Výsledky vyhľadávania pre slovo #test_bauli

avatar
titulienka
26. sep 2021    Čítané 490x

Testovanie s Bauli

Naša rodina je pomerne veľká, máme 5 detí a máme aj dvoch vnukov. Zdravá strava je pre nás dosť podstatná. Keďže máme ešte 3 školopovinné deti, ktoré rady papkajú, tak je pre nás niekedy dosť náročné vymýšľať jedálniček.

Podstatné su u nás raňajky, počas školy sú to desiate... Keďže, ako každé dieťa, obľubujú niečo sladké, snažím sa vždy vymyslieť niečo, čo je zdravé, chutné a aj sladké . 

Poväčšine si deti prajú na raňajky croissant s mliekom. Vyskúšali sme asi každý, ktorý na trhu je. Hlavne kvôli porovnaniu a ochutnaniu.

Natrafili sme na značku Bauli. Prvé, čo nás prekvapilo, bol obal, ktorý celkovo výraznými farbami zaujal nielen deti, ale aj mňa. Potom to bola úplne perfektne prispôsobená cena, náplne, a čo ma veľmi prekvapilo, bolo to, že croasanty sú aj viaczrné, ktoré sa stali, samozrejme, mojim víťazom. Hlavne ako maškrta v práci.

Deťom najviac chutil čokoládový a vanilkový. Bauli je iný ako ostatné croissanty. Cesto je ľahké, nadýchané, pripomínajúce babkine buchty z detstva. Náplň je rozmiestnená rovnomerne, čo sa u niektorých croissantov stráca.

Takže celkové hodnotenie Bauli je úplná spokojnosť. Bauli ostáva momentálne u nás prídavkom k desiatkam do školy, poprípade, rýchle občerstvenie v práci. Sme radi, že na trh sa dostala nová značka, ktorá našej rodine úplne sadla. Určite budeme Bauli odporúčať .

avatar
katkapetko
24. sep 2021    Čítané 359x

🥐 Francúzsko z Talianska na tanieri. Alebo ako sme testovali croissanty Bauli 🥐

Na začiatok mi dovoľte pár historicko-technicko-jazykových detailov.

Prvý recept na croissant sa datuje do 19. storočia a pochádza vraj z Francúzska. Odtiaľ aj jeho ľúbozvučný názov, ktorý mnoho našincov komolí, ako sa len dá. Prapôvodný návod, ako upiecť tento lahodný rožok z lístkového cesta síce pochádza teda Paríža, ale traduje sa, že úplne prvé „kroasány" (ako sa má tomuto múčniku správne hovoriť) boli upečené vo Viedni. Pôvodné sladké „rožky" však vzali do rúk práve Francúzski pekári a doviedli ich k dokonalosti. To je vlastne dôvod, prečo ich všetci poznáme pod francúzskym názvom croissant a väčšinou sa nám automaticky spájajú s Eiffelovkou, baretmi a fúzikmi očarujúceho maliara Jeana-Claudea, ktorý maľuje v utešených parížškych uličkách portréty šarmantných dám za zvuku šansónov z romantického staručkého tranzistora.

🥐🥐🥐🥐🥐🥐🥐🥐🥐🥐🥐🥐🥐🥐🥐🥐🥐🥐🥐🥐🥐🥐🥐🥐🥐

No, ale k veci. Do rúk sa nám dostali croissanty, ktoré túto historicko-národnostnú rošádu ešte pekne zamotali. Sú z pekární Bauli, rodinného podniku, ktorý na severe Talianska existuje už od roku 1922. Samú ma prekvapilo, že práve talianskou tradíciou sa budú tieto croissanty pýšiť. Odporúčam prečítať si rodinnú históriu zakladateľov tejto značky, je skutočne zaujímavá.

Ako prvé sme vyskúšali cereálne croissanty s obsahom 7 druhov cereálií a semien. Popravde, bola som z nich na prvýkrát celkom zmätená. Je to asi ten nezvyk, že je v inak vláčnom ceste citiť „chrumkavé kúsky". Popravde, deti veľmi neohúrili. Boli trochu sklamané z malého množstva náplne, ktorá je síce chutná, ale je jej proste na nich málo. Ja za seba môžem povedať, že veľmi na tie náplne nie som, takže mi toto množstvo absolútne vyhovuje. Dokonca aj ten pocit, že človek je „trochu lepšie" sladké pečivo, je fajn. (Prosím prosím, nechajte ma v tomto sladkom naivnom dojme.) Za mňa vedú jednoznačne tie s ovocnou náplňou. Náš tatko si privlastnil vanilkové. Ja všeobecne nie som veľmi vanilková, ale ochutnala som a táto náplň mi vôbec nevadila. Je krémová, nie je príliš prearomatizovaná, avšak na ovocnú marmeládu nemá. Tá je fakt dobrá, hoci možno pre niekoho dosť sladká.

O riadny kus lepšie sú ale klasické necereálne croissanty. Panečku, to som si fakt pochutnala! Sú takmer dokonalé (k dokonalosti im chýba len čerstvosť tých priamo z pece). Nadýchané, vláčne a luxusne voňavé cesto a dokonalé náplne. Marhuľový džem i čokoládový krém sú, ako sa hovorí, nebíčko v papuľke. Ten vanilkový, úplne subjektívne (ako som spomínala, nie som veľmi vanilková), za nimi trochu pokrivkáva. 

Edith Piaf spievajúca z rádia jej: „Non, rien de rien…,” vôňa kávy, výhľad na Eiffelovu vežu a vôňa croissantov, ktorá opantá vaše zmysly. To je Francúzsko. Presne tento pocit sa dostaví, keď zahryznete do pravého croissantu s originálnou receptúrou. Máte rady croissanty? Za každú odpoveď vám poletí srdiečko. ❤

A. Áno, bez croissantov si raňajky, desiate či olovranty neviem predstaviť.
B. Nikdy som im neprišla na chuť.

Ak sú croissanty súčasťou vášho jedálnička, určite vás poteší sladké testovanie, do ktorého sa môžete zapojiť tu: https://www.modrykonik.sk/recenzie/croissanty-bauli/

#test_bauli

avatar
konik_testuje
6. sep 2021    Čítané 3421x

Skúsenosti s croissantmi Bauli

Keď sa povie croissant, snáď každý z nás si predstaví voňavé jemné vláčne pečivo s lahodnou náplňou, ktoré sa rozplýva na jazyku. Ktorého chuť vás v myšlienkach razom prenesie na terasu s výhľadom na Víťazný oblúk a Pierra maľujúceho na plátno výjavy zo Champs-Élysées.

A presne také sú talianske croissanty Bauli170, ktoré ctia tradičnú výrobu podľa klasických receptov s použitím len tých najkvalitnejších surovín. Tradíciu snúbia s najmodernejšími výrobnými technológiami, čo je zárukou jedinečných výrobkov s dokonalou chuťou.

Čo budeme testovať?

Talianske croissanty Bauli prinášajú lahodnú chuť v troch obľúbených príchutiach. Obľúbený čokoládový s obsahom 60 % kakaa, vanilkový s vanilkou z ďalekého Madagaskaru a marhuľový s marhuľovým džemom z výberového ovocia.

Zárukou potešenia pre chuťové bunky je materský kvások, ktorý sa nechá oddychovať až 40 hodín, kým sa nestane tým, čo nazývame „Nucleus“ - jadro. Práve to zaručuje jedinečnú jemnosť, chuť a arómu.

Okrem toho talianske croissanty Bauli obsahujú len vajcia z podstielkového chovu, majú nulový obsahu alkoholu a konzervačných látok. Všetky príchute obsahujú hrachovú bielkovinu ako zdroj bielkovín. Kúpite ich nielen online, ale aj v Tesco či COOP Jednota.

Strana