Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    zoh2011
    5. jún 2019    Čítané 388x

    Kuniboo - pohodlné oblečenie pre šťastné deti

    V posledných týždňoch sme mali možnosť vďaka modrykonik.sk s mojím 1,5-ročným Filipkom otestovať detské oblečenie Kuniboo.

    Značka Kuniboo je značka detského oblečenia od obchodného reťazca Kaufland. V obchodoch nájdete ako akciový sortiment tak aj stálu ponuku. Doteraz som o tejto značke veľmi nepočula a tak ma veľmi potešilo, že aj ja som bola vybraná na testovanie. Ako prvé som išla obzrieť, čo ponúka obchodný dom Kaufland v Pezinku. Zostala som veľmi príjemne prekvapená, keďže vecičky boli v regáli krásne uložené podľa veľkosti a výber bol naozaj veľký. Nakoniec som sa však rozhodla ísť nakúpiť do Kauflandu v Rači. Tam už veci neboli až tak ukážkovo uložené, ale nebol problém dohľadať si veľkosť akú som potrebovala.

    Keďže staršia dcéra práve dostala kiahne, predpokladala som, že najbližší mesiac strávim zavretá doma. Kúsky som preto vyberala skôr praktické na každodenné nosenie a krásne bundičky, svetríky, topánočky som nekupovala, lebo počas testu by sme ich aj tak nemali možnosť otestovať vonku.

    Ako som už spomenula, zamerala som sa na nákup basic oblečenia, ktoré je vyrobené z kvalitnej biobavlny, je šetrné k životnému prostrediu a navyše jemné k detskej pokožke. Ako poznám nášho malého Filipka (čo sa mi aj koniec koncov potvrdilo), v oblečení sa celý deň vála po podlahe, špiní sa jedlom a farbami, jeho veci sú častejšie v práčke ako na ňom.

    Bola som príjemne prekvapená, že veci sa ani po 6. praní vôbec nerozťahali a aj žehlením zostávajú naďalej ako nové. To platí aj pre potlač, ktorá sa zvyčajne na veciach vyperie prvá, avšak na Kuniboo oblečení sa zatiaľ drží zubami-nechtami. Materiály na výrobu oblečenia sú skutočne tej najvyššej kvality, keďže aj farby zostali pekné, prirodzené a bez vyblednutia.

    Veľmi praktické sú vnútorné visačky z bavlny, ktoré dieťatku neprekážajú a nemusia sa strihať, na rozdiel od polyesterových, ktoré väčšinou bývajú na oblečení. Cvočky na bodynkách a pyžamkách sú značky YKK, čo už z názvu navodzuje ľahkú manipuláciu a pevné zapnutie oblečenia.Náš malý Filipko má najnovšiu radosť z toho, že sa práve cvočky naučil rozopínať a to tak, že za ne ťahá až pokiaľ nepovolia. Kuniboo vecičky taktiež disponujú aj s detailami, ktoré sú obzvlášť pre mňa veľmi vítané: ako napríklad taká maličkosť, že ponožky majú označenie veľkosti pri chodidle.

    Priznajme si to, pomer kvality materiálov a cien je veľmi príjemný a svoje deti môžete obliecť po celý rok, keďže Kuniboo ponúka veci letné aj zimné. V neposlednom rade by som ešte spomenula pekné obaly oblečenia, ktoré robia oblečenie vhodným aj ako darček.

    Čo sa týka veľkostí náš Filipko meria 88 cm a kupovala som veľkosti 86/92 a veci mu sedia ako uliate, teda číslovanie je smerodajné. Nakoniec ešte spomeniem milé logo v podobe medvedíka čistotného, ktoré sa Filipkovi zapáčilo a vždy keď ideme do Kauflandu na nákup, tak ma upozorňuje na nálepky na zemi, ktoré vás navedú do tej správnej uličky.

    Čo dodať na záver? Doteraz som nevidela organické oblečenie tak cenovo dostupné pre širokú verejnosť.Celkovo za tieto 2 týždne sme boli s vecičkami Kuniboo spokojní, ako ja, tak aj Filipko a určite pri najbližšej návšteve Kauflandu neodolám a opäť zavítam do uličky pre deti a tak môže malý medvedík čistotný s nami počítať aj do budúcna.

    zoh2011
    18. júl 2018    Čítané 216x

    Dovolenková zábava s Pampers Pants a Splashers

    Po minulej dobrej skúsenosti s plienkami Pampers Premium Care ma veľmi potešilo,  keď nás Modrykonik vybral otestovať plienky Pampers Pants a kúpacie plienky Pampers Splashers. Už sme sa s nimi stretli, ale zatiaľ sme nemali možnosť ich vyskúšať a kedže sa blížil čas letnej dovolenky, tak nám tento test prišiel veľmi vhod.

    Test sme začali pekne z ostra a to rovno 15 hodinovou cestou do Talianskej Ligúrie. Nie že by nám tých 1100 km trvalo tak dlho, ale s 8 mesačným synčekom a 6 ročnou dcérou sme si museli robiť viac prestávok ako by sme chceli. Na cestu sme použili Pampers Pants a hneď od začiatku som ocenila ľahkú manipuláciu a prebaľovanie aj v zhoršených podmienkach na sedačke v aute alebo len tak na deke na trávičke. Pri prebaľovaní treba dávať pozor, aby ste neroztrhli bočné gumy, ktoré sa manželovi podarilo pretrhnúť dvakrát. Možno to urobil aj naschvál, aby nemusel ďalej prebaľovať nakoľko mne sa to nestalo ani raz 🙂

    Pampers Pants ponúkajú oproti bežným plienkam zvýšený komfort pre vaše dieťatko nakoľko guma v nich je veľmi jemná a dieťa vôbec v nich nesťahuje čo sme ocenili hlavne na dlhej ceste a Filipkovi sa v nich aj veľmi dobre plazí a hrá. Ďalšou výhodou je indikátor precikania, ktorý som už vychválila  minule, ale až teraz počas cesty sa mi veľmi hodil. Aj keď Filipko zaspal mohla som veľmi jednoducho zistiť iba pohľadom či je treba prebaľovať alebo nie. Náš syn má veľmi jemný spánok a tak sme ho zbytočne nechceli budiť, keď už konečne zaspal po ceste a práve indikátor vlhkosti nám dával možnosť vidieť ako je na tom plienočka.

    Menšia nevýhoda je pri plnej náloži, kedy sa plienka nedá až tak veľmi zbaliť do guličky a uzatvoriť tak “prekvapenie v plienke”  vnútri. Priložený lepiaci prúžok síce plienku zlepí, ale basketbal by som vám do koša neodporúčala ak nechcete mať náklad na zemi ;)

    Keďže sme so značkou Pampers veľmi spokojní, boli sme radi, že máme možnosť otestovať aj kúpacie plienky  určené na plávanie Pampers Splashers. Po príchode k moru sme ich samozrejme aj využili.

    Mala som obavu či sa plienka zbytočne nenapije veľmi vody a Filipko potom bude mat 5 kg vody na zadočku, ale našťastie moje obavy sa nenaplnili a plienky vôbec nepijú vodu z mora alebo bazénika. Po kúpaní môže váš miláčik kľudne ostať aj v splaschersoch nakoľko tieto dokážu vyschnúť v priebehu pár minút. Farebné obrázky sú veľmi milé, deťom sa páčia a z diaľky vyzerajú ako naozajstné plavky ;) Počas celej dovolenky sa nám nestala ani jedna nehoda a tak môžem splashers len a len odporučiť.

    Pampers Splashers dostanete kúpiť v 3 rôznych veľkostiach pričom najmenšia veľkosť je vhodná pre deti od 6 kg. Splashers sú inšpirované Pampers Pants , čo umožňuje bezproblémové obliekanie a vyzliekanie dieťatka. Po kúpaní stačí plienku na boku jednoducho roztrhnúť a nasadiť bežnú plienku.

    Oba druhy plienok nám veľmi uľahčili a spríjemnili dovolenku a po dobrej skúsenosti ich budeme využívať aj naďalej. Pants sa veľmi osvedčili aj pri synovych hrách a keďže už lozí o 106 tak mu v pohybe nič nebráni a môže objavovať svet. Naopak splashers sú veľmi príjemné pri kúpaní a dieťatko sa tak môže plne venovať vodným radovánkam a rodič nemusí tŕpnuť vo vode či na neho niečo nevyskočí. Určite odporúčam vyskúšať obe a uvidíte, že vás nesklamú.

    zoh2011
    31. máj 2018    Čítané 250x

    4x zelená pre Blendea Supergreens

    Zelené superpotraviny Blendea Supergreens zvládnu detox, pomáhajú pri chudnutí, bojujú proti únave a naštartujú imunitný systém. Nie nadarmo sa táto zelená superpotravina považuje za malý zázrak prírody.

    Odkedy sa mi pred 7  mesiacmi narodil syn Filipko ani jedenkrát sa nestalo, žeby som prespala celú noc. Poznáte to, kojenie, prebaľovanie a o 6:00 hod. budíček. Vychystať staršiu dcéru do škôlky, potom kolobeh v domácnosti , no veru nie je to sranda. Nie som typ, ktorý rád sedí doma a  tak v rámci každodenného trávenia času na čerstvom vzduchu absolvujem behanie, korčuľovanie alebo sa celá rodinka vyberieme na nejaký cyklovýlet. Už dlhšiu dobu na sebe sledujem únavu a večer doslova padám do postele. Práve preto som sa začala obzerať po nejakom prípravku proti únave a spojiť to aj s  detoxom po dlhej zime. Keď sa mi naskytla možnosť 3-týždenného testovania Blendea Supergreens bola som naozaj veľmi zvedavá ako bude tento zázračný prášok fungovať na moje únavou vyprahnuté telo.

    Blendea je výnimočná tým, že ako jediná na trhu obsahuje 4 zelené superpotraviny v jednom obale - zelený jačmeň , mladú pšenicu, spirulinu a chlorellu. Zameriam sa na najdôležitejšie vlastnosti každej tejto skvelej potraviny.

    • Zelený jačmeň - bojuje proti stresu, vyrovnáva hladinu cholesterolu, podporuje fyzickú aj psychickú kondíciu, zlepšuje imunitný systém, detoxikuje a hlavne čo poteší každú ženu, omladzuje a pomáha pri chudnutí.
    • Mladá pšenica - potláča únavu, posilňuje imunitný systém  a hlavne (pre nás večne chudnúce bytosti) potláča chuť do jedla.
    • Spirulina - ma protirakovinové účinky, čistí tráviaci trakt, detoxikuje pečeň a ľadviny.
    • Chlorella - podporuje lepšie trávenie , pomáha pri bolestiach kosti a svalov, či problémoch s ekzémami a obsahuje tzv. molekuly mladosti.

    Balíček , ktorý som dostala na testovanie obsahoval okrem 90 gramového balenia zeleného prášku Blendea aj malý darček a to praktický shaker a brožúrku s receptami. Odporúčaná denná dávka je jedna plná odmerka, ktorá je súčasťou balenia.

    Testovanie sa teda mohlo začať. Blendeu som užívala každé ráno nalačno a musím sa priznať, že keď som zelený prášok ochutnala samostatne jeho chuť ma veľmi neohromila. Avšak ako už je známe čo je zdravé to väčšinou nechutí veľmi dobre. Na obale výrobca odporúča pridať 1-2 odmerky do čistej vody a to bohužiaľ opäť nie je nič pre moje chuťové poháriky. A tak som začala hľadať rôzne smoothie recepty.  Som veľkým fanúšikom ovocia a tak som zelený prášok primiešavala do rôznych zdravých variant ovocných smoothie štiav a kaší a tu už Blendea svojou chuťou skutočne vynikala.

    Mala som pocit ako keby som v smoothie cítila mätu a tak nápoje boli veľmi svieže. Skúšala som si aj sama vymyslieť rôzne kombinácie prísad do smoothie . Z tých, ktoré mne osobne najviac chutili odporúčam:

    1. kokosové mlieko, javorový sirup , banán, hrsť hrozienok a 1 odmerka supergreens.

    alebo

    2. ovsená kaša s odmerkou supergreens a rôzne bláznivo farebné kombinácie ovocia.

    Ak nie ste milovníkom kaší alebo smoothie, skúste si supergreens pridať do obľúbeného džúsu alebo šťavi, prípadne pridajte lístky mäty. Pokiaľ nemáte fantáziu a chuť vymýšľať si rôzne recepty, na stránke www.blendea.cz nájdete veľké množstvo chutných receptov.

    Príprava je veľmi rýchla, takže som si supergreens stihla pripraviť ešte pred odchodom do škôlky. Účinky som na vlastnom tele začala pozorovať približne po 2 týždňoch užívania. U mňa sa to najviac prejavilo menšou únavou a dokonca som úplne vylúčila rannú kávu, keďže ranná dávka supergreens mala na mňa účinky ako káva. Pred užívaním som mala najväčší problém so skorým vstavaním a tu musím priznať, že momentálne vstávam bez problémov, oddýchnutá a plná energie. Dokonca posledný týždeň chodím buď na prechádzky alebo trávim čas vonku so synom v cyklovozíku nejakou športovou aktivitou a večer okolo 20 tej hodiny vybieham ešte sama na cca 5 km beh. Čo sa pomaly začína pozitívne odzrkadľovať aj na mojej postave a schudla som 1.5 kg.

    Cena balenia je cca 20 € a objednať si ho môžete na stránke www.blendea.cz. Eshop posiela aj na Slovensko. Balenie vydrží asi 1 mesiac, ja s mojim balením pomaly končím, ale ja som si smoothie niekedy robila aj 2x denne. Pokiaľ si objednáte 2 balenia cena je o niečo výhodnejšia.

    Suma summarum s výrobkom som veľmi spokojná.  Zlepšilo sa mi trávenie a brucho nemám také nafúknuté a tak už nevznikajú domnienky či nie som opäť tehotná 🙂. Cítim sa  “odľahčená” a mám taký skromný pocit , že sa mi zlepšila aj pleť.

    Ako som už spomínala, najväčší palec hore za mňa má fakt, že nepociťujem takú obrovskú únavu a v užívaní budem pokračovať ďalej tak sledujte môj blog, kde vám prinesiem ďalšie skúsenosti.

    zoh2011
    25. mar 2018    Čítané 147x

    Oplatí sa drahá športová bunda pre maminu ?

    Ani silný vietor, nízke teploty a mierny dážď vás neodradia od myšlienky ísť si v zime zašportovať? Ak hľadáte bundu v ktorej sa nebudete potiť, nebude ťažká a prispôsobí sa vášmu telu, ponukám vám recenziu na skvelú bundu Gore Windstopper.

    S nami ženami je to ťažké. V chladnom počasí máme množstvo výhovoriek prečo si nemôžeme ísť zabehať alebo vybehnúť na bike. Ja som taká istá a v zime sa mi nikdy nechcelo ísť si zašportovať, lebo som veľmi citlivá na chlad, vietor alebo premoknutie.

    No keď mi jedného dňa kuriér doniesol Windstopper bundu od Gore s odkazom od manžela “aby tie kilá išli ľahšie dole” nezostávalo mi nič iné ako v chladnom decembrovom dni vybehnúť von a začať testovať.

    Gore ponúka na výber rôzne variácie farieb. Ja mám Yellow neon, v ktorej som skutočne  neprehliadnuteľná a pri večernom behu mám pocit, že ňou osvetľujem ulicu viac ako pouličné lampy. Samozrejmosťou sú reflexné prvky na chrbáte a rukávoch. Reflexný pruh je aj na spodnom leme bundy. Bunda nemá síce kapucňu , ale zapínanie  je až ku krku, vôbec neškrtí a po celej dĺžke je vybavená kvalitným zipsom, ktorý je podšitý aby nepodfukoval. Zadná časť bundy je vzadu mierne predĺžená, aby neťahalo na kríže a taktiež aby sa pri jazde na bicykli nevyhrnula. To isté platí aj pre rukávy, ktoré sú pekne dlhé. Pri behu ani bikovanì nemusíte riešiť žeby sa vyhŕňala, krásne obopne telo a hlavne je pohodlná a  príjemná na nosenie. Strih je veľmi dobrý a tak isto veľkosti sú štandardné a tak bunda sadla aj napriek tomu, že ju vybral manžel a veľkosť zvolil podľa môjho šatníka.

    Čo je ale tou hlavnou prednosťou tejto bundy je membrána proti vetru Windstoper na prednej časti a rukávoch. Membrána výborne odoláva vetru, pri behu som  vôbec necítila chlad a naopak zadná časť odvetrávala prebytočné teplo. V teplotách do 10 stupňov je v nej príjemne a keď sa slniečko predsa len trochu rozčertí tak si jednoducho odopnete rukávy a máte vestu alebo respektíve niečo ako dres nakoľko pod dlhým rukávom ostáva ešte krátky rukáv a tak vám vesta nepodfukuje.

    Čo sa týka mínusov, pre mňa osobne je to spratnosť , nakoľko poskladaná nezaberá málo miesta a nedá sa hodiť do malého bežeckého batohu. Tak isto bunda nie je zateplená a tak keď sa rozhodnete ísť behať alebo bicyklovať v teplotách okolo nuly tak sa budete musieť hýbať, aby ste si udržiavali teplo.

    Stále som nechcela investovať do takto drahej bundy a nosila lacnú, v ktorej som sa spotila hneď po prvom kilometri a potom nasledovalo utrpenie z ľadovým vetrom na spotenom tele a preto bolo pre mňa veľkým prekvapením ako Gore veľmi dobre funguje a nie je nič lepšie ako prísť po riadnej nakladačke a mať suchý chrbát a príjemný pocit.

    Snáď som nejednej z vás pomohla pri výbere športovej bundy v nepriaznivom počasí  a tak prekvapíme naše mužské polovičky , že ani chladné počasie nás nezastaví v odhodlaní a vytrvanì a výhovorky na zlé počasie už viac od nás počuť nebudú.

    zoh2011
    2. jan 2018    Čítané 588x

    Testovanie Pampers Premium care

    V prvom rade by som sa chcela poďakovať Pampers, že nám umožnili testovať plienočky a nebáli sa ísť do testu. Tieto plienky sme už používali aj predtým, a tak to nie je len dvojtýždňové testovanie, ale skôr dlhodobejší test.

    Pampers nie je na trhu nováčik a ich prvé jednorázové plienky boli uvedené na trh už v roku 1961, tak vám musí byť jasné, že asi vedia čo robia a ich výrobky budú mať za sebou dlhý vývoj zdokonaľovania plienky, aby bábätko dostalo čo možno najlepšiu ochranu zadočku.

    Na test sme dostali plienky Premium Care vo veľkosti “2” , čo bola akurátna veľkosť pre nášho malého chlapčeka Filipka. Design plienok je veľmi pekný a poskytuje všetko čo od modernej plienky môže mamina očakávať. Pásky na upínanie sú naťahovacie, a tak dokonale obopnú bruško babätka a tým zaručia výborný “Fit” bez toho, aby tlačili. Materiál je tiež pekne priedušný a babätko sa tak zbytočne v plienke nepotí a tým znižuje riziko podráždenia pokožky. Bonusom je potom vykrojenie plienky v oblasti pupku tak, aby zbytočne nedráždila dieťatko.

    Plienky sú na dotyk veľmi hebké, pôsobia akoby boli vyrobené z bavlny, a tak sa Filipko v nich cítil dobre a ani si veľmi neuvedomoval, že má na sebe plienku a veselo si kopkal.

    Ďalšou skvelou vychytávkou je indikátor vlhkosti. Tento pásik sa ťahá po strede celej plienky. Nová plienka má tento pásik žltej farby a postupne ako sa plienka plní, tak sa indikátor mení na modrozelený. Rodič môže tak hneď na prvý pohľad zistiť ako veľmi je plienka pocikaná. Veľmi dobrá vecička aj pre chlapov, ktorí sa tak nemusia tisíckrát pýtať manželiek či je babätko pocikané alebo nie ;)

    Vnútro plienky je vystlané sieťkou, ktorá má za úlohu odvádzať vlhkosť preč od pokožky dieťatka a držať ju v suchu. Nie raz sa nám však stalo, že práve táto sieťka sa v prípade pokakania prilepila na zadoček a spôsobila tak presný opak. Tu však asi nepomôže nič iba včasné prebaľovanie v prípade pokakania a ak máte takého malého šéfa doma ako my čo sa pokaká každých 30 minút, tak vám nepomôže ani indikátor pocikania.

    Plienka je taktiež tvorená tromi odvodovými kanálikmi, ktoré sa postarajú o to, aby sa tekutina dostala rovnomerne do celej plienky. Plienky tiež nezapáchajú ani pri plnom naložení tekutinou. Apropo koľko sa do takej plienky zmestí? Nechcela som testovať vlastné dieťa ako dlho vydrží v plienke, tak sme do jednej plienky naliali vodu a plienka samotná dokáže vstrebať do seba až 600ml tekutiny. Nad túto hranicu už sa tekutina nevstrebáva. Niežeby to niekto šiel skúšať a trápiť dieťatko v jednej plienke, ale dobre vedieť však ? ;)

    Treba si však dať pozor na to, ako je plienka usadená na zadočku dieťatka, pretože sa nám párkrát stalo, hlavne keď prebaľuje manžel, že Filipko sa nám precikal alebo prekakal z dôvodu nedostatočného utiahnutia plienky. Niektoré maminy reportovali podráždenie pokožky dieťaťa, u nás nič podobné nebolo a treba si uvedomiť, že detské zadočky sú rôzne citlivé a každému vyhovuje niečo iné. Tu platí, že treba vyskúšať a rozhodnúť sa na základe vlastnej skúsenosti.

    Náš Filipko je zatiaľ spokojný a tak ostávame značke Pampers verní aj naďalej a pozdravujeme všetky maminy a ich detičky.