Výsledky vyhľadávania pre slovo #navsteva

#navsteva lekára ..baby, boli má hrdlo, pali za hrudnikom atd, nesla som do prace a volala som môjmu Dr..tak že musím prist osobne, keďže som nebola v priamom kontakte s človek, ktorý prišiel zo zahraničia. Avšak robim vo veľkej firme a ja netuším kto, kde bol?? Je správne, že musím ísť osobne k DR..? Určite má na PN nevypisujem len tak od stola🙈

avatar
bally
12. jún 2017    Čítané 4609x

Návšteva šestonedieľky: 5 zásad, ktorými nič nepokazíte

Nový prírastok je na svete a vy sa nemôžete dočkať, kedy ho pôjdete pozrieť. Nezáleží na tom, či sa bábätko narodilo vašej sestre, sesternici alebo najlepšej kamarátke. Nech máte spolu akokoľvek blízky vzťah, treba sa pripraviť na to, že táto návšteva bude úplne iná ako všetky tie predošlé. Vžiť sa do kože novopečenej mamičky nie je pre mamy väčšinou ťažké. No a ak ste bez záväzkov, isto v budúcnosti oceníte, keď si vaše návštevy zoberú k srdcu zopár tipov skúsených mám.

1. Počkajte si na pozvanie

Nech je už vaša zvedavosť a nadšenie akékoľvek, nevnucujte sa. Šestonedelie by malo byť akýmsi posvätným obdobím, ktoré patrí len mamine a jej bábätku. Mnohé šestonedieľky to tak cítia a snažia sa to dodržať. Určite dajte novopečenej mamičke vedieť, že sa pozvaniu na návštevu potešíte, no nenahnevajte sa, ak vás k sebe nakoniec nezavolá. Obdobie po pôrode je veľmi náročné ako pre ňu, tak pre bábo. Potrebujú sa obaja zotaviť a naladiť na spoločnú nôtu. Niet sa čo čudovať, že voľného času je pri bábätku málo, a tak je každá takáto chvíľa pre mamičku vzácnosťou. "Návštevy by som rapídne zatrhla. Mne to vadilo, keď sa k nám už ani nie po pár dňoch hneď nanútili. Každá maminka s dieťatkom sa potrebuje aklimatizovať, mať čas na seba, pre bábo a nie venovať sa návšteve. Je to otrava. Návštevy môžu prísť, ale na to je čas aj po mesiaci," vyjadrila svoj názor mama a druhá sa k nej pripája: "Najviac má poteší, ak žiadna návšteva nepríde."

2. Nezdržte sa dlho

Keď už ste pozvanie dostali, mali by ste aj vedieť, kedy je čas ísť. Na rozoberanie všetkých pocitov okolo pôrodu a materstva bude ešte dosť času. Aj napriek tomu, že vás určite rada vidí, túži len po jednom - ľahnúť si do postele a aspoň na chvíľu si zdriemnuť. Ona totiž neprespala celú noc, neprišla z práce domov a nesadla si k svojmu obľúbenému filmu či knižke a nevybehla večer plná elánu na jeden drink so svojou kamarátkou. Celý jej svet sa teraz točí len okolo bábätka, ktoré jej prevrátilo život naruby a je čím ďalej tým viac vyčerpaná. "No mňa pustili z nemocnice v piatok a v sobotu sa mi nasáčkovala na návštevu komplet celá rodina - svokrovci, moja mama, švagrovci, ... a zostali až do večera. Myslela som, že ma porazí," spomína na prvú návštevu jedna z mamičiek. "Asi to má každá inak. No, keďže som mala ťažký pôrod, tak by mi stačilo, keby prišli tak max. na 30 minút, pomojkali sa s malým a išli domov," spomína na toto obdobie druhá.

3. Nenoste zbytočnosti

avatar
lubos
19. máj 2016    Čítané 637x

Bábovka ako obrázok (Petra Daubner)

Málokomu sa podarí spojiť dva koníčky tak originálne, ako mladučkej Petre Daubner. Výsledky svojej tvorivej činnosti prezentuje na stránke www.redvelvetcooking.com, odkiaľ som si ju požičal sem, do Modrého koníka.

Peťka oplýva neobvyklým citom pre kompozíciu, detail a farby, ktorý sa odráža pri maľbách jej kulinárskych výtvorov.

___________

V nasledujúcom krátkom videu (02:00 min.) sa zoznámime s Petrou a budeme ju sledovať pri maľovaní "portrétu" bábovky.

Recept na jemnú makovo - citrónovú bábovku bol prevzatý z Petrinej stránky redvelvetcooking.com. Nájdete ho tu.

Peťka, ďakujeme za návštevu! Si super!

avatar
lubos
15. máj 2016    Čítané 1621x

"Plnotučný" život Dušana Plichtu

"Inšpirovať a pomôcť  ľuďom realizovať svoj 100% potenciál cez optimalizáciu životosprávy a šikovné životné experimenty" -  to je vízia Dušana Plichtu, blogera zaoberajúceho sa aktuálnymi výživovými trendami.

Dušana sme privítali v našej kuchyni a nechali sme sa inšpirovať jeho najobľúbenejšími jedlami, ktoré sme si navarili.

Socca, známa talianska placka z cícerovej múky, s bazalkovo cesnakovým pestom a bryndzou. Stačí zamiešať cícerovú múku s vodou, olivovým olejom a soľou, vyliať mix na panvicu a opiecť z oboch strán.

________

Pomaly pečené morčacie stehno (120°C, 6 hodín), sparená zelená špargľa, maslová holandská omáčka, pečené batáty (sladké zemiaky). Ako na pomalé pečenie zistíte tu: Ľubošova kuchyňa #5: Varíme pomaly.

________

avatar
lubos
31. mar 2016    Čítané 2292x

Luckine skvelé jedlo (Lucia Súkeníková)

Na Modrom koníku má login luciferova a nádherný nový album Moje jedlo. Vlastným menom Lucia Súkeníková je autorkou obľúbenej kuchárskej knihy Moje skvelé jedlo, ktorú nám prišla predstaviť, a popritom sme si spolu navarili aj chutné jarné menu. 

Čo sme varili?

* * *

Polievka: biela krémová polievka z karfiolu, čierneho koreňa (Hadomor španielsky) a koreňa zeleru, toast z Luciinho kváskového chleba s pestom z tekvicových semiačok, tvrdého syra a medvedieho cesnaku.

* * *

Hlavné jedlo: na panvici opečený filet z lososa, brokolicovo hráškové pyré s parmezánom, chlebový čips so špenátovým maslom, cukina.

Strana