dominika_sv16
    23. feb 2020    Čítané 1055x

    Víkendové menu: Palacinkový trhanec a voda z tresky aljašskej!

    Tento víkend som sa hecla... A hoci #niesomfoodbloger tento príspevok bude o jedle. Ale recepty nečakajte (teda jedine, že by ste si ich vyžiadali😇) Uplynulé dni som strávila v mojej obľúbenej kuchyni dosť veľa času a niečo sa tam aj vytvorilo! 

    Okrem iného som konečne spratala dve tretiny môjho hnilého kútu, v ktorom som len hromadila veci, lebo veď mám dosť miesta ešte😅 Ale keď som v piatok večer chystala palacinkové cesto pre mojich maródov pomedzi náčrtníky, fixky a autíčka, povedala som si dosť! A ktovie, možno aj pre ten neporiadok sa mi prvá várka palaciniek nepodarila🤷🏻‍♀️ Chcela som potešiť deti sladkou večerou, ale chcela som, aby aj koza bola sýta (-teda Ja), lebo keďže sa snažím zbaviť nejakých tukových zásob, vravím si, spravím palacinky bez múky s riadnou dávkou bielkovín- z tvarohu a pudingu. A keďže som také palacinky už raz u svokry robila (nemala doma múku), vravím si NENI PROBLÉM. #ibažebynie! Lebo evidentne som našla iný recept ako vtedy dávno. Ale si vravím Tinkine recepty, to bude super. ALE nebolo. Tým ale nevravím, že je Tinka na vine... ja som totižto 1. Zdvojnásobila dávku, 2. Použila polovicu tvarohu podľa návodu a polovica bol hrudkovitý (kto vedel, že aj JEMNÝ tvaroh môže byť zaroveň aj Hrudkovitý?🙈) 3. Mala som proteínový puding. Takže je dost možné, že niektorý z faktorov spôsobil, že miesto palaciniek som robila trhance! A keďže deťom nevysvetlíš, že trhanec je nová palacinka... spravila som aj jednu klasickú celozrnnú múkovú dávku. Ale trhanec s lekvárom neskončil v koši... zožrala som ho ešte počas vypekania ozajstných palaciniek. 

    Na fotke je ale už môj druhý víkendový výtvor- karfiolové pyré, blanšírovaná brokolica s mrkvou a pečená treska s cuketou a paradajkami! Tento pokrm mi už vyšiel oveľa lepšie hneď na prvý pokus, ale tiež sa nezaobišiel bez komplikácie... Lebo teda tresku som mala mrazenú a si vravím, veď nevadí, pustí vodu, aspoň nebudem musieť podlievať... Ľudia, aké podlievanie??? Ja som skoro vytopila rúru! Akože čakala som, že tam bude nejaká voda navyše... ale že až toľko? Tak som vodu zliala a z 900 gramov tresky som mala zrazu v miske 550 mililitrov vody!😱Ja neviem, vraví sa, že ryba má plávať, ale naozaj treba 400 gramom ryby pol litra vody?

    No ale inak tie spomínané gramy ryby sa mi vydarili a všetko spolu dobre ladilo. A tak si vravím, dobre, zostane nám aj na nedeľu... Ale horkýže! Lebo, aby som zostala v rybacej terminológii, hovno, hovno zlatá rybka, akvárko nebude! Po jedle som spratala riady, išla si zacvičiť (do obývačky), spratala deti (spať), kukla si s mužom Narcos, spratala seba na gauč (zaspala som), a keď som sa v noci zobudila, zistila som, že zeleninu a pyré som zabudla dať do chladničky. Tak hop-šup, nech sa nepokazia... Ale smola (a hrušky... teda karfiol)... Pre karfiol už bolo neskoro... Asi sa urazil a skysol. Hajzeľ... a tak som dnes opäť zamierila do kuchyne a spravila som aspoň zeleninový šalát so syrom a vareným vajíčkom. A hneď ho šupla do chladničky... a teraz vlastne neviem, či som sa šla chváliť či sťažovať... Ale chutilo nám😅 Spravila som vám chúťky? Či práve na-o-pak?