veronika3006
11. okt 2020
92 

NIE SOM ŽIADEN (OBYČAJNÝ) CUKRÍČEK シ

A pritom cukríky mám rada! Samozrejme necmúľam ich na tonu, ale vždy sa u mňa v taške nájde pár kúskov - záchranných. Som na materskej, na tej najaktívnejšej dovolenke... Pobyty s dieťaťom vonku trvajú niekedy aj tri hodiny. Ale presne takto mi hovorila aj pediatrička. Aby som však pravdu povedala, ono sa to vlastne nedeje na jej odporúčanie. Doteraz som všetky nákupy dovláčila domov ja, s kočíkom, na štvrté poschodie bez výťahu. A popritom musia byť aj ihriská a všetky rôzne zábavné aktivity, aby bol spokojný aj ten najmenší. Ale klobúk dole pred mamičkami, ktoré okopávajú aj záhrady. Varenie a pečenie, to je už samozrejmosť. A takto je to každý deň. Niekedy mi dochádzajú sily a vtedy vytiahnem cukrík, ktorý hasí hlad aj smäd. Veď to poznáte, tekutiny musím vonku šetriť, a po takom osviežujúcom cukríku sa močový mechúr nehlási. No dosť bolo ódy na cukríkové spôsoby od nežuvačkovej matky. 

Takže... Prihlásila som sa tu na Modrom koník-u na testovanie výrobkov Verbena. 🙂 A vybrali ma 🎉. Ozaj, vedeli ste, že značka Verbena je slovenská? Je! 👏

Pravdaže cukríky Verbena dôverne poznám. Všetky príchute sú výborné. Napríklad taká ŠALVIA, ktorú ja v čaji teda nemusím, je v prípade cukríka Verbena úžasná. 

Je to taká veľmi príjemná šalviová chuť s citrónovo-mentolovými podtónmi. Všetky cukríky sú obohatené vitamínom C a obsahujú pravé prírodné extrakty 🍃. V testovacom balíku boli ešte príchute ŠÍPKA, (novinka!) LEVANDUĽA S ČUČORIEDKOU  a v menších baleniach (kabelkových šúlkoch🙈) variácie ZÁZVOR a večná klasika - EUKALYPT. Ten zázvor stojí za hriech, môj najobľúbenejší cukrík. A ako som tu už v poste písala, dám ruku do ohňa, že chutí aj tomu, kto zázvor nemusí. Zázvorový cukrík od Verbeny by ste určite mali ochutnať. 

Verbena však vyrába aj SUŠIENKY. Tie som doteraz neskúšala. Nehovorím, že som si ich nikdy nevšimla, veľmi sa mi totiž páčia ich balenia, len ma nejako nenalákali ich príchute. V hlave mám zakorenené, že keksík je niečo čokoládové, orieškové, prípadne vanilkové. A teraz prišlo prekvapenie. Sušienky Verbena sú veľmi chutné! 👌Dokonca práve vďaka ovocno-bylinným príchutiam, ktoré ma odrádzali. Je to také príjemné spestrenie pre chuťové bunky. Sú super chrumkavé, čím očaria asi každého. A čo som teda vôbec nečakala, je, že chutia aj chlapom. Napríklad môjmu manželovi aj švagrovi. Asi som ich mala nesprávne zaškatuľkovaných 🙃. 

Sušienky Verbena majú vďaka svojmu zloženiu VYSOKÝ OBSAH VLÁKNINY, sú obohatené napríklad o hodnotnú rozpustnú vlákninu z koreňa čakanky - inulín. Táto vláknina okrem toho, že podporuje činnosť čriev, zlepšuje aj vstrebávanie živín, predovšetkým vápnika, čím prispieva k zdravému vývoju kostí a pomáha predchádzať vzniku osteoporózy. Vláknina prechádza nezmenená až do hrubého čreva (je to vlastne nestráviteľná zložka potravy), kde viaže na seba patogénne baktérie, ktoré potom pekne krásne vylúčime. Zvyšuje sa vďaka tomu populácia dobrých baktérií v našich črevách, tie zlepšujú ich činnosť a tak celkovo aj naše zdravie a imunitu, pretože jej gro sa nachádza práve tu, v črevách. V príjme vlákniny je väčšina z nás pod odporúčanou dennou hodnotou. Vy ste na tom ako? Ja som preto teraz celkom rada, že manželovi sušienky Verbena tak chutia. Balím mu ich do práce, kde dosť veľa kávičkuje a ku každej káve potrebuje nejaký keksík. Takto má aspoň aj príjem nejakých hodnotných živín. 

Sušienky VERBENA sú obohatené aj o vitamíny a minerály. Každá príchuť o niečo iné. 

Napríklad BAZOVÉ S KÚSKAMI BRUSNÍC obsahujú vápnik, zinok, železo, mangán a horčík ✔️. 

Naše najobľúbenejšie RAKYTNÍKOVÉ S KÚSKAMI POMARANČA zas užitočné Omega-3 mastné kyseliny, ktoré posilňujú srdce aj mozog ✔️. V príjme omega-3 mastných kyselín sme asi tiež pod priemerom, však? 

Ďalšia chutná kombinácia LEVANDUĽA S ČUČORIEDKAMI obsahuje niacín - vitamín B3, ktorý priaznivo pôsobí na nervový systém, bojuje proti únave a stresu ✔️. Hoci by ste ich netipovali pre chlapa, tak práve tieto "kvetinkové" strašne chutia švagrovi. 

Sušienky Verbena sú kvalitným doplnením energie hocikedy počas dňa. Neprepadne vás po nich vlčí hlad, vďaka vláknine a mixu cereálií zasýtia na dlhšie, pretože vláknina viaže na seba tekutiny a tak v tráviacom trakte zväčšuje svoj objem (sme rýchlejšie aj dlhšie plní). Pomáha tiež udržiavať rovnováhu hladiny cukru v krvi. 

Viem, že tieto sušienky nie sú určené pre malé deti, ale môj čoskoro dvojročný sa z nich ide poblázniť. Ochutnal a hneď "Čo to?". "Sušienky" je jeho nové slovo. Pôsobí pri tom tak sofistikovane, najmä keď ho vysloví v supermarkete a máme aj divákov. Jeden dva kúsky ale dostať môže. Pôsobia na neho ako magnet. Využívam to keď neposlúcha, vytiahnem ich a hneď ide tým smerom ako má. 

Ako som už písala, sušienky Verbena sú príjemným osviežením, niečím novým, dobrým, zdravším, s benefitmi. Pre vás, pre rodinu, pre návštevu, vtedy keď máte čas vychutnávať, prípadne sa práve ponáhľate a nestíhate. 

#recenzia #test_verbena2 #verbena_susienky_skusenosti #verbena_cukriky_skusenosti 

Začni písať komentár...

Odošli