1 / 1

    Ja som dcére začala dávať až na strednej. A nie za zásluhy, ale len tak, nech má.🙂

    19. mar 2022

    Nikdy som vreckové nedostávala a nikdy deťom nedávala. Dostali peniaze, keď na niečo potrebujú, keď idú von s kamarátkami a podobne. Nikdy nie fixnú sumu na týždeň, či na mesiac. A už vôbec nikdy som nedávala za pomoc v domácnosti. To je predsa absolútna samozrejmosť pre všetkých členov rodiny.

    19. mar 2022

    Nedavam vreckove, ked opýta dcera ze potrebuje, dam jej.

    19. mar 2022

    @abbey1 ja, naopak, dávam fixnú, nech sa naučí gazdovať. A, samozrejme, že keď potrebuje niečo väčšie, kúpime jej to.

    19. mar 2022

    ja som davala a davam. Na druhom stupni (asi od 7.rocnika) zakladnej skoly 30 euro na mesiac. Od strednej skoly 100 euro mesacne. Ale obaja chodili do skoly v inom meste, denne cestovali, dochadzali.
    Co neminu, si setria na ucte. Dcera je viac setrnejsia, ta ma na ucte cca 1000 euro.

    19. mar 2022

    Rovnako ako
    @abbey1 , deti dostavaju peniaze podla potreby.
    Podiel na starostlivosti i domacnost povazujem za prirodzenu sucast zivota, rovnako ako ine cinnosti, ktore vykonavaju (skola, sport).
    Popravde, mam pocit, ze takto im davame menej penazi, ako keby sme im davali nejaku fixnu sumu, lebo si peniaze pytaju len ked naozaj potrebuju a prebytky neoplieskaju na blbosti.

    19. mar 2022

    Neučím deti na peniaze . Čo potrebujú alebo chcú tak kúpim . Najstaršiemu 18 r. Dávam peniaze ak má dobre známky( nie vela max.5€ ) ...inak nedostáva nič . Kupoval Čo nemal a s čím nesúhlasím tak si to sám pokašľal .

    19. mar 2022

    Moji chalani nedostávajú. Ak potrebujú na niečo, dostanú. Ja som dostávala až na strednej, tak asi to tak budem praktizovať aj pri chalanoch. Na ZŠ podľa mňa deťom eurace vôbec netreba.

    19. mar 2022

    Ja som zaviedla v 5.triede 5€ na týždeň.
    Je na nich,čo s nimi urobia.Jedna dcéra minie,druhá si šetrí.Ked niečo riešia,vzájomne darčeky,blbosticky,tak zo svojich.Chodia do školy v blízkom meste.

    19. mar 2022

    Davam 12 eur mesacne, ak pojdu takto ceny hore ako idu, tak budu dostavat 15 eur mesacne. Tie peniaze su ich, vyuziju na co chcu. Neplatia si z toho ziadne autobusy ani kina, ani nic ine, s tymto sa ucia gazdovat, a ked si chcu na nieco drahsie nasetrit

    19. mar 2022

    Tak naša Lili dostáva za 1tku od bábiny, deda a prababky .Nezasahujem do toho 🙂 A my jej dávame za to ze veľa krát toho dosť porobi co ani od nej nechceme .Ale ze by mesačne sme jej niečo dávali to nie.Ked niečo chce tak pokiaľ to nie je blbosť nie je problém ..

    19. mar 2022

    Nedávam vreckové. Decká si šporia keď dostanú peniaze k sviatkom od rodiny, zato si kupujú veci navyše pre radosť, Nechávam to na nich ako ich investujú. Nekupujú blbosti, skôr sporia.
    Starší syn už je na strednej, tak tomu dávam peniaze priebežne alebo si pýta sám keď potrebuje. Raz za čas sa ho pýtam, či nejaké peniaze má keďže cestuje do mesta, ale keď mu dojdú vypýta si aj sám. Menší nemá kde mínať, tomu stačí do školy brejk karta🙈
    Ale pravidelne nedostávajú.

    19. mar 2022

    siedmacka 10€ mesacne, stvrtacka nedostava nic (zatial)

    19. mar 2022

    Naši si obaja sporia do pokladníčiek. Sle to je väčšinou čo dostanú od starých rodičov a podobne. Mladsi ešte nič. Staršia ma tiež len 7, skoro 8, takze ma len asi 4€ v peňaženke krby niečo vyskočilo v škole, kartu na sad jej dobíjam ja. Ale idea vreckového sa mi páči a keď bude staršia, urcite to zriadim, možno cca od 10 rokov. Aby sa naučila sama gazdovať.

    19. mar 2022

    @mandzula Ja už mám staršiu dospelú. Hospodáriť sa naučila i tak. Uz tretí rok sa živí sama.

    19. mar 2022

    Dcera ma od strednej 20e mesacne, syn siedmak nema vreckove, on ani nechce, ze nic nepotrebuje 😀 co potrebuju kupim aj tak

    19. mar 2022

    Od prvého ročníka na ZŠ, 0,50€ na týždeň, postupne zvyšujeme

    19. mar 2022

    @abbey1 tak to máš individuálne....moje chodia do školy do Ba,presúvajú sa i keď toto majú poriesene finančné.
    Po škole sa presúvajú do ZUŠ,domov chodia napr v pondelok o 17.30,inak okolo 16.Bez nejakého vreckového by som ich ani nepustila Keď sú hladné,idú si niečo kúpiť...ja som tiež spokojnejšia.

    19. mar 2022

    @abbey1 ja nemám dôvod o tom pochybovať, dala som svoj pohľad na vec na základe toho, že mne takto vreckové dávali rodičia a fungujem na jednotku, tak dúfam, že bude aj moja krpatá.🙂

    19. mar 2022

    @amel tiez mam kludnejsi pocit, ked viem, ze decka maju peniaze na jedlo a na pripadne vydavky. Dcera dochadza z TT do BA, robila teraz autoskolu, domov chodila neskoro, a nosit od rana hore dolu kilo jedla na cely den sa mi zda odveci. Nech si kupi a nema stres, ze ma vo vrecku napr. posledne 1 euro...

    19. mar 2022

    @amel Tak mať pri sebe určitú hotovosť považujem za samozrejmosť.

    19. mar 2022

    Keď si vypýtajú dáke drobné v škole do bufetu tak to im dám alebo keď dačo potrebujú a povedia a nie je to somarina tak peniaze dáme .Majú našetrené z narodenín čo dostali plus im šetríme na účet každý mesiac.Zatial nepotrebujú dáko prachy .Možno keď budú na strednej tak ano vreckové dostane .Momentalne je syn siedmak dcéra stvrtacka okrem školského bufetu nemajú kde minút peniaze.

    19. mar 2022

    @0silvia0 je to na každého uváženi.Ano.
    @abbey1 tak mne je v konečnom dôsledku jedno,či im dám týždenne tých 5€ do peňaženky,alebo týždenne 5€ ako vreckové.Kazdy si to inak zabali....
    Takto nám to vyhovuje,tak to praktizujeme.

    19. mar 2022

    Dávam 20€ mesačne má 12 syn

    19. mar 2022

    Ako začala chodiť dcera do školy čiže už 3.rok jej dávam každý mesiac 10€ občas jej dá starký alebo starká našetrila si už na notebook, ktorý chcela už dlho.

    19. mar 2022

    Ja som začala dávať teraz od septembra, dcéra je piatacka, 5 eur na týždeň a po 2 mesiacioch sme skončili, pretože to neminie a sama povedala, že nechce, aby som jej dávala, vraj na cot. Ak potrebuje do školy na niečo, samozrejme dostane. Chodí aj do CVČ a ZUŠ, nosí si v peňaženke od začiatku roka 5 eur, keby náhodou potrebovala
    Ak dostane na sviatok od starkej odloží si.

    19. mar 2022

    My podla potreby ,keď si deti pýtajú na niečo dáme .Nemám pocit ze by to zneužívali ,dokonca niekedy ešte aj výdavok donesú domov 🙃

    19. mar 2022

    Nikdy! So synom som žila sama, možno aj to prispelo k tomu, že si peniaze váži a vie hospodáriť. Od malička si šetril, ak peniaze potreboval, dostal, na veľa vecí si našetril sám. Už je dospelý a keďže sa mi osvedčilo nedávať vreckové, nedávam ani mladšej dcére. Ma takmer 10 a úžasné vie hospodáriť už teraz. Nie, fixné vreckové za mňa nikdy.

    19. mar 2022