amel
    14. feb 2024    

    Keďže je dnes toho Vaľenťína,tak hodím do pľacu darček pre mňa od môjho muža🤣
    On je veľmi kreatívny,čo sa nápadov týka a hlavne venuje nezabudnuteľné darčeky!
    Áno,správne,jedná sa o záchodovu misu!
    (P.S.Nehĺadajte za tým nič,tento deň mame tatam...,len mi to prišlo smiešne to nacasovanie🤣)
    Kto ho tromfne originalitou?
    #valentin

    sabusik321
    Správa bola zmenená    10. feb 2022    

    Prišla stuhou previazaná škatuľka a v nej bola Fitnutka 🧡
    Palmový olej, či prevahu cukru v nej nehľadajte, 70% lieskových orieškov,kokosový cukor a horkú čokoládu si vychutnajte.
    V porovnaní s inými, kde na prvom mieste cukor je, Fitnutka ich svojim zložením do vrecka skryje. Prudko jedlá je, tak ju dopraj sebe aj svojej rodine. Že chutí super, aj Timka odkazuje.
    Lahodná chuť, jemná konzistencia, najradšej by som ju celú zbaštila. No do teplých krajín, by šla moja línia. Stačí si dať za lyžičku.
    Sviatok všetkých zaľúbených je za rohom, vyhni sa všetkým rárohom, lebo láska ide cez žalúdok, drahému či deťom palacinky s fitnutkou urob. V iné sviatky vymeň klasické dezerty a čokolády, za niečo čo má chutné grády.
    A kde ju nájdeš? Fitshaker, Martinus, Purenuts, bio obchody ju v ponuke majú, s radosťou ti jednu predajú 🙂
    Viac o Fitnutke : https://fitshaker.sk/eshop/fitnutka-zdrava-bio-...
    #fitshaker #valentin

    whakaora
    Správa bola zmenená    18. jan 2022    

    Darček na Valentína.
    Milé, či?

    #darcek #valentin #ramiklasky

    #valentin Ako si s deťmi vyrobiť drobnosť na Valentína pre p. učiteľky alebo kamarátov❤️ . Srdiečkové brošničky alebo magnetky.

    (7 fotiek)

    #valentin Dievčatá krásneho Valentína , a nielen dnes, každý deň ❤️❤️❤️

    Blog❣️ ..
    ..Krásneho Valentína Vám prajem 🌹🌹
    Čo vy a Valentín ? Ja osobne tento sviatok nejak nepreživam.
    Je to síce krásny sviatok, nejaká maličkosť poteší každú ženu aj muža 🙂
    No aj keby mi muž nič nepriniesol určite by som nebola smutná 🙂 Názorov je veľa. Niekto tvrdí, že sa máme ľúbiť cely rok nie len na Valentína. Dokazovať to cely rok nie len na Valentína aťd..mne je to jedno💁🏻‍♀️ Som šťastná za každý darček kedykoľvek počas roku 🙂🙂 aj na Valentína, je to milé 🥰
    Čo vy ? Uznávate Valentína alebo nie ? 🙂🙂
    #valentin

    (2 fotky)

    Dnes rano ma prekvapil manzel originálnym darcekom na #valentin v podobe stieracieho losu 😂😂😂 no aspon bol vyherny ako sľúbil boli tam 2€ zas neaklamal no mozem sa ist za to opiť 🙊🙉🙈 a vy ste co to dostali? 💖💑💐🍫💸???

    #valentin zdroj FB

    Sviatok zamilovaných sa musí osláviť poriadne sladký dezertom. S láskou upečeným. Alebo nepečeným. Podľa toho čo má vaša drahá polovička rada. Prinášame vám inšpiráciu v podobe valentínskych minitortiček. Aký je ten váš obľúbený valentínsky recept? Napíšte nám a pamätajte, že môžete upiecť akúkoľvek dobrotu, stačí ju len romanticky dozdobiť - marcipánovými srdiečkami, ružami, farebným cukrárskym sypaním ... Ale aj obyčajná bublanina na plech určite urobí vášmu miláčikovi radosť. Dôležité je, aby bola pripravená z lásky. 🙂

    Valentínske minitortičky

    Na cesto:
    - 250 g polohrubej múky
    - 125 g Hery maslovej
    - 150 g krupicového cukru
    - 2 vajcia
    - 250 ml cmaru
    - červená gélová farba
    - 2 lyžičky prášku do pečiva
    - štipka soli
    - potravinárske farbivo

    Na náplň:
    - 500 g mascarpone
    - 300 ml smotany na šľahanie
    - cukor podľa chuti
    - vanilkový prášok

    Na ozdobu:
    - maličké cukrové srdiečka
    - farebný posyp, oblátky, sušienky…

    Najskôr vyšľahajte cukor a Heru maslovú. Šľahajte asi tri minúty a pridajte vajcia. Pokračujte v šľahaní, dokiaľ nie je zmes krémová.
    Predhrejte rúru na 170 °C a pripravte si plech vyložený papierom na pečenie. Rošt v rúre dajte doprostred.
    Do vyšľahaného cukru, Hery maslovej a vajec pridajte múku, do ktorej ste vmiešali štipku soli a prášok do pečiva.

    V cmare rozšľahajte potravinárske farbivo (podľa druhu farby, stačí asi tak 1 lyžička) a túto farebnú zmes pridajte do misy s cestom. Všetko dôkladne premiešajte.
    Cesto nalejte na pripravený plech a pečte vo vyhriatej rúre asi 20 – 30 minút.

    Zatiaľ čo sa pečie korpus si pripravte krém. Do šľahača dajte mascarpone, smotanu na šľahanie, cukor a vanilkový prášok alebo extrakt. Všetko vyšľahajte na hladký krém.

    Z upečeného a úplne vychladnutého základu vykrajujte guľatou nehrdzavejúcou formičkou kolieska. Na cesto dajte trochu krému, potom ešte jedno koliesko z cesta a opäť krém. Ozdobte podľa vašej vlastnej fantázie.
    #hera #valentin https://i.modrykonik.sk/skupina_hera

    Odo mňa asi posledná jednoduchá inšpirácia... klasický jablkový koláč, len inak vykrojený 🙂 Môže byť? 🙂 v skupinke je viac jabĺčkových receptov https://www.modrykonik.sk/group/8342/recept-jab...
    #valentin

    Čo tak niečo jednoduché na Valentína? Aj keď nestíhate, toto je rýchlovka a naviac veľmi chutná 🙂 Recept nájdete tu https://www.modrykonik.sk/group/8342/ja-som-dne...
    #valentin #recept #hera

    Dobré ránko. Ak sa chystáte cez víkend pripraviť niečo Valentínske, mám tu pre Vás niekoľko nápadov. Viac nájdete v našej skupinke #hera https://i.modrykonik.sk/skupina_hera #valentin

    (2 fotky)

    Ak hľadáte vhodný nápad na Valentína so super receptami, nájdete ich v našej skupinke... #hera https://i.modrykonik.sk/skupina_hera
    #valentin #inspiracia

    shilou
    3. feb 2017    Čítané 15165x

    Vybrala som ho pre sestru, nakoniec sa ušiel mne

    Ako krásne dokáže osud zamiešať karty! Teraz už viem, že láska na prvý pohľad naozaj existuje. Zažila som ju v najkrajšej podobe.

    Zoznámili sme sa v roku 2001 dosť netradične - cez teletext. Moja sestra sa rozišla so svojím priateľom a ja som jej chcela sprostredkovať stretnutie. Dohodla som jej hodinu aj miesto, kde mala mať rande. Do izby prišla sestra a povedala, že sa jej bývalý priateľ ozval a že sa s ňou chce stretnúť. Nechcela som sklamať neznámeho chlapca, tak som išla namiesto nej. Pritom som už priateľa mala.

    Mali sme sa stretnúť v meste pri zmrzline na bicykli. Bola som tam prvá. Každého, kto prešiel, som si hneď očami premerala. Zrazu doslova preletel na bicykli fešák. Vysoký, štíhly, čiernovlasý, presne taký, akého som od detstva videla v mojom sne. Nezastavil sa, v duchu som si vravela - škoda. Odrazu sa mi prihovoril spoza chrbta. Bola to láska na prvý pohľad.

    Zoznámili sme sa, dali sme si na líca pusu a navrhol, že sa pôjdeme trochu prevetrať na prímestskú oblasť Zemplínskej šíravy. Rozprávali sme sa o živote, o plánoch do budúcnosti, ale svoje sympatie sme tajili. Obloha sa strašne zatiahla. Ja som zmokla iba trochu, no kamarát zmokol do nitky. Hneď som referovala sestre, o aký zážitok prišla. A sestrine stretnutie? Naspäť sa už dokopy nedali.

    Dni ubiehali. Predošlý vzťah stále trval, ale nebolo to ono. Jemu stačilo, keď sme mohli byť spolu v práci. Vtedy som to ešte vôbec neriešila. Bol piatok. V sobotu mali byť krstiny v ich rodine, tak odišiel z práce domov skôr. Keď som končila smenu neskoro večer, za vrátnicou ma čakal "ON". Strašná náhoda to bola. Keby priateľ neodišiel z práce domov, dozvedel by sa, že už niekoho mám. Odprevadil ma na autobus, darmo som mu dohovárala, že netreba. Bol milý a pozorný. Začal plánovať ďalšie dni, ako ich budeme spolu tráviť. Pochopila som, že mu nie som ľahostajná a povedala som mu: "Prepáč, už niekoho mám." Nechcela som ho vodiť za nos.
    Dni ubiehali, predošlý vzťah sa nemenil. Ja som chcela vzťah, nie také "ručičkovanie" do práce a z práce. Priateľ mi navrhol, že o dva týždne pôjdeme spolu von na celý deň na Vinianske jazero sa okúpať. Bolo leto. Tešila som sa, konečne niekde spolu von, len my dvaja. Kúpila som si nové plavky, osušku. V aute ma informoval o zmene plánu, musí ešte odniesť veci kamarátovi, no mali sme to po ceste. Zdržali sme sa nekonečné tri hodiny. Pri nástupe do auta mi oznámil, že musí ísť domov, lebo auto potrebuje jeho otec do práce. Zaklincoval to pusou na líce. V tom momente som si povedala dosť, mňa nikto za nos vodiť nebude. Nestojím o taký vzťah. Za polrok chodenia dostať desať bozkov na líce? Bolo mi s toho všetkého do plaču, potom len do smiechu, aká som hlupaňa. Naďalej sme sa stretávali v práci, nikdy som mu už nenavrhla stretnutie. Myslel si, že všetko je ako má byť. Tie slová "Nehnevaj sa" mám aj po rokoch v pamäti. 

    Sms mi pípla neskoro večer, bol to ON. Bol zvedavý, ako sa mám, dlho sme sa nevideli a nepočuli. Dohodli sme si stretnutie, medzi nami vzbĺkla fakľa. Predošlý vzťah som rázne ukončila. Dlho nemal žiadnu známosť a dnes už je šťastne rozvedený a aj znovu ženatý. 

    Po pár mesiacov chodenia ma môj vysnívaný na narodeniny požiadal o ruku. Dnes vychovávame spoločne naše dve dcérky a psa.    

    Článok som mala uverejnený už dávno, len ho upravili. Malá pozornosť nám prišla.

    Posielala som aj valentínsku fotku. Síce sme nevyhrali, ale dostali sme srdiečka.

    Teraz visia v jednej domácnosti, spolu vedľa seba.

    #valentin viac v skupinách #vitana a užitočné rady 🙂 všetky ste vítané 🙂