Výsledky vyhľadávania pre slovo “#kvaskovanie”
Môj kvások Rafael oslavuje 3,5 roka. Šikovník je stále silný, pečie skvelé chleby naše každodenné. Z kvásku som darovala do vyše 200 domácností na Slovensku, v Čechách, Rakúsku aj Nemecku. Tak nech sa aj vám darí ako Rafaelovi. 🍀👍❤️
#kvasok #kvaskovanie #chlieb #upecsichlieb #chliebnaskazdodenny
👍👍👍 TIP - kedy je rozkvas hotový ? Keď sa rukavica postaví 👍👍👍 #kvasok #kvaskovanie #rozkvas
#kvaskovanie #kosice dievcata kde ste v KE kupovali osatky na pecenie chlebika???

Starostlivosť o kvások
Kvások obsahuje zmes živých baktérií a kvasiniek - jeho vitalitu je preto potrebné udržiavať dostatočne častým a objemným kŕmením.
Na dokrmovanie kvásku existuje viacero postupov, často neúplne popísaných, bez hlbších súvislostí.
A keďže kvalitný a aktívny kvások je nutným základom dobrých výsledkov pečenia, rozhodla som sa poskytnúť na jeho dokrmovanie komplexnejší pohľad.
Samozrejme, hneď na úvod musím napísať, že na kŕmenie kvásku, ako aj na jednotlivé kroky pečenia s kváskom existuje veľmi veľa názorov, a veľmi často rozporuplných. Informácie v tomto článku teda prosím v žiadnom prípade nepovažujte za istotne správne, jediné správne a ani žiadnym spôsobom nutné "nasledovania" 🙂
Ja sama som pri kŕmení prešla viacerými fázami - od kŕmenia obrovského množstva kvásku trochou múky, cez "lyžicové" kŕmenie, skladovanie v chladničke, až po udržiavanie pri izbovej teplote, kŕmenie chlebovou múkou, neskôr celozrnnou... A je možné, že za pár mesiacov, či možno aj týždňov, to bude opäť inak 🙂
Z mojej strany je to teda skôr snaha poskytnúť námety na vyskúšanie možných alternatív - je samozrejmé, že čo sa osvedčilo mne, nemusí sa každému. Každý kvások je do určitej miery jedinečný, každého podmienky sú iné - samy si musíte nájsť pre vás ten najvhodnejší spôsob.
#kvaskovanie sobotné vypekanie👌
#kvaskovanie môj pokus o sendvič
KEĎ MAMA 3 DETÍ OBJAVÍ KVÁSKOVANIE A PRESTANE KUPOVAŤ PEČIVO
z môjho blogu: Naty, ahoj, povedz nám rovno, prečo a kedy si začala riešiť kvalitu chleba a pečiva?
Ahoj, prišlo to s deťmi a pribúdajúcimi zdravotnými komplikáciami. Bola som vtedy vegetariánkou, deti začali mať alergie a kožné problémy. Hlúposti tejto doby nekupujem, dbám na kvalitu. Preto som hľadala zmenu, ktorá zastaví zdravotné komplikácie. Zmena musí prísť od základu. Vyradila som éčka, začala zháňať len domáce a sezónne suroviny, kupované pečivo a chlieb som nahradila domácim, kváskovým. To nás vykúpilo 🙂
viac čítaj tu:
https://www.dusanplichta.com/blog/ked-mama-3-de...
#kvasok #kvaskovepecivo #kvasenie #chlieb #pecivo #zdravastrava #zdravyrecept #blog #dusanplichta #sacharidy #kvaskovanie









