Výsledky vyhľadávania pre slovo #test_crocco.

    Zruš hľadanie
    jajamalka
    15. aug 2017    Čítané 357x

    Keď rozhodujú minúty

    Všetko zjedené, obaly vyhodené a mraznička prázdna. Je čas napísať ako mne a mojej rodine (ne)chutili koláčiky CROCCO od MINIT Slovakia v rámci #test_crocco.

    Testovací balíček obsahoval syrové pagáčiky, oškvarkové pagáčiky, nugátové a jahodové croissanty, marhuľové, malinové a čokoládové koláčiky. Rozdiely boli nielen v príchutiach, ale aj tvaroch jednotlivých druhov. Pagáčiky vyzerali ako miniatúrne placky, croissanty vzhľadovo pripomínali známe francúzske rožteky a tie zvyšné mali rôznorodý tvar, nijak špeciálne označený, asi sa ani výrobca nevie rozhodnúť. 

    Čo ich naopak všetky spája, je spôsob prípravy. Na to, že ich chcete upiecť k rannej káve  nemusíte myslieť večer predtým. To pre mňa zvyčajne býva kameň úrazu. Koľkokrát moje obedové plány stroskotali na tom, že  som zabudla včas vytiahnuť mäso z mrazničky. A z obeda sa tak stala prinajlepšom večera alebo obed na ďalší deň. Koláčiky od MINIT Slovakia vám samozrejme obed nenahradia, ale túžbu po sladkom dezerte viete uhasiť do 15 minút od momentu ako vo vás zbĺkla. Aspoň taký časový údaj uvádza výrobca na obale. Moje skúsenosti hovoria, že pätnásť minút je jednoducho málo. Samozrejme, dajú sa zjesť aj chutia, ale ak ich chcete mať také prepečené a zlatisté ako na obale, odporúčam piecť dlhšie. Tri až päť minút naviac im len prospeje. Pri 185°C. Plus/mínus. Veď vy už viete ako vaša trúba pečie.

    Počas testovacieho týždňa boli u nás na prázdinách moje dve neterky. Spoločne s mojimi deťmi, hladným manželom a mojou mamou vytvorili ukážkovú testovaciu vzorku. Rozdielny vek, rozdielne pohlavie aj skúsenosti urobili svoje. Deťom najviac chutili čokoládové a nugátové koláčiky. Koniec koncov, im nie je ťažké sa zavďačiť. Chutí im všetko, čo aspoň vzdialene pripomína čokoládu.

    Mama nedala dopustiť na oškvarkové pagáčiky, sama od seba spomenula výraznú chuť po oškarkoch. A to je pritom odchovaná na naozajstných oškvarkoch, takže to od nej berte ako veľký kompliment. Mňa tieto dve slané verzie, ktoré som mala možnosť ochutnať, veľmi neoslovili. V syrových sa mi zdalo málo syra a voči oškvarkom som predpojatá. Ani originál oškvarkové pagáče mi nikdy nechutili.

    Jedného dňa, keď vonku bolo zase 30°C v tieni, som vbehla do obchodu  s úmyslom schladiť sa v oddelení mrazených výrobkov a objavila som ďalšie slané príchute. Dotvtedy som si totiž myslela, že existujú len tie dva testovacie druhy. Aké bolo moje prekvapenie, keď som objavila pizzových a klobásových slimákov(!). Šípim, že tie by mi mohli chutiť a určite si to, už súkromne, overím. Jaaaj, zabudla som na manžela. Jemu chutili. Všetky. Veď chlapi, čo si budeme, my ženy, nahovárať. Tomu môjmu sa za každých okolností zavďačíte niečím kávovým a kokosovým. A preto som bola milo prekvapená, keď som v mraziacom boxe objavila aj kokosovo – čokoládových slimákov. No musela som to pre vás hneď zvečniť. A dúfala som, že neprídem podozrivá nejakému SBS-károvi, pretože som sa tam obšmietala veľmi dlho. Vonku bolo tak 40°C, chápeme sa.