koloria
    20. aug 2023    Čítané 21x

    História umenia

    V snahe pochopiť korene umenia sa musíme pozrieť do pravekých čias. Prvé dôkazy umeleckého vyjadrenia sa nachádzajú vo forme jaskynných malieb. Tieto starodávne diela, ktorých vek sa meria desiatkami tisíc rokov, zachytávajú scény z každodenného života, zvieratá a rituály. Tieto vytvorenia nám poskytujú pohľad do mysle našich vzdialených predkov, odhaľujúc ich spojenie so svetom okolo nich. 

    Medzi najčastejšie používané farby patria odtiene červenej (červená oxidová farba z hematitu), žltej (žltá oxidová farba z limonitu), hnedá (hnedejší odtiene z rôznych minerálov), čierna (uhlie) a biela (vápno).

    koloria
    20. aug 2023    Čítané 14x

    História umenia - kľúčové momenty

    Kľúčové momenty v historii umenia! 🎨❤️ Od pravekých jaskyných maľieb po futuristické diela dneška, umenie nám otvára dvere do minulosti aj budúcnosti. Odkryjte krásu a hlboký význam každej éry umenia. Prinesieme Vám niekoľko zlomových bodov histórie umenia. Odhalte fascinujúce začiatky umenia v našej histórii. Zistite, čo sa považuje za začiatok umenia, jeho význam a ako sa vyvíjalo v priebehu času. Ponorte sa do sveta kreativity a vyjadrenia.

     #umenie #umenienaslovensku #koloria #umeniehistória #kreativitanadčas