Test BILLA
Konečne sa mi podarilo dostať do testovacieho programu, veľmi ma to potešilo, keďže išlo o mäsko... A dokonca zo Slovenskej farmy .
Sme rodina mäsožrútov a hneď ako prišli poukážky, vybrala som sa do BILLA Most pri Bratislave. Na výber boli len kuracie stehná, zatial vyzerali dobre i keď na jednej strane bolo Slovenska Farma a na druhej Hyza ako výrobca, takže som si nie istá, či nejde len o krajší obal.
Stehienká som doma umyla, nasolila nakorenila a upiekla na zemiakoch a na zelenine. Boli celkom jedle Skôr také ľahké chuťovo ako to mam porovnať teda s domacim kurčaťom.
O pár dní som prišla do BILLA, zase sa mi podarilo uchmatnúť jedno posledné karé, takže zase som moc na výber nemala a na informáciách mi pani povedala, že hovädzie ani objednávať neplánujú, takže sklamanie... Mäso bolo troška prerastené viacerí ho okomentovali ako "škaredé", ale kto pozná mäso vie, že ak je karé blízko pri krkovičke vyzerá takto.
Mne osobne to ani nevadilo, mäso som naklepala, nasolila a dala na noc do mlieka, aby bolo jemné, mäsko na druhý deň som ho obalila v zemiakovom cestičku a vysmažila na bravčovej masti a bolo mňam, všetkým chutilo.
Hovädzie som teda nezohnala, Spravila som ale kurací perkelt, tak na sladko ako ho u nás máme radi.
Osmažím cibuľu, pridám nakrájané na kocky kuracie prso alebo stehno, osmažím pridám rascu, korenie, soľ stiahnem plameň a dám lyžičku papriky, podlejem to vodou a podusím 10 minút potom pridám šľahačku 33% zmiešanú s lyžičkou škrobu zem. (Môže byť aj múka ale mne je potom ťažko z toho) dám asi lyžicu cukru a lyžicu octu prevarím a hotovo.
Neuveriteľné sa stalo skutočnosťou
Neuveriteľné sa stalo skutočnosťou . JA som niečo „vyhrala“, a idem testovať BILLA mäso – Slovenská farma. Nikdy som nič nevyhrala, ale je pravda, že ja sa ani do ničoho nezapájam, tentoraz som ale urobila výnimku
.
Jedlo je mi blízke, mäso o to viac, pretože pri našej bezlepkovo – bezmliečnej strave je to celkom dôležitá časť nášho jedálnička. Takže horsa do toho #test_billa2.
V BILLA kupujeme mäso veľmi často. Obchod máme blízko, a sme spokojní so sortimentom. A aj na moje bezlepkovo – bezmliečne varenie sa tam nájde mnoho tovaru, ktorý môžem použiť.
A tak som sa pustila do testovania. Prvé padlo za obeť hovädzie zadné. Bolo super, že už bolo nakrájané na rezne, pretože recept, ktorý som z neho pripravila mi to veľmi zjednodušilo. Robila som totiž hovädzie zadné na zelenine. V ten deň nebol veľký výber mäsa a aj predavač na mňa krútil hlavou, že čo tam robím večer, keď chcem kúpiť mäso. Noo, ale mal pravdu. Keď si chcete vyberať, treba prísť dopoludnia, kedy je všetko povykladané a zároveň ešte nevykúpené.
Recept Hovädzie zadné na zelenine
Ingrediencie cca pre 2 ľudí:
Kuriatko, prasiatko, kravička
Niekedy som testovania vyhrávala často, no odkedy troška pracujem, nejak som to prestala sledovať a zapájať sa. No po tom, čo sestra vyhrala testovanie delimano mi to nedalo, zapla som konik_ testuje a pozeram BILLA! Náš najobľúbenejší obchod odkedy nám ho otvorili blízko domova.
Napísala som komentárik a v pondelok ma čakala super správička. Hneď ako kupóny dorazili, utekala som s manželom do BILLA. Na úvod musím podotknúť, že nakupovala som som v Prešove na sídlisku - novootvorená BILLA, a s výberom mäska - Slovenská farma - nebol žiaden problém. Na jeden nákup sme minuli všetky poukážky.
Náš nákup obsahoval - kuracie stehná bez kože, bravčová panenka, bravčové karé, krkovička, hovadzie kocky. Všetko na jednom mieste a hneď na jeden nákup. Dostupnosť Slovenskej farmy v Prešove nesklamal.
Prvý obed čo som navarila, bol z časopisu - Dobré jedlo - Mäso v máčale. Na tento recept som použila bravčové karé. Je to mäso, s ktorým rada a často pripravujem pokrmy pre hladošov. Mäsko nesklamalo. Hneď na prvý pohľad krásna farba, málo odpadu, čo veľmi oceňujem. Ale ja som zlé karé ešte ani nikdy asi nekúpila Mäso v tomto prípade neprekvapilo, ani nesklamalo.
Recept:
Usmialo sa na mňa šťastie, testovala som tri druhy mäsa od Slovenskej farmy z BILLA
Na monitore sa mi objavilo info, ide sa testovať mäso od Slovenskej farmy z BILLA.
Sprvoti som tomu nedala na váhe, zavrela počítač a fungovala vo svojom každodennom kolotoči okolo detí, varenia a "udržiavania" domácnosti.
Zrazu mi bliklo, však to je celkom zaujímavá myšlienka, daj tomu šancu. Otváram počítač, posielam o sebe info, pridávam fotky receptov a hneď si dávam predsavzatie, že ak ma vyberú, vyskúšam konečne upiecť bravčové mäso s feniklom a ďalšie mäsové recepty, ktoré nevarím bežne.
O pár dní dostávam správu, že som jedna z desiatich, ktorú si vybrali na testovanie. Juchuuu, moc sa teším Následne na to príde balíček z BILLA poukážkami a moja radosť je ešte väčšia.
Napíšem si nákupný zoznam a idem veselo do BILLA, mám v pláne začať s kuracími prsiami a hovädzím staekom. Bol to však môj optimistický plán, realita bola úplne iná. V BILLA Pezinok nenachádzam ani kuracie prsia, ani hovädzinu. Improvizácia ma dohnala k zakúpeniu kuracích horných stehien a k "oprášeniu" receptu, ktorý som naposledy kuchtila pred viac ako desiatimi rokmi.
Otváram balenie kuracích horných stehien, mäsko ma príjemne prekvapilo ako vzhľadom tak aj vôňou, vytešujem sa pri varení a neviem sa dočkať večere. Zhodou okolností nám v ten večer vyšla romantická večera (ktorá je skôr rarita). Dávno sme si tak nepochutnali na jedle a to ticho, ktoré sprevádzalo našu gurmánsku večeru...
Týždeň veľkého testovania BILLA
Keďže som na MK nováčik, naozaj som nečakala, že by som práve ja mohla byť jedna z mála vyvolených na testovanie mäska. No možno je to tým, že musím variť takmer každý deň, keďže doma mám tri deti, priateľa a psa a ďalšie dieťa “na ceste”.
Snažím sa, aby bola naša strava pestrá a hlavne musím variť to, čo zjedia najmä deti, nie len my dospelí. Tak isto, nakoľko sa momentálne ešte aj sťahujeme, nemám čas vymýšľať recepty typu “kocka v šmyku”. Potrebujem vždy niečo rýchle, chutné a zdravé.
Moja prvá návšteva prebehla v piatok okolo štvrtej pol piatej. Síce som chladiaci box s výrobkami Slovenská farma našla hneď pár metrov od vstupu do obchodného domu, veľký výber tam nebol. Čo sa týkalo kuracieho mäsa, boli tam posledné dve balenia kuracích krídel, z ktorých sa moje deti asi veľmi nenajedia. Ale našťastie mali hovädzie na guľáš. Tak si hovorím, že to bude asi znamenie. Aby bolo v našom víkendovom guľáši viac mäsa, vzala som aj jedno balenie bravčového. Mäsko malo po rozbalení krásnu farbu, vôňu ako má mať. Nebolo "žuvacie".
Samozrejme to som skúšala až po uvarení. Keďže nemám kotlík, tak som to varila len vo veeeľmi veľkom hrnci. Hodila som tam masť a veľa cibule. Keď bola trošku upražená tak kocky mäska, ktoré som nechala podusiť vo vlastnej šťave. Neskôr som pridala paradajky a papriku a tiež nechala podusiť. Keď už bolo mäsko aj zelenina mäkká, tak som pridala zemiaky a vodu. Tesne pred dokončením korenie a cesnak. Buď sme boli všetci veľmi hladní, alebo bol ten guláš fakt dobrý. Ale zjedlo sa všetko a každému chutilo. Plus taký malý tip. Raz na jedných krstinách si dávali do gulášu čerstvú cibuľku. Je to výborné, odvtedy to ináč nejedávam.
Pri mojej druhej návšteve BILLA som bola veľmi milo prekvapená. Výber kuracieho bol oveľa väčší ako naposledy. Kuracie štvrte, kuracie stehná, kuracie stehná bez kostí a kože, kuracie krídla. Tak isto samozrejme bolo aj bravčové a hovädzie. Asi je lepšie chodiť na nákup ráno. Teraz som bola cca o desiatej. Oslovili mi teda kuracie vykostené stehná, nakoľko je to mäsko šťavnatejšie ako prsia. Mäso malo už zabalené krásnu čerstvú farbu. Tak isto po rozbalení aj pekne voňalo. Nebol tam žiadny závan "staroby", alebo ako by som to napísala. Mäso bolo pekne vykostené. Žiadne zvyšky kostí. Výborne sa s ním pracovalo.
Tak teda som uvarila super jednoduchý recept. Čínu. Postup je nasledovný. Najprv si na panvici, alebo woku opražíme na drobno nakrájanú cibuľku. K tomu si pridáme na rezance nakrájané mäso. Keď je mäsko "urobené" do biela, pridáme mrazenú zeleninu (nejaký mix na čínu), trošku premiešame a povaríme, pridáme na kocky nakrájaný ananás, zmes na chinu ( tiež ju nájdete pri omáčkach, príchuť nechám na výber každému chutí niečo iné) a nakoniec pridávam zmes na čínu v prášku, ktorú si rozmiešam s vodou v sklíčku od omáčky, aby nič nevyšlo na zmar. Medzitým som si dala variť ryžu. Chcem podotknúť, že mäso bolo vážne šťavnaté a samo o sebe malo výbornú chuť aj bez dochucovania.
Testovanie BILLA
Dobrý deň.
Bola som vybraná na testovanie mäsa z BILLA. Každá z vás určite tento supermarket pozná. Já tam chodím často a vždy dojdem spokojená a přesto som rada, že som túto súťaž o testovanie prostredníctvom koníka vyhrála. Přidávám nějaké fotky z mojej kuchyne s výrobkami BILLA.
Ako prvé jedlo som zvolila trochu jednoduché a predsa len obľúbené. Hamburger som robila z mletého hovädzieho mäsa. Klasické karbonátky upečené na grile. Obloha - kto si akú zvolí alebo co dům dá . My sme mali šalát, paradajku, kyslú uhorku a horčicu.
Testovaniu sa tešila aj Máša, najmenšia princezná, ktorej som pripravila hovädziu polievku a kurací steak s blanšírovaným kelom a zemiakovou kašou. Oblízovala sa až za ušami. Na večeru sme mali zapečené cestoviny s hovädzím mletým mäsom a paradajkou, pokryté mozarella sýrom.
Testovali sme všetky druhy mäsa, či už kuracie, hovädzie alebo bravčové. Bohužial, v čase testovania som začala pracovať, tak nebolo velmi času vyvárať, ale snažila som sa robiť všetko čo bolo v mojich silách ale i tak mám mrazničku plnú BILLA mäsa . Ale aby sme sa vrátili k hlavným jedlám.
Bravčová panenka plněná špenátom a mozarella sýrom s opekanými zemiakmi. Tu si myslím, že zloženie nebude potrebné písať, keďže je jasné z názvu.
Test Billa - Mäso Slovenská farma
Moja prvá testovacia skúsenosť ma nadchla nielen v samotnej možnosti testovať, ale aj celková spokojnosť s testovaným sortimentom - BILLA mäso Slovenská farma.
Úprimne, zo začiatku som bola skeptická, vákuovo balené mäso vo mne nevyvolá toľký pocit čerstvosti ako mäso vyložené na pulte. Mýlila som sa.
Počas testovacieho dvojtýždňa som stihla vyskúšať kuracie, bravčové aj hovädzie mäso. Mala som to šťastie, že som nakupovala v BILLA na Bajkalskej ulici v Bratislave, kde majú tento sortiment v najširšej ponuke.
Prvé som testovala Kuracie rezne.
Mäso malo krásnu farbu, príjemnú vôňu, a nebolo ho treba nijak dočisťovať (od tuku/slizkého povlaku/množstva šliach a pod.). Chuťovo tiež prekvapilo, malo svoju štruktúru, a teda rozhodne, z tohto vákuovo baleného kuracieho zatiaľ najlepšie aké som doteraz pripravovala.
Recept som zvolila našu obľúbenú exotiku - Kura na thajský spôsob (4 menšie porcie):
Testovanie mäska od Slovenskej farmy s BILLA
Veľmi ma potešilo, keď ste ma vybrali na testovanie mäsa v BILLA. Mäsko máme veľmi radi.
Náš prvý nákup bol úplne jasný a presne som vedela čo chcem kúpiť. Mala som v pláne kúpiť kuracie prsia ale kedže v ponuke neboli, správna gazdinka sa vie vždy vynájsť a poradí si. Kúpila som teda kuracie stehná vykostené.
Po otvorení balenia som bola milo prekvapená.Mäso bolo krásne ružové, nesmrdelo, neplávalo v žiadnej odpornej tukutine a neboli na nich žiadne kostičky, čo sa mi u iných dodavateľov mäsa stávalo často.
Z mäsa sme si urobili čínke opečené ryžové rezance s kuracím mäskom. Pozvali sme na ochutnávku aj švagrovcov. Mäso bolo veľmi chutné a mäkkučké.
Kvôli hovädzinke sme sa trošku nachodili, kedže v prvej BILLA bolo len jedno balenie a na obed sme pozvali i starkých. Takže mäsa bolo treba viac. V košíku skončilo hovädzie stehno.
Ale stálo to za to. Po otvorení balenia mäsko krásne voňalo. Takéto voňavé hovädzie mäso sme ešte nemali. Nebolo mastné, bolo nádherne bordové.
#test_billa2 takze dnesny obed..rezen v kukuricnej struhanke s mrkvovo-petrzlenovo-batatovym pyre
Viedenská roštenka. Z hovadzieho zadného.( Teda Viedenské zadné ) Mäsu - Slovenská farma z Billa opäť veľký
Chutné a už po hodinke dusenia makkučké
O jednoduchý a chutný recept sa podelím v záverečnej recenzii
#test_billa2 #kazdymalduplu
Piatok v BILLA
Nazbieralo sa mi toho straaasne veľa. Zlé výsledky na poradni a plus navyše sa musíme čím skôr presťahovať. Asi niektoré mamičky vedia, aké to je sťahovať seba, tri deti a samozrejme aj polovičku keď vám doktor káže iba ležať? Nemožné! Okrem toho tu mám ešte jednu milú povinnosť a to testovať mäsko zo Slovenskej farmy z BILLA pre vás milé mamičky.
Bola som tam v piatok. Konečne som so sebou okrem odvahy nezabudla zobrať aj poukážky
Tak teda som vybehla z auta, schmatla košík a hor sa na nákup mäsa zo Slovenskej farmy. Hovorím si vduchu, že ako ho tam nájdem ale bola som milo prekvapená. Takmer hneď na začiatku predajnej zóny som našla chladiaci box s označením Slovenskej farmy. Menej milo prekvapená som bola ponukou. Keďže jediné kuracie mäso boli dve balenia kuracích krídel.
Mäsko malo po rozbalení krásnu farbu, vôňu ako má mať. Nebolo "žuvacie".
Samozrejme to som skúšala až po uvarení. Keďže nemám kotlík, tak som to varila len vo veeeľmi veľkom hrnci. Hodila som tam masť a veľa cibule. Keď bola trošku upražená tak kocky mäska, ktoré som nechala podusiť vo vlastnej šťave. Neskôr som pridala paradajky a papriku a tiež nechala podusiť. Keď už bolo mäsko aj zelenina mäkká, tak som pridala zemiaky a vodu. Tesne pred dokončením korenie a cesnak. Buď sme boli všetci veľmi hladní, alebo bol ten guláš fakt dobrý. Ale zjedlo sa všetko a každému chutilo. Plus taký malý tip. Raz na jedných krstinách si dávali do gulášu čerstvú cibuľku. Je to výborné, odvtedy to ináč nejedávam.
Samozrejme, tento týždeň tam ešte pôjdem na iné mäsko Tak, zatiaľ mamičky.
#test_billa2 Tak dnesna svieckova s uzasnym hovadzim masom sa podarila na vybornu
#test_billa2 Taaak a dalsi nakup za nami..Krasna hovadzinka od Slovenskej farmy..kto uhadne,co za nedelny obed to bude?prva spravna odpoved ma odomna 3 srdiecka
***Slovenské prsa na thajský spôsob*** Lebo aj tak sa dajú pripraviť Kuracie rezne - Slovenská farma z Billa
Za moju rodinu veľké MŇAM
Mäso bolo chutné už od pohľadu, a nesklamalo ani na tanieri
O rýchly, zdravý, a aj deťmi obľúbený recept sa podelím vo finálnej recenzii
#test_billa2
#test_billa2 nasa mnam vecera.kuracie masko bolo vynikajuce
#test_billa2 Dnesny prvy nakup za nami..na veceru pozvana svagrinka.Dnes vecer sa serviruju cinske opekane rezance s kuracim maskom
Napadlo nám, že by sme sa vás spýtali, aké jedlo by ste pripravili na romantickú večeru s manželom či priateľom? Pravdepodobne bude obsahovať nejaké chutné mäsko, však?
Dajte nám vedieť svojím komentárom a odošleme vám 3 srdiečka. A ak sa zapojíte do testovania mäsa z BILLA, večeru môžete aj skutočne zrealizovať.
https://www.modrykonik.sk/blog/konik_testuje/article/vase-skusenosti-s-billa-masom-7lfcyo/
Vaše skúsenosti s BILLA mäsom
Aktualizácia: recenzie mamičiek na mäso z BILLA značky Slovenská farma nájdete v našom fóre tu. A viete, že sme testovali aj pečivo z BILLA? Chutné recenzie si môžete prečítať v našom fóre tiež.
---
Testovanie s BILLA nekončí. Práve naopak, rozbieha sa ešte lepším a chutnejším tempom, pretože sa bude testovať šťavnaté, lahodné a čerstvé mäsko, ktoré v BILLA nájdete každý deň.
Čo testujeme
Budeme testovať mäso slovenského pôvodu pod značkou Slovenská farma.
Na pultoch nájdete výber hovädzieho, bravčového a kuracieho mäsa. Na svoje si príde skutočne každá z vás a doma uvaríte lahôdky, ktoré prevoňajú váš byt alebo dom skvelou vôňou.
Žienky, čo zaručene vaše ratolesti zjedia z mäska? Čo majú najradšej? A vy? Dajte nám vedieť, pretože pre vás pripravujeme chutné testovanie mäsa z predajní BILLA, ktoré predstavíme už o týždeň.
Nám sa už zbiehajú slinky na poriadny stejk.