozplyvaju sa na jazyku
350 g hladkej múky, vanilkový cukor, Hera, 250 ml šľahačkovej smotany (33😵, štipka soli a práškový a vanilkový cukor na obalenie. Vymiesame cesto,ak je potreba tak pridame hl.muku,nechame v chlade aspon 30min. Rozvalkame na 0,5-1cm a vykrajujeme formickami. Pecieme na papiery na pecenie cca 15min,este horuce obalime v cukre (pras.+vanilkovy zmiesany) 😋😋😋😋
Po medovníčkoch sú u nás naj "oriešky", len plnku mám už uľahčenú , robím ju zo salka 😉
Škoricové keksy 🙂 https://varecha.pravda.sk/recepty/skoricove-sus...
Panna cotta z ananásom
INGREDIENCIE
1 liter
smotana na šľahanie
40 g
želatína
350 ml
mlieko
6 PL
kryštálový cukor
1 ks
vanilkový struk Bourbon
bal.piškótov z Lidlu
1ČL instantnej kávy
0,5 dcl likéru amaretto
POSTUP:
Smotanu s polovicou mlieka, cukrom a vyškrabaným vanilkovým strukom dáme zohriať v hrnci. V druhej polovici mlieka necháme napučať želatínu, potom ju trochu zohrejeme, avšak nesmie vrieť. Prilejeme trochu smotany, rozmiešame a vlejeme do hrnca so smotanou. Ešte chvíľu povaríme a plníme do nádobiek alebo formičiek, necháme vychladnúť a dáme do chladničky stuhnúť. Panna cottu môžeme ozdobiť akoukoľvek ovocnou omáčkou. Odporúčam však nejakou z kyslejšieho ovocia, napr. mix ríbezlí a malín povarených s trochou cukru a zmixovaných.Pomedzi to dávame vrstvu z okrúhlych piškót namáčaných v instantnej neosladenej káve ochutenej amarettom.
Ja som na dno naukládala prv piškoty poliala kávou a na to dala panna cottu a potom ananás a zas panna cottu a potom zas piškóty.
Cappuccino keksy
150 g hladkej muky, 120 g praskoveho cukru, 100 g masla, 1 vajce, 2 CL instantnej kavy, 1/2 CL mletej skorice, 1 CL kypriaceho prasku, struhanu cokoladu a mlete orechy cca po 50 g, stipka soli
A takto mi pomahal syncek
u nás aj v detstve boli tie naj koláčiky na Vianoce medovníky. Maminka mala taký recept, že sme medovníčky piekli už na Mikuláša, aby do sviatkov stihli zmäknúť. Bolo to pre nás čarovné, voňavé predzvestie sviatkov. Ja mám iný recpt na medovníky, je z Vianočnej kuchárky, ktorú som myslím ešte ako slobodná dostala práve od maminky:
600 g hl. múky, 200 g prášk. cukru, 125 g medu, 125 g masla, 2 vajcia, ja dávam kypriaci prášok do pečiva na perníčky a ešte perníkové korenie. Vypracovať hutné cesto a nechať odstáť 1 deň v chladničke. Tento rok samozrejme pomáhal "valcovať" aj môj 5 ročný syn, vykrajoval si. Keďže som zistlia, že na dve dávky mám málo pšeničnej hladkej múky, použila som aj žitnú chlebovú hladkú. Nie som žiadna bio mama, ale okolnosti donútili a veruže sa celkom vydarili, ani tú žitnú múku tam nie je veľmi cítiť, zato cesto sa mi veľmi vydarilo, výborne sa mi s ním pracovalo. Nezdobím, nemám tú trpezlivosť. Obdivuje žienky, ktoré si ku tomu sadnú, zarobia perfektnú cukrovú polevu a zdobia. Musí to byť super relax. A aké je to krásne.....
ahoj, my nepecieme - ale spravili sme s detmi aspon medovnicky z razcnej muky a suhajdy - tie boli asi topkove, kedze je to paradna sladka bomba: 150g pomletych orechov + salko vpred uvarene + maslo - zmiesame a do kosickov davam roztopenu coko plus tuto zmes plus zas coko a na vrch lentilku
https://varecha.pravda.sk/recepty/jednoducha-hr... nesmie chýbat 🙂