wayfarer
4. nov 2017
749 

Test Billa - Mäso Slovenská farma

Moja prvá testovacia skúsenosť ma nadchla nielen v samotnej možnosti testovať, ale aj celková spokojnosť s testovaným sortimentom - BILLA mäso Slovenská farma.

Úprimne, zo začiatku som bola skeptická, vákuovo balené mäso vo mne nevyvolá toľký pocit čerstvosti ako mäso vyložené na pulte. Mýlila som sa. 🙂 

Počas testovacieho dvojtýždňa som stihla vyskúšať kuracie, bravčové aj hovädzie mäso. Mala som to šťastie, že som nakupovala v BILLA na Bajkalskej ulici v Bratislave, kde majú tento sortiment v najširšej ponuke.

Prvé som testovala Kuracie rezne.

Mäso malo krásnu farbu, príjemnú vôňu, a nebolo ho treba nijak dočisťovať (od tuku/slizkého povlaku/množstva šliach a pod.). Chuťovo tiež prekvapilo, malo svoju štruktúru, a teda rozhodne, z tohto vákuovo baleného kuracieho zatiaľ najlepšie aké som doteraz pripravovala.

Recept som zvolila našu obľúbenú exotiku - Kura na thajský spôsob (4 menšie porcie):

  • 800g kuracích rezňov
  • 2x zrelé mango
  • 1 šalát (little gem)/ja som použila ľadový
  • 1/2 červenej cibule
  • 1 limetka
  • 2ČL sezamu
  • 4PL gréckeho jogurtu
  • 2PL mango čatní
  • 2ČL kari
  • 1PL olivového oleja

Kuracie rezne naporcujeme na tenšie “rezníky”, jemne naklepeme, zamiešame v mise s olivovým olejom a kari. Podľa chuti pridáme soľ. Poukladáme na papierom vystlaný plech a pečieme cca 20min na 180stupňoch. (5 min pred dokončením posypem mäso sezamom). Dressing: Jogurt + kari + čatní + šťava a kôra z limetky. Servírujeme: umyté listy šalátu, na ne na hranolčeky pokrájané mango, potom kuracie mäso. Do stredu pridáme dressing a ten ešte posypeme s na jemno nakrájanou cibuľkou. 

Hovädzie zadné

Opäť už od pohľadu krásny kúsok dobre vyzerajúceho hovädzieho, ktoré mňa osobne nadchlo najviac. Dobre sa porcovalo, a stačila kratšia doba dusenia ako som bola zvyknutá. Mäso bolo chutné, jemné a jediná chybička bola, že ho bolo málo🙂 Recept som vybrala na spôsob.

  • 600g hovädzie zadné
  • 400g cibula
  • 1PL plnotučnej horčice 

Mäso naporcujeme na tenšie plátky, jemne naklepeme, podľa chuti nasolíme a okoreníme, a jednu stranu natrieme horčicou. Na rozpálenej bravčovej masti sprudka opečieme plátky, aby sa mäso stiahlo (vždy najskôr tou nehorčicovou stranou). Mäso vyberieme na tanier a do toho istého hrnca pridáme cibuľu a pozvoľna osmažíme do zlatista - na hrnci budú prípečky z mäsa a horčice, ale to je len dobre😉 Cibuľu podlejeme asi dc horúcej vody a vareškou odliepame prípečky - krásne sa rozpustia. Cibuľu vydusíme na tuk, opäť prilejeme deci vody a necháme vydusiť. Potom pridáme mäso (aj so šťavou ktorá stiekla do taniera), podlejeme asi 2dc horúcej vody a necháme dusiť pod pokrievkou. Keď je mäso mäkké, omáčku zredukujeme podľa chuti (my ju máme radi riedku a hlavne veľa, takže neredukujem) a na záver pridáme do omáčky asi jeden plátok masla na zjemnenie. Podávame s ryžou. 

Bravčové stehno - plátky.

Opäť zaujali svojou farbou a vôňou. Jediné, čo mi na nich v podstate vadilo, bol spôsob akým boli naporcované - plátky neboli ani tenké ani hrubé - keď som z jedného kúska chcela spraviť tenšie plátky, prekrojením na dve boli stále hrubé a prekrojiť ich na tri časti bolo hotové umenie. Takže osobne by som skôr prijala, keby mäso nebolo naporcované vôbec (možno je také v ponuke, ale v tejto BILLA, bolo len toto), a keď už, osobne by ma najviac potešilo zohnať mäso skôr pomleté 😉

Tentokrát vybral recept môj chlap… Takže sme mali vyprážané bravčové rezne so zemiakovým šalátom 😀 (Recept má vychytaný asi každá gazdinká po svojom, takže ho zbytočne nepíšem) Len dodám, že rezníky boli nozaj chutné a jemné - a môj dvojročák, ktorý doteraz (nepomleté) bravčové odmietal, mal aj duplu 🙂 

A keďže nám mäsko naozaj chutilo, dali sme si ešte kuracie repete. Zohnala som kuracie prsia zadné. Tu ma mierne sklamala farba mäsa, niektoré kúsky mali na striedačku takú ružovo - bielu farbu. Vôňa bola ale príjemná a chuťovo bolo mäsko tiež výborné.

Domáca čína je časovo náročnejší recept, ale vždy stojí za to -  Mäso treba naporcovať na jemné slížiky, osoliť, okoreniť a opiecť na panvici do chrumkava (ja ich ešte obalujem v hladkej múke, aby boli šťavnaté). Červenú papriku 2x, červenú cibuľu, šalotku a mrkvu 3x, nakrájamé na tenké pásiky, spolu s bambusovými výhonkami podusíme do mäkka, potom pridáme mäso, dochutíme sójovou omáčkou, pridáme cca 4strúčky pretlačeného cesnaku a všetko dobre premiešame s chili omáčkou (Shan ‘shi - scharf). Podávame s ryžou alebo ryžovými rezancami.

Takže k takému celkovému hodnoteniu by som napísala už len toľko, že mäso Slovenská farma odporúčam smelo aj ďalej. Mäso je cenovo síce drahšie, ale v tomto prípade si naozaj priplatíte za kvalitu.

A na záver veľké poďakovanie za novú a najmä chutnú skúsenosť testovať 🙂 

#test_billa2

Super recenzia 🙂 Mňam, jedlo vyzerá báječne. 🙂😍

4. nov 2017

@lienkashoppingqueen jeej to ma tesi, dakujem 😍

4. nov 2017

Začni písať komentár...

Odošli