Novinky

#test_dm

petka_s
13. jan 2017
Ešte druhe zhrnutie dnešneho dňa -pri stavbe našho domu,a pri terajsich stale trvajucich vonkajsich pracach-robim caj zlty lipton,lenze ako sme dostali tento bio caj do testovania,vsak urobim aj ten -do 1,7 litra som dala az 4.sačky(zajtra dam len 3) az 3 lyzice cukru :grinning: zivot si sladime,a citrodeko a čaj pre babetka je BOŽSKY.chuti hlavne starsej dcere,ktora pije 95% len čistu vodu,takze to je co povedat.ked som robievala ine ovocne caje boli velmi sladke take intenzivne a tento je taky jemny ,fakt fajnovy.#test_dm
Zobraz celú správu
marton_popradske
Správa bola zmenená Dnes o 17:45
Radi pečiete milé mamičky? Čo najradšej? Dajte nám vedieť. My sme upiekli kávový cheescake s jemne slaným karamelom:thumbsup: Nech sa páči, vyskúšajte ho aj vy. Tu je recept:

Korpus:

280 g maslových sušienok,
125 g masla,
1 čajová lyžička mletej kávy Popradská Extra špeciál,
Cesto:

600 g mascarpone,
350 g kyslej smotany alebo Créme Fraiche,
200 g cukru,
1 vanilkový cukor,
70 ml šľahačkovej smotany 33%,
2 a 1/2 polievkovej lyžice mletej kávy Popradská Extra špeciál na prípravu kávy,
3 vajcia,
1 žĺtok,
2 polievkové lyžice hladkej múky,
1 polievková lyžica mletej kávy Popradská Extra špeciál,
Poleva - jemne slaný karamel:

200 g cukru
100 ml vody,
100 g masla izbovej teploty,
120 ml smotany na šľahanie 33% izbovej teploty,
pol čajovej lyžičky soli,
Na ozdobu použijeme nasekané orechy, pár kúskov ovocia physalis.

Maslové sušienky rozdrvíme v mixéri. V miske ich zľahka premiešame s lyžicou mletej kávy, až potom spojíme s roztopeným maslom. Hmotu prstami rovnomerne popritláčame do pripravenej okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie a po obvode vytvarujeme cca 2cm okraje. Vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme cca 12 minút.

Medzitým si pripravíme kávovo-šľahačkovú zmes, ktorá tvorí dominantnú chuť cheesecaku. Do šálky vsypeme 2 a 1/2 polievkových lyžíc mletej kávy a zalejeme ich trochou vriacej vody. Celkové množstvo pripravenej kávy by malo byť cca 60-70ml. Kávu necháme 2 minúty odpočívať, nech silná aróma a chuť prenikne do vriacej vody a scedíme. V hrnci necháme prevrieť šľahačku, vlejeme scedenú kávu, odstavíme od ohňa a dobre premiešame.

V mixéri vymiešame mascarpone, kyslú smotanu a cukor. Stačí krátko, kým sa suroviny spoja. Prilejeme vychladenú kávovo-šľahačkovú zmes a opäť krátko premiešame. Vajíčka, žĺtok, hladkú múku pridávame postupne, po jednom za stáleho miešania. Na záver primiešame kopcovitú polievkovú lyžicu mletej kávy pre dosiahnutie ešte výraznejšej kávovej chuti.
Zobraz celú správu
Strana
Predošlá Strana
Ďalšia