dominika_sv16
    25. apr 2020    Čítané 1163x

    Nečakané vyznanie: Bez nej by to nebolo ono!

    A vy ako jete pomaranče? U nás je to vždy riadny freestyle. Naposledy takto. V zelenej zimnej bunde. V apríli. A na vežičke. Na princeznú... Ale takto je to ok. A hlavne, v tejto bunde - HOCIČO.

    Nepatrím k veľmi stylingovo-zameraným matkám... Ale táto bunda, ktorá práve na veži počas jedenia pomaranča, zrejme ukončila svoju sezónu WINTER 2019/2020 (ešte ju teda musím naposledy oprať, keďže som v piatok konečne odstránila z chodbového vešiaka zimné "stuff"), patrí k mojim srdcovkám💚. A preto, hoc je to možno trochu márnivé a ešte viac od veci a absolútne nečakané... Tento článok venujem JEJ!

    Zelená bunda. Pre mňa nadčasový unisex kúsok. Získala si ma už pri prvom pohľade, keď mi ju manželova mama hrdo ukázala z kresla u nich doma, že: "Aha, čo som ulovila v sekáči." A veru, jej lov bol úspešný. Niekomu sa asi bude zdať trochu málo detská, inému zas, ani mi nič nenapadá, lebo je super (😅)... Ale pre moje detiská bola ideálna. Obom sadla ako riť na šerbeľ, respektíve odev na telo a ešte v nej aj mrte dobre vyzerali. Dokonca som oželela aj miernu nepraktickosť oproti overalom, keďže som musela navliecť NAJPRV gate a POTOM ešte aj bundu. A matky vedia, že mlaďatá z rodu homo sapiens sapiens sa vyznačujú nadmernou obratnosťou, silou odporovať a k tomu ešte mrštne uhýbať končatinami🙈 Ale, mne to za to stálo. Navyše vďaka dvom kusom, vyzerali menej neohrabane, ako deti v tomto velu v tých zimných mundúroch zvyknú. Ja som mala miesto "zombíkov", zelené drahokamy... V tej bunde si zažili zimné radovánky aj polotvrdé pády na studenú zem. Zahriala ich, keď bola zima do špiku kosti a svojou farbou osviežila i pochmúrne zimné dni (okej, tu som sa už opustila viac než je prípustné. #pardonprepacte😅).

    Každopádne, k bunde mali pozitívny vzťah aj potomkovia. Lebo prvorodený najprv nechcel požičať kus odevu sestre a až keď si obľúbil svoj nový väčší model, uznal, že oblečkový smaragd (😅) môže prejsť na ďalšiu generáciu... A druhorodená, ako vidíte, používala bundu outdoor aj indoor, či ako podbradník.A ak vydrží tento kúsok takých 20 rokov bez toho, aby sa rozpadol, možno ho navlečiem raz aj na svoje vnúča 😁 (#vobecnepredbieham). 

    Okej. Teraz sa mi tu prosím priznajte, že aj vy máte obdobný citový vzťah k nejakému kúsku vášho či detského kusu odevu, nech sa cítim trochu menej.. (doplňte si)