Wok Stone legend od Delimano-špecialista na rýchle jedlá
Čaute žienky!
Nikdy som sa v kuchyni nejako extra neobšmietala,varenie som prenechávala skôr svojmu milému.No keď prišli deti,bola som nútená skamošiť sa so sporákom..predsa len mm si nemohol popri práci dovoliť stáť celé dni v kuchyni.Pomaly som sa však do toho dostala.Dnes už nevarím preto,že musím,ale preto,že ma to baví.No nakoľko mám doma dve malé šidielka,varím najradšej jedlá,ktoré sú ľahké a rýchle..
Jedného dňa som našla na Modrom koníku výzvu,že stačí napísať komentár a keď sa pošťastí,vybrané mamičky budú mať možnosť testovať výrobky od Delimano-konkrétne výrobky zo série Stone legend..Tak som pod tento príspevok napísala komentár aj ja.O tejto sade som počula už dávnejšie,dokonca sme nad ňou premýšľali s mm,nakoľko sme menili elektrickú varnú dosku za indukčnú.Len môj muž stále váhal,lebo s touto značkou nemal doposiaľ žiadne skúsenosti..A tak som tajne dúfala,že ma vyberú.A aj ma vybrali!!
Týmto sa chcem ešte raz veľmi pekne poďakovať celému tímu Delimano,aj Modrému koníku,že som dostala možnosť testovať jeden z týchto skvelých výrobkov
Balík mi kuriér doručil neskutočne rýchlo Bola som veľmi zvedavá, ktorý z výrobkov mi prišiel.Moje bambulky sa postarali o to,aby som nemusela dlho čakať, a balík hneď otvorili.Asi netreba ani veľmi opisovať akú zábavu z toho mali.A najväčšiu radosť mali z tých polystyrénových šulčekov,ktoré boli naozaj že všade. (Svokra až takú radosť nemala.
)..No k veci..Na testovanie mi prišiel obrovský wok.WOW!!A tak som začala s testovaním..
Ako 1.jedlo som skúsila navariť vo woku hneď v ten deň rýchlu a chutnú večeru-KURA NA ČÍNSKY SPÔSOB A KUSKUS S MEDVEDÍM CESNAKOM.
Tradičné recepty v modernom hrnci
Pri testovaní hrnca Delimano som si povedala, že pôjdem nad svoje kuchárske možnosti a zručnosti. Rozhodla som sa pripraviť jedlá slovenskej kuchyne a niečo málo z talianskej a belgickej kuchyne podľa tradičných receptov. Chcela som použiť postupy našich mamičiek a babičiek. Ony dobrému jedlu vždy venovali čas, lásku a tie správne ingrediencie. Požiadala som o rady ľudí, ktorí majú už čo-to odvarené, odpečené a niečo som aj googlila. Samozrejme som neodolala a pripravila aj niečo zdravé po tých hodoch. A výsledok?
Do testovania Delimano riadu Stone Legend som sa prihlásila s tým, že skúsim nevyskúšané recepty. Keď ma vybrali, pár dní som žila v "očakávaní", ktorý z riadu mi pošlú. Veľmi som sa potešila, keď prišiel univerzálny hrniec Stone Legend. Obsahoval navyše sitko na fritovanie, cedenie a rošt na restovanie a parenie.
Takže nápadov bolo zrazu veľa. Už len dať týmto nápadom - receptom spoločnú myšlienku. A tá prišla ..... TRADIČNÉ ......
Tradičné pre mňa tieto testovacie týždne znamenalo:
- používať prevažne tradičné suroviny,
- používať tradičné postupy pri príprave,
Kto to všetko poje?
Tak toto bolo testovanie, ktoré ma bavilo asi najviac zo všetkých, ktoré som mala možnosť absolvovať. Týmto sa chcem opäť veľmi krásne poďakovať za túto príležitosť vyskúšať hrnce, po ktorých som túžila už dlhšiu dobu.
Z možných piatich hrncov sa mi ušiel obrovský oválny pekáč Delimano Stone Legend.
Na môj "pekáčik" som čakala síce dlhšie ako som bola zvyknutá, no stálo to za to A po odchode kuriéra sa u nas píšťalo od radosti
Presne tento pekačik som si vysnívala a dala som sa v tej chvíli na testovanie. A čo ako prvé otestovať na povrchu, kde sa nič nelepí a nič nepripáli? No predsa volské oko
doslova po povrchu plávalo. A ja som bola nadšená, pretože všetky moje panvice boli antivajíčkové :D Testovanie po tomto zážitku mohlo naplno začať.
Počas môjho testovania som toho napiekla a navarila celkom dosť, občas som musela dokonca využiť mrazničku a zásoby budeme dojedať ešte ďalší mesiac
Moje nadšenie z hrncov Stone Legend od Delimano rástlo každým jedným vydareným jedlom či koláčom... Jednoducho som si ich zamilovala
Mňa presvedčil
Prvýkrát sme sa spolu zoznámili na detskom ihrisku. Mamičky Ťa ospevovali a ja som už vtedy dostala chrobáka do hlavy, že tento rok budeš na mojom zozname Ježiškovi. Keď prišla výzva na Modrom koníku, tajne som dúfala a moje želanie sa stalo skutočnosťou. Teraz vďaka testovaniu Ťa mám doma.... a o čom hovorím?....dám Ti hádanku.
Už vieš? Je to môj pomocník v kuchyni, červený kucháriček, parťák, predsa môj veľký Wok Stone Legend od Delimano .
1. Ako prvé som varila rizoto z nazbieraných plodov nášho lesa.
DUBÁKOVÉ RIZOTO
Ryžu som orestovala na šalotke a kvapke oleja, pridala nakrájané dubáky, zaliala 2 dcl bieleho vína, za stáleho miešania nechala odpariť. Následne zaliala vývarom. Varila do stavu al dente, ryža nesmie byť rozvarená a nesmie sa lepiť. Keď bola hotová, pridala som 2 plátky masla a parmezán.
Testovanie Stone Legend
Tak a je to tu. Dva týždne prešli ako voda a my máme #test_stonelegend za sebou.
Ako dopadol? Prečítajte si
Do testovania som sa ešte nikdy nezapojila, no keď som videla, že sa bude testovať Stone Legend od Delimano, neváhala som ani minútu, napísala som komentár a čakala. Mala som šťastie, keď mi prišla správa, že ma vybrali a mám čakať kuriéra.
A radosť z balíčka mal aj môj malý huncút
V balíčku na mňa čakala táto univerzálna rajnica. Priznám sa, že som bola trošku sklamaná, čakala som panvicu, ale ako sa hovorí "darovanému koňovi na zuby nehľad", nejako sa skamarátime
Kedže som nevydržala do druhého dňa, hneď som sa pustila do testovania. Ako prvé som vyskúšala banánové lievance. Rajnicu som len veľmi jemne potrela kokosovým olejom a začala. A tu nastalo sklamanie č.2. Lievance boli v strede zhorené a po bokoch surové. Robila som ich na plynovom sporáku na najnižšom plameni. Chcelo by to asi rozptyľovač na plameň, ten však nemám. Myslím si, že rajnica je vhodnejšia na elektrický sporák alebo indukciu, kde je teplo rovnomerne rozložené. Alebo som len proste nemala dobrý deň a lievance by sa nevydarili ani v inej panvici, ktovie... Fotku zhorených nemám, kedže putovali rovno do koša...
Dnes talianske farebné cestoviny z Lidl so šunkovo-smotanovou omáčkou s pórikom Deti sa len tak zalizovali
Neviem, či to bolo tým, že boli hladní z futbalu a tanečnej, alebo boli naozaj také dobré ako
hovorili #test_stonelegend
Ako som padla na zadok
Už veľmi dávno som nebola na MK. Prišlo ale jedno jesenné popoludnie, malinká dcérka mi zaspinkala, spravila som si kávičku a išla trošku prečítať čo je nové. Ani vo sne by mi nenapadlo, že toto popoludnie mi zmení kuchyňu.
Keď som otvorila MK, ako prvé mi buchla do očí nová výzva.
Milé dámy, vyskúšajte #test_stonelegend. Čože??? Veď po tom túžim už celú večnosť, to musím skúsiť. Aj keď, vyhrať to, snívajte s nami, ale čo, za pokus nič nedám. A tak som napísala krátky komentík a odoslala ho. Prešlo pár dní a ja som aj zabudla, že som sa prihlásila do nejakej súťaže. Keď tu zrazu mi prišla správa. GRATULUJEME. V tej chvíli som padla na zadok po prvýkrát za tento mesiac
To je ako možné? Neveríííím. Hneď som zdvihla telefón a volala manželovi. Strašne som sa tešila. Veľmi dlho som túžila po zapekacej mise. Úplne najviac. Nasledujúce dni som už len nedočkavo čakala, kedy príde kuriér.
Kuriér, to je ďalšia kapitola sama o sebe :D Nevedeli sme sa ani za svet stretnúť. Ja nervy, že to nestihnem napísať a on nervy, že čo to je za ženskú, že nesedí doma na zadku. Ale nie, on bol veľmi veľmi zlatý. Pán humorista. Telefonáty s ním boli ako so starým kamošom. Po 4 dňoch ma konečne odchytil a konečne sme sa stretli. Odovzdal mi obrovskú krabicu. Pekáč, pekáč, pekáč... Plesalo mi srdce. Hor sa do otvárania krabice. Áno áno, túto činnosť som prenechala malej. To bolo radosti.
Áno, vidíte správne, žiaden pekáč, panvica mi prišla. Fúuuuha, tak to je fakt že výzva. Na tú som sa nepripravila, recepty vyhodiť z hlavy, budeme panvicovať. Ale vzhľadom na to, že panvicu máme len jednu a aj tú musím večne drhnúť, super, zjavne boli v mojej kuchyni a rozhodli, že toto mi chýba
Tak a nastal večer a s manželom sme sa pustili do varenia. Keďže doma toho moc nebolo, povedali sme si, že spravíme test na manželovom obľubenom vajíčkovom chlebe. Recept písať nebudem, to snáď vie každý, ale podstatné je že ani jeden chlebík sa nepripiekol a...to hlavné...oleja bola použitá asi kvapka. Panvicu stačilo skutočne len potrieť a už to šlo ako po masle. Takže vlastne to vôbec nebolo nedietné jedlo, takže som si dala aj ja, takže som padla na zadok po druhýkrát.
Ako ďalšie jedlo sme sa rozhodli spraviť španielsku zemiakovú placku Tortilla de patatas. Pokaždýkrát sa nám na starej panvici pripiekla a roztrhala. Nidky sa mi nepodarilo ju pekne vyklopiť. Až dodnes. Použila som novú panvicu a aha, veď tá placka z nej zliezla úplne sama. Ani náznak pripálenia, ani jeden kúsok sa neprilepil. Ona sa z nej priam skĺzla. A panvica ostala čistá ako nová.
Keďže sme cestovali na pár dní k rodičom a testovanie malo svoje časové limity, vzali sme panvicu so sebou. Pár dní ju teda skúšala moja mama. Z kuchyne sa neustále ozývali komentáre ako, "vôbec sa to nepriliepa", "je vynikajúca", "aj ja takú chcem". No tak možno Ježiško prinesie. Nech sa páči pár foto z kuchtenia mojej maminky.
Panvica mala u nás horúce dni. Stále sa na nej niečo varilo. Chilli con carne, zelenina, čína... Všetko na jednotku s hviezdičkou. Ako posledný recept vrámci výzvy a testovania som sa rozhodla spraviť rybu. Tá sa mi večne roztrháva na kúsky a nikdy ju nedokážem udržať pekne pokope. Keď toto panvica dokáže, budem ju vychvaľovať kade tade. No a ona to dala. Pstruh na trolililililinke masla chutil božsky. A tie zemiakové švajčiarske rosti k tomu, manžel si rovno dal aj duplu, čo som mala mať na druhý deň na obed a nič mi neostalo :D Proste nemám slov. Na zadok som padla opäť a už ho mám asi celý modrý.
Ja vám všetkým prajem dobrú chuť, veľa receptíkov na týchto geniálnych riadoch a ľudia, toto je ono, toto sme hľadali. Ja už žiadne iné riady nechcem. Len tieto. Idem dokúpiť celú súpravu a máme Ježiška.
Môj život s legendou
Čo čert nechcel, alebo náhoda je blbec, či ako, a usmialo sa na mňa šťastie a bola som vybratá na #test_stonelegend od spoločnosti Delimano. Potešila som sa tomu. Veď ani si nepamätám, kedy som naposledy niečo vyhrala. Ok, druhá vec je, že málokedy sa zapájam do súťaží, či zdieľačiek, ci iných foriem moderného marketingu. Keď ma vybrali, začala som ako správna mamka googliť. Zo všetkých strán samé dobré recenzie. Sesternice si tieto hrnce nevedia vynachválit. Bola som zvedavá
V pondelok doniesol kuriér balíček. Bol mi pridelený Oválny pekáč. Páni, ten je veľký. To bolo veru prvé, čo mi napadlo Pochopte ma, nie sme nejakí veľkí jedáci (teda čo sa množstva týka), dcérky sú skôr anti-jedáci, tak som ani netušila, čo v takom mega hrnci budem robiť.
Nanešťastie si nás našla i viróza a 75% rodiny bolo v testovací týždeň usoplených a ukašľaných, vrátane mňa, hlavného a jediného kuchára v našej domácnosti. C´est la vie… Najmä ten skôlkársky, veď to poznáte.
Neznášam plytvanie jedlom, keď polovica sveta hladuje, a tak pondelky bývajú u nás väčšinou o dojedaní z vikendového menu. Neodolala som však a vyskúšala som na základe receptu z www.delimano.sk pripraviť teplú večeru. Recept som prispôsobila obsahu našej chladnicky. Zemiaky v šupke som umyla a dala ich variť do pekáča Stone Legend. Keďže som bola oboznámená s tým, že hrnce sa možu používať len na stredných teplotách, vzala som to easy-peasy, sklokeramicka doska, stupen 3, trvalo to večnosť a zemiaky surové, tak som pridala na 5-ku. Zemiaky som poprekrajovala, dochutila slaninkou, bryndzou a jarnou cibuľkou a dala zapiecť do rúry. Výsledok však nebol ani taký chutný a veru ani taký rýchly, ako som očakávala.
Zatiaľ však plusom je, že sa nič nepripalilo a aj sa povrch dobre umýva.
Utorok – nový deň – nová výzva! Keďže viróza úraduje, stavila som na klasiku. Domáci vývar a pečené kura s ryžou. S Pánom Pekáčom sa veru ešte iba zoznamujeme a asi to chce este vychytať nejaké muchy. Kuracie stehná boli viac suché. Za mňa dávam teda bod v tejto kategórii asi skôr sáčku na pečenie, tu to chcelo asi viac podliať. Vývar bol ale TOP!!! A čo je dôležité, hrniec šiel umyť šup-šup, čo sa pri nerezovom nedá povedať.
Včerajší nočný zemiakový kváskový chlebík #test_stonelegend
Tak dnes u nas takto..
Morcacie prsia na dijon horcici s koprovou omackou. Ako priloha zemiaky s mrkvou a brokolicou.. Mnam!
Dnes zeleninka na pare s tymianovým maslom a ryžou a leeeen pre mňa
zvyšok rodiny som nepresvedčila
pre nich pečienka s ryžou
#test_stonelegend
Fotka z dnešného pečenia zdravého jesenného koláča Keď si fotku teraz pozerám, tak si vravím, že s tým zdravým pečením to veľmi spoločného nemá
Ale na moju obranu, čokoláda bola 74%-ná horká
#test_stonelegend
Jesenný špaldový jablkovo-orechový koláč so 74%-nou čokoládou Na konci týždňa konečne na zdravšiu nôtu.
#pecenievhrncistonelegend #test_stonelegend
Dnes pokračujem v talianskej kuchyni ..... špagety BOLOGNESE .... bolo treba minúť zvyšok mletého mäsa, vínka, pasírované paradajky
po včerajších lasagnach ...
#test_stonelegend
Po včerajšom asi trojhodinovom varení
uolalala .... TALIANSKE LASAGNE ..... Chutili famózne
... ale chúdence, moje deti a manžel
sa už nevedeli dočkať ... Nehovoriac o tom, že kamoška s malou si k nám "museli" doniesť jablkový koláč, aby sme si počas toho varenia nejakú mlsku dali
Ja som zmohla len na čaj
.... a o kamarátkinom zdravom jablkovom koláči nabudúce, ten musím upiecť, bol vynikajúci
#test_stonelegend
Dnes cakame navstevu.
Uhadnite, co dobreho im v stonelegend pripravujem?
Langoš s cesnakom, smotanou a syrom #test_stonelegend Pri tomto testovaní zaručene priberiem včera dukátové buchtičky, dnes langoš, zajtra sa chystám na pravé talianske lasagne ...
Ešteže do štvrtej som v práci a varím len po večeroch
Dukátové buchtičky preliate vanilkovým krémom, javorovým sirupom s orieškami Dnešná večera - buchty pečené v hrnci delimano stone legend a krém - puding
tiež v tom istom hrnci #test_stonelegend
Dnes sme boli na výlete a jedli sme vonku, takže žiadne extra varenie nebolo, len rýchla cesnačka s krutónmi. A to v jednom hrnci. Kuk, čo mi stačilo na umytie hrnca po polievke, aby som v ňom mohla na sucho opražiť krutóny. #test_stonelegend
Takze #test_stonelegend pokracuje
Vcera zapekane cestoviny, dnes kacaci vyvar (prvykrat! Tak dufam, ze bude dobry)
Cestoviny som robila vsetko v jednom hrnci. Napacovane masko oprazit, olej len ten, co sa v nom marinovalo, sup tam zeleninku, cestoviny, zaliat mliekom s 1 vajickom a sup do rury!
Dnes delimano hrniec piekol čokoládovo-kokosové a škoricové osie hniezda bez papiera na pečenie, bez tuku #test_stonelegend
Dnes deň osláv .... s kolegynkami sme oslávili 30tku a 40tku. Parádne sme sa zabavili
... A podvečer sme doma oslávili meniny nášho milovaného Maximka
Mini oslava len my štyria
Pripravila som nám falošné carbonara cestovinky, rýchle, ale chutné...
Na viac som sa v tomto náročnom dni nezmohla
#test_stonelegend
A co uvarime dnes? Stale fungujeme v nudzovom - virozovom rezime, takze opat nieco jednoduche. Vsetko z jedneho hrnca! Zemiaky najprv uvarit, zcedit, v pokrievke plechu pstruha a rybie prsty upiect. Sup sup a hotovo!