Používame cookies. Viac informácií tu.
Zavri

SÚŤAŽ o poukaz v hodnote 250€ na ľubovolný nákup v TPD

18. máj 2015

Počas Týždňa s TPD sme si pre Vás pripravili skvelú a zaujímavú súťaž, v ktorej môžete vyhrať 250€ poukaz. Tento poukaz je možné využiť na akékoľvek elektro, hračky, záhradnú techniku, náradie, drogériu, domáce potreby, či nábytok dostupný v TPD. Na jeho získanie pritom stačí tak málo.

Keďže sa blíži leto a s ním aj grilovacia sezóna, súťaží sa o najlepší recept na grile. Prispejte lahodným receptom pokrmu na grile, my vyberieme, ochutnáme a odmeníme ten najlepší 🙂

Jednoduché kroky ako vyhrať:
A) Buďte registrovaný užívateľ stránky www.modrykonik.sk
B) Prispejte fantastickým receptom spolu s ingredienciami a postupom prípravy jedla priamo do diskusného fóra s názvom “SÚŤAŽ o poukaz v hodnote 250€ na ľubovolný nákup v TPD”. Vítané sú aj fotografie hotového pokrmu, avšak nie je to podmienkou zapojenia sa do súťaže.
C) Recepty je možné pridávať od pondelka 18.5.2015 do nedele 31.5.2015.
D) Víťazný recept bude zverejnený do piatku 5.6.2015 priamo tu v diskusnom fóre s názvom “SÚŤAŽ o poukaz v hodnote 250€ na ľubovolný nákup v TPD”. Výhercu budeme kontaktovať správou spolu s bližšími informáciami o prevzatí výhry.
E) Poukaz je možné využiť do 30.7.2015.
F) Poukaz je možné využiť v predajniach TPD Bratislava, Lučenec, Liptovský Mikuláš, Martin, Zvolen, Žiar n. Hronom a Žilina.
G) Poukaz je možné využiť aj prostredníctvom elektronického nákupu zadaním špeciálneho kódu, ktorý výherca obdrží.

Dobrú chuť 😉

Dni s TPD skončili a s nimi aj Súťaž o poukaz v hodnote 250€ na ľubovolný nákup v TPD. Ďakujem veľmi pekne všetkým zúčastneným, všetky recepty boli úžasné a veľmi veľmi nám všetkým v TPD chutilo. Vybrať víťaza z pomedzi toľkých dobrôt bolo naozaj ťažké, ale predsa sme sa zhodli a dnes poznáme aj jeho meno. Okrem fantastickej chuti výrazne zavážila aj atmosféra pri grilovaní, nakoľko sa naozaj jednalo o pravú letnú grilovačku.

Týmto chcem srdečne zagratulovať užívateľke @1mirka1 so súťažným receptom na cigánsku pečienku na grile. Poukaz na 250€ už má svojho majiteľa a je možné ho využiť na akékoľvek elektro, hračky, záhradnú techniku, náradie, drogériu, domáce potreby, či nábytok dostupný v TPD.

Ešte raz srdečne gratulujem.
Všetky podrobnosti ohľadom výhry dohodneme cez súkromnú poštu.

futu
18. máj 2015

Grilovaný encián
Potrebujeme:
4 ks syru encián
4 ks taveného syra
100 g Nivy
200 g Šunky
2 balíčky korenia na grilovanie syru
Alobal

Enciány rozrežeme na polovičky a lyžičkou opatrne vydlabeme vnútro tak, aby sme neporušili steny. Vnútro zmiešame v miske s taveným syrom a nivou. Pridáme nadrobno pokrájanú šunku a dôkladne vymiešame. Touto hmotou naplníme polovičky enciánu a zlepíme do kopy.
Syry potrieme korením a troškou oleja. Zabalíme do alobalu tak, aby mal syr priestor, ale aby konce alobalu boli pevne uzavreté, aby syr nevytekal. Na grile necháme pár minút podľa vlastnej chuti. Najlepšie je podávať s chlebom alebo pečenými zemiakmi. Takisto sa dajú robiť enciány aj v trúbe a podávať ako chutný obed. 🙂

ynda
18. máj 2015

Grilované srnčie rebrá:

Rebrá prešpikujem slaninou, a min. dva dni nechám v marináde- olej, med, citrónová šťava, soľ, červ. víno, rozmarín, estragón a medovka. Samozrejme podľa nálady zvyknem pridať horčicu, kečup, chili, alebo čokoľvek ma napadne. Netreba zabudnúť mäso v marináde otáčať.

erika630
18. máj 2015

Grilované kuracie špízy s pikantnou salsou

POTREBNÉ PRÍSADY

½ kg kuracích pŕs alebo vykostené kuracie stehná bez kože
½ kg drobných zemiakov
bylinky (petržlenová vňať, bazalka, mäta, pažítka..)
6 PL olivového oleja
2 PL citrónovej šťavy
1 červená cibuľa
1 červená paprika
1 citrón
špajdle
mleté čierne korenie
soľ

Salsa:
8 zrelých pevných paradajok (1 konzervu lúpaných alebo krájaných paradajok)
2 zelené chilli papričky
2 strúčiky cesnaku
4 PL olivového oleja
2 PL bieleho vínneho octu
mleté čierne korenie
soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Ak použijete drevené špajdle, namočte ich asi na 30 min. do studenej vody. Nešúpané ale veľmi dobre omyté zemiaky varte asi 15 min., kým nezmäknú. Vyberte a nechajte vychladnúť. Nasekané bylinky zmiešajte s olejom, citrónovou šťavou a soľou. Bylinky použijte podľa sezóny čerstvé alebo sušené. Výbornou náhradou sú mrazené nasekané bylinky, ktoré sa dajú kúpiť, alebo pripraviť doma. Do takto pripraveného bylinkového oleja pridajte papriku nakrájanú na 3 cm kúsky a kúsky kuracieho mäsa rovnakej veľkosti. Dobre premiešajte. K zmesi primiešajte zemiaky, ktoré podľa potreby prekrojte na primeranú veľkosť k mäsu, a cibuľu nakrájanú na mesiačky, ktoré rozdeľte na jednotlivé vrstvy.
Takto pripravené suroviny môžete nechať niekoľko minút marinovať. Na špachtle striedavo napichujte kura, zemiaky, papriku, cibuľu a zakončite citrónom. Grilujte na strednom plameni asi 10 min.

Podávajte s pikantnou salsou: Paradajky ošúpte, zbavte semienok a dužinu nakrájajte najemno. Paradajky zmiešajte s najemno nakrájanými strúčikmi cesnaku a zelenými papričkami zbavené semienok. Pridajte ostatné prísady a nechajte odstáť.

Tip: Mimo sezónu postačí aj konzerva šúpaných paradajok, ktoré vám ušetria prácu. Špíz môžete obohatiť o kolieska cukety alebo kúsky prerastenej slaninky. Okrem salsy môžete špízy servírovať aj s šalátmi.

zuzka38
18. máj 2015

Torta mňam 😀

Mramorový korpus:
4 vajíčka
240 g práškový cukor
1 vanilkový cukor
150 ml oleja
100 ml horúca voda
250 g hladká múka
prášok do pečiva
2 PL kakaa

Orechová plnka:
5 dcl mlieka
2 zlaté klasy
250 g masla
2 PL kryštalový cukor
mleté orechy

Poleva:
250 ml smotany na šľahanie
250 g čokolády

A: nejaký kyslejší džem a ovocie - ja som dala na polovicu maliny a na druhú banány (torta bola pre malého k narodeninám a banán je jediné ovocie čo zje)

žĺtka vyšľaháme s vanilkovým cukrom a prášk.cukrom, pridávame postupne olej, potom vodu, múku s práškom do pečiva a vmiešame opatrne sneh z bielkov
tretinu cesta odoberieme a vmiešame kakao
do stredu tortovej formy striedavo kladieme kôpky 1 PL tmavé cesto, 2 PL svetlé cesto, 1 PL tmavé cesto, 2 PL svetlé cesto, .... až minieme obidve cestá
upečieme, necháme vychladnúť, prekrojíme
medzitým si uvaríme z mlieka, cukru a zlatých klasov hustý puding
do mäkkého masla vmiešame puding a potom mleté orechy (alebo mandle)
na tanier/podnos uložíme jednu časť, natrieť džemom a na to dať časť plnky a na to ovocie podľa výberu, na to tenká vrstva plnky.. dať ďalší korpus a opakovať postup
celé obaliť plnkou na záver a nechať stuhnúť v chladničke
spraviť potom čokoládové polevu a poliatie, nechať v chlade opäť a potom u len dobrúú chuť 🙂

domin85
18. máj 2015

Rychle mafiny

90gr hladkej muky
50gr cukru krystaloveho
1cl prasku do peciva
1 vajce
1/2dl oleja
1/2dl smotany

Vsetko zmiesame, do cesta mozeme pridat ovocie podla chuti (idealne su drobne bobule ako cucoriedky, ribezle ci maliny), rozlejeme do nadobiek- cesto je na 6mafinkov. Pecieme na 180°C cca 20min. Dobru chut 😉

loginexistuje
18. máj 2015

Gulášek

Potrebujeme:
cibulu tolko kolko masa
maso hovadzie 2/3 a 1/3 jelenie
mletá cervena paprika domáca
korenie majoran, cierne mleté
cesnak
dubaky cerstve
zemiaky
sol
chili omácka
bravčová masť

V kotline sa urobi oheň - toto robí u nás chlap... dáme kotlik na kotlinu a do kotlíka bravčovú masť. Medzitým decká ocistia cibulu /velaaa cibule/ ja pokrajam nadrobno a potom este s ponornym mixerom vymixujem / moji neznasaju velke kusy cibule/
Na rozpalenu masť dám cibulu a oprazim ... kym krasne nevonia, potom pridam korenie /čierne mlete + cervenu papriku tej dávam velaaa / trochu majoranu, dubaky na vacsie kúsky a ... oprazim ... pridam maso na väčšie kocky opražím premiešam všetko dokopy... pred zaliatim vodou pridavam soľ. / pre dospelych sa da i cerveným vínom zaliať ...

Zalejeme vodou a varime.... ked je mäso mäkké pridám zemiaky na vacsie kusy .. este dosolím ... a varíme ...

Osobne nedávam ani paradajky, či pretlak ci papriku ... moji to tak nelúbia .. cervená paprika a dostatok cibule to dost zahustia .... netreba múku ... pred dovarením pridám pretlacený cestak a cerstvý majorán.... kto chce dochutí si chili omáčkou kupujem tú od ABC a treba este dobrý cerstvý chleba kupujem Jánovský...

Guláš je dobrý aj na druhý či tretí deň samozrejme ak ostane... 😀 😀 😀

a ešte teda dôležitá vec pri varení gulášika ho miešam v rytme ako hrá na gitare môj pazúrik.... to mu dodá tú pravú chuť

jumama
18. máj 2015

Vrstvene grilovane sendvice.
1. Telacie steaky marinujeme den pred grilovackou. Na marinadu potrebujeme: olej, sojova omacka, horcica, podrvene zelene korenie – pomer podla vasej chuti. Ak lubite dobre prepecene masko, tak ho mozete natenucko vyklepat. Grilujeme na alobalovych tackach.
2. Pecena cvikla: Surovu cviklu osupeme, nakrajame na asi 0,5 cm hrube kolecka, posolime, pokorenime, pridame prelisovany cesnak, par stoniek s tymianom a bazlakou a pokvapkame olejom. Urobime alobalovy balicek, pecieme asi 30 min. Alebo si ju pripravime dopredu doma v trube.
3. Karamelizovana cibula s balzamicom – pripravit pred grilovackou: Nakrajame asi 4 cibule, dame do hrnca spolu s listkami tymianu, 2 PL trstinoveho cukru, 4 strucky cesnaku (staci rozpucit na doske), zalejeme balzamikovym octom. Varime, pokial cibula nepusti stavu a ta sa spolu s balzamicom nezredukuje.
4. Na steaky tesne pred dopecenim navrstvime karamelizovanu cibulu, aby sa prehriala, a na vrch dame platok tvrdeho syra, ten sa teplom prijemne roztecie na cibulu a masko.
5. Opecieme na grile krajce chleba do chrumkava z oboch stran.
6. Vrstvime: Opeceny chlieb, kto chce potrie dresingom (smotana +sol, korenie, citronova stava, bylinky), na to pecena cvikla, masko spolu s karamelizovanou cibulou a zapecenym syrom, druhy opeceny chlieb. Krajce na dosticke prepolime, aby sa jednoduchsie papalo 🙂
Dobru chut!

simonkos
18. máj 2015

Jablkový koláč od Babky 🙂

400 g hladká múka, 250 g maslo, 1 bal. kypriaci prášok, 150 g práškový cukor, 2 PL mlieko, 2 ks vajce
Plnka: 1 kg jablká, 1 bal. vanilínový cukor, 1 bal. škoricový cukor, za hrsť posekaných vlašských orechov

Postup:
Všetky suroviny na cesto spolu vymiesime, rozdelíme na dve časti. Prvú časť vyvaľkáme, a prenesieme na plech. Plech pred tým natrieme maslom a posypeme polohrubou múkou. Na cesto navrstvíme nastrúhané jablká, posypeme vanilkovým a škoricovým cukrom a posekanými vlašskými orechami. Na jablká dáme druhé vyvaľkané cesto a popicháme vidličkou. Pečieme pri teplote 200 °C , kým nechytí koláčik zlatohnedú farbu... 🙂 Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Dobrú chuť!

cukricek12
18. máj 2015

@julius_tpd v popise je napísané, že sa súťaží o najlepší recept na grile...do losovania sú zapojené recepty aj na koláče či ako?

moncsi1987
18. máj 2015

Cuketovo syrove gulky

Suroviny
1 ks cuketa stredne veľká nastrúhaná
100 g syr Gouda nastrúhaný
1 strúčik cesnak
podľa chuti korenie čierne čerstvo mleté
podľa chuti soľ
1 ČL prášok do pečiva Dr.Oetker
podľa potrby strúhanka na zahustenie
podľa potreby strúhanka na obalenie
na vyprážanie olej slnečnicový
1 ks bielok
Do misy som nastrúhala syr Gouda na slzičkovom strúhadle,pridavame nastruhanu cuketu.Pridala som prelisovaný cesnak, soľ,prášok do pečiva,čerstvo mleté čierne korenie,vaječný bielok. Všetko som spolu zmiešala a strúhankou som zmes zahustiila na tvarovateľné cesto.Zo zmesi som vytvarovala jemne naolejovanými rukami guľôčky o veľkosti asi tenisovej loptičky a tesne pred vložením do rozpáleného oleja som ich ešte obalila v strúhanke. Vypražila som ich.Vypražené cuketovo-syrové guľôčky som dala na kuchynskú papierovú utierku odsať z prebytočného tuku.
My ked sme to skusali prvy krat tak nam to zachutil ze by sme to jedli kazdy den 😀 😀 😀 😀 Priprava je velmi lahka a rychla a je to naozaj mnamka.

simonne1
18. máj 2015

Grilovaný losos so špargľou a holandskou omáčkou
Losos, biela špargľa, korenie na ryby Deluxe, olivový olej
Omáčka: 2 ks vajcia, 80 dkg maslo, biele víno 2-3 PL, 1 ČL cukor, čierne korenie, soľ, 1/2 citrónu

Lososa okoreníme korením na ryby Deluxe a ugrilujeme na olivovom oleji. Špargľu ošúpeme, povaríme chvíľu v osolenej vode a pridáme na gril. Urobíme holandskú omáčku nad parou, najskôr rozputíme maslo. Žĺtka dáme do misy, pridáme biele víno, šťavu z citrónu, štipku soli, cukor, korenie a rozšľaháme kým nevznikne hustá pena. Potom za stáleho šľahania začneme po častiach pridávať maslo. Keď je omáčka hotová môžeme servírovať so zemiakmi, šalátom...

domca2711
18. máj 2015

Banány na grile

Suroviny :

banány
maslo v kocke
škorica
čokoládové pikao
šľahačka
hrozienka
Griotka
med
zmrzlina
alobal

Postup:

Z alobalu si nastriháme štvorce,na každý štvorec poukladáme rozpolené banány, na ktoré poukladáme plátky masla posipeme ich škoricou, hrozienkami, pokvapkáme medom a nakoniec polejeme Griotkou. Zabalíme a vložíme na dobre rozpálený gril na 5 min z každej strany. Podávame na tanier spolu s alobalom, opatrene otvoríme balíček aby nič nevitieklo pridáme zmrzlinu a na ozdobenie šľahačku s čokoládovím pikaom.

holkazmt
18. máj 2015

Najjednoduchsi a najrychlejsi recept na grilovane masko:

Potrebujeme:

  • platky bravcovej krkovicky
  • vegetu, ja mam odskusanu Dobrota Natur, ktora je bez glutamanov


Postup: platky maska posypeme jemne vegetou z oboch stran, uz nesolime,
nechame chvilu v chlade odlezat a sup na gril. Najlepsie chuti na cersvom chlebe.
Dobru chut

anny1984
18. máj 2015

Banánové muffiny
Suroviny: 2 zrelé banány, 3 vajcia, 150g Hery (oleja), 150g kryštálového cukru, 150g hladkej múky, 1/2 kypriaceho prášku do pečiva, nutela
Postup prípravy: Banány roztlačíme vidličkou. Utrieme vajcia s cukrom a tukom. Pridáme banány, potom múku zmiešanú s kypriacim práškom. Krátko premiešame. Vymastíme a vysypeme múkou formu na muffiny, ale ja používaj radšej košíčky. Na dno košíčka dáme cesto lyžičkou nutelu a zalejeme ďalšou vrstvou cesta. Pečieme asi 20 minút pri teplote 200 stupňov.

julius_tpd
autor
18. máj 2015

@cukricek12 Ano, jedna sa naozaj o sutaz o NAJLEPSI RECEPT NA GRILE. To na grile je tam podstatne. Rozne kolace a torty preto nebudu uznane.

lulistek
18. máj 2015

Slovenské najlepšie 🙂

Bryndzové pirohy s kôprom

1 kg uvarené zemiaky
200 g polohrubá múka
1 ks vajce
štipiek soľ
PLNKA:
200 g bryndza
200 g uvarené zemiaky
1 PL kôpor

Uvarené zemiaky postrúhame, prisypeme k nim múku, soľ a vymiesime hladké cesto. Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme a formičkou na pirohy vykrajujeme kolieska.
Na každé kolieska dáme lyžicu plnky pripravenej z bryndze, roztlačených zemiakov a nasekaného kôpru. Pomocou formičky ich aj poriadne uzatvoríme.
Pirohy varíme vo vriacej slanej vode a vyberieme ich, keď vyplávajú na povrch. Podávame ich so smotanou a posypané trochou kôpru. Takisto môžeme pridať aj opraženú slaninu.

julius_tpd
autor
18. máj 2015

@zuzka38
@domin85
@simonkos
@anny1984
Recepty vyzeraju naozaj chutne, avsak chcel by som len upozronit, ze sa jedna o sutaz o recepty na grile.

zuzka38
18. máj 2015

@julius_tpd jj nevsimla som si 😀 zial sa to opravit neda.. citala som len jednoduche kroky a tam to spomenute nie je..

zuzka38
18. máj 2015

@julius_tpd vidim, ze otazka je zmenena na diskusiu, cize mozme opravit a pridat novy recept?

anny1984
18. máj 2015

Grilovaná krkovička s horčicovou marinádou
Suroviny: 600g krkovičky, 4PL horčice, 4PL oleja, 2PL sójovej omáčky, 4 strúčiky cesnaku, 4PL zmesi Grilovacie korenie
Postup prípravy: 4 hrubšie plátky krkovičky posypte korením a strúhaným cesnakom. Mäso pokvapkajte sójovou omáčkou a horčicou, naložte do oleja a nechajte v chlade odležať, najlepšie do druhého dňa. Plátky poukladajte na rozpálený gril. Hneď ako sa na mäse vytvorí kôrka, otočte ho a grilujte aj z druhej strany. Podávajte s chlebom a zeleninou.

julius_tpd
autor
18. máj 2015

@zuzka38 ano samozrejme, zmenili sme to na diskusiu, aby mali ludia sancu pridat recept na gril aj ked uz pridali iny 😎

erinkamaminka
18. máj 2015

Grilované kuracie špízy v horčicovej marináde

Suroviny:
3 vykostene kuracie stehna bez koze, slanina (cca 150g),1 cuketa, 1 cervena a 1 zlta paprika, 2 lyzice kremzskej horcice, 3 lyzice olivoveho oleja, mlete cierne korenie, sol, kurkuma

Postup :
Horcicu, olej, korenie, sol a kurkumu vymiesame v miske.
Kuracie stehna nalozime v marinade. Premiesame aby sa kazdy kusok obalil. Prikryjeme a odlozime do chladnicky do druheho dna.
Pred grilovanim ocistime a nakrajame na kocky papriky a cuketu.
Na spajdle striedavo napichujeme papriku, cuketu, slaninku a kuracie maso.
Grilujeme za obcasneho obracania cca 30 min...resp. pokial nie je maso makke.

dobakovaiveta
18. máj 2015

Grilovane Jahňacie kotletky s bilinkovou salsou.

400 g jahňacích kotliet s kosťou
300 g zemiakov
morská soľ
čierne korenie
50 g oravskej slaniny
2 strúčiky cesnaku
2 póry (iba biela časť)
2 vetvičky čerstvého rozmarínu
hrsť čerstvej petržlenovej vňate
1 lyžica kapár
1 lyžice dijónskej horčice
olivový olej
1 citrón
1 lyžica masla

POSTUP:
ZEMIAKY: Ošúpané zemiaky uvaríme domäkka v osolenej vode. Potom ich scedíme, necháme vychladnúť a nakrájame na menšie kúsky.
Na malé kocky nakrájanú slaninu a orestujeme na rozohriatej panvici. Keď pustí trochu tuku, pridáme restovať 2 nadrobno nasekané strúčiky cesnaku. Bielu časť póru umyjeme, rozkrojíme pozdĺžne na polovice, nakrájame na polkolieska a pridáme restovať k slaninke a cesnaku. Po chvíli pridáme nakrájané uvarené zemiaky, ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Na miernom ohni restujeme, kým zemiaky nechytia zlatistú farbu.

BYLINKOVÁ SALSA:Rozmarín, petržlenovú vňať a kapary nasekáme nadrobno. Preložíme do misky a zmiešame s lyžicou dijónskej horčice a väčším množstvom olivového oleja. Ochutíme šťavou z polovice citróna, soľou čiernym mletým korením. Dôkladne premiešame.

MASO:Jahňacie kotlety dôkladne očistíme od prebytočného tuku a blán, opláchneme a dôkladne osušíme. Nakrájame ich na kúsky podľa kosti, osolíme a okoreníme z oboch strán. Opekáme ich na rozpálenej panvici na troche olivového oleja dohneda (z každej strany asi 2-3 minúty). Na záver pridáme na panvicu rozpustiť 1 lyžicu masla, ktoré mäso zjemní a pokvapkáme šťavou z polovice citróna. Stiahneme z ohňa a na panvici necháme ešte chvíľu dôjsť (3-5 minút).

Dobrú chuť..

domin85
18. máj 2015

@julius_tpd jeeejda dakujem za upozornenie, nevsimla som si 🙂

domin85
18. máj 2015

Takze este raz a teraz naozaj na grill 🙂

Kuracie kridla na grile

potrebujeme: kuracie kridla, sol,cerstvu bazalku, cesnak, olivovy olej

kridla pooplachujeme, cerstvu bazalku nakrajame nadrobno, cesnak ocistime a nakrajame na platky. Do uzavieratelnej nadoby poukladame na spod kridla, posolime, posypeme bazalkou, naukladame platky cesnaku a zalejeme trochou oleja. Postupne takto ukladame vrstvy az nadobu zaplnime a zavrieme- takto namarinovat si kridla je idealne den vopred- masko krasne zmakne a nasiakne bazalkou a cesnakom, potom uz nie je treba dalsie korenia, za noc sa aroma krasne uvolni. Ugrilujeme do chrumkava a podavame s chlebikom 🙂

minulin
18. máj 2015

Ahojte vsetci. Tak u nas naj naj naj je tato vymyslena dobrota.
Potrebujeme:
Rebierka (my mame najradsej z divinky)
Omacka na potieranie (kecup, sezamove semienka, med, chilli omacka)
Dip (kysla pochutkova smotana, cesnak, sol, kari korenie)
Salat cislo 1 (na foto hore) - cinska kapusta, varene vajicka, sol, cukor, biely jogurt, ocot
Salat cislo 2 (na foto dole) - rukola, kysla pochutkova smotana, sol, cierne korenie

OMACKA na potretie rebierok - zalezi od porcii - pre 4 osoby potrebujeme:
1 sladky kecup (velku flasu), 6 lyzic sezamovych semienok, 5 lyzic medu, 2,5 lyzice chilli omacky (dochutit mozete ako vam to bude chutit)
Do misky si dame kecup, med, chilli omacku, premiesame. Sezamove semienka si pomelieme na prach a pridame k zmesi - rebierka si vlozime do omacky a nechame cez noc stat v chladnicke. Pred ukladanim na gril si ich potierajte aj priebezne pocas pecenia. POZOR - med hori - takze radsej viackrat ukladat ako nechat raz spalit 🙂

DIP:
1 velka pochutkova smotana, 1 lyzicka soli, 2 struciky cesnaku, stipka kari korenia.
Smotanu, sol, kari si dame do misky, premiesame a nakoniec pretlacime do dipu cesnak cez lisovac. Najlepsie chuti, ked postoji cez noc v chladnicke.

SALAT CISLO 1:
1 ks cinskej kapusty, 3 uvarene vajicka, stipka soli, 1 lyzica cukru, 1 a pol lyzice octu, vacsi biely jogurt.
Kapustu si nakrajame na male rezance, pridame k nej stipku soli a nechame postat. Vajicka si rozdelime na bielka a zltky - bielka mozeme rovno pridat ku kapuste nakrajane na male kocky. Zltka si vidlickou roztlacime v miske, pridame ocot aj cukor a poriadne miesame, kym z toho neni tekuta zmes. Ked je tekuta, prilejeme jogurt. Treba vzdy ochutnat, malo by to byt sladko - kysle. Tak uz kazdy podla seba nech si dochuti.

SALAT CISLO 2:
1 sacok rukoly (ak mate v zahradke, mnozstvo je na Vas), stipka soli, stipka cierneho korenia, vacsia pochutkova kysla smotana
Rukolu si umyjeme a nechame odkvapkat. Dame do misy, pridame sol, korenie a prilejeme smotanu. Premiesame a mozeme podavat.

Salaty nieje dobre robit vopred - zvodnateju.
Skuste - je to obrovska mnamka 🙂
Omacku na potieranie vyuzivame vsade, da sa jest aj ako dressing.
Dobru chut 🙂
@julius_tpd

nufacik6
18. máj 2015

Ahojte ,toto je náš recept na špíz........... Hydinové špízy s ananásom

Prísady:

600 g hydinového mäsa (morčacie prsia, kuracie prsia, kuracie horné stehienka bez kosti a kože), 1 dl ananásového džúsu alebo šťavy, 1-2 PL citrónovej šťavy, 2-3 PL rumu (netreba sa ho báť, vypečie sa a nebude ho cítiť), 1 PL hnedého cukru, 2 PL, 2 ČL citrónovej kôry, 1 PL oleja, soľ, ananás (čerstvý alebo z konzervy)

Postup:

... mäso umyjeme, očistíme a nakrájame na väčšie kocky, z ostatných surovín (okrem ananásu) urobíme marinádu, naložíme do nej mäso aspoň na 4 hodiny ,ale najlepšie je 24 hod ... následne napichujeme na ihly alebo špajdle mäsko striedavo s ananásom a grilujeme na grile cca 15 minút, počas grilovania otáčame ... špízy sú jemnej, lahodnej chuti s jemne kyslastou chuťou ananásu.Dobrú chuť. 🙂

rencici27
18. máj 2015

Grilovane kuracie a bravčové mäso.........
potrebujeme;kuracie mäso ...lubovolne...ake lubime🙂
Krkovicku nakrajanu na platky
Vegeta,sol,korenie,cesnak ,olej ,cerv.paprika,kmin drvený ....zmiesame na kasicku
Cukina,klask kukurice ,cibula,paradajky,kapia,baklazan nakrajame na platky...okrem kukurice
Postup:mäska dame do marinády na 24 hodin..najlepsie ;)
Zeleninu pokvapkame olejom a osolíme.
Dame mäso grilovať potom dame grilovať zeleninku.......
Kukuricu neocistime nechame ju v šupke zabalíme do alobalu a dame grilovat...pomali otacame.......
Podávam s chlebom ......a salatom ak chceme🙂 Dobru chut,))

irenaliza
18. máj 2015

Ahojte, pozdravujem všetkých, už sa teším na letné prázdniny a súťažou ste mi vyvolali úsmev na tvári krásnymi spomienkami pri grilovaní a opekaní a chate u mojich rodičoch, ktorí bývajú na východnom Slovensku, čo je na opačnom konci republiky ako my a v lete, keď tam chodíme spolu radi grilujeme, deti najradšej opekajú párky, slaninky a v pahrebe robia zemiačiky. Fotky grilovaného jedla nemám, ale posielam recepty, ktoré sú jednoduché a hlavne trochu iné a deti aj my dospelý ich máme radi, jasné, že grilujeme mäso, ale tieto recepty vedú.
GRILOVANÝ POMARANČ:
Suroviny- pomaranč- podľa množstva ľudí, mletá škorica, hnedý cukor
Postup: 1 POmaranč ošúpeme a prekrojíme na polovice
2. Trochu ho narežeme podľa hviezdice v strede
3. Posypeme škoricou a hnedým cukrom
4. Dáme na gril - najlepšie je taký čo grilujem aj zhora, necháme prikryté asi 3-5 minút a podávame
Super mňamka, chrumkavá na 1.

GRILOVANÝ ŠAMPIÓNOVÝ ŠPÍZ
Suroviny- šampionové klobúčiky,kukuričné klasy, červené a zelené papriky,olivový olej,eidam
postup-
Kukuričné klasy si najprv uvaríme v osolenej vode a nakrájame na širšie kolieska, papriky nakrájame na kocky. Na grilovaciu ihlu postupne striedavo napichujeme šampiony, kúsky farebných paprík a kolieska kukurice, osolíme, pokvapkáme olivovým olejom, citrónovou šťavou a položíme na gril, pred dokončením posypeme strúhaným syrom a necháme ešte dogrilovať, kým sa syr na neroztopí. Podáme s celozrným chlebom.
Môžeme pridať do špízu aj kuracie alebo bravčové mäsko.
GRILOVANÝ SYR: recept na grilovanie v kontaktom grile/
Suroviny. 4 krajce bieleho chleba, 2 lyžičky majonézy, čedar pokrájaný na plátky, 1 paradajka pokrájaná na plátky, olivový olej, 1/2 lyžičky worcestrovej omáčky
postup:1. Rozohrejeme kontaktný gril s rebrovanou platňou
2. Zmiešame majonézu s worcestrovou omáčkou a zmesou natrieme kúsky chleba
3.Syr čedar a paradajky rozdelíme na dva plátky chleba a prikryjeme zvyšnými kúskami chleba
4. Celý takýto sendvič potrieme olivovým olejom, sendvič dáme na horúci gril, zavrieme a grilujeme asi 3minútky na každej strane
Podáme samé, alebo so zeleninkou.
Prajem k všetkým jedlám dobrú chuť a snáď recepty zaujmu a hlavne budú chutiť ako nám. Pridávam fotku 3 dcér, najmladšia 4.dcérka ešte neopekavala, bola v perinke. Všetkým prajem krásne dni, plné smiech a radosti aj pri týchto mojich ale aj ostatných super receptoch.